Kazachstán – Francie 0:2 (kon.) | Gruzie – Španělsko 1:2 (kon.) | Dánsko – Moldavsko 8:0 (kon.)
Albánie – Anglie 0:2 (kon.) | Arménie – Island 2:0 (kon.) | Kosovo – Švédsko 0:3 (kon.)
Bulharsko – Itálie 0:2 (kon.) | Švýcarsko – Litva 1:0 (kon.) | Ukrajina – Finsko 1:1 (kon.)
Rakousko – Faerské ostrovy 3:1 (kon.) | Izrael – Skotsko 1:1 (kon.) | Polsko – Andorra 3:0 (kon.)
San Marino – Maďarsko 0:3 (kon.) | S. Makedonie – Lichtenštejnsko 5:0 (kon.) | Rumunsko – Německo 0:1 (kon.)
konec
Albánie
0:2 (0:1)
Anglie
Neděle 28.03.2021, 18:00 • Air Albania Stadium, Tirana (ALB) • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina I
Předzápasové kurzy
     
    To už je z utkání Albánie – Anglie vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek nedělního večera. (19:53:51)
     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 1:3. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:12.
     
    Čtyři nastavené minuty uplynuly a hlavní rozhodčí Grinfeeld naposledy foukl do píšťalky. Anglie si z Albánie odváží vítězství 2:0.

    Anglie vstoupila do utkání podle očekávání s mohutnou převahou v držení balonu. První šance ale přišla na druhé straně. Po ubráněném rohovém kopu mířili hned dva domácí fotbalisté do brejku, ale Cikalleši svou střelu umístil jen nad břevno Nicka Popea. Už to vypadalo, že si Angličané nevypracují v první půli ani jednou brankovou příležitost, ale pět minut před přestávkou zničehonic přišel centr Shawa na který si naskočil Harry Kane a poslal hosty do vedení. Právě Kane mohl vzápětí přidat i druhý zásah, ale z pěti metrů napálil jen břevno.

    Po změně stran se pokračovalo v nastaveném trendu. Angličané sice drželi balon, ale příliš mnoho šancí si nevytvořili. Pojištění dnešního vítězství přišlo až po hodině hry po obrovské chybě v rozehrávce. Sterling vypíchl míč ke Kaneovi, ten poté uvolnil Masona Mounta a ten lehce propálil padajícího gólmana.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Po rohovém kopu se chtěl prosadit k hlavičce Maguire, ale výrazně trefil i Uzuniho a tak se píská proti hostujícímu týmu.
     
    90+2
    Walkerova pobídka sice Sterlinga nenašla, ale míč proskočil až ke Kaneovi. Právě útočník Tottenhamu se po kličce více do středu opřel do střely, ale jeho rána byla zblokována.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Klaus Gjasula si po svém příchodu na trávník dlouho koledoval o žlutou kartu. Nyní jí vidí po šlapáku na Mounta.
     
    90
    Střídání v týmu Albánie: ze hřiště odchází Qazim Laci, přichází Ylber Ramadani.
     
    90
    Střídající Lingard mohl střílet ze střední vzdálenosti, ale míč raději ještě posunul hůře postavenému Kaneovi. Mezitím se Albánci stačili zformovat před vápnem.
     
    89
    Walker přitvrdil ve vzdušném souboji s Lacim. Domácí záložník se zvedá z trávníku jen s bolestivou grimasou. Lékaři však na hřiště nemusí.
     
    88
    Harry Kane zkoušel z druhého doteku přehodit obranu Albánie na Sterlinga. Míč se ale svezl po trávníku až do náruče připraveného gólmana Berišy.
     
    87
    Zdá se, že v závěru zápasu mají více sil domácí. Přihrávka na Lenjaniho byla až příliš dlouhá a míč skončil těsně za postranní lajnou.
     
    86
    Etrit Beriša vyběhl až před vlastní vápno a pomohl svým spoluhráčům dlouhým nákopem na útočnou polovinu. Po odrazu od zem sebral balon pro sebe Memušaj.
     
    85
    Balon do hry dostal autovým vhazováním Kyle Walker. Anglická reprezentace však nedokázala vykombinovat soupeře na malém prostoru a musela se stáhnout.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Výběr trenéra Southgatea si hlídá vedení 2:0.
     
    82
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Phil Foden, přichází Jesse Lingard.
     
    82
    Právě čerstvě potrestaný Hysaj zkoušel překvapit hostující obranu lobem na Manaje. Stones ve spolupráci s Maguirem ale dokázali útočníka Albánie pokrýt.
     
    81
    Angličané ale z rozehrávky nic nevytěžili a musí se opět snažit balon získat do své moci. Výrazně jim pomohl mizernou rozehrávkou Gjasula.

    Vít Schück

    Branky: 40. Kane (Shaw), 63. Mount (Kane)

    Karty:   22. Bare (ALB), 80. Hysaj (ALB), 90. Gjasula (ALB) – 69. Walker (ENG), 74. Kane (ENG)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 1:3. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:12.
    Albánie: Beriša (C) – Hysaj, Ismajli, Djimsiti, Veseli – Laci (90. Ramadani), Bare (72. Memušaj), Memolla (60. Gjasula) – Uzuni, Cikalleši (59. Manaj), Broja (60. Lenjani).
    Náhradníci: Selmani, Strakoša – Lenjani, Gjasula, Memušaj, Manaj, Ar. Ajeti, Hoxhallari, Doka, Ramadani, Kallaku, Kamberi.

    Anglie: Pope – Walker, Maguire, Stones, Shaw – Foden (82. Lingard), Rice, Phillips (72. Ward-Prowse) – Sterling, Kane (C), Mount.
    Náhradníci: D. Henderson, Johnstone – Trippier, Lingard, Coady, R. James, Ward-Prowse, Calvert-Lewin, Mings, Chilwell, Watkins, Bellingham.

    Rozhodčí: Grinfeeld – Hassan, Yarkoni (vš. ISR)
    bahis siteleri