Skellefteå – Sparta cz 1:3 (kon.) | Växjö – Tappara 2:2 (kon.) | EC-KAC – Leksands IF 4:0 (kon.)
Mannheim – Frölunda 1:10 (kon.) | Bolzano – Rauma 1:3 (kon.) | Fribourg – Mnichov 2:4 (kon.)
Zürich – Rögle BK 3:4 (kon.)
konec
KAC Klagenfurt
4:0 (1:0, 1:0, 2:0) Stav série: 1:0
Leksands IF
Úterý 16.11.2021, 19:00 • Stadthalle, Klagenfurt • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:22:14)
     
    Klagenfurt nakročil k překvapivému postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů, favorizovaný švédský Leksands na domácím stadiónu přejel 4:0.

    Rakouský celek zadělal na překvapení už v první třetině, v níž otevřel skóre Thomas Koch. Stejný počet gólů přineslo i druhé dějství, prosadil se Johannes Bischofberger. Nejvíce se rakouskému mužstvu zadařilo ve třetí části, v níž skórovali Steven Sprong a podruhé Johannes Bischofberger, který měl podíl na všech gólech, na zbylé dva totiž asistoval.

    Svěřenci kouče Hellkvista mají do domácí odvety co zlepšovat, jako favorit jsou totiž jedním krokem venku ze hry. Klagenfurt do Švédska určitě nepojede hrát otevřenou hru, ale bránit komfortní náskok z vlastní arény.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Poslední útok střetnutí měl na svědomí Carter Ashton. Po mantinelu nabruslil do útočného pásma a přes Tavželje najel až před bránu, z bezprostřední blízkosti ovšem na Dahma nevyzrál.
     
    59:22
    S velkým přehledem si v defenzivě poradil Matt Caito. Nenechal se rozhodit Schumnigem, udělal mu nečekanou kličku do protipohybu.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:49
    Na ledě opět elitní útok Klagenfurtu. Thomas Koch v plné rychlosti nahrával pod sebe, Samuel Witting dostal kotouč příliš za brusle.
     
    58:16
    Na teč nahazoval Steven Strong. Zřejmě doufal, že by Matt Fraser mohl puk lehce tečovat, tak se ovšem nestalo a hrací předmět proletěl o metr vedle brány.
     
    57:46
    Na druhé straně ještě lepší zákrok v podání Sebastiana Dahma. rychle zareagoval na nahrávku Campera Zackrissonovi, střelu z první vytěsnil pravým betonem.
     
    57:23
    Povedený zákrok Kasimira Kaskisua. Finský gólman vyjel proti Vallantovi, střelu zápěstím nadvakrát podržel v lapačce.
     
    56:38
    Akce domácích pokračovala. Tentokrát Fraser pobídl k zakončení Kocha, jeho pokus byl rovněž nepřesný, prosvištěl vedle pravé tyčky.
     
    56:22
    Matikainenova družina pokračuje v kombinaci v útočném pásmu. Thomas Koch nabil na forhend Samuelu Wittingovi, ten těsně přestřelil.
     
    55:57
    S nahozením Stevena Spronga neměl Kasimir Kaskisuo větší starosti. Nastavil lapačku a černou gumu v ní s přehledem ukryl.
     
    55:24
    Hokejisté v červených dresech cítí, že soupeř nemá sílu vzdorovat a vyhlíží konec utkání. Této skutečnosti chce využít k páté trefě.
     
    54:47
    Velká škoda, že na utkání Ligy mistrů nepřišlo do utkání více fanoušků. Nutno ale podotknout, že i přes menší počet panuje v hledišti velmi dobrá a poměrně hlasitá atmosféra.
     
