Levante – Cádiz 2:2 (kon.)
konec
Levante UD
2:2 (1:2)
Cádiz CF
Pátek 21.05.2021, 21:00 • Estadio Ciudad de Valencia (Valencia) • Španělská LaLiga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Krásný páteční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Ve Španělsku je dnes na programu předehrávka posledního osmatřicátého kola nejvyšší soutěže La Ligy. Jako první zakončí sezonu Levante, které na domácím trávníku přivítá Cádiz.
     
    Levante má v závěru sezony otřesnou formu. Na vítězství čeká více než měsíc a tabulkou se propadlo až na čtrnáctou pozici pouze sedm bodů nad sestupovými místy. O to větší překvapivá byla domácí remíza 3:3 s Barcelonou, kterou tak téměř připravila o boj o mistrovský titul. Před týdnem poté Levante sice ještě v prvním poločase dorovnalo na 1:1 v souboji s Getafe, ale v závěru vystřelil tři body soupeři rozhodujícím gólem Kubo.

    To Cádiz může být se svou sezonou spokojen. Jako nováček na úplném startu ročníku proháněl největší týmy Španělska. Parádní podzimní část ozdobil nováček La Ligy výhrami nad Realem Madrid i Barcelonou. Od třetího silného týmu Atlética sice vyfasoval debakl 0:4, ale i tak se usadil v první části tabulky. V roce 2021 však přišla černá série sedmi zápasů bez vítězství a tím i pád do středu tabulky. Aktuálně patří Cádizu dvanáctá pozice, ale v případě zaváhání soupeřů ještě může o pár příček poskočit. Před týdnem však Cádiz nestačil 1:3 na zachraňující se Elche.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    19.01. 2021 Cadiz – Levante 2:2
    24.07. 2017 Levante – Cadiz 2:1
    22.04. 2017 Cadiz – Levante 1:1
    12.11. 2016 Levante – Cadiz 0:0
    07.09. 2016 Cadiz – Levante 2:1
     
    Úvodní sestavy:

    Levante UD: Cárdenas – Son, Rober, Ó. Duarte, Toňo – De Frutos, Malsa, Melero, E. Bardhi – Martí, Goméz.
    Náhradníci: Aitor Fernández – Sevikjan, S. León, Coke, Blesa, C. Clerc, Miramón, Morales, Cantero, Monzó, Rochina, Doukouré.

    Cádiz CF: Gil – Carcelén, Fali, Alcalá, Akapo – Jönsson, Mari, Augusto Fernández – Sobrino, Negredo, Perea.
    Náhradníci: Flere, Ledesma – Pombo, Martin, Šaponjić, Garrido, Izquierdo, Malbašić, K. Carrasco, Mauro, M. Diarra, Bastida.

    Rozhodčí: Estrada – Porras, Sobrino.
     
    Hlavní rozhodčí Estrada již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Závěrečné vystoupení Levante a Cádizu v letošní sezoně může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O úvodní rozehrávku ze středového kruhu se postarali fotbalisté Cádizu. Alacalá dlouhým nákopem hledal Sobrina, ale míč skončil jen za postranní lajnou.
     
    3
    Podél pravé postranní lajny spěchal do útoku Isaac Carcelén. Domácí se však dokázali rychle zatáhnout a úvodní atak soupeře zlikvidovat.
     
    4
    Také Levante se poprvé v zápase dostalo s míčem na útočnou polovinu. Nebezpečný útok Goméze dokázal ještě před vápnem ukončit čistým skluzem Alcalá.
     
    5
    Ve středovém kruhu si pomohl lehkým faulem Enis Bardhi. Hosté však s rozehrávkou nikam nespěchali a Levante se tak s klidem stačilo vrátit do obrany.
     
    7
    Po Toňovi byl na levé straně u míče Malsa. Nepříliš přesnou přihrávku dokázal alespoň za postranní čáry vypíchnout Carcelén.
     
