Tampa – NY Rangers 3:4 (0:1 po s.n.) | Detroit – Washington 1:3 (kon.) | Columbus – Carolina 4:7 (kon.)
Boston – Buffalo 4:3 (po pr.) | Florida – Montreal 5:2 (kon.) | Nashville – Chicago 6:1 (kon.)
NY Islanders – Edmonton 3:2 (po pr.)
konec
Detroit Red Wings
1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Washington Capitals
Sobota 01.01.2022, 01:30 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Ještě jednou vám přeji krásný Nový rok 2022 a někdy příště se budu opět těšit. Na počtenou.
     
    Dnešní utkání sledovalo 17 721 diváků. (04:28:45)
     
    Tři hvězdy utkání

    Alexandr Ovečkin (WSH) – 2+0
    Ilja Samsonov (WSH) – 19 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,0 %, odchytal 60:00
    Vladislav Naměstnikov (DET) – 0+1
     
    Kdo se postavil do brankoviště

    Thomas Greiss (DET) – 24 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,3 %, odchytal 58:19
    Ilja Samsonov (WSH) – 19 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,0 %, odchytal 60:00
     
    Československá stopa v utkání

    Filip Hronek (DET) – 0+0, účast -1, 0 TM, 2 střely na bránu, čas na ledě 20:32
    Filip Zadina (DET) – 0+0, účast 0, 0 TM, 0 střel na bránu, čas na ledě 12:23
    Michal Kempný (WSH) – 0+0, účast -1, 0 TM, 1 střela na bránu, čas na ledě 19:52
     
    Poměrně vyrovnaný zápas mezi Detroitem a Washingtonem tak končí výhrou Capitals 3:1. Kdo ví, jak by duel vypadal, kdyby Fabbri nebyl v čase 55:10 vyloučen. Přesně o dvě minuty později totiž skóroval jistý Alexandr Ovečkin, jehož ránu Greiss mezi betony ztlumil, ale nezastavil a puk se došoural do sítě. Následně ruský démon udeřil ještě jednou trefou do prázdné svatyně a osud jinak vyrovnaného střetnutí zpečetil. Red Wings zbydou oči pro pláč.

    Detroit tak zaváhal v boji o postup do play-off a vlčáci za ním už si brousí zuby na to, až ho z elitní osmičky Východní konference vytlačí.

    Washington zůstává na 2. místě Východní konference, bodově se však dotáhl na 1. Tampu Bay, která dnes prohrála po nájezdech s Rangers.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Ještě poznámka do zápisu o utkání, pět sekund před závěrečnou sirénou dostane trest na dvě minuty Tom Wilson za podrážení.
     
    59:50
    Filip Zadina nedokázal na pravém hrazení přihrát, kotouč mu přeskočil hokejku a Detroit tak přišel o útočné pásmo.
    59:20 Alexandr OVEČKIN - 1:3
     
    59:20
    Washington právě vstřelil branku!
    Je hotovo. ALEXANDR OVEČKIN zapisuje další snadný gól, když ranou z vrcholu pravého kruhu propálil bránícího Fabbriho, jenž jaksi divně poskočil, jako brankář by se rozhodně neuživil. Puk pak snadno zaplul do prázdné klece. Washington v Detroitu vyhraje, vede 3:1. Asistence: Garnet Hathaway, John Carlson.
     
    59:10
    Už mohlo být hotovo, když šel T. J. Oshie po pravé straně rychle kupředu, jeden z hráčů Detroitu ho ale od puku odstavil.
     
    58:30
    Tyler Bertuzzi dostal kotouč na pravý kruh a okamžitě tvrdě pálil, jenže jeho pokus těsně minul klec Capitals, kteří tak stále těsně vedou. Navíc hraje Detroit s prázdnou bránou.
     
    58:08
    Detroit spěchá s útokem vpřed, Vladislav Naměstnikov však špatně zpracoval na útočné modré a soupeř může rychle otočit hru.
     
