Kolín nad Rýnem – Freiburg 1:4 (kon.) | Frankfurt – Mohuč 1:1 (kon.) | Hertha – Bielefeld 0:0 (kon.)
konec
Eintracht Frankfurt
1:1 (0:1)
1. FSV Mohuč 05
Neděle 09.05.2021, 15:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Německá Bundesliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto klání je to vše. Děkujeme za pozornost a přejeme krásný zbytek víkendu. Na viděnou. (17:32:15)
     
    V příštím kole bude hrát Frankfurt na hřišti posledního a již jistého sestupujícího Schalke 04. Mohuč přivítá na domácím stadionu rozjetý Dortmund.
     
    Frankfurt se po remíze 1:1 na čtvrtou pozici před Dortmund nevrátil a je pátý. Mohuč bodovala v Bundeslize už podeváté v řadě a je dvanáctá.
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 10:3. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:14.
     
    Duel mezi favorizovaným Frankfurtem a Mohučí skončil nerozhodně 1:1. Skóre zápasu otevřel už v 11. minutě přízemní střelou zpoza šestnáctky Karim Onisiwo. Domácí tým měl po většinu utkání územní převahu, šance si ale nevytvářel. Pak přišla situace z 85. minuty, kdy dostal na střelu uvnitř šestnáctky nabito Ajdin Hrustic. Jeho dělovka byla nejprve zblokována, stejný hráč se ale se štěstím dostal v pádu k dorážce a umístil ji špičkou kopačky dokonale – obloučkem do levého horního růžku přeloboval australský záložník svou premiérovou trefou za Eintracht marně se natahujícího Zentnera. Frankfurt byl gólem povzbuzen a v nastaveném čase si vypracoval ještě další dvě velké možnosti na obrat, Zuberova rána byla ovšem tečována vedle a v síti těsně neskončila ani skákavá střela Silvy.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Martin Hinteregger svedl vzdušný souboj s Robertem Glatzelem a dopadl nešetrně na záda. Div, že z toho nebyl vyražený dech. Chvíli se nehrálo.
     
    90+3
    Na Hrusticuv centr si na středu pokutového území nabíhal André Silva. U balonu byl o něco dříve Robin Zentner.
     
    90+2
    Zhruba na penaltovém puntíku střílel o zem André Silva. Míč proskákal těsně vedle pravé tyče. Eintracht má v závěru velký tlak.
     
    90+1
    Steven Zuber dostal prostor na pravé straně velkého vápna! Jeho křižná přízemní rána byla tečována kousek vedle levé tyčky!
     
    90+1
    Zápas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    Luka Jović posunul míč na levé křídlo, odkud zkoušel odcentrovat Filip Kostić. Jeho záměr skončil blokem a rohovým kopem.
     
    89
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Leonardo Barreiro, přichází Danny Latza.
     
    88
    Frankfurt se s nerozhodným stavem rozhodně nespokojuje a nadále je pevně usazen na útočné polovině.
     
    87
    Na pravém okraji šestnáctky se s balonem uvolnil Steven Zuber. Na poslední chvíli jej o míč odkopem na roh připravil Leonardo Barreiro. Ten vypadá, že už toho má dnes dost.
     
    85
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Teď už je ale po kuriózním gólu srovnáno! AJDIN HRUSTIC dostal na levé straně pokutového území nabito zpětnou přihrávkou. Jeho dělovka bez přípravy byla zblokována. Stejný hráč ale po kontaktu s protihráčem upadl a ze země stačil špičkou kopačky dloubnout odražený míč přesně do levého horního růžku.
     
    84
    Frankfurt je nadále natlačen na útočné polovině, ovoce ale jeho snaha nenese. Kostićův centr z levé strany byl znovu nepřesný. Následně střílel zpoza šestnáctky Steven Zuber. Jeho skákavý pokus byl zblokován.
     
    83
    Další útočnou snahu Eintrachtu zhatila pro změnu hra rukou. Hosté se ozvali jako jeden muž a s protesty u rozhodčího uspěli.
     
    82
    Rozběhnutý Timothy Chandler naskočil na pravé straně pokutového území na záda Phillippa Mweneho a ten skončil na zemi. Byl pískán útočný faul.

    Filip Lefenda

    Branky: 85. Hrustic (André Silva) – 11. Onisiwo (Kohr)

    Karty:   30. Kostić (FRN), 49. Hrustic (FRN)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 10:3. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:14.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – Tuta (64. Younes), Hasebe (C), Hinteregger – Durm (64. Chandler), Rode (29. Hrustic), Kamada (71. Zuber), Sow (64. Ilsanker), Kostić – André Silva, Jović.
    Náhradníci: Schubert – Ache, Barkok, Hrustic, Chandler, Ilsanker, Willems, Younes, Zuber.

    1. FSV Mohuč 05: Zentner – St. Juste, Hack, Niakhaté (C) – D. da Costa, Kohr, Barreiro (89. Latza), Mwene – Burkardt (77. Öztunali), Quaison (56. Boëtius) – Onisiwo (77. Glatzel).
    Náhradníci: Dahmen – Boëtius, Brosinski, E. Fernandes, Glatzel, Latza, Öztunali, Stöger, Ádám Szalai.

    Rozhodčí: F. Brych (GER)
    thejrc.org