Island – Dánsko 0:2 (kon.) | Chorvatsko – Švýcarsko 3:2 (kon.) | Rusko – Francie 0:2 (kon.)
Portugalsko – Anglie 2:0 (kon.)
konec
Chorvatsko
3:2 (1:0)
Švýcarsko
Neděle 28.03.2021, 18:00 • Stadion Bonifika, Koper • Mistrovství Evropy U21 • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, děkujeme za pozornost. (20:06:28)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 5 – 7
    Střely mimo: 4 – 3
    Držení míče: 46 % – 54 %
    Rohové kopy: 2 – 5
    Ofsajdy: 0 – 2
    Fauly: 17 – 21
    Žluté karty: 4 – 3.
     
    Už nyní je jisté, že se skupina D rozhodne až v posledním hracím dnu. Pokud Anglie za chvíli porazí Portugalce, tak budou všechny čtyři týmy na třech bodech.
     
    Je dobojováno! Chorvatsko vytěžilo z první půle naprosté maximum, když Ivanušec z jediné střely potrestal zaváhání brankáře Racioppiho. Po změně stran ve velmi obdobné situaci selhal švýcarský Guillemenot a to se později ukázalo být jako zásadní. Moro za pár minut skóroval z penalty a Vizinger z další akce zvýšil už na 3:0. V tu chvíli se zdálo, že je o všem rozhodnuto. Vizinger však zahrál ve vápně rukou a daroval Imerimu proměněnou penaltu. Pak si navíc dal střídající Kulenović vlastní gól a šest nastavených minut tak bylo pro Chorvaty ještě pořádně nervózních. Při jediné šanci na vyrovnání je zachránil Kotarski, jenž vychytal Jankewitze.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Kotarski to u své pravé tyče neměl jednoduché při vyrážení van der Werffova centru. Poté fauloval Guillemenot a připravil Švýcary o poslední šanci.
     
    90+5
    Obléhání pokutového území pokračovalo Rueggovým centrem, který byl odvrácen do bezpečí. Stejný hráč pak zajistil Švýcarům ještě jeden aut.
    90+4. Alexandre Jankewitz (SUI)
     
    90+4
    Šance na vyrovnání! Těsně bráněný Mambimbi posunul původní Guillemenotovu přihrávku k Jankewitzovi, proti kterému se Kotarski vyznamenal nesmírně důležitým zákrokem! Zásadní bylo, že gólman Ajaxu proti střelci bleskově vystartoval.
     
    90+3
    Lotomba se nalevo od pokutového území uvolnil od Šverka. Bylo to ale způsobeno jeho faulem, ruka byla očividně ve tváři chorvatského beka.
     
    90+2
    Felix Mambimbi přihrávkou pod sebe nevrátil míč Ndoyemu. Krizmanić pomohl chorvatské obraně jen odkopem za postranní čáru.
     
    90+1
    Sandro Kulenović si krátce po svém nástupu vstřelil vlastní gól. Nyní navíc přidal i žlutou kartu za faul na van der Werffa i následné protesty.
     
    90
    Chorvaty ještě čeká hodně nervózních šest minut, které jsou přidány nad běžný rámec druhého poločasu!
    89. Sandro KULENOVIĆ - 3:2
     
    89
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Ještě to bude zajímavé! Imeriho střelu ve zdi ztečoval Žaper na rohový kop. Ten byl rozehrán k bližší tyči, kde si nepovedeným odkopem poslal balon do vlastní sítě SANDRO KULENOVIĆ.
     
    88
    Vuškovićovi byl na ose hřiště odpískán faul na Guillemenota. Pár minut před koncem se bude konat švýcarský přímý kop.
     
    86
    Imeriho centr byl s přehledem odhlavičkován. Čerstvý Kulenović mohl vytáhnout míč nahoru, ale Jasper van der Werff ho kousek za půlkou odzbrojil.
     
    85
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Dario Vizinger, přichází Sandro Kulenović.
     
    84
    Krizmanićova malá domů dostala Kotarskiho pod tlak, ale jednadvacetiletý gólman si tentokrát odpustil podobnou chybu, jakou udělal zkraje druhé půle.

    Michal Břuchanský

    Branky: 8. Ivanušec, 61. Moro (pen.), 63. Vizinger (Moro) – 79. Imeri (pen.), 89. Kulenović (vla.)

    Karty:   6. Babec (CRO), 45+2. Franjić (CRO), 45+3. Vizinger (CRO), 90+1. Kulenović (CRO) – 45. Sidler (SUI), 48. van der Werff (SUI), 60. Lotomba (SUI)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 17:21.
    Chorvatsko: Kotarski – Šverko, Erlić (24. Vušković), D. Bradarić – Franjić (75. Krizmanić), Bistrović, Moro (C) (76. Žaper), Babec, Ivanušec – Vizinger (85. Kulenović), Špikić (75. Čolina).
    Náhradníci: Nevistić, Šemper – Čolina, Divković, Krizmanić, Kulenović, Majer, Nejašmić, Musa, M. Vuk, Vušković, Žaper.

    Švýcarsko: Racioppi – Lotomba (C), van der Werff, Zesinger, Sidler (59. Rüegg) – Pusic (59. Ndoye), Sohm (59. Imeri), Domgjoni (66. Jankewitz), Toma – Guillemenot, Zeqiri (66. Mambimbi).
    Náhradníci: Fayulu, Köhn – Bamert, Imere, Jankewitz, Mambimbi, Muheim, Ndoye, Rieder, Rüegg, Stergiou, Stojilković.

    Rozhodčí: Higler – van Zuilen, Balder (NED)
    bahis siteleri