    57:36
    Danny DeKeyser nahazuje kotouč za klec Capitals po levém hrazení, jenže první u puku budou obránci Washingtonu.
    57:10 Alexandr OVEČKIN - 1:2
     
    57:10
    Washington právě vstřelil branku!
    Dochází na má slova o tom, že Fabbriho vyloučení bylo důležité. Zkoušel to a zkoušel až nakonec uspěl! ALEXANDR OVEČKIN dostal kotouč na vrchol levého kruhu a ostrou ranou z nápřahu propálil bránícího Rasmussena i brankáře Greisse mezi betony a posílá Washington necelé tři minuty před koncem základní hrací doby do vedení! Capitals vedou 2:1! Asistence: Jevgenij Kuzněcov, Nicklas Bäckström.
     
    57:05
    Red Wings nahodili kotouč přes celé kluziště na klec Washingtonu, Ilja Samsonov si připsal snadný zákrok a sám rozehrává akci Capitals.
     
    56:49
    Capitals nahazují kotouč na zadní mantinel, Nicklas Bäckström si nevšiml signalizovaného ofsajdu a jel za bránu Detroitu obrat Greisse o puk, sudí rychle přerušili.
     
    56:38
    Nicklas Bäckström se na levém kruhu neodhodlal ke střele, vrátil touš na modrou, kde Carlson před doleva na Ovečkina, jehož pokus však nebyl přesný.
     
    56:04
    Washington si bere oddechový čas a kreslí přesilovkový vzorec. Všichni hráči stojí u střídačky a sledují asistenta trenéra Laviolettea.
     
    56:04
    T. J. Oshie se prohnal po pravém křídle do pásma Red Wings, následně dostal od Bäckströma přihrávku do mezikruží, ale jeho pokus byl hodně nepřesný.
     
    55:28
    Buly před Greissem vyhráli hráči Detroitu, kteří okamžitě poslali kotouč přes všechny čáry, Ilja Samsonov zastavuje hrací předmět za svou svatyní.
     
    55:10
    Jevgenij Kuzněcov se snažil probít po levém křídle, ale Robby Fabbri jej tvrdě dohrál, vypadá to, že se bude vylučovat. Je to tak, Fabbri fasuje dvě minuty za nedovolené bránění, přesilovka pro Washington krátce před koncem základní hrací doby. To by mohlo být pro osud utkání klíčové.
     
    54:39
    Kempný vysouvá po levém křídle kupředu Jevgenije Kuzněcova, jenž kotouč zavezl až za klec Greisse, Capitals se usazují v pásmu.
     
    54:05
    Nicklas Bäckström se snažil na ose hřiště protáhnout mezi bránícími hráči Detroitu, což se mu nepovedlo a Capitals musí otočit hru ke své kleci.
     
    53:37
    Red Wings rozehrávají kotouč po pravé straně až za klec Washingtonu, kam spěchá napadat kapitán Dylan Larkin.
     
    53:08
    Tyler Bertuzzi se na levé straně snažil prokličkovat skrz obranu Washingtonu. Prvního soupeře udělat zvládl, na druhého mu chyběla rychlost.
     
    52:51
    John Carlson dostal kotouč na osu hřiště a svou ranou prověřil Greisse, který ale lapil kotouč a když si nebyl jistý, zda ho udrží, radši jej zalehl i tělem.
     
    52:48
    Buly před brankářem Red Wings vyznělo lépe pro hráče Washingtonu, hrajeme už zase v plném počtu. Dmitrij Orlov se po pravém hrazení do rohu kluziště neprodral.
     
    52:28
    Nicklas Bäckström natlačil od zadního mantinelu kotouč do brankoviště, kde jej Greiss přikryl rukavicí. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    51:58
    Johansen rozehrál akci Washingtonu zpoza vlastní brány, Capitals se ale v prostoru před Greissem dlouho neohřáli.
     