    54:20
    Leksands je na dně. Švédský celek vstupoval do utkání v roli velkého favorita, do odvety si ovšem z Rakouska odveze pořádný příděl.
    53:31 Johannes BISCHOFBERGER - 4:0
     
    53:31
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    JOHANNES BISCHOFBERGER hraje parádní utkání. Vyměnil si touš s Hundertpfundem, rázem jel sám na gólmana. V koncovce zachoval chladnou hlavu, kotouč dostal do sítě forhendovou střelou pod vyrážečku brankáře. Asistence: Thomas Hundertpfund a Thomas Vallant.
     
    53:07
    Hosté musí začínat znovu až z obranného pásma. Caito oblouček Schumniga na modré nezachytil, musel o několik metrů zacouvat.
     
    52:38
    Domácí v plném počtu. Thomas Hundertpfund odseděl na trestné lavici kompletní dvě minuty a okamžitě spěchá vypomoci defenzivě.
     
    52:08
    Přesilovka švédského mužstva pokračuje, stejně tak jeho hra v útočném pásmu. Za pískotu fanoušků střílel Max Veronneau vedle pravé tyče.
     
    51:36
    Od modré čáry napřáhl golfákem Matt Caito. Domácí strážce svatyně toho moc neviděl, reagoval až na odraz puku od zadního mantinelu.
     
    51:01
    Po sérii nahrávek střílel z pravého kruhu Carter Camper. Sebastian Dahm situaci měl pod kontrolou. Přesun k levé tyči zvládl rychle, problém neměl ani se zákrokem.
     
    50:37
    S Leksandsem to nevypadá vůbec dobře. Prohrává o tři góly a je zase o krok blíže vyřazení. Bude mít ale šanci snížit v přesilové hře, na lavici hanby usedl Thomas Hundertpfund z důvodu hákování.
    49:50 Johannes BISCHOFBERGER - 3:0
     
    49:50
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    Zaváhání hostujícího gólmana znamená třetí vstřelený gól Klagenfurtu! STEVEN SPRONG nahazoval slabě od levého mantinelu. Kasimir Kaskisuo situaci podcenil a puk mu propadl mezi pravou rukou a betonem. Asistence: Thomas Hundertpfund a Johannes Bischofberger.
     
    49:30
    Puk v ochranné síti. Do tohoto prostoru černou gumu vyhodil obránce Niklas Würschl, ale měl štěstí, puk šel i přes tvrzené sklo.
     
    49:17
    Fredrik Forsberg splnil vytyčený cíl. Od modré nahodil na bránu a přinutil Dahma k zákroku, ten si netroufl rozehrát přes clonícího Karlssona.
     
    48:55
    I přes veškeré úsilí Patrik Noren neudržel útočné pásmo. Zastavil vyhození Tičara, ale bruslí puk přikopl jen k jinému protihráči Obersteinerovi.
     
    48:22
    Postavení mimo hru, o nějž se zasloužil Thomas Hundertpfund. Neviděl Hauduma, jenž se vracel z útočné třetiny příliš pozdě.
     
    47:57
    Isak Rosén střílel z velkého úhlu od pravého mantinelu. Dánský gólman Dahm v pozoru, betonem černou gumu vyrazil za bránu.
     
    47:23
    Vysoký forčekink Bischofbergera nadělal Ahnelövovi velké starosti. Švédský bek jen vyhodil po mantinelu, Ashton protečoval do útočného pásma.
     
    46:52
    Za bránou začíná novou akci Lang. Zkusil nastartovat Kloose, tento americký forvard však na dlouhý pas nedosáhl.
     
    46:30
    Ne, Leksandsu to dnes do útoku vůbec nejde. Sebastian Dahm chytá perfektně, o tom žádná, moc složitých akcí ovšem řešit nemusel.
     
    45:47
    Tvrdou dělovku od modré čáry vyprodukoval Thomas Vallant. Kasimir Kaskisuo měl velké štěstí, že puk letěl vedle jeho pravé tyče.
     
    45:15
    Hraje se klasicky pět na čtyři. Trest Kocha ovšem za chvíli vyprší a po vyhození Tavželje je jistě, že se domácí oslabení ubrání.
     
