Kazachstán – Francie 0:2 (kon.) | Gruzie – Španělsko 1:2 (kon.) | Dánsko – Moldavsko 8:0 (kon.)
Albánie – Anglie 0:2 (kon.) | Arménie – Island 2:0 (kon.) | Kosovo – Švédsko 0:3 (kon.)
Bulharsko – Itálie 0:2 (kon.) | Švýcarsko – Litva 1:0 (kon.) | Ukrajina – Finsko 1:1 (kon.)
Rakousko – Faerské ostrovy 3:1 (kon.) | Izrael – Skotsko 1:1 (kon.) | Polsko – Andorra 3:0 (kon.)
San Marino – Maďarsko 0:3 (kon.) | S. Makedonie – Lichtenštejnsko 5:0 (kon.) | Rumunsko – Německo 0:1 (kon.)
konec
Kosovo
0:3 (0:2)
Švédsko
Neděle 28.03.2021, 20:45 • Stadiumi Fadil Vokrri • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Švédsko se nachází v čele skupiny B, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera, dobrou noc. (22:41:12)
     
    Dle herního projevu jsme sledovali vyrovnané střetnutí, možná byli hosté mírně lepší. Ovšem co se týče kvality v soupeřově šestnáctce potvrdilo Švédsko papírové předpoklady. Ve druhém poločase se trefil už pouze Sebastian Larsson, jenž z pokutového kopu dal výsledku definitivní podobu. Kosovo dnes mohlo pouze překvapit, což se nepovedlo, ale domácí rozhodně nepropadli.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Valon Beriša (Kosovo) se vyfauloval, když loktem trefil Mikaela Lustiga, který snesl oba žluté zákroky kosovského hráče. Střídající Valon Beriša už míří pod sprchy a Mikael Lustig mu na cestu zamával.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Kristoffer Olsson, přichází Mattias Svanberg.
     
    90
    Hra se v posledních momentech hodně rychle přelévá. Odražený míč putoval za šestnáctku, odkud vystřelil z vojele Hekuran Kryeziu, jenž zamířil těsně nad břevno!
     
    89
    Na druhé straně se v šestnáctce nacházel neúnavný Emil Forsberg, jenž chtěl rychle zakončit a zamířil do míst, kde se nacházel Samir Ujkani.
     
    88
    Ještě jedna žlutá karta, která je spíše oranžová! Valon Beriša (Kosovo) šel do nebezpečného skluzu a chodidlem napřed. Ránu inkasoval Mikael Lustig, který bude v pořádku.
     
    87
    Na pravé straně byl v dobrém pohybu Lirim M. Kastrati, jenž se ale ocitl v těsném ofsajdu. Další dobrá kombinace Kosova až k zakončení nedoputovala.
     
    85
    Standardní situaci rozehrál Bersant Celina, jemuž se centr vůbec nevydařil, jelikož balon opustil hrací plochu. Kosovu se klíčové situace vůbec nedaří.
     
    84
    Kosovo si dobrou kombinací vynutilo soupeřův faul a bude rozehrávat další standardní situaci. Podaří se domácím snížit?
     
    83
    Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Arbër Zeneli, přichází Valon Beriša.
     
    82
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Ludwig Augustinsson, přichází Pierre Bengtsson.
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Viktor Claesson, přichází Dejan Kulusevski.
     
    81
    S vypětím všech sil udržel míč na hrací ploše Arbër Zeneli, který se následně vydal do pokutového území. Jenže míč si dal kolem soupeře moc daleko a Kosovo se bude znovu bránit.
     
    79
    Z pravé strany odcentroval Florent Hadergjonaj, jehož snažení bylo příliš dlouhé, a tak k druhé postranní lajně musel spěchat Vedat Muriqi. Kosovo je sice stále u balonu, ale znovu začíná na vlastní polovině.
     
    78
    Střídající Robin Quaison dostal přihrávku na střed a pokusil se o zakončení zpoza vápna, jenomže jeho zakončení bylo zastaveno obranou Kosova.
     
    77
    Pokud by se fotbalové utkání hrálo na držení míče, vyhrálo by o jediné procento Kosovo. Bohužel pro ně se hraje na vstřelené góly, kterých má výrazně více Švédsko.
     
    75
    Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Besar Halimi, přichází Idriz Voca.

    Michal Luxa

    Branky: 12. Augustinsson (Ibrahimović), 35. Isak (Ibrahimović), 70. Seb. Larsson (pen.)

    Karty:   6. Muriqi (KSV), 9. H. Kryeziu (KSV), 12. Hadergjonaj (KSV), 72. Besar Halimi (KSV), 88. Valon Beriša (KSV) – 27. Isak (SWE)   90+2. Valon Beriša (KSV)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 0:10. Střely mimo: 6:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 9:11.
    Kosovo: Ujkani (C) – Hadergjonaj, Vojvoda, Aliti, Kololli – Besar Halimi (75. Voca), H. Kryeziu – Rašica (72. Lirim M. Kastrati), Celina, Zeneli (83. Valon Beriša) – Muriqi.
    Náhradníci: Betim Halimi, Bekaj – Voca, Lirim M. Kastrati, Rašani, Lirim R. Kastrati, Paqarada, Hasani, Žegrova, Valon Beriša, Nuhiu, Fazliji.

    Švédsko: Nordfeldt – Lustig, Lindelöf, Helander, Augustinsson (82. Bengtsson) – K. Olsson (90. Svanberg), Forsberg, Seb. Larsson (C), Claesson (82. Kulusevski) – Isak (67. Quaison), Ibrahimović (67. M. Berg).
    Náhradníci: Olsen, Johnsson – Starfelt, Bengtsson, Cajuste, M. Berg, Karlsson, Krafth, Sema, Svanberg, Kulusevski, Quaison.

    Rozhodčí: Tamás Bognár – Balázs Buzás, Péter Kóbor (všichni Maďarsko)
    bahis siteleri