    51:24
    Poprvé se ozývají tribuny, které ženou Red Wings kupředu, kotouč má ale Tom Wilson v rohu kluziště za svou klecí.
     
    50:57
    Detroit rozehrává zpoza vlastní klece, Jordan Oesterle se na levém křídle moc daleko nedostal, T. J. Oshie mu sebral puk.
     
    50:10
    Uvidíme hru ve čtyřech, sudí rozdali jeden trest na každou stranu, Dowd i Seider si jdou odpočinout na trestnou za nesportovní chování.
     
    50:10
    Na ledě planou velké vášně a strhla se nám hromadná potyčka. Její příčinou je zákrok Moritze Seidera na Nica Dowda, jenž se v osobním souboji moc nezapřel a praštil sebou o led jak opilý Santa. Uvidíme, zda sudí uloží nějaké tresty, zákrok Seidera však podle mě byl čistý.
     
    49:27
    Zakázané uvolnění se nebude pískat, Carter Rowney musí u své klece hrát, akci Red Wings zakončoval Danny DeKeyser ranou od modré, která však k Samsonovovi neprošla.
     
    49:04
    Sam Gagner se šikovně vytočil v rohu hrací plochy a předal kotouč Velenovi, který zase přenechá hrací předmět kapitánu Larkinovi.
     
    48:30
    Joseph Veleno dokázal zablokovat střelu Washingtonu hned po vhazování a sám zaváží kotouč do útočného pásma. Tam bojuje v rohu kluziště o puk Carter Rowney.
     
    48:13
    Michal Kempný dostal kotouč na levou stranu k modré čáře, jeho rána je však sražena pouze do ochranné sítě za klecí Red Wings.
     
    47:43
    Vladislav Naměstnikov byl nyní jasně zahákován snad Orlovem v obranném pásmu Capitals, sudí ale tentokrát vylučovat nebudou.
     
    47:15
    Tyler Bertuzzi sbírá touš v rohu hrací plochy, sám prošel přes prvního bránícího hráče, dalšího už si ale obhodit nedokázal.
     
    46:49
    Tyler Bertuzzi nabírá rychlost na levém křídle a předává kotouč na Dylana Larkina, jenž na vrcholu kruhů předvedl nádhernou stahovačku a vypálil, jenže Ilja Samsonov zvládl jeho pokus vyrazit!
     
    46:32
    Buly před Greissem vyhráli jeho spoluhráči, kteří však po prknech poslali touš hned na opačný konec hrací plochy a Dylan Larkin neměl dost rychlé nohy – zakázané uvolnění.
     
    46:18
    Alexandr Ovečkin dostal puk na pravý kruh a okamžitě střílel na přední tyč, Thomas Greiss však už ukázal, že takové střely dnes večer za svá záda nepustí.
     
    45:48
    Capitals se usadili v pásmu soupeře a Matt Irwin střílel od modré čáry, jeho pokus nebyl vůbec špatný, ale levou tyč svatyně Red Wings těsně minul.
     
    45:09
    Carter Rowney sebral kotouč v rohu kluziště a míří s ním po pravém křídle na druhou stranu hrací plochy. Průnikovou přihrávku ale zachytává Dmitrij Orlov.
     
    44:48
    Detroit se usazuje v pásmu Capitals, Joseph Veleno se kličkami v rohu kluziště snaží zbavit dvojice napadajících soupeřů.
     
    44:28
    Trevor van Riemsdyk se na pravé straně u modré čáry přetlačoval se soupeřem. Nakonec je z toho ofsajd Washingtonu.
     
    43:58
    Red Wings jsou kompletní a Dylan Larkin sbírá kotouč v obranném pásmu u hrazení a rozehrává na pravé křídlo.
     
    43:29
    Alexandr Ovečkin dostal skrz brankoviště přihrávku na levou stranu, odražený puk mu spadl na čepel, jenže do jeho zakončení zvládl skvělý Thomas Greiss znovu vložit svůj beton, další dobrý zákrok gólmana Detroitu!
     
