Petrohrad – Minsk 2:1 (kon.) | Viťaz – Jokerit 2:3 (kon.) | Riga – Čerepovec 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
SKA Petrohrad
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
HC Dinamo Minsk
Středa 01.12.2021, 17:30 • Ledovyj dvorec, Petrohrad • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný středeční podvečer. Vítám vás při sledování ruské KHL, u zápasu mezi Petrohradem a Dinamem Minsk.
     
    SKA Petrohrad

    Hokejisté Petrohradu ani zdaleka nepřipomínají tu mašinu na vítězství, na kterou byli příznivci ruské KHL zvyklí v předešlých letech. Zatím to spíše vypadá, že SKA bude mít co dělat, aby postoupilo do play-off. V Západní konferenci je páté se ziskem 43 bodů, na osmý Minsk mají k dobru bodů pět. Svěřenci kouče Bragina prohráli v předešlých sedmi střetnutích hned sedmkrát. Už se zdálo, že by se mohlo blýskat na lepší časy po dvou výhrách v řadě, pak ovšem doma překvapivě padli 1:3 s Čerepovcem. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Andrej Kuzmenko s 35 body.
     
    HC Dinamo Minsk

    Jak již bylo zmíněno, tak Dinamo Minsk by za současné situace postupovalo do vyřazovací části ze Západní konference jako poslední. Ani běloruské mužstvo nemá vůbec dobrou formu, neboť odešlo poraženo devětkrát v minulých jedenácti případech. Doposud poslední utkání nicméně Woodcroftova družina zvládla, v domácí aréně těsně zdolala 2:1 Čeljabinsk. Týmové produktivitě celku vévodí pětadvacetibodový Malte Strömwall.
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Krejčík (MIN)
    Patrik Rybár (MIN)
     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: D. Nikolajev (Lars Johansson) – N. Sedov, M. Robinson, Kamalov, Falkovskij, Soljannikov, Grjaznov, Pylenkov – Kemppainen, Burdasov (C), Kuzmenko – M. Vorobjov, Danila Moisejev, N. Gusev (A) – L. Komarov (A), V. Zykov, Alexandr Volkov – E. Galimov, K. Marčenko, Cicjura – Bardakov.
    Trenér: Valerij Bragin

    HC Dinamo Minsk: Rybár (S. Bolšakov) – L. Bengtsson, D. Korobov (C), Sapego, Almqvist, Šinkevič (A), V. Jerjomenko, Děrjabin – Strömwall, Suvorov, T. Beck (A) – Tedenby, Alistrov, Graovac – K. Voronin, R. Gorbunov, Bujnickij – Mosaljov, Pyškajlo, Varfolomejev – Děmkov.
    Trenér: Craig Woodcroft

    Rozhodčí: Ovčinnikov, Spirin – Kuprijanov, Slavikovskij.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Petrohradem a Dinamem Minsk právě začal! Úvodní buly opanoval Anton Burdasov, takže to jsou domácí, kteří mohou zaútočit.
     
    00:37
    Hostující mužstvo první akci soupeře přestálo bez inkasovaného gólu. Dmitrij Děrjabin navíc vyhodil tak šikovně, že Mat Robinson musel pořádně zabrat, o zakázaném uvolnění nemohla být řeč.
     
    00:45
    Neuběhla ještě ani minuta hry a rozhodčí už posílají jednoho z hokejistů na trestnou lavici. Prvním vyloučeným je hostující zadák Adam Almqvist, nedovoleným bráněním zastavil Moisejeva.
     
    01:21
    Krásnou akcí se prezentoval Stěpan Falkovskij. Jakožto obránce se proháčkoval přes tři protihráče až před Rybára, křižnou střelu ovšem nasměroval vedle levé tyče!
     
    01:44
    Hokejisté v modrých dresech pokračují v kombinaci v útočném pásmu. Nahození Kemppainena zkusil tečovat Burdasov, ale neuspěl.
     
