Zlín – Teplice 3:0 (kon.) | Č. Budějovice – Ostrava 1:3 (kon.) | Hr. Králové – Liberec 1:1 (kon.)
Sparta – Karviná 2:0 (kon.)
konec
FC Zlín
3:0 (1:0)
FK Teplice
Sobota 07.08.2021, 16:00 • Stadion Letná, Zlín • FORTUNA:LIGA • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 12:17. (17:54:05)
     
    Je konec. Fastav Zlín nakonec dokázal utkání dotáhnout do vítězného konce a povedlo se mu vyhrát poměrem 3:0. Domácí celek vstoupil do druhého poločasu velice dobře, hned v jeho úvodu se dokázal prosadit obránce Vraštil, kterému se povedlo zamířit hlavičkou mimo dosah brankáře. Teplice to měly hodně složité, najednou prohrávaly o dvě branky. Domácí celek byl ovšem směrem dopředu i nadále aktivnější a hlavně nebezpečnější. Hned několikrát mohl utkání rozhodnout třetí brankou, což se povedlo až před koncem řádné hrací doby.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Fantiš napálil tyč
     
    90+3
    No a co chybělo! Fantiš to měl v zajímavé pozici do střelecké pozice, jenomže proti němu stála branková konstrukce.
     
    90+2
    Ve středu hrací plochy byl poté zastaven domácí Tkáč, přesto se jako první k volnému předmětu dostal Simerský.
    90. Tomáš POZNAR - 3:0
     
    90
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom tu máme ještě jeden zásah! Fastav rozjel jednu z posledních útočných akcích, při které si do pokutového území na nahrávku seběhl TOMÁŠ POZNAR. Ten využil lehkého podcenění ze strany brankáře Grigara a poté na dlouhou nohu zakončil do prázdné branky.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Zlín je blizoučko k prvnímu ligovému vítězství, očekávat ještě můžeme nastavený čas.
     
    87
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází David Černý, přichází Josef Švanda.
     
    86
    Dostál s rozehrávkou od své branky ani v tomto případě nespěchal. Poznar si na opačné straně našel pozici pro výskok a povedlo se mu sklepnout pod sebe.
     
    85
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Youba Dramé, přichází Dominik Simerský.
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Marek Hlinka, přichází David Tkáč.
     
    84
    Tentýž hráč se o pár vteřinek později znovu dostal do zakončení, tentokráte však mířil hodně vedle branky a Grigar tak nemusel vůbec zasahovat.
    83. Čanturišvili nastřelil pravou tyč!
     
    83
    Domácím není přána třetí branka! Střídající Čanturišvili si na hranici pokutového území našel palebnou pozici, odkud trefil pouze brankovou konstrukci.
    82. Dramé z dobré pozice střílel nesmyslně nepřesně
     
    82
    A další tutovka pro Dramého! Hostující obrana opět zanevřela na zadní vrátka, Poznar dokázal přeposlat na Dramého, který znovu nepochopitelně přestřelil.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Chlumecký si znovu před zraky sudího pomohl faulem, soupeř to zkoušel rychlou rozehrávkou.
     
    80
    A hlavní sudí si navíc všiml dalšího nedovoleného zákroku. Poznar si totiž skvěle pokryl míč zády k brance, což přineslo obranný faul od Chlumeckého.
     
    79
    Knapík podél autové lajny hledal Moulise, který měl znovu hodně málo času na práci s míčem. Nakonec ho čistým skluzem dokázal zastavit Conde.
     
    78
    Na opačné straně jsme sledovali pas na levou stranu, kde se nacházel střídající Čanturišvili, před kterým za cenu rohového kopu zasahoval Knapík.
     
    77
    Po provedení autového vhazování měl kolem sebe málo prostoru hostující Jukl, který se daleko nedostal a vhazovat tak bude moci také domácí celek.
     
    75
    Krunert vyprodukoval zpětnou nahrávku na vlastní obrannou polovinu, odkud to přenesením hry zkoušel Chlumecký, který zkoušel najít obsazeného hráče.
     
    74
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Rudolf Reiter, přichází Antonín Fantiš.
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Robert Hrubý, přichází Vachtang Čanturišvili.
     
    73
    Grigar posléze zkoušel odkopem na opačné straně najít Jukla, který byl ovšem schovaný za protihráčem. Poznar se navíc dostal do protiútoku, e kterém nic nevymyslel.
    72. Unikající Dramé bránu nenašel
     
    72
    Hostující obrana naprosto propadla a mohlo být rozhodnuto! Dramé se dostal do úniku, jenomže jeho zakončení putovalo vysoko nad branku.
     