    42:58
    Jevgenij Kuzněcov dostal nabito na pravý kruh a tvrdě pálil na přední tyč, kde však byl pozorný Thomas Greiss, jenž pokus vyrazil.
     
    42:27
    Capitals se zatím početní výhoda nedaří, kotouč už podruhé letí přes všechny čáry a Ilja Samsonov musí pomoct spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    41:54
    Capitals se po levém křídle dostávali kupředu, Gustav Lindström si v obranném pásmu počínal velice nešikovně, podrazil jednoho ze soupeřů a Washington bude mít přesilovku.
     
    41:24
    Dylan Larkin tvrdě dohrál jednoho ze soupeřů za klecí Washingtonu, kotouč se mu ale ani tak získat nepodařilo.
     
    40:43
    Michal Kempný drží kotouč za svou klecí a nechá oba celky dostřídat, puk si od něj bere Jevgenij Kuzněcov, jenž rychle přebruslil celé kluziště.
     
    40:16
    Red Wings vyhráli úvodní buly ve třetí třetině a Vladislav Naměstnikov okamžitě poslal kotouč po prknech až za klec Washingtonu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hokejisté jsou zpět na hrací ploše, startuje třetí třetina.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 3:23.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    Detroit Red Wings – 4 (15)
    Washington Capitals – 9 (14)
     
    Máme za sebou čtyřicet minut souboje Red Wings s Capitals. Střelecká aktivita se v druhém dějství překlopila lehce na stranu Washingtonu. Byl to však Detroit, kdo šel jako první do vedení. Gagner se snažil zpoza klece natlačit puk pod betony Samsonova do brány, gólman soupeře sice zasáhl, jenže odražený puk mu hned vrátil do sítě Pius Suter. Na druhé straně vytvořil minelu při bránění Marc Staal, jenž nabídl šanci Jevgeniji Kuzněcovovi, který obrovskou šancí nepohrdl a z bezprostřední blízkosti zakončil pod horní tyč. I na startu třetí třetiny tak bude stav srovnaný – 1:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    Moritz Seider tentokrát rozehrál zpoza vlastní klece na pravou stranu, kudy se kotouč dostal až za bránu Capitals, kteří mohou ještě jednou vpřed.
     
    39:38
    Možná poslední vhazování v druhém dějství vyhráli Red Wings, Moritz Seider však při rozehrávce podklouzl a praštil sebou o led. Alexandr Ovečkin, který byl u něj, ho nefauloval.
     
    39:19
    Alexandr Ovečkin se snažil protlačil na pravém křídle přes Sutera do útočného pásma, píská se však postavení mimo hru.
     
    38:58
    Hráči z hlavního města USA se dostávají do útočného pásma znovu jednoduchým nahozením. Nutno dodat, že se zde moc dlouho nezdrželi.
     
    38:27
    Ostré nahození na zadní mantinel za klecí Detroitu končí zakázaným uvolněním Washingtonu Capitals. Buly před Samsonovem.
     
    37:49
    Capitals drží kotouč ve středu hrací plochy, cesta kupředu je zavřená, hráči Washingtonu čekají na dostřídání formací.
     
    37:05
    Skvěle zapracoval Filip Hronek, rodák z Hradce Králové nyní zastavil Jevgenije Kuzněcova i Garneta Hathawaye, když jeho parťák v obraně nedokázal rozehrát z rohu kluziště.
     
    36:58
    Tyler Bertuzzi by určitě rád střílel z pravého kruhu, jenže přihrávku dostal mezi nohy a hrát tak vůbec nemohl.
     