    02:01
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    SKA přesilovku využívá a ujímá se brzkého vedení! Robinson nahrál do levého kruhu Gusevovi, načež šel puk z první přes Kuzmenka k EMILU GALIMOVOVI, jehož střela z mezikruží trefila Rybára do masky, od ní se následně touš nešťastně odrazil do sítě. Asistence: Andrej Kuzmenko a Nikita Gusev.
    02:01 Emil GALIMOV - 1:0
     
    03:05
    Tlak Petrohradu pokračuje. Mat Robinson mohl střílet, nicméně ještě volil nahrávku na Vorobjova, toho na jedničku pokryl Adam Almqvist.
     
    03:49
    Dinamo Minsk ubránilo útok soupeře a vystartovalo do přečíslení tří proti dvěma. Malte Strömwall vůbec nezvládl nahrávku, puk poslal mimo dosah Tedenbyho.
     
    04:23
    Utkání probíhá v rychlém tempu. Do akce tentokráte musel Dmitri Nikolajev, hravě si však poradil s pokusem Děmkova.
     
    04:46
    Další zákrok pro domácího gólmana. V tomto případě dokonce způsobil přerušení hry, protože pokus Bengtssona udržel ve výstroji.
     
    05:13
    Petrohrad bude hrát druhou přesilovou hru, povede si stejně úspěšně jako v prvním případě? Menší dvouminutový trest inkasoval Sergej Sapego, vysokou holí trefil do obličeje Bardakova.
     
    05:30
    Úvod druhého oslabení zvládli svěřenci kouče Woodcrofta na jedničku. Alexandr Suvorov sice prohrál na buly, avšak následně natáhl svou dlouhou hokejku Ilja Šinkevič a touš dostal do střední třtiny.
     
    06:21
    Petrohrad má nadále velké problémy obsadit útočnou třetinu. Neuspěl ani kapitán Anton Burdasov, jenž byl zdvojen obránci.
     
    06:50
    Byl to Mat Robinson, kdo konečně získal pro SKA útočnou třetinu. Podobně jako při prvním gólu nahrál do levého kruhu Gusevovi, který střílel a zasáhl brusli blokujícího Almqvista.
     
    07:11
    S koncem Sapegova trestu nahazoval od modré čáry Stěpan Falkovskij. Skrze třemi protihráči puk neprošel, do bezpečí jej pak odpálil Malte Strömwall.
     
    07:39
    Poté, co se vrátila hra do plného počtu, zkouší převzít aktivitu do svých rukou hráči Minsku. Po přejetí útočné modré čáry pálil Mattias Tedenby, cílové zařízení minul.
     
    08:00
    Do brejku vystartoval Joonas Kemppainen. Ještě o něco rychlejší byl Leo Komarov, finského krajana vystavil postavení mimo hru.
     
    08:46
    Anton Burdasov je v úvodu střetnutí hodně vidět. Šikovně tečoval nahození Falkovského od modré, Rybár v poslední chvíli vykopl pravý beton.
     
    09:05
    Rychle zase před bránu SKA. Arťom Děmkov přihrál po mantinelu Beckovi, jehož zakončení z velkého úhlu mělo k úspěchu hodně daleko.
     
    09:51
    Kirill Voronin hledal, komu by nahrál, jenže zjistil, že jej žádný ze spoluhráčů nepodpořil. Proto nahodil za bránu a odjel vystřídat.
     
    10:23
    Pochvalu za defenzivní činnost zaslouží Sergej Sapego. Udržel kontakt se Sedovem, jehož za Rybárovou svatyní odstavil čistým hitem.
     
    10:44
    Patrik Rybár opět ukázal něco ze svého umu. Do pokleku šel až v momentě, kdy Joonas Kemppainen vystřelil, puk vytáhl vyrážečkou mimo nebezpečí.
     
