Sparta – Olomouc 3:4 (1:2 po s.n.) | Třinec – Plzeň 2:3 (kon.) | Litvínov – Liberec 2:0 (kon.)
Vítkovice – K. Vary 6:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 2:4 (kon.) | Kometa Brno – Zlín 2:1 (po pr.)
Motor ČB – Kladno 3:2 (kon.)
po prodl.
HC Kometa Brno
2:1 (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Berani Zlín
Neděle 12.12.2021, 17:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Moravské derby mezi Brnem a Zlínem skončilo dvoubodovým triumfem domácího celku, který tak natahuje vítěznou sérii na pět zápasů v řadě. Berani se určitě za dnešní výkon nemusejí stydět a bod je v jejich situací určitě cenou kořistí z jižní Moravy. To je pro malou chvíli z Tipsport extraligy vše. Následuje komerční přestávka. Já vám poděkuji za pozornost při sledování přenosu a přeji příjemný zbytek nedělního večera.

    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni:

    JAKUB SEDLÁČEK (KOM)

    LIBOR KAŠÍK (ZLN) (19:32:30)
     
    Konec zápasu.
    60:16 Adam ZBOŘIL - 2:1
     
    60:16
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla rychlovka! Hned po buly zavezl puk do útočného pásma Horký a předložil jej ADAMU ZBOŘILOVI, nejprve tato spolupráce k brance nevedla, ale celá akce se pak zopakovala vzápětí ještě jednou a napodruhé už Zbořil Kašíka překonal a rozhodl proti svému bývalému zaměstnavateli o bonusovém bodu pro brněnskou Kometu. Asistence: Luboš Horký.
     
    60:01
    Na startu prodloužení se puk dostává pod kontrolu brněnských hráčů.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba je minulostí. Zlín si z Brna odveze minimálně jeden cenný bod a můžeme konstatovat, že zcela oprávněně. Berani se po nevýrazné první třetině vzpamatovali a byli Kometě minimálně vyrovnaným soupeřem. Ve třetí třetině pak Zlín získal možnost přesilové hry, kterou využil exbrněnský obránce Ondřej Němec. Zbytek třetí třetiny přinesl opatrný hokej z obou stran, o vítězi tak bude muset rozhodnout až prodloužení případně samostatné nájezdy. Prodloužení odstartuje v 19:28.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:52
    Ještě se píská zakázané uvolnění Zlína.
     
    59:30
    Ani jeden z týmu se v poslední minut základní hrací doby nehrne do útoku, Ďaloga teď dlouho držel puk za vlastní brankou, než se pokusil o rozehrávku.
     
    58:47
    Mueller předložil puk Krištofovi, ten to zkusil střelou nad vyrážečku Kašíka, ale právě tuto část výstroje zlínský brankář úspěšně použil na likvidaci pokusu brněnského borce.
     
    58:39
    Zlín se snažil usadit v útočném pásmu, Holland ve snaze vyhnat hosty z obranné třetiny poslal puk na brněnskou střídačku.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:15
    Hejcman našel před brankou dobře postaveného Vladimir Michasjonoka, ten však ideální možnost pro zakončení prováhal, následný odražený kotouč ukryl pod rukavicí Sedláček.
     
    56:45
    Puk z hole Ference zachytil Bartejs a černý kus gumy zůstal ukryt ve výstroji brněnského zadáka, Zlínští se snažili jej z Bartejse dostat, ale mezitím rozhodčí hru přerušil.
     
    55:52
    Zbořil poslal puk před branku Horkému, jeho bekhend však nebyl přesný a Kašík ani nemusel zasahovat.
     
    55:02
    Hra nepřináší momentálně zrovna atraktivní obrázek, jde vidět, že oba celky jsou opatrné a nechtějí s blížícím se koncem třetí třetiny udělat rozhodující chybu.
     
    53:42
    Gulaši se s nahozením unáhlil, píská se zakázané uvolnění Brna a Zlín tak lacino získává možnost ohrozit Sedláčka.
     
    53:01
    Další brněnská snaha o průnik do zlínské třetiny končí ofsajdem, byla vyhlášena komerční přestávka.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 16. P. Mueller (Zaťovič, Gulaši), 61. A. Zbořil (L. Horký) – 46. O. Němec (Mallet, Suhrada)


    HC Kometa Brno: J. Sedláček (Tomek) – Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, R. Holland, Gulaši (A), Roth, Fajmon – Zaťovič (C), Krištof, P. Mueller (A) – P. Kratochvíl, A. Zbořil, L. Horký – Ostřížek, Rákos, Vincour – Meluzín, Dočekal, Magee.
    Trenér: Kalous

    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Mamčics, Gazda, Suhrada, O. Němec (A), Žižka, Ferenc, M. Novotný – Mallet, Honejsek, Okál – Kubiš (C), P. Sedláček (A), O. Flynn – Zabusovs, Hejcman, Michasjonok – Vopelka, R. Veselý, Fryšara.
    Trenér: Jenáček

    Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Lederer, Kis
    ocianews.com