    36:28
    Michal Kempný zakládá akci Capitals na levé straně, krásně zavezl kotouč až do pásma a přihrál na Orlova, jehož rána od modré byla nepřesná.
    35:53 Jevgenij KUZNĚCOV - 1:1
     
    35:53
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington srovnává na 1:1! Mizerně nyní bránil Marc Staal, jenž svým nedůrazem nabídl v obranném pásmu puk JEVGENIJI KUZNĚCOVOVI, který si na ose hřiště sjel až před Greisse, před kterým udělal lehkou zpětnou kličku a z bezprostřední blízkosti poslal kotouč do levého horního rohu branky! Filip Hronek už akci zachraňoval marně, tahle branka jde za jeho parťákem z obrany. Začínáme od začátku. Asistence: Lucas Johansen, Matt Irwin.
     
    35:34
    Dmitrij Orlov nyní chtěl přenést hru z levé strany na pravou, jenže jeho pas byl nepřesný a kupředu tak zase může Detroit.
     
    35:08
    Buly před Greissem vyhráli hokejisté Capitals, kteří se ale k zakončení nedostali a na druhou stranu už míří po pravém křídle Moritz Seider.
     
    34:45
    Washington je již kompletní a Ovečkin dostává puk na levý kruh, přihrává na osu hřiště, kde je John Carlson, jeho nahození dorážel Jevgenij Kuzněcov, ale Greiss už drží puk ve své náruči.
     
    34:15
    Tyler Bertuzzi dostal kotouč na levý kruh, jenže ho v parádní pozici zradilo zpracování a jeho pokus vykopl Samsonov betonem!
     
    33:50
    Vladislav Naměstnikov se protáhl podél hrazení a nahodil puk na zadní mantinel, jenže tam musí jeho spoluhráči bojovat o puk v osobním souboji.
     
    33:15
    Dylan Larkin se dostal ke střele z levého kruhu, jenže jeho pokus jen zarachotil na tvrzeném skle za klecí Samsonova.
     
    32:50
    Robby Fabbri a Moritz Seider kombinovali na ose hřiště, přihrávka druhého jmenovaného ale letí jen do rohu hrací plochy.
     
    32:16
    Detroit se usazuje v útočném pásmu, Moritz Seider drží kotouč na útočné modré, jeho přihrávku ale zachytila obrana Washingtonu a posílá kotouč přes všechny čáry.
     
    31:57
    Jevgenij Kuzněcov a Tom Wilson se nyní sjeli na Filipa Hronka a současně ho dohráli u hrazení, navíc ho druhý jmenovaný poslal krosčekem k zemi a fasuje dvě minuty za hrubost.
     
    31:27
    Stále ještě tlačí hráči Capitals na obranu Detroitu, dobře ale zapracoval Filip Hronek, který vyhazuje kotouč z obranného pásma Red Wings.
     
    30:58
    Dmitrij Orlov nahazuje kotouč na zadní mantinel, kde ho vybojoval Jevgenij Kuzněcov, jenž ho ale následně nedokázal předat spoluhráčům.
     
    30:27
    Dmitrij Orlov dostal přihrávku na vrchol kruhů a jeho přízemní pokus musel Greiss vykopnout betonem, dobrý zákrok gólmana Red Wings!
     
    29:58
    Washington si v posledních okamžicích vytváří tlak a svírá Detroit v obranném pásmu, povede se Capitals srovnat!
     
    29:27
    Robby Fabbri získal kotouč na zadním hrazení za vlastní klecí a stihl odehrát předtím, než ho dohrál Conor Sheary.
     
    28:52
    Red Wings vytlačili svého soupeře za obrannou modrou a nyní se odehrává poměrně nepřehledný souboj u hrazení o kotouč ve středním pásmu.
     
    28:15
    Vhazování před brankářem Detroitu dopadlo lépe pro Capitals, Trevor van Riemsdyk střílel z osy hřiště od modré čáry, rána byla zblokována Piusem Suterem.
     
    27:51
    Michal Kempný dostal nabito na pravou stranu k modré čáře, jeho bombu na přední tyč však Thomas Greiss chytá s přehledem.
     