    11:20
    Za vlastní bránou zklidnil hru Nikita Sedov. Počkal na vystřídání formací, přenechal touš Pylenkovovi a sám si odjel odpočinout.
     
    11:55
    Vladimir Alistrov se vydal napadat rozehrávajícího Falkovského. Dostal jej pod tlak, nakonec ale běloruský bek zvládl nahrát Vorobjovovi.
     
    12:22
    Nejproduktivnější hráč SKA v dosavadním průběhu sezóny Andrej Kuzmenko proletěl mezi dvojicí obránců, ovšem koncovka mu nevyšla, po bekhendovém blafáku zakončoval vedle levé tyče.
     
    12:56
    Slovenský gólman ve službách Minsku Patrik Rybár je v jednom ohni. Poradil si ale i s ránou Burdakovi, když včas vykopl pravý beton.
     
    13:19
    Konečně hosté dostali hru alespoň do středního pásmu. Hráči běloruského celku jsou pod velkým tlakem, SKA hraje s velkou chutí.
     
    13:45
    Za bránou soupeře operoval Andrej Kuzmenko. Pochopil, že nahrávku na Guseva neprocpe, proto hrál na modrou k Robinsonovi, jehož rána od modré postrádala na přesnosti.
     
    14:20
    Mat Robinson jediným obloučkem odevzdal kotouč do středního pásma. Neměl sílu na založení útoku, potřeboval urychleně na střídačku.
     
    14:45
    Třetí vyloučení v řadách Dinama Minsk v průběhu úvodní dvacetiminutovky. Za nedovolené bránění odjíždí pykat obránce Ilja Šinkevič.
     
    15:01
    Podobně jako ve druhém případě, i nyní hostí zvládli okamžitě vyhodit. Mat Robinson začíná od vlastní brány.
     
    15:40
    V pravém kruhu zakvedlal s kotoučem Andrej Kuzmenko. Zkusil odvážný pas mezi kruhy na Guseva, tomu proletěl puk mezi bruslemi.
     
    16:12
    Dinamo má skvěle rozestavenou obrannou čtveřici. Hráči SKA mají obrovské problémy usadit se v útočném pásmu a z hlediště se začíná ozývat pískot.
     
    16:37
    Za střet ve středním pásmu navíc dostal domácí kapitán Anton Burdasov dvouminutový trest. Nataženou hokejkou chtěl hrát kotouč, leč pouze podrazil Jerjomenka.
     
    17:09
    Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost Joonas Kemppainen. Finský útočník projel až před bránu, avšak zakončil přímo do výstroje Rybára.
     
    17:38
    Lukas Bengtsson mohl střílet, v poslední chvíli si ovšem úmysl rozmyslel a hrál do levého kruhu na Becka, ten z první minul bránu.
     
    18:03
    Sérii nahrávek ukončil až Dmitrij Korobov, jenž střílel z pravého kruhu. Obětavý blok předvedl Michail Vorobjov, touš zvedl do ochranné sítě.
     
    18:32
    Parádní přihrávku před bránu obdržel Pavel Varfolomejev. Vyrovnávací gól nevstřelil, v pokleku napálil černou gumu do levého betonu Nikolajeva.
     
    19:13
    Domácí již hrají v plném počtu a ihned vystartovali do útoku. Joonas Kemppainen ujel svému osobnímu strážci, jenže pak nahrál Vorobjovovi za brusle.
     
    19:41
    Odvážný průnik vyzkoušel Danila Moisejev. Dva protihráči jej pustili dále, ale třetí nikoliv, stopku mu vystavil Sergej Sapego.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 7 – 2.
     
    SKA Petrohrad zatím potvrzuje roli favorita a po první třetině vede nad Dinamem Minsk nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Gól padl v úvodu 3. minuty, kdy po pěkné kombinaci využil přesilovou hru Emil Galimov. Domácí jsou na ledě jasně lepším týmem, což bylo způsobeno i třem přesilovými hrami, které jim soupeř daroval, avšak gól padl pouze jeden, takže běloruský celek nadále zůstává v těsném odstupu a může živit šanci na bodový zisk.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:22.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Hosté do prostřední části vlétli hodně aktivně, Mattias Tedenby střílel nad bránu.
     