    44:38
    Leksands mohl hrát přesilovou hru pěti proti třem. Z důvodu sekání Manuela Ganahla měl ponechanou výhodu, kterou ovšem přerušil Carter Ashton tím, že sekl do rukou Vallanta. Pokračovat tak bude klasická přesilovka pěti proti čtyřem.
     
    44:33
    Stoprocentní zůstává Sebastian Dahm i po dělovce Ekberga od modré čáry, tu zvedl vyrážečkou až do ochranné sítě.
     
    44:04
    Jako slepý k houslím přišel Patrik Zackrisson k puku před bránou. Předvedl rychlou reakci, ale vypálil jen do připraveného pravého betonu brankáře.
     
    43:32
    Dvě minuty za držení pro Thomase Kocha. Zákrok z kategorie zbytečných, protože k němu došlo ve středním pásmu a v době, kdy Ashton neměl puk pod kontrolou.
     
    43:15
    Do útočného pásma se musel pro puk vracet Jonas Ahnelöv. Nikým neatakovaný zachoval chladnou hlavu a nahrál osamocenému Ashtonovi.
     
    42:48
    Sebastian Dahm pokračuje v předvádění jistých zákroků. Smlsnul si na pokusu Justina Kloose, černou gumu schoval ve výstroji.
     
    42:22
    S pukem na holi najel do útočné třetiny Oskar Lang. Vzal zodpovědnost na sebe a zkusil najet mezi kruhy, v čemž mu zabránil Tavželj.
     
    41:47
    Na druhé straně vůbec nevyšlo vyhození Strongovi. Trefil hokejku Veronneaua, jenž z velkého úhlu minul cílové zařízení.
     
    41:19
    Za vlastní branou uklidnil hru Martin Schumnig. Počkal na vystřídání spoluhráčů, aby následně rozjel akci nahrávkou po levém mantinelu Samuelu Wittingovi.
     
    40:36
    Thomas Koch ukázal, že kromě střílení gólů umí i bránit. Výborně vybruslil s Camperem, aby mu následně čistě vypíchl kotouč.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Klagenfurt bude hrát hlavně do defenzivy, to je jasné. Leksands naopak má co zlepšovat směrem dopředu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:37.
     
    Klagenfurt nepřestává udivovat. Zvládl totiž vítězně i druhou třetinu a do té třetí tak půjde s dvoubrankovým náskokem. Jediným úspěšným střelcem prostředního dějství byl Johannes Bischofberger, jehož rychlosti nedokázal konkurovat žádný z protihráčů, rakouský útočník pak v koncovce zvládl i forhendovou kličku a zakončení nad beton gólmana. Leksands by měl zabrat. Nepotřebuje nutně vyhrát, ale odnést si do domácí odvety dvoubrankové manko by rozhodně nebylo dobrým základem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Domácí stihli ještě jednu konstruktivní akci. Přes Samuela Witiinga a Kocha se puk dostal k Thomasi Hundertpfundovi, jenž zápěstím vypálil příliš vysoko.
     
    39:12
    Mezi kruhy si klepl o přihrávku Rok Tičar. Dostal ji od Frasera, ale nevystřelil, v poslední chvíli mu totiž hokejku zablokoval pozorný Caito.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:30
    S trpkým úsměvem ve tváři Max Veronneau přijal fakt, že je dalším vyloučeným hokejistou švédského mužstva. V útočném pásmu naprosto zbytečně podrazil Stronga.
     
    38:02
    Bichsel okamžitě po návratu na ledovou plochu odjel na střídačku a do hry pustil Tobiase Ekberga. První lajna je kompletní, Leksands opět může pomýšlet na snížení.
     
    37:32
    Martin Schumnig musel rychle jednat, po modré čáře zapojil do hry Samuela Wittinga. Jeho pomalý pokus nenadělal brankáři větší starosti.
     
    37:01
    Jistý zákrok Kasimira Kaskisua. Správně očekával, že Manuel Ganahl bude střílet, jeho pokus zápěstím skryl pod levým betonem.
     