    8
    Do otevřenější obrany mířil s míčem u kopačky Augusto Fernández. Už už si rovnal balon ke střele, ale pokus byl zblokován hned na hranici vápna.
     
    9
    Úprkem podél levé čáry se prezentoval domácí Gonzalo Melero. Balon mu však v klíčovou chvíli utekl od kopačky a skončil až za koncovou lajnou.
     
    9
    Levante právě vstřelilo branku!
    Levante se z první vážnější šance dostává do vedení! Z levé strany se prosadil do vápna Toňo, poradil si i s neposedným míčem, který následně nasměroval do kolena ROGERA MARTÍHO, který se štěstím překonal Davida Gila.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka vyšla o poznání lépe domácím. Favorité zápasu se záhy po startu dokázali ujmout vedení.
     
    12
    Právě střelec zatím jediné dnešní branky musel snést tvrdý atak Fernándeze. Hlavní rozhodčí neváhal ani na moment a odpískal faul.
     
    13
    Mizernou nahrávkou nyní vyprodukoval Álvaro Negredo. Zkušený útočník Cádizu marně hledal na pravém kraji nabíhajícího Sobrina.
     
    15
    Cádiz právě vstřelil branku!
    Velmi rychle je vyrovnáno! Z pravé strany pronikl do vápna Jönsson, který posadil míč dokonale na hlavu ÁLVARA NEGREDA, který s lehkostí hlavičkoval dokonale k tyči. Hlavní rozhodčí ihned branku odvolal, ale po konzultaci s videem uznal, že byl gól regulérní.
     
    16
    Ke slovu se dostává znovu Levante. Melerova nahrávka na Malsu byla přesná, následně už ale nepodpořil dalším pasem do vápna De Frutos.
     
    17
    Parádní narážečku před vápnem předvedl Goméz s Melerem. Domácí se však do pokutového území nedokázali prosadit. Navíc fauloval Roger Martí.
     
    18
    Jorge De Frutos si troufl na rychlostí souboj s Akapem. Nakonec ale míč napálil jen do soupeře. Levante bude pokračovat rohovým kopem.
     
    19
    Po rozehrávce na krátko se domácí přece jen odhodlali k centru do vápna. Bardhi však balon přetáhl až daleko za pokutové území.
     
    20
    Úvodní dvacetiminutovka přinesla po jednom zásahu na každé straně. Levante je sice více u balonu, ale k vápnu soupeře se dostane pouze sporadicky.
     
    22
    Perfektní práci v obraně předvedl Pedro Alcalá. S klidem si pohlídal náběh De Frutose a poté ještě o soupeře otřel míč, který poté skončil za koncovou čárou.
     
    23
    O nečekané zakončení se postaral Negredo. Na polovině trávníku viděl vyběhnutého gólmana Cárdenase, ale dlouhý lob poslal jen vedle branky.
     
    24
    David Gil musel rychle z branky naproti pomalejší nahrávce Akapa. Hostující gólman byl ale nakonec u míče o něco dříve než napadající Goméz.
     
    25
    Levante pokračovalo v mírném tlaku rozehrávkou od rohového praporku. Balon však lehce sebral ze vzduchu Fali a následně ještě rozběhl do kontru Sobrina.
     
    26
    Řada nepřesností na obou stranách. Když už to vypadalo, že by domácí mohli jít do nebezpečného útoku, tak přišel faul Bardhiho.
     
    27
    Negredo si dělal prostor v souboji se Sonem rukama, trefil soupeře do obličeje a je po právu potrestán žlutou kartou.
     
    28
    Levante sice napadalo vysoko na polovině soupeře, ale k míči se dostalo až po chybě Akapa. Pomalou kombinaci poté mohl vést Malsa s Melerem.
     
    30
    Také po půlhodině hry je stav nerozhodný. Goméz až příliš důrazně odstrčil od balonu Carceléna a hosté budou zahrávat volný přímý kop.
     
    31
    K rozehrávce se sice postavil zkušený Álvaro Negredo, ale míč pouze prosvištěl kolem vzdálenější tyče bez doteku hráčů.
     