    20:39
    Do útočného pásma chtěli najet i domácí. Dobrou práci odvedl Ilja Šinkevič, který vypíchl Volkovovi kotouč z pod hole.
     
    21:13
    Situaci dvou proti dvěma řešil Malte Strömwall forhendovým zakončením. Dmitri Nikolajev s touto variantou počítal, touš vyrazil vyrážečkou.
     
    21:46
    Vladislav Cicjura si při zastavení Strömwalla pomohl drobným háčkem, což rozhodčímu Ovčinnikovi neuniklo, domácího forvarda poslal nad dvě minuty za katr.
     
    22:22
    Úvod druhého oslabení v utkání SKA zvládlo na jedničku. Burdasov vyhrál buly, načež přes všechny čáry odpálil kotouč Nikita Kamalov.
     
    22:56
    Nečekaný odraz od zadního mantinelu mohl být pro Dinamo Minsk kritickým! Před brankou soupeře dojel ke kotouči nejrychleji Danila Moisejev, ve velké příležitosti ale zamířil forhendem nad bránu!
     
    23:20
    Na druhé straně odvedl výbornou práci Dmitri Nikolajev. Skvěle s přesunul k levé tyči a střelu Tedenbyho schoval v lapačce.
     
    23:43
    Ještě před návratem Cicjury opět zahrozili domácí, přestože hráli v oslabení. Zakončení Bardakova na dlouhou hůl Rybár vytěsnil mimo tři tyče pravým betonem.
     
    24:11
    Roman Gorbunov pouze nahodil černou gumu do útočné třetiny. Jako první byl u ní Joonas Kemppainen, hru vrátil do středního pásma.
     
    24:40
    Přečíslení tří proti dvěma nevyřešil Pavel Varfolomejev vůbec dobře. Nahrávku poslal Voroninovi na brusle, ten si se zpracováním neporadil.
     
    25:21
    Hosté nastoupili do prostředního dějství s velkou vervou něco s výsledkem udělat. Dmitri Nikolajev však i nadále drží čistý štít.
     
    25:46
    Andrej Kuzmenko na sebe navázal dva hráče, aby následně nabil na modrou Falkovskému. Běloruský bek si vylámal zuby na Rybárovi.
     
    26:17
    Z velkého úhlu vyprodukoval překvapivé zakončení Mattias Tedenby. Nikolajev byl v pozoru a lapačkou puk zvedl nad horní tyč.
     
    26:41
    Obtočení kolem brány a zasunutí puku k bližší tyči vyzkoušel Nikita Sedov. Akci provedl na jedničku, avšak Rybár zvládl přilepit k tyčce beton.
     
    27:22
    Falkovskij ještě udržel útočnou třetinu a po mantinelu nahrál Marčenkovi, jeho pas před bránu zachytil bránící Ilja Šinkevič.
     
    27:44
    Po levém mantinelu pronikl do útočného pásma Gorbunov. Zkusil se natlačit přes Falkovského, ten soka ukázkově přišpendlil na plexisklo.
     
    28:13
    Obrovskou šanci k navýšení náskoku zahodil Anton Burdasov. Mohl ujíždět sám na bránu, ale v momentě, kdy k němu doletěl puk, se rozhodl střílet, a Patrik Rybár zakročil vykopnutým pravým betonem.
     
    28:53
    Malte Strömwall ukázal, že umí zabrat i do defenzivy. Zabral spolu s Robinsonem, jemuž ukázkově vypíchl puk a ještě zvládl přihrát Tedenbymu.
     