    36:32
    Vyjetý Sebastian Dahm zabránil nebezpečí, když před rozjetým Knutsem rozjel útočnou akci po mantinelu přihrávkou volnému Schumnigovi.
     
    36:11
    Hosté nezvládli přenést hru do střední třetiny. po nahrávce Hauduma pálil z mezikruží Rok Tičar, přímo do výstroje připraveného Fina v bráně soupeře.
     
    35:48
    Sedmnáctiletý švýcarský obránce Lian Bichsel bude doufat, že na trestné lavici stráví kompletní dvě minuty hracího času. U mantinelu zahákoval Würschla.
     
    35:24
    Do rozehrávky se zapojil i hostující gólman Kaskisuo. Za brankou zastavil nahození Maiera, následně černou gumu přenechal Norenovi.
     
    34:47
    Fredrik Forsberg obtočil bránu a od pravé tyči nahrával doleva Karlssonovi, ten z první napálil položený beton gólmana Dahma.
     
    34:20
    Spíše z nouze střílel od modré čáry Unterweger. Kaskisuo před sebou měl dálnici, z lapačky dokonce stihl vyklepat touš pro Thomase.
     
    33:49
    Obersteiner přejel čevenou čáru a bez delšího rozmýšlení vyhodil za bránu soupeře. Dovolil tak sobě i zbylým čtyřem protihráčům vystřídat.
     
    33:26
    Málokdy dochází k přerušení, i tato skutečnost vyhovuje spíše domácímu týmu. Leksands totiž nezvládá vytvářet trvalý tlak.
     
    32:49
    Defenzivní hru Klagenfurt je třeba pochválit. Leksands hraje aktivnější hokej, ale má obrovské problémy vyzrát na dobře rozestavenou řadu rakouského mužstva.
     
    32:18
    Rok Tičar zkusil štěstí sám proti dvěma. Thomasovi udělal povedenou kličku, ale cestu mu okamžitě zkřížil Aman a na toho již Slovinec nenašel recept.
     
    31:47
    Rosén naznačil nahrávku mezi kruhy, ale rozmyslel si toto řešení a střílel z pravého kruhu zápěstím. Dahm zakročil vyrážečkou.
    31:21 Carter Camper střeleckou smůlu Leksandsu neprolomil, trefil padajícího Kocha
     
    31:21
    Obrovské štěstí na straně Klagenfurtu! Carter Camper bekhendem k bližší, pravé tyči překonal Dahma, jehož zastoupil Thomas Koch kuriózním způsobem. Ztratil stabilitu a šťastně spadl do směru letu puku, který zblokoval na brankovou konstrukci!
     
    30:39
    V obraně je to přeci jen o něco lepší, byť inkasoval již dva góly. Dobře zapracoval Jonas Ahnelöv, když za bránou odstavil Ganahla.
     
    30:10
    Utkání se právě přehouplo do své druhé poloviny. Klagenfurt dokonce ještě navýšil vedení nad Leksandsem, švédský celek má velké problémy v koncovce.
     
    29:44
    Tentokráte útok zleva. Ashton získal pevné postavení v útočném pásmu a hrál za sebe na Lundqvista, který od modré vypálil nepřesně.
     
    29:24
    Další útok hostujícího týmu podnikl pravou stranou Oskar Lang. Nedostalo se mu podpory spoluhráčů, od pravého mantinelu střílel nad břevno.
     
    28:38
    Dvojice obránců Klagenfurtu si bez větších problémů poradila s Veronneauem. Pětadvacetiletému Kanaďanovi odebrali kotouč čistým způsobem.
     
    28:01
    Po vyhraném vhazování Kocha střílel příklepem od modré čáry Steven Strong. Kasimir Kaskisuo reagoval včas, hrací předmět odpálil vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    27:49
    Za vyhozením Samuela Wittinga dojel Carter Camper. Nerozhodil jej forčekující Fraser, po mantinelu nahrál volnému Zackrissonovi.
     