    27:05
    Hráči Capitals drží touš za svou klecí, na čepeli ho má Johanson, který po pravém křídle vysouvá své spoluhráče kupředu.
     
    26:38
    Detroit drží kotouč za svou klecí, následně vyrazil kupředu po pravé straně Joseph Veleno, jenž se s pukem dostal až za klec Capitals.
     
    26:16
    Moritz Seider se marně natahoval na ose hřiště po přihrávce Bertuzziho, který mu posílal puk do mezikruží.
     
    25:38
    Ani nyní se Capitals v početní výhodě nedaří, Detroit se snadno osvobodil tím, že kotouč prostě poslal přes všechny čáry.
     
    25:05
    T. J. Oshie musí založit akci v obranném pásmu Capitals. Jeho akce dospěla jen k útočné modré, následně letí kotouč až za klec Washingtonu.
     
    24:38
    Washington postavil přesilovkový vzorec a ke střele se z osy hřiště od modré čáry dostal T. J. Oshie, Thomas Greiss byl připraven a jeho pokus vyrazil.
     
    24:19
    Moritz Seider držel a stáhl k zemi za svou klecí jednoho ze soupeřů, za což fasuje dvě trestné minuty. Brankář Ilja Samsonov si mezitím nechává opravit beton, který se trochu odchlípl a brání mu v pohybu na bruslích.
     
    23:47
    Capitals se po levé straně hnali kupředu, jenže útočnou modrou nepřešli v souladu s pravidly a píská se jim ofsajd.
     
    23:26
    Trma vrma před klecí Washingtonu, kde nyní kotouč poskakoval, Capitals se nakonec osvobodili jednoduchým vyhozením.
     
    22:49
    Pius Suter je zpět na ledě, tentokrát se ale k zakončení na levé straně kluziště neprosadil a musí se svými spoluhráči spěchat ke své kleci.
     
    22:16
    Washington se se současným stavem nechce smířit a spěchá kupředu napadat, Conor Sheary však kotouč v rohu kluziště nezískal.
    21:43 Pius SUTER - 1:0
     
    21:43
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit otevírá skóre utkání! Kotouč se od zadního mantinelu dostal do předbrankového prostoru zásluhou Gagnera, který se snažil zpoza klece nacpat puk pod betony Samsonova do sítě. Brankář Capitals zasáhl, jenže na brankovišti byl připravený PIUS SUTER, jenž tvrdou ranou z bezprostřední blízkosti vrátil touš bleskově do sítě a posílá Red Wings do vedení 1:0! Asistence: Sam Gagner, Vladislav Naměstnikov.
     
    21:23
    Red Wings si na začátku druhého dějství vytváří velký tlak v přesilové hře a tlačí na obranu Washingtonu, která se nyní osvobodila vyhozením.
     
    20:58
    Tyler Bertuzzi zastavuje kotouč za klecí Washingtonu, do zakončení se na levém kruhu dostal kapitán Dylan Larkin, jeho pokus i dorážku zvládl Ilja Samsonov zastavit.
     
    20:26
    Thomas Greiss zastavuje nahozený kotouč u své klece a rozehrává na pravou stranu, kde postupuje kupředu Robby Fabbri.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 2:30.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Detroit Red Wings – 11
    Washington Capitals – 5
     
    První dějství duelu mezi Rudými křídly a celkem z hlavního města USA máme za sebou. Detroit si vypracoval střeleckou převahu, jinak ale duel vypadá poměrně vyrovnaně, ani jeden celek si nevytvořil drtivý tlak, kdy by soupeře svíral několik minut v jeho pásmu. Oba gólmani jsou zatím neprůstřelní, ačkoliv Thomas Greiss se zatím na svou nulu moc nenadřel. Uvidíme, jak se zápas vyvine v druhé dvacetiminutovce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    Tyler Bertuzzi se