    29:20
    Přes dva obránce střílel Arťom Děmkov. Dmitri Nikolajev si našel prostor, odkud viděl na kotouč a vytáhl touš do bezpečí levým betonem.
     
    29:59
    Téměř čtyřminutovou pasáž hry bez přerušení ukončil až Daniil Pylenkov, když pod tlakem vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. SKA udržuje těsné jednobrankové vedení, Dinamo Minsk ovšem srdnatě bojuje minimálně o vyrovnání.
     
    30:57
    O zakázaném uvolnění nemohla být řeč, Sergej Sapego musel hrát. A poradil si na jedničku, po mantinelu přes hokejku Vorobjova dostal hru pryč z obranného pásma.
     
    31:27
    Zachar Bardakov si protáhl střídání a na konec své štace inkasoval nepříjemný hit od Šinkeviče, na střídačku odjel v předklonu.
     
    31:55
    Danila Moisejev už mohl střílet, ale ještě volil přihrávku na Grigorije Grjaznova, proti jeho pokusu se přesunul a zákrokem vyrážečkou se blýskl Rybár.
     
    32:12
    Akci Dinama Minsk zastavil hvizd čárového rozhodčího. Pavel Varfolomejev převzal dlouhou nahrávku až za útočnou modrou čárou.
     
    32:55
    Zřejmě ani sám nevěděl jak, ale Patrik Rybár udržel střelu Guseva mezi betony. Viditelně očekával nahrávku před bránu na Kuzmenka.
     
    33:13
    Výrazně jednodušší zákrok si na druhé straně připsal Dmitri Nikolajev. Nastavil lapačku a skryl v ní pomalu letící střelu Voronina.
     
    33:46
    Hra vysokou holí znamená přesunutí hry z útočného pásma SKA do střední třetiny. Georgij Soljannikov zpracovával nad úrovní pasu.
     
    34:21
    Dmitriho Nikolajeva dokonale zaskočil odraz od zadního mantinelu. Kotouč proletěl v blízkosti brankové čáry a gólman měl velké štěstí, že kolem sebe neměl žádného z protihráčů.
     
    34:57
    Odvážný zákrok hlavou v podání Nikolajeva, jenž vystrčil hlavu proti Tedenbyho. Rozhodčí následně raději přerušili hru.
     
    35:20
    Andrej Kuzmenko ještě před střetem se Sapegem zvládl přenést hru do středu na Lea Komarova. Finský útočník nevyzrál kličkou na Děmkova.
     
    35:47
    Na druhé straně úřadoval Nikolajev a jeho vyrážečka. Povyjel proti puku a odvážně rozehrál přes forčekujícího Strömwalla.
     
    36:19
    Emil Galimov nezištnou nahrávkou viděl u pravé tyčky číhajícího Nikitu Guseva, ten prudce letící kotouč neusměrnil mezi tři tyče.
     
    36:46
    Další pěknou nahrávku vykouzlil Kirill Marčenko. Z pravého kruhu nahrál do levého Cicjurovi, jeho rána z první skončila v boční síti.
     
    37:14
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Šok pro Petrohrad, Minsk vyrovnává! Beck obral o puk Zykova a vyslal do přečíslení MATTIASE TEDENBYHO s Alistrovem. Švédský útočník po celou dobu naznačoval nahrávku, aby nakonec z pravého kruhu vystřelil a Nikolajevovi puk propadl mezi pravou rukou a tělem za brankovou čáru. Asistence: Taylor Beck.
    37:14 Mattias TEDENBY - 1:1
     
    38:02
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Anton Burdasov. Od levého mantinelu vystřelil forhendem hodně tvrdě, ale cílové zařízení minul.
     
    38:53
    Lukas Bengtsson na druhé straně mířil mezi tři tyče. Nikolajev na pokus od modré čáry velmi dobře viděl a udržel hrací předmět ve výstroji.
     