    27:20
    Od modré čáry nahazoval Tobias Ekberg. Sebastian Dahm spatřil černou gumu na poslední chvíli a ještě stihl natáhnout pravý beton.
     
    26:49
    Pěknou individuální akci zakončil Rok Tičar natlačením před bránu, pod tlakem ovšem vypálil jen nad bránu, Kaskisuo mohl být klidný.
     
    26:19
    Na pozoru se ovšem musí mít pochopitelně i defenzivě Leksandsu. ta právě lehce zaspala a Haudum z dobré pozice forhendem přestřelil.
     
    25:45
    Svěřenci kouče Hellkvista pokračují v útočení. Z pravého kruhu střílel zápěstím Emil Heineman, trefil jen boční oblouk brány.
     
    25:03
    Akci hostujícího mužstva zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Rozjetého Roséna vystavil do ofsajdového postavení Karlsson.
     
    24:48
    Zmražený Leksands dostal druhou ránu. Každopádně má ještě více jak polovinu utkání na to stav zvrátit, času zbývá stále dostatek.
     
    24:29
    Heineman zrušil zakázané uvolnění, protože přebruslil obránce Maiera. Posléze zkusil obtočení kolem brány, na Dahmův beton nevyzrál.
    23:35 Johannes BISCHOFBERGER - 2:0
     
    23:35
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    Po vhazování v obranném pásmu obdržel puk od Hundertpfunda JOHANNES BISCHOFBERGER. Nabral obrovskou rychlost, jíž žádný z obránců nedokázal konkurovat, únik zakončil pravý křídelník forhendovou kličkou a střelou nad pravý beton bezmocného Kaskisua. Asistence: Thomas Hundertpfund.
     
    23:04
    Další zákrok pro domácího gólmana. Sebastian Dahm měl nyní i notnou porci štěstí, když tečovaný pokus Knutsem schytal do masky.
     
    22:43
    U levého mantinelu zůstal opomenutý Martin Karlsson. Z levého kruhu střílel do horních pater brány, na Dahma ale ani on nevyzrál.
     
    22:21
    Domácí v oslabení dokonce vyzkoušeli protiútok. Přečíslení tři na dva řešil Matt Fraser střelou zápěstím nad horní tyčku.
     
    21:50
    Klagenfurt vysvobodil z pod tlaku Schumnig. Připravil o kotouč Veronneaua, načež vyhodil přes všechny čáry za bránu soupeře.
     
    21:34
    Volnějšího středu využil Patrik Zackrisson. Ve finále akce najel do pravého kruhu, odkud vypálil křižně nepřesně. o pár čísel vedle levé tyče.
     
    20:40
    Menší trest za sekání vyfasoval Martin Schumnig. Ekberga sekl jednou, dvakrát, potřetí, načež pravice rozhodčího vyletěla vzhůru.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Klagenfurt bude usilovat o udržení překvapivého náskoku, Leksands ovšem soupeři nedá nic zadarmo.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:50.
     
    Po první třetině je zaděláno na velké překvapení. Klagenfurt není lepším týmem, přesto nad švédským Leksandsem vede nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Hráči rakouského celku využili skutečnost, že jim soupeř daroval přesilovku pěti proti třem. Tu sice nevyužili, ale proti čtyřem pokračovali v tlaku, který přetavil v gól Thomas Koch. Svěřenci kouče Hellkvista po inkasované brance začali hrát ještě více ofenzivně, na výborně chytajícího Dahma přesto recept, zatím, nenašli.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 6 – 13.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Andrej Tavželj zatlačil na Maxe Veronneaua, ten tak musel střílet bekhendem z poměrně velkého úhlu. Jistý Dahm udržel puk ve výstroji.
     
    19:12
    Klagenfurt má jasný cíl, udržet těsný náskok až do sirény. Leksands ovšem tuto skutečnost nechce dopustit a nadále soupeře mačká v jeho vlastní obranné třetině.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:54
    V rohu kluziště Oskar Lang marně bojoval o udržení kotouče. Proti hned trojici protihráčů svedl předem ztracenou bitvu.
     