    72
    Znovu se do rozehrávky svého celku zapojil také domácí brankář Dostál, který měl na rozehrávku klid a pochopitelně s ní nikam moc nepospíchal.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Fastav Zlín i nadále vede o dvě branky a svého soupeře stále nepouští k ničemu vážnějšímu.
     
    69
    Daleko k míči to měl Conde a hrát tak mohly Teplice. Přesto měl málo prostoru na práci s míčem Moulis, kterému se nepovedlo přesně rozehrát vpřed.
     
    68
    A nyní jsme sledovali další nedovolený zákrok. Vracející se Chlumecký spíše tasil záchrannou brzdu, při které u postranní lajny povalil na zem Filla.
     
    67
    A v krátkém časovém sledu jsme sledovali další střelecký pokus. Tentokráte to přímo na branku zkoušel hostující Jukl, který míč poslal vysoko nad.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Marek Hlinka (FC Fastav Zlín).
     
    65
    Mareček měl za pokutovým územím poměrně dost prostoru, jenomže práce s míčem mu trvala natolik dlouho, že zakončením trefil pouze nohu protihráče.
     
    64
    Fillo se zapojil do útočného výpadu svého celku, po kterém měl možnost také vhazovat. Série hlaviček nakonec přinesla hru rukou v podání domácích.
     
    63
    Grigar to v tomto případě zkoušel vysokým odkopem na druhou stranu, nicméně odkop se mu zrovna moc nepovedl a míč skončil pouze v zámezí.
     
    61
    Máme za sebou necelou hodinu hry a Fastav Zlín má nakročeno ke třem bodům. Teplice prohrávají o dvě branky a stále jsou směrem dopředu bezradné.
     
    60
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Alois Hyčka, přichází Jakub Mareš.
     
    59
    Zlín se sice radoval ze třetího zásahu, avšak ten nakonec platit nebude. Poznar se totiž v době nahrávky nacházel v jasném ofsajdu.
     
    58
    Hostující Hasil obstaral další vhazování, tentokráte z pravé strany. Tentýž hráč si nakonec rozehrávku zopakoval a znovu se povedlo zakročit Kolářovi.
     
    57
    Grigar měl snadnou práci, navíc si ještě poté cosi řekl s domácím Dramém. Každopádně jsme sledovali rozehrávku od hostující branky, která putovala po zemi.
     
    56
    Teplice to budou mít najednou nesmírně složité, prohrávají totiž o dvě branky. I tak do konce tohoto zápasu zbývá ještě dostatek času.
     
    55
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Róbert Matejov, přichází Martin Fillo.
    54. Lukáš VRAŠTIL - 2:0
     
    54
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hned v úvodu druhého poločasu je tu druhá branka domácích! K oné rozehrávce rohového kopu se nakonec postavil záložník Hrubý. Centr pravou nohou putoval do malého vápna, kde ale zasahoval Chlumecký. Dramé ovšem poslal do šestnáctky další centr, na který si naskočil LUKÁŠ VRAŠTIL, který hlavičkou nedal Grigarovi šanci.
     
    54
    Fastav Zlín si nyní vybojoval rohový kop z levé strany.
     
    53
    Na opačné straně to Moulis zkoušel hlavičkou směrem do pokutového území, kde našel pouze kopačku pozorného Koláře, jenž z jedničky odkopával.
     
    52
    Matejov to zkoušel centrovanou nabídkou šajtlí na zadní tyč, kam si nabíhal také Poznar, který z těžké pozice minul branku.
     
    52
    Do protiútoku se poté dostával aktivně hrající Dramé, který se dostal mezi přesilu protihráčů. Ta ho sice dokázala zastavit, jenomže u míče je stále Fastav Zlín.
    51. Po šajtli Matejova hlavičkoval Poznar nad
     
    51
    Dalekonosné autové vhazování se na druhé straně sneslo na hlavu Chlumeckého, který prodlužoval za sebe. Tam to Dramé zkoušel pasem na Poznara.
     
    50
    Na vlastní polovině se poté ukal míče střídající Moulis, který to zkoušel nahrávkou do tandemu na Krunerta, před kterým se povedlo včas zakročit soupeři.
     