    39:17
    Prudkou nahrávku Robinsona Danila Moisejev zpracovat nezvládl, a protože nedohnal ztrátu na Sapega, musel rozhodčí odpískat icing.
     
    39:38
    Ideální moment k nahrávce Dmitrij Děrjabin prováhal. Přesto zkusil najít Voronina, ten ovšem kotouč proti dvěma dobře postaveným obráncům neudržel.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 15 – 14.
     
    Také druhá třetina přinesla jedinou branku, leč tentokráte do domácí svatyně. O vyrovnání se ve 38. minutě zasloužil švédský útočník Mattias Tedenby, jenž přečíslení dvou na jednoho vyřešil gólovou střelou zápěstím. Srovnání hostujícího celku bylo zasloužené, protože do prostřední části nastoupil s obrovskou bojovností, kterou udržoval až do sirény. Naopak svěřenci kouče Bragina začali hrát lehkovážně, což se jim vymstilo a ve třetí třetině budou mít plné ruce práce, aby strhli očekávané vítězství na svou stranu.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Utkání mezi Petrohradem a Dinamem Minsk je zatím nerozhodné, takové skóre určitě více vyhovuje hostům.
     
    40:36
    Nahození Grigorije Grjaznova mělo k úspěchu hodně daleko. Trefil totiž hned prvního bránícího hráče Šinkeviče.
     
    41:21
    Pochvalu zaslouží Patrik Rybár. Výborně si poradil s pokusem Moisejeva, který vykopl do bezpečí pravým betonem.
     
    41:55
    Georgij Soljannikov naznačil průnik středem, aby nakonec volil nahrávku k pravému mantinelu na Vorobjova, tomu nevyšla klička proti Děmkovovi.
     
    42:22
    Slovenský gólman Rybár opět v akci. Věděl si rady s projektilem Kemppainena vyslaným z velkého úhlu.
     
    42:47
    Vladislav Cicjura se obtočil kolem Strömwalla a do levého kruhu nabil Leu Komarovovi, jenž napálil brankáře do výstroje.
     
    43:30
    Příliš dlouho otálel se zakončením Mattias Tedenby. Mezitím k němu sjeli dva protihráči, přes které již švédský forvard nevystřelil.
     
    43:51
    SKA pokračuje ve vytrvalém útočení. Alexandr Volkov si věřil na Děrjabina, jenže při kličce si sám zamotal černou gumu mezi bruslemi.
     
    44:16
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Patrik Rybár. Za brankou zastavil nahození Falkovského a přenechal černou gumu Šinkevičovi.
     
    44:40
    Tvrdý nástřel Mata Robinsona schytal do zad jeho spoluhráč Danila Moisejev, od útočníka se hrací předmět odrazil na hostující střídačku.
     
    45:28
    Malte Strömwall zvládl jenom nahodit. Za branku dojel nejrychleji bránící Nikita Sedov, touš zvládl vyhodit do středního pásma.
     
    45:49
    Zády ke hře toho Michail Vorobjov moc nevymyslel. Místo hry dopředu volil sázku na jistotu, zpětným pasem našel Pylenkova.
     
    46:23
    Roman Gorbunov sebral kotouč Kemppainenovi a za bránu nahrál Tedenbymu. Tomu otočka nevyšla, puk zahrál do brankového oblouku.
     
    46:40
    Hostující forvard Gorbunov si prodloužil střídání a obrovsky chyboval v obranném pásmu, když zadovku poslal k protihráči Bardakovovi. Nejhoršímu zabránil Rybár, který po vytočení soka před bránu zastavil střelu forhendem mezi betony.
     
    47:01
    Kirill Voronin chtěl rozehrávat, ale neměl na koho. Nakonec zkusil puk propasírovat k hokejce Děmkova, toho ukázkově pokryl Emil Galimov.
     