    18:16
    Sebastian Dahm pokračuje v přesvědčivém výkonu a nadále drží čistý štít. Zmenšil úhel Ashtonovi a jeho ránu ukryl v lapačce.
     
    17:41
    Velkou rychlost nabral středem kluziště Nils Aman. Zkusil proskočit mezi dvojicí protihráčů, ti jej ovšem sevřeli do kleští.
     
    17:09
    Druhá útočná lajna Klagenfurtu získala tlak v útočném pásmu. Sérii nahrávek přerušil Lukas Haudum, když vypálil nad bránu.
    16:40 Rosén na Dahma nevyzrál
     
    16:40
    Isak Rosén měl na holi vyrovnání! Obdržel parádní nahrávku před branku, načež si zacouváním ještě vylepšil střeleckou pozici, aby zápěstím vypálil do lapačky připraveného Dahma.
     
    16:22
    Obětavý pád Ahnelöva do střely možná zabránil druhému gólu, protože Kaskisuo reagoval na pokus Ganahla s poměrně velkým zpožděním.
     
    15:35
    Tlak švédského mužstva pokračuje. Z velkého úhlu střílel Justin Kloos, který rozvlnil síť, avšak pouze tu boční. Dahm pak přikryl puk lapačkou.
     
    15:08
    Carter Ashton vyzval Bischofbergera k rychlostním souboji. Uspěl první jmenovaný forvard Leksandsu, pak ovšem nevyzrál na Tavželje.
     
    14:49
    Dánský reprezentační gólman Sebastian Dahm chytá s velkou jistotou. Roztáhl se na brankové čáře a Aman nezvládl přehodit puk přes jeho levý beton.
     
    14:20
    Thomas Koch útočil na druhý úspěch v utkání. Střílel zápěstím přes obránce pod břevno, Kasimir Kaskisuo schoval černou gumu v lapačce.
     
    13:53
    Ale útočit nezapomněl ani Leksands. Motory zapnul Isak Rosén, ale až do útočné třetiny se osmnáctiletý talent neprodral, zastavil jej Hundertpfund.
     
    13:16
    Klagenfurt navíc pochopitelně vedoucí gól pořádně nakopl. Navýšit náskok zkusil Rok Tičar, z vrcholku levého kruhu o kousek minul prostor u levé tyčky.
     
    12:44
    Za nahozením Norena vystartoval Emil Heineman příliš brzy. Čárový rozhodčí měl oči na stopkách a správně odpískal postavení mimo hru.
     
    12:10
    Rána pro Leksands. Tento tým vstupoval do střetnutí v roli obrovského favorita a doposud je aktivnějším celkem, nicméně doplatil na nedisciplinovat a musí dotahovat.
    11:11 Thomas KOCH - 1:0
     
    11:11
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    Je to gól! Domácí outsider nestihl využít přesilovku pěti proti třem, ale pokračoval v tlaku a Unterweger si sjel od modré blíže bráně, aby následně našel v pravém kruhu volného THOMASE KOCHA, ten střelou z první k bližší tyči nedal Kaskisuovi žádnou šanci zasáhnout. Asistence: Clemens Unterweger a Johannes Bischofberger.
     
    10:43
    Leksands jde do tří! Matt Caito pod tlakem sice vyhodil, ale mimo hrací plochu a bez doteku tvrzeného skla! Dvojnásobné oslabení švédského celku by mělo trvat sedmadvacet vteřin.
     
    10:11
    Přečíslení dvou na jednoho řešil Matt Fraser střelou zápěstím z levého kruhu. Kasimir Kaskisuo reagoval včas a touš vyrazil nad bránu.
     
    09:30
    Ihned po buly střílel vedle pravé tyče Samuel Witting. Následně výborně zapracoval Ekberg, černou gumu odpálil do bezpečí.
     