    32
    Akapo zaspal v obraně a málem toho využil Goméz. Domácí útočník se uvolnil ve vápně, ale z velkého úhlu poslal míč jen do obránce před sebou.
     
    33
    Gil musel zasahovat. Vysoký centr od rohového praporku vyboxoval hostující gólman daleko před vlastní pokutové území.
     
    34
    Cádiz právě vstřelil branku!
    Cádiz ještě v prvním poločase otáčí stav zápasu! Levante sice zahrávalo rohový kop, ale neúspěšně a hosté se dostali do smrtícího brejku. Balon se dostal až ke zcela volnému CARLOSI AKAPOVI, který prudkou ránou nedal domácímu brankáři žádnou šanci.
     
    36
    Levante se snaží o rychlé vyrovnání. Domácí se usadili na útočné polovině, ale ani další De Frutosův centr se neujal.
     
    37
    Dlouhý nákop Davida Gila skončil jen u domácí obrany. Cádiz však ještě zabojoval a získal balon na Gonzalu Melerovi.
     
    38
    Čistým skluzem obral o balon Carcelén unikajícího Melera. Domácí se sice dožadovali odpískání faulu, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat bez přerušení.
     
    39
    Nepříjemný centr mířil do vápna Cádizu. Martí si našel balon za obráncem, ale hlavou poslal svůj pokus jen vedle hostující branky.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Lehká práce pro Gila po mizerné ráně Daniho Goméze. Ani hosté se však u míče příliš dlouho nezdrželi.
     
    41
    Sobrino získal míč na Toňovi a upaloval s ním do vápna. Právě v šestnáctce poté po lehkém kontaktu upadl, ale sudí penaltu nenařídil.
     
    43
    Rubén Sobrino se vracel vypomoci obraně, ale vedl si hodně netakticky a tvrdým faulem si vysloužil žlutou kartu.
     
    44
    Standardní situací na pětatřiceti metrech od branky soupeře Levante nic nezískalo. Balon se ani nepodíval do pokutového území.
     
    45
    Po několika soubojích vyplaval míč u Carceléna. Povedeným centrem chtěl rychle najít Negreda, ale pro balon si sáhl ze vzduchu Dani Cárdenas.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45+2
    Hosté se ještě těsně před pauzou hnali do útoku. Nadějnou situaci před vápnem ale výrazně zbrzdil a nakonec i definitivně pohřbil Sobrino.
     
    45+2
    Mohlo se jít do šaten za vyrovnaného stavu. David Gil však na brankové čáře zastavil prudký pokus Rogera Martího.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a první poločas končí. Cádiz překvapivě vede na trávníku Levante 2:1.

    Do vedení se ale záhy po startu zápasu dostali domácí. Již v deváté minutě proskočil do pokutového území Toňo a parádní nahrávkou doslova donutil Rogera Martího ke skórování. Levante se ale z vedení neradovalo dlouho. Carcelénův centr proměnil ve vyrovnání prudkou hlavičkou do protipohybu Álvaro Negredo. Po půlhodině poté Levante zaváhalo při vlastním rohovém kopu, nechalo utéct Carlose Akapa a ten propálil Cádenase.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhu půli odstartoval rozehrávkou ze středového kruhu domácí kapitán Roger Martí. Levante se však do útoku příliš nežene a jen vyčkává ve středu pole.
     
    48
    Také Cádiz se ve druhém poločase dostal k míči. Jönsson skvěle přihrával po lajně Carcelénovi, který ale poté celou akci zbytečně zbrzdil.
     
    49
    Do rozhozené obrany postupoval domácí Dani Gómez. Nakonec pálil z druhé vlny De Frutos, ale míč pouze prosvištěl nad břevnem Gilovy branky.
     
    50
    Druhý poločas začíná v o poznání nižším tempu. Levante se dokázalo vymanit ze středu trávníku a může postupoval směrem do útoku.
     