    47:16
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Důležitý gól střílí NIKITA GUSEV, Petrohrad znovu vede! Ruský útočník předvedl krásnou individuální akci, když se rozjel od obranné modré čáry. Po cestě se zbavil Suvorova a kousek před pravým kruhem vypálil přes obránce Korobova, který lehce střelu protihráče tečoval. Puk se za bezmocného Rybára odrazil od levé tyče, do sítě kotouči lehce pomohla i pravá část brankové konstrukce. Asistence: Danila Moisejev a Stěpan Falkovskij.
    47:16 Nikita GUSEV - 2:1
     
    48:20
    S tvrdou střelou Falkovského od modré čáry si Patrik Rybár věděl rady. Nadvakrát černou gumu udržel v lapačce.
     
    48:49
    O další zakončení se přihlásil Anton Burdasov. Z vrcholku levého kruhu mířil na zadní tyč, puk napálil o pár centimetrů nad břevno.
     
    49:22
    Dmitri Nikolajev raději přerušil hru. Zprvu to vypadalo, že zkusí rozehrát na Robinsona, ale z důvodu rychle se přibližujícího Tedenbyho si úmysl rozmyslel.
     
    49:46
    Nikita Gusev nezvládl souboj s gravitací, v tomto případě nemohla být o nedovoleném zákroku Šinkeviče řeč. Běloruský zadák může rozjet útočnou akci Minsku.
     
    50:08
    Tak se také stalo, jenže dlouhou nahrávku Taylor Beck pouze protečoval za bránu, kde kraloval Nikolajev, po mantinelu nahrál osamocenému Kamalovovi.
     
    50:46
    Na modrou čáru dostal nabito Grigorij Grjaznov. Pálil k protější levé tyče, kterou těsně minul, Rybár zasahovat nemusel.
     
    51:22
    Moc nechybělo, aby náskok SKA navýšil Leo Komarov. V předbrankovém prostoru vystřelil forhendem a napálil levý Rybárův beton.
     
    51:46
    Kirill Voronin vystihl rozehrávku Robinsona, ale nevystřelil okamžitě, což byla chyba, posléze totiž schytal tvrdý hit od Sedova.
     
    52:08
    Georgij Soljannikov zahrál v defenzivě příkladně. Udržel na zádech forčekujícího Strömwalla a po mantinelu hrál do střední třetiny ke spoluhráči Gusevovi.
     
    52:45
    Z otočky zkoušel zajímavě štěstí Anton Burdasov. viděl volný prostor u levé Rybárovy tyče, ale tento prostor těsně minul.
     
    53:19
    Nikolajev měl nyní obrovské štěstí! Mattiase Tedenbyho dělily od druhého gólu v zápase centimetry, kotouč ovšem poslal pouze do levé tyče a u volného puku byl nejrychleji jeden z bránících hokejistů.
     
    53:40
    Nikita Gusev bleskově otočil hru na druhou stranu. Odvážným průnikem chtěl proskočit za záda Děmkova, ten soka zastavil čistým hitem.
     
    54:22
    Další obrovská příležitost, tentokráte skvělý Dmitri Nikolajev! Roman Gorbunov potáhl puk po mantinelu a zpoza brány nahrál před ni Dmitrijovi Bujnickému, ten ani nadvakrát ruského mladíka neprostřelil.
     
    54:47
    Na hranici faulu zastavil Kirill Marčenko rozjetého Becka. Píšťalka rozhodčích zůstal, poněkud překvapivě, němá.
     
    55:26
    Mattias Tedenby vzal situaci do vlastních rukou. Do útočného pásma chtěl projet po levém mantinelu, leč ztroskotal na Kemppainenovi.
     
    55:55
    Rybár si v poslední chvíli rozmyslel odjezd za branku. Gusev viděl nejistotu gólmana, proto střílel po dojetí kotouče z velkého úhlu, brankáře trefil do masky.
     
    56:32
    Roman Gorbunov se hodně zlobí na rozhodčího, jenž mu odpískal postavení v brankovišti. Levou bruslí jím skutečně projel.
     