    09:09
    Hostující mužstvo si nepohlídalo střídání, v jeden moment bylo hráčů v bílém na ledě šest. Muži v pruhovaném tuto skutečnost zaregistrovali, Klagenfurt má k dispozici premiérovou početní převahu.
     
    08:47
    Rozjetého Lukase Hauduma zastavil hvozd čárového rozhodčího. Dlouhý pas zpracoval až za modrou čárou. Ofsajd.
     
    08:26
    Zatím však oba celky udržují čisté konto. A to i Sebastian Dahm, jenž si nyní pravým betonem poradil s bekhendem zakončením Roséna.
     
    07:35
    Hokejisté v červených dresech marně usilují o odpálení kotouče alespoň do střední třetiny. Oblouček Unterwegera zastavil na modré Thomas.
     
    07:13
    Leksands pokračuje v aktivním pojetí hry. Forčekující Ashton donutil k chybě Maiera, načež Aman forhendem minul bránu.
     
    06:47
    Na druhou stranu rozjel akci Alexander Lundwvist. Dlouhým psem hledal Langa, ten jen prodloužil kotouč do útočné třetiny.
     
    06:20
    Delší dobu se hraje bez přerušení. Z velké dálky střílel Tavželj, avšak cílový prostor o nemalý kus minul.
     
    05:43
    Jonas Ahnelöv riskoval útočný faul. Zahákl hokejku za Vallanta a měl velké štěstí, že rozhodčí jeho zákrok nechal bez povšimnutí.
     
    05:03
    Klagenfurt se zatím může spolehnout na dobře chytajícího Sebastiana Dahma. Ten si nyní vychutnal Langa, jeho nepovedenou střelu skryl v lapačce.
     
    04:38
    Velkou příležitost Carter Campe v gól nepřetavil. Třiatřicetiletý Kanaďan obdržel nahrávku mezi kruhy, kde byl úplně sám, přesto nedokázal seřídit mířidla a přestřelil.
     
    04:17
    Pod tlakem Matin Schumnig špatně rozehrál po mantinelu. Zaváhání okamžitě napravil, když čistým hitem poslal k ledu Zackrissona, jenž byl tím, kdo volný puk sebral.
     
    03:45
    Za pískotu fanoušků na tribuně pokračovalo ofenzivní snažení Leksandsu. Skončilo u Knutse, který neuspěl kličkou proti Würschlovi.
     
    03:24
    Jistý zákrok Sebastana Dahma proti ráně Forsberga z levého kruhu. Střelci zmenšil střelecký úhel a touš ukryl v lapačce.
     
    02:45
    Hokejisté v bílých dresech od první vteřiny kombinují v útočné třetině, ale zatím nepřichází žádná střelba. Až Bichsel zkusil štěstí od modré, leč bránu minul.
     
    02:04
    Poměrně brzy dochází k vyloučení. Na trestnou lavici odjel jeden z domácích hráčů. Je to Rok Tičar, jenž se provinil hákováním.
     
    01:44
    Na druhou stranu vystartoval Oskar Lang. vystřelil od pravého mantinelu, čímž Dahma nezaskočil, dánský gólman v klidu zakročil.
     
    01:21
    V útočném pásmu zabojoval Samuel Witting, dokonce mezi kruhy našel centra Kocha, jenž z voleje vypálil těsně nad břevno.
     
    00:43
    Hosté na nic nečekají a okamžitě v plné palbě útočí. Od modré čáry nahazoval Camper, Zackrisson tečoval forhendovou stranou hole těsně vedle levé tyče.
     
    00:10
    Zápas mezi rakouským Klagenfurtem a švédským Leksandsem právě začal! Velkým favoritem je hostující mužstvo, avšak domácí poženou dopředu fanoušci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    KAC Klagenfurt: Dahm (Vorauer) – Schumnig, Strong, Vallant, Tavželj, Maier, Unterweger, Würsch – S. Witting, Koch, Fraser – Bischofberger, Hundertpfund, Ganahl – Haudum, Tičar, Obersteiner – Hochegger, M. Geier, S. Geier – M. Witting.