    49
    Na opačné straně se poprvé ve druhém dějství dostal k míči domácí brankář Dostál, který to nakonec zkoušel vysokým pasem na druhou polovinu.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu si domácí celek vybojoval další autové vhazování. Vraštilovi se při rozehrávce ale nepovedlo najít svého kolegu Reitera.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Ladislav Kodad, přichází Pavel Moulis.
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Denis Laňka, přichází Karel Hasil.
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Daniel Trubač, přichází Štěpán Krunert.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesla jedinou branku, o kterou se postaral domácí Matejov. Oba celky se střídaly v držení míče, jenomže poměrně dlouhou dobu jsme nesledovali nic moc zajímavého. Až poté se začal projevovat Zlín, který sice ještě v první vyložené šanci selhal, avšak poté se přesně mezi tři tyče trefil Matejov. Fastav nebyl daleko od druhého zásahu, avšak další branky jsme se již nedočkali.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    45+1. Hrubý trefil Grigara, Dramé po něm těsně minul zařízení
     
    45+1
    Fastav rozjel jednu z posledních útočných akcí, která div neskončila druhou brankou. Hrubého rána po zemi směřovala do Grigara, poté mířil vedle tyče Dramé.
     
    45
    Nastavuje se minuta.
     
    44
    Na opačné straně dokázal v obraně zakročit Vraštil, který vypíchl míč do zámezí. Teplice to poté zkoušely centrem do šestnáctky, kde zasahoval Procházka.
     
    42
    Další autové vhazování, k němu se tentokráte postavil domácí zadák Matejov.
    41. Grigar vyrazil střelu Hrubého, z dorážky přestřelil Poznar
     
    41
    Málem to bylo o dvě branky! Dramé potáhl míč k šestnáctce, kde se mu povedlo najít Hrubého, s jehož jedovkou si Grigar poradil. Z následné dorážky ale selhal Poznar!
     
    40
    Dostál se znovu v krátkém časovém sledu zapojil do rozehrávky svého celku, přičemž tentokráte na straně zahnal Matejova, který vybojoval vhazování.
     
    39
    A práce pro brankáře Dostála, který si se zakončením doprostřed branky dokázal poradit. Následoval odkop na opačnou stranu, kde za sebe prodlužoval Conde.
     
    38
    Condemu se povedlo poslat míč do volného prostoru, načež se po kombinaci dostával k balónu Reiter, který ho přesto nestačil zachytit na hrací ploše.
     
    37
    Posléze šel příliš pozdě do souboje s protihráčem domácí Reiter, který byl u míče příliš pozdě. Rozehrávat se tak bude z obranné poloviny hostujícího celku.
     
    36
    Celá situace se ještě řešila s VARem, nicméně branka nakonec platí. Zlín se dostává do vedení a má tak psychickou výhodu.
    34. Róbert MATEJOV - 1:0
     
    34
    Zlín právě vstřelil branku!
    Po zhruba třiceti minutách je tu úvodní branka zápasu! Dramé si na pravém křídle připravil pozici pro přihrávku k hranici malého vápna. Tam se nacházel Hrubý, kterému se povedlo ještě lepší nahrávkou najít lépe postaveného RÓBERTA MATEJOVA, jenž s přehledem překonal Grigara.
     
    34
    K postranní lajně byl poté zahnán domácí Kolář, který musel rychle jednat. Nakonec prudkou nahrávkou trefil pouze napadajícího protihráče Černého.
     
    33
    Po rozehrávce volného kopu to Knapík zkoušel vysokým přenesením hry na levou stranu, kde před napadajícím Kodadem dokázal zakročit zadák Vraštil.
     
    32
    Grigar to poměrně překvapivě zkoušel pasem na druhou stranu, kde měl k němu hodně daleko Jukl. Posléze si přímo před sudím pomohl faulem Conde.
     
    31
    Je za námi zhruba třetiny hry, jenomže na první branku stále čekáme. Teplice jsou v posledních minutách aktivnější, avšak k vyloženým šancím to nevede.
     
    30
    Teplice z následné standardky nevytvořily nic nebezpečného, i tak si domácí celek poradil se vzdušnou nabídkou za cenu dalšího autového vhazování.
     
    29
    Dramé se nedostal za protihráče, místo toho jsme sledovali nedovolený zákrok domácího Condeho, který taktickým způsobem za sebe nepustil Marečka.
     
    28
    Hrubý obstaral další standardní situaci svého celku. Při ní se mu sice povedlo najít obránce Koláře, avšak ten z těžké pozice mířil vysoko nad branku.
     
    27
    Míč se v krátkém časovém sledu znovu dostal mimo hrací plochy, přičemž si autové vhazování vzal na starost Laňka, který našel pouze nohu Dramého.
     