    56:58
    V plné rychlosti střílel z pravého kruhu Lukas Bengtsson. Mířil na zadní tyč, kde by připravený Nikolajev, zakročil vyrážečkou.
     
    57:20
    Hokejisté Dinama Minsk se usadili v útočném pásmu a trenér Woodcroft dal Rybárovi povel k opuštění brány. Hosté zkouší powerplay!
     
    57:44
    Hosté se neudrželi v útočném pásmu a Lukas Bengtsson měl co dělat, aby udržel za zády Vorobjova. Zvládl to a rozehrál na pravou stranu k volnému Šinkevičovi.
     
    58:02
    Nesmyslný faul Mattiase Tedenbyho, který nejspíše definitivně utnul naděje Dinama Minsk na bodový zisk. Švédský útočník v útočné třetině zahákoval Falkovského.
     
    58:46
    Domácí hráli hodně opatrně, až nakonec celou akci překombinovali a Robinson vyhodil na zakázané uvolnění. Rybár znovu na střídačce a hosté zabojují o vyrovnání při hře pět na pět.
     
    59:09
    Vyrovnání měl na hokejce Sergej Sapego. Volný puk mezi kruhy ovšem netrefil ideálně a sedícího Nikolajeva napálil do levého betonu!
     
    59:48
    Malte Strömwall zvedl hlavu ke stropu haly, protože i on pohrdl obrovskou šancí poslat zápas do prodloužení. Před bránu obdržel parádní žabičku od Becka, z první však vystřelil jen do gólmanovy výstroje.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté SKA Petrohrad potvrdili roli favorita a na domácím ledě porazili Dinamo Minsk těsným výsledkem 2:1.

    Důležitý vedoucí gól vstřelili Petrohradští ve 3. minutě, kdy se prosadil Emil Galimov. Hosté se ovšem nesložili a aktivní hrou ve druhé části se dočkali zaslouženého vyrovnání, skóroval Mattias Tedenby. Alespoň do prodloužení však outsider utkání nedotáhl, protože ve 48. minutě nepohlídal Nikitu Guseva, jeho povedenou individuální akci a střelu zápěstím ještě smolně ztečoval mimo dosah Rybára obránce Korobov. Hráči běloruského celku ještě v závěru zkusili powerplay, ale přes velké příležitosti se jim podruhé vyrovnat nepodařilo.

    Svěřenci kouče Bragina zůstali i přes vítězství v tabulce Západní konference na 5. místě, nicméně Dynamu Moskva se přiblížili na rozdíl jediného bodu. Dinamo Minsk je nadále osmé.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:57:31)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. E. Galimov (Kuzmenko, N. Gusev), 48. N. Gusev (Danila Moisejev, Falkovskij) – 38. Tedenby (T. Beck)


    SKA Petrohrad: D. Nikolajev (Lars Johansson) – N. Sedov, M. Robinson, Kamalov, Falkovskij, Soljannikov, Grjaznov, Pylenkov – Kemppainen, Burdasov (C), Kuzmenko – M. Vorobjov, Danila Moisejev, N. Gusev (A) – L. Komarov (A), V. Zykov, Alexandr Volkov – E. Galimov, K. Marčenko, Cicjura – Bardakov.
    Trenér: Valerij Bragin

    HC Dinamo Minsk: Rybár (S. Bolšakov) – L. Bengtsson, D. Korobov (C), Sapego, Almqvist, Šinkevič (A), V. Jerjomenko, Děrjabin – Strömwall, Suvorov, T. Beck (A) – Tedenby, Alistrov, Graovac – K. Voronin, R. Gorbunov, Bujnickij – Mosaljov, Pyškajlo, Varfolomejev – Děmkov.
    Trenér: Craig Woodcroft

    Rozhodčí: Ovčinnikov, Spirin – Kuprijanov, Slavikovskij

    Diváci: 3 099
    bahis siteleri