    Leksands IF: Kaskisuo (Brage) – Caito, Ekberg, Ahnelöv, Lundqvist, Thomas, Noren, Bichsel – Camper, Zackrisson, Veronneau – Lang, Kloos, Ashton – Rosén, Åman, Heineman – Forsberg, Knuts, Karlsson – Kandergård.

    Rozhodčí: Pražák (CZE), Pešina (CZE) – Seewald (AUT), Nothegger (AUT).
     
    Leksands IF

    Švédský celek bude v osmifinálovém dvojutkání plnit roli velkého favorita. Ze skupiny postoupil Leksands překvapivě až z druhého místa, ve skupině F zaostal rozdílem šesti bodů za švýcarském Fribourgem, právě s tímto jediným týmem ztratil v rámci Ligy mistrů body. V tuzemské SHL se Hellkvistova družina nachází na třetí příčce o pět bodů za Rögle, na vedoucí Frolunda pak ztrácí bodů devět. Forma Leksandsu není špatná, v předešlých pěti ligových střetnutích třikrát vyhráli, dvakrát prohráli.
     
    KAC Klagenfurt

    Klagenfurt byl nalosován do skupiny G, z níž postoupil bez problémů, ovládl ji se ziskem třinácti bodů. Rakouský celek ztratil pouhých pět bodů, a to když dvakrát vyhrál až po prodloužení a doma s Donbassem v utkání, kdy už měl jasné skupinové prvenství. V domácí lize se svěřencům kouče Matikainena příliš nedaří. Po sedmnácti kolech se nacházejí na osmé pozici, přičemž na šestou Vídeň, jež okupuje poslední postupové místo do čtvrtfinále, ztrácí tři body. V posledních pěti utkáních Klagenfurt hned čtyřikrát prohrál, porazil jen Dornbirn, a to až po prodloužení.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný úterní večer. Vítám vás při sledování osmifinále Ligy mistrů, u zápasu mezi Klagenfurtem a Leksandsem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 12. Koch (Unterweger, Bischofberger), 24. Bischofberger (Hundertpfund), 50. Bischofberger (Hundertpfund, Bischofberger), 54. Bischofberger (Hundertpfund, Vallant)


    KAC Klagenfurt: Dahm (Vorauer) – Schumnig, Strong, Vallant, Tavželj, Maier, Unterweger, Würsch – S. Witting, Koch, Fraser – Bischofberger, Hundertpfund, Ganahl – Haudum, Tičar, Obersteiner – Hochegger, M. Geier, S. Geier – M. Witting.
    Leksands IF: Kaskisuo (Brage) – Caito, Ekberg, Ahnelöv, Lundqvist, Thomas, Noren, Bichsel – Camper, Zackrisson, Veronneau – Lang, Kloos, Ashton – Rosén, Åman, Heineman – Forsberg, Knuts, Karlsson – Kandergård.

    Rozhodčí: Pražák (CZE), Pešina (CZE) – Seewald (AUT), Nothegger (AUT)

    Diváci: 1 609
    Úterý 23.11.2021
    Leksands IF - EC-KAC 8:1

    Branky a nahrávky: 2. Rosén (Kloos), 9. Rosén (Camper, Zacrisson), 13. Heineman (Kloos, Själin), 33. Karlsson (Själin, Kloos), 37. Caito (Camper, Zacrisson), 50. Heineman (Kloos, Aston), 59. Heineman (Camper), 60. Camper (Veronneu) – 47. Haudumn (Hudertfund)

    EC-KAC 1 1 Leksands IF
    #1 Úterý 16.11.2021 • 19:00
    EC-KAC - Leksands IF 4:0
    #2 Úterý 23.11.2021 • 19:00
    Leksands IF - EC-KAC 8:1
    bahis siteleri