    26
    Do pokutového území si posléze seběhl hostující Kodad, který padající míč ještě zkoušel sklepnout do tandemu na Ledeckého, před kterým zakročil Procházka.
     
    25
    Reiter si na levém křídle připravil míč k centru, místo toho přeci jenom nahrál k pokutovému území, odkud pouze do protihráče zakončoval kolega Hrubý.
     
    24
    Grigar tak před malým momentem málem inkasoval, přesto si nakonec na míč sáhl a domácí celek tak bude zahrávat druhý rohový kop v řadě.
    23. Dramé oklamal Kodada a jeho střelu ke vzdálenější tyči vytáhl Grigar
     
    23
    Dostál si znovu zahrál s míčem, přičemž to také tentokráte zkoušel po zemi. Zlín se ovšem dostal k rychlému útoku, při kterém pálil kousek vedle Dramé.
     
    22
    Kolář to zkoušel dalším vysokým pasem na opačnou stranu, kde po souboji skončil na zemi domácí Dramé a překvapivě hlavní sudí nepískl do píšťalky.
    21. Po přistrčení od Trubače pálil vysoko nad Kodad
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, na úvodní přesný zásah stále čekáme. Dostál to zkoušel vysokým odkopem směrem na Dramého.
     
    20
    Hodně nepřesnou nahrávkou to poté zkoušel Dramé, kterému se nepovedlo najít nikoho z kolegů a naopak se k volnému míči dostal brankář Grigar.
     
    19
    Od své branky tak mohl znovu rozehrávat hostující brankář Grigar, který rozehrával po zemi nakrátko na Chlumeckého, jenž přeposlal na Knapíka.
     
    18
    Kolář se s míčem dostal na útočnou polovinu, kde se mu sice na pravém křídle povedlo najít Condeho, avšak jeho prudká nahrávka nenašla Vraštila.
     
    17
    Po autovém vhazování hrál vysokou nohou hostující Trubač, jenomže to nebylo v rozporu s pravidly. Nyní si pro změnu autové vhazování vyzkouší Hyčka.
     
    16
    Posléze po souboji skončil na zemi domácí Vraštil, který ovšem bude moci pokračovat ve hře. Bude se rozehrávat autovým vhazováním z pravé strany.
     
    15
    Kousek od středového kruhu se k míči sice dostal hostující Jukl, jenomže ten nevyužil dostatku prostoru a spíše nahrál do moci domácího Condeho.
     
    13
    Žlutou kartu dostává Robert Jukl (FK Teplice).
     
    13
    Do protiútoku se poté dostával Hrubý, kterému se nepovedlo prostrčit nahrávku mezi obránce na Poznara. Naopak se rychle ze své branky dostal Grigar.
     
    13
    Teplice tak zahrávaly standardní situaci, která přinesla vzdušnou nabídku směrem do malého vápna, kde Knapík nedosáhl na padající předmět.
     
    12
    Hlavní sudí si nyní všiml nedovoleného zákroku, po kterém na zemi skončil hostující Jukl. Naopak hodně agresivně šel do souboje o míč domácí Vraštil.
     
    11
    Do vzdušného souboje se poté dostával domácí Poznar, kterému se sice nepovedlo proti soupeři uspět, jenomže k volnému míči se dostal Dramé.
     
    10
    Na vlastní polovině poté operoval s míčem Knapík, který rozehrál na vedle postaveného Marečka, jehož pas na levou stranu byl hodně nepovedený.
     
    9
    V pokutovém území se po souboji skácel k zemi Kodad, jenomže na penaltu to nestačilo. Posléze Conde odkopával do bezpečí, kde nedosáhl Hrubý.
     
    8
    Z vlastní obranné poloviny nyní mohl odkopávat domácí brankář Dostál. Ten odehrál míč na pravou stranu, kde se Dramému ještě povedlo prodloužit.
     
    7
    Zády k brance poté pracoval hostující Ledecký, kterému se povedlo pokrýt míč. Po nahrávce na Hyčku se míč celým objemem dostal ven z hrací plochy.
     
    6
    Na pořadu dne byl úvodní rohový kop, který si vzal na starost hostující Trubač. Ten kroutil míč na hlavu spoluhráčů, jenomže k zakončení vůbec nedošlo.
     
    5
    Hlinkovi se povedlo dostat se před protihráče, jenomže poté o míč přišel. K němu se dostal hostující brankář Grigar, kterému se povedlo rozehrát nakrátko.
     