    51
    Nepříjemný centr z levého kraje poslal do vápna Toňo. Na druhou asistenci si ale musí ještě počkat, Martího zakončení nebylo z nejpřesnějších.
     
    52
    Domácí získali míč na Marim. Následně ale nedokázal lépe rozvinout útočnou akci Malsa a domácí museli pod tlakem hrát až ke svému brankáři.
     
    53
    Opět to byl Toňo, kdo centroval do vápna z levé strany. Hostující gólman Gil si ale balon stáhl k sobě do rukavic.
     
    54
    Za postranní lajnou se pomalu připravují k nástupu na trávník dva hostující hráči. Cádiz poprvé bude měnit složení na hřišti.
     
    55
    Volný přímý kop Jense Jönssona zamířil jen do náruče domácího gólmana. Z protiútoku poté centroval jen ke Gilovi Toňo.
     
    56
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Jens Jönsson, přichází Álvaro Bastida.
     
    57
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Augusto Fernández, přichází Jon Ander Garrido.
     
    59
    Levante právě vstřelilo branku!
    Levante dorovnává stav zápasu! Do útoku se tlačil Martí, ale zády k brance raději přenechal míč zcela volnému GONZALOVI MELEROVI, který už dokonale zakončil k pravé tyči.
     
    60
    Po hodině hry je stav zápasu opět vyrovnaný. Levante navíc mířilo znovu do útoku, ale tentokrát hostující obrana obstála.
     
    62
    Domácí celek je po vyrovnávací brance při chuti. Nyní zamířil do vápna z pravé strany Son, ale přízemním centrem donutil jen k obrannému zákroku Faliho.
     
    63
    Levante pokračovalo rozehrávkou od rohového praporku. Na první tyči sice nadzvedl míč Bardhi, ale pouze mimo tři tyče.
     
    63
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Toňo, přichází Carlos Clerc.
     
    64
    Ale ani Cádiz neskládá zbraně. Výpad Sobrina podpořil i Negredo, ale druhého zmiňovaného zastavil v postupu do útoku ofsajd.
     
    66
    De Frutos se sice uvolnil kolem dvou soupeřů, ale následně ve vápně už nedokázal najít v lepším postavení Rogera Martího.
     
    67
    David Gil si dal načas s rozehrávkou od své branky. Tentokrát ale ještě hlavní rozhodčí žlutou kartu za zdržování nevytahuje.
     
    69
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Enis Bardhi, přichází José Luis Morales.
     
    69
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Dani Goméz, přichází Alejandro Cantero.
     
    70
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Pedro Alcalá, přichází Jairo Izquierdo.
     
    71
    Po řadě střídání zápas může pokračovat. S Melerem si ve středu pole narazil Malsa, následně domácí doputovali až do pokutového území, kde se faulem provinil střídající Cantero.
     
    72
    Levante je ve druhém poločase o poznání aktivnějším týmem. Po vyrovnání se ale nemůže dostat do další brankové šance.
     
    74
    Ke slovu směrem do ofenzivy se přihlásil i Cádiz. Dlouhou nahrávku od Akapa měl najít Sobrino, ale jako první by u balonu na hranici vápna Cárdenas.
     
    75
    Perfektní únik po levém kraji předvedl Clerc. Centr do vápna už byl ale nedůrazný a toho využil k lehkému zákroku David Gil.
     
    76
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Alberto Perea, přichází Jorge Pombo.
     
    76
    Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Álvaro Negredo, přichází Filip Malbašić.
     
    77
    Domácí se opět přesunuli s míčem na útočnou polovinu. Morales si pomohl přihrávkou na Martího, ale přes zhuštěný prostor před vápnem to nestačilo.
     
    78
    Po delší době vystartoval do útoku i hostující tým. Přihrávka Bastida za obranu na Sobrna byla však příliš dlouhá a skončila až u Cárdenase.
     
    79
    Od Gila putoval balon dlouhým výhozem k Carcelénovi. Následně už se ale k balonu prosadili domácí, kteří mohou opět spěchat do útoku.
     
