Petrohrad – Minsk 2:1 (kon.) | Viťaz – Jokerit 2:3 (kon.) | Riga – Čerepovec 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
SKA Petrohrad
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
HC Dinamo Minsk
Středa 01.12.2021, 17:30 • Ledovyj dvorec, Petrohrad • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:48
    Malte Strömwall zvedl hlavu ke stropu haly, protože i on pohrdl obrovskou šancí poslat zápas do prodloužení. Před bránu obdržel parádní žabičku od Becka, z první však vystřelil jen do gólmanovy výstroje.
     
    59:09
    Vyrovnání měl na hokejce Sergej Sapego. Volný puk mezi kruhy ovšem netrefil ideálně a sedícího Nikolajeva napálil do levého betonu!
     
    58:02
    Nesmyslný faul Mattiase Tedenbyho, který nejspíše definitivně utnul naděje Dinama Minsk na bodový zisk. Švédský útočník v útočné třetině zahákoval Falkovského.
     
    57:20
    Hokejisté Dinama Minsk se usadili v útočném pásmu a trenér Woodcroft dal Rybárovi povel k opuštění brány. Hosté zkouší powerplay!
     
    54:22
    Další obrovská příležitost, tentokráte skvělý Dmitri Nikolajev! Roman Gorbunov potáhl puk po mantinelu a zpoza brány nahrál před ni Dmitrijovi Bujnickému, ten ani nadvakrát ruského mladíka neprostřelil.
     
    53:19
    Nikolajev měl nyní obrovské štěstí! Mattiase Tedenbyho dělily od druhého gólu v zápase centimetry, kotouč ovšem poslal pouze do levé tyče a u volného puku byl nejrychleji jeden z bránících hokejistů.
    47:16 Nikita GUSEV - 2:1
     
    47:16
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Důležitý gól střílí NIKITA GUSEV, Petrohrad znovu vede! Ruský útočník předvedl krásnou individuální akci, když se rozjel od obranné modré čáry. Po cestě se zbavil Suvorova a kousek před pravým kruhem vypálil přes obránce Korobova, který lehce střelu protihráče tečoval. Puk se za bezmocného Rybára odrazil od levé tyče, do sítě kotouči lehce pomohla i pravá část brankové konstrukce. Asistence: Danila Moisejev a Stěpan Falkovskij.
    37:14 Mattias TEDENBY - 1:1
     
    37:14
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Šok pro Petrohrad, Minsk vyrovnává! Beck obral o puk Zykova a vyslal do přečíslení MATTIASE TEDENBYHO s Alistrovem. Švédský útočník po celou dobu naznačoval nahrávku, aby nakonec z pravého kruhu vystřelil a Nikolajevovi puk propadl mezi pravou rukou a tělem za brankovou čáru. Asistence: Taylor Beck.
     
    28:13
    Obrovskou šanci k navýšení náskoku zahodil Anton Burdasov. Mohl ujíždět sám na bránu, ale v momentě, kdy k němu doletěl puk, se rozhodl střílet, a Patrik Rybár zakročil vykopnutým pravým betonem.
     
    22:56
    Nečekaný odraz od zadního mantinelu mohl být pro Dinamo Minsk kritickým! Před brankou soupeře dojel ke kotouči nejrychleji Danila Moisejev, ve velké příležitosti ale zamířil forhendem nad bránu!
     
    21:46
    Vladislav Cicjura si při zastavení Strömwalla pomohl drobným háčkem, což rozhodčímu Ovčinnikovi neuniklo, domácího forvarda poslal nad dvě minuty za katr.
     
    18:32
    Parádní přihrávku před bránu obdržel Pavel Varfolomejev. Vyrovnávací gól nevstřelil, v pokleku napálil černou gumu do levého betonu Nikolajeva.
     
    16:37
    Za střet ve středním pásmu navíc dostal domácí kapitán Anton Burdasov dvouminutový trest. Nataženou hokejkou chtěl hrát kotouč, leč pouze podrazil Jerjomenka.
     
    14:45
    Třetí vyloučení v řadách Dinama Minsk v průběhu úvodní dvacetiminutovky. Za nedovolené bránění odjíždí pykat obránce Ilja Šinkevič.
     
    05:13
    Petrohrad bude hrát druhou přesilovou hru, povede si stejně úspěšně jako v prvním případě? Menší dvouminutový trest inkasoval Sergej Sapego, vysokou holí trefil do obličeje Bardakova.
    02:01 Emil GALIMOV - 1:0
     
    02:01
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    SKA přesilovku využívá a ujímá se brzkého vedení! Robinson nahrál do levého kruhu Gusevovi, načež šel puk z první přes Kuzmenka k EMILU GALIMOVOVI, jehož střela z mezikruží trefila Rybára do masky, od ní se následně touš nešťastně odrazil do sítě. Asistence: Andrej Kuzmenko a Nikita Gusev.
     
    01:21
    Krásnou akcí se prezentoval Stěpan Falkovskij. Jakožto obránce se proháčkoval přes tři protihráče až před Rybára, křižnou střelu ovšem nasměroval vedle levé tyče!
     
    00:45
    Neuběhla ještě ani minuta hry a rozhodčí už posílají jednoho z hokejistů na trestnou lavici. Prvním vyloučeným je hostující zadák Adam Almqvist, nedovoleným bráněním zastavil Moisejeva.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. E. Galimov (Kuzmenko, N. Gusev), 48. N. Gusev (Danila Moisejev, Falkovskij) – 38. Tedenby (T. Beck)


    SKA Petrohrad: D. Nikolajev (Lars Johansson) – N. Sedov, M. Robinson, Kamalov, Falkovskij, Soljannikov, Grjaznov, Pylenkov – Kemppainen, Burdasov (C), Kuzmenko – M. Vorobjov, Danila Moisejev, N. Gusev (A) – L. Komarov (A), V. Zykov, Alexandr Volkov – E. Galimov, K. Marčenko, Cicjura – Bardakov.
    Trenér: Valerij Bragin

    HC Dinamo Minsk: Rybár (S. Bolšakov) – L. Bengtsson, D. Korobov (C), Sapego, Almqvist, Šinkevič (A), V. Jerjomenko, Děrjabin – Strömwall, Suvorov, T. Beck (A) – Tedenby, Alistrov, Graovac – K. Voronin, R. Gorbunov, Bujnickij – Mosaljov, Pyškajlo, Varfolomejev – Děmkov.
    Trenér: Craig Woodcroft

    Rozhodčí: Ovčinnikov, Spirin – Kuprijanov, Slavikovskij

    Diváci: 3 099
    bahis siteleri