    4
    Do pokutového území na opačné straně přiletěla vzdušná nabídka, která byla pro Kodada hodně nepřesná. Při protiútoku si pro faul doběhl Poznar.
     
    3
    Poprvé si s míčem zahrál hostující brankář Grigar, který pro něj musel ven z branky, kde se mu ho povedlo odkopnout před dotírajícím protihráčem.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Fastav Zlín: S. Dostál – Matejov, Procházka, J. Kolář, Vraštil – Reiter, Hlinka, R. Hrubý, Conde, Poznar (C) – Y. Dramé.
    Náhradníci: Rakovan – Fantiš, Fillo, Simerský, Tkáč, Janetzký, Čanturišvili.

    FK Teplice: Grigar (C) – Laňka, Knapík, Chlumecký – Hyčka, Jukl, Mareček, Černý, Trubač – Kodad, Ledecký.
    Náhradníci: Čtvrtečka – Mazuch, J. Mareš, Krunert, Hasil, Moulis, Švanda.

    Rozhodčí: Petřík – Vlček, Hurych.
     
    FC Fastav Zlín

    Na opačné straně stojí hráči Zlína, kterým se v úvodu letošní sezony rovněž nedaří a také se jim nepovedlo získat ani jeden bod. Fastavu dokonce patří předposlední pozice, hůře už je na tom pouze Liberec, který jako jediný ze všech týmů letos nevstřelil ani jednu branku. Zlín hned v prvním duelu změřil síly s mistrovskou Slavii, která se na úvodní výhru hodně nadřela. Jedinou branku zápasu totiž dvacet minut před koncem vstřelil slávistický Kuchta. Velký debakl poté Zlín vyfasoval na půdě mistrovského Baníku, který po prvním dějství vedl už 4:0. Krátce po změně stran přišla pátá branka, na kterou Zlín reagoval jediným zásahem. Fastavem by tak potřeboval získat první body, jinak se třese trenérská lavice pod lodivodem Markem Kalivodou.

    Poslední tři utkání
    Ostrava vs. Zlín – 5:1
    Zlín vs. Slavia – 0:1
    Zlín vs. Brno – 1:1
     
    FK Teplice

    Fotbalisté Teplic neprožívají zrovna povedený vstup do letošního ligového ročníku. Po dvou odehraných zápasech se jim nepovedlo získat ani jeden bod, což se zároveň povedlo dalším dvěma celkům. Teplice v rámci úvodního kola zajížděly na horkou půdu Českých Budějovic. Tento duel nakonec nabídl pouhou jednu branku, o kterou se po necelé hodině hry postaral budějovický Mihálik. Teplice si v minulém kole poprvé v letošním ligovém ročníku vyzkoušely domácí půdu, a sice hned proti mistrovské Slavii. Ta se po dvaceti minutách hry dostala do vedení, jenomže v závěru poločasu se Teplicím povedlo vyrovnat. Přesto si pražský celek odnesl poločasové vedení, které ve druhém dějství zpečetil třetím zásahem.

    Poslední tři utkání
    Teplice vs. Slavia – 1:3
    České Budějovice vs. Teplice – 1:0
    Teplice vs. Dukla Praha – 1:2
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky u třetí kola FORTUNA:LIGY! Domácí FC Fastav Zlín přivítá na svém stadionu nevyzpytatelné FK Teplice.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Jan Kobylík

    Branky: 34. Matejov, 54. Vraštil (Y. Dramé), 90. Poznar (Fantiš)

    Karty:   66. Hlinka (ZLN) – 13. Jukl (TEP)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 12:17.
    FC Zlín: S. Dostál – Matejov (55. Fillo), Procházka, J. Kolář, Vraštil – Conde, Hlinka (85. Tkáč) – Reiter (74. Fantiš), R. Hrubý (74. Čanturišvili), Y. Dramé (85. Simerský) – Poznar (C).
    Náhradníci: Rakovan – Fantiš, Fillo, Simerský, Tkáč, Janetzký, Čanturišvili.

    FK Teplice: Grigar (C) – Laňka (46. Hasil), Knapík, Chlumecký, Hyčka (60. J. Mareš) – Jukl, Mareček, Černý (87. Švanda), Trubač (46. Krunert), Kodad (46. Moulis) – Ledecký.
    Náhradníci: Čtvrtečka – Mazuch, J. Mareš, Krunert, Hasil, Moulis, Švanda.

    Rozhodčí: Petřík – Vlček, Hurych.

    Diváci: 2326
    bahis siteleri