    80
    Po kličce směrem k ose trávníku se opřel do balonu střídající Jorge Pombo. Z notné dálky však umístil svou střelu jen vysoko nad branku.
     
    81
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Son, přichází Coke.
     
    82
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Mickaël Malsa, přichází Álex Blesa.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Ani další rohový kop Levante nebyl úspěšný.
     
    84
    Mizernou rozehrávkou se prezentoval José Mari. Hostující kapitán doslova daroval míč domácím fotbalistům. Levante však snadný zisk nedokázalo přetavit v šanci.
     
    86
    Ani další centr do pokutového území nebyl z nejpřesnějších. Hosté se poté dostali k míči a Melero musel taktickým faulem přerušit akci soupeře.
     
    87
    Kličkou se sice ve vápně zbavil soupeře střídající Coke, ale následně mu balon utekl až za koncovou čáru a rozehrávat tak může jen David Gil.
     
    88
    Carcelén skvěle vyvezl míč z vlastní poloviny, pokryl si balon před soupeřem a ještě se nechal faulovat.
     
    89
    Oba týmy chtějí završit sezonu vítězstvím. Nyní centroval do vápna domácího celku Bastida, ale okamžitě se píská faul Pomba.
     
    90
    Ani souhra Melera s De Frutosem úspěch nepřinesla. Domácí sice ještě pokračovali rohovým kopem, ale ani ten nebyl nebezpečný.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+2
    Levante se hnalo do útoku. Z pravé strany naservíroval do vápna dokonalý pas Coke. Před Gilem se prosadil k hlavičce kapitán Roger Martí, ale nyní zamířil jen vedle branky.
     
    90+3
    Akapo bez větších problémů zastavil čistým způsobem další domácí atak a tak už to vypadá, že se oba týmy rozejdou na závěr sezony smírně.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a zápas končí. V závěrečném utkání sezony se Levante rozloučilo remízou proti Cádizu 2:2.

    Do vedení se ale záhy po startu zápasu dostali domácí. Již v deváté minutě proskočil do pokutového území Toňo a parádní nahrávkou doslova donutil Rogera Martího ke skórování. Levante se ale z vedení neradovalo dlouho. Carcelénův centr proměnil ve vyrovnání prudkou hlavičkou do protipohybu Álvaro Negredo. Po půlhodině poté Levante zaváhalo při vlastním rohovém kopu, nechalo utéct Carlose Akapa a ten propálil Cádenase.

    Po změně stran tempo zápasu lehce opadlo. Po půlhodině hry však dokázalo Levante srovnat krok, když po přistrčení od Martího propálil hostujícího gólmana Gonzalo Melero. Další šance už k vidění nebyla a tak zápas skončil 2:2.
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 10:3. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 17:8. (22:54:20)

    Vít Schück

    Branky: 9. Martí (Toňo), 59. Melero (Martí) – 15. Negredo (Carcelén), 34. Akapo (Perea)

    Karty:   27. Negredo (CAD), 43. Sobrino (CAD)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 10:3. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 17:8.
    Levante UD: Cárdenas – Son (81. Coke), Rober, Ó. Duarte, Toňo (63. C. Clerc) – De Frutos, Malsa (82. Blesa), Melero, E. Bardhi (69. Morales) – Martí (C), Goméz (69. Cantero).
    Náhradníci: Aitor Fernández – Sevikjan, S. León, Coke, Blesa, C. Clerc, Miramón, Morales, Cantero, Monzó, Rochina, Doukouré.

    Cádiz CF: Gil – Carcelén, Fali, Alcalá (70. Izquierdo), Akapo – Jönsson (56. Bastida), Mari (C), Augusto Fernández (57. Garrido) – Sobrino, Negredo (76. Malbašić), Perea (76. Pombo).
    Náhradníci: Flere, Ledesma – Pombo, Martin, Šaponjić, Garrido, Izquierdo, Malbašić, K. Carrasco, Mauro, M. Diarra, Bastida.

    Rozhodčí: Estrada – Porras, Sobrino
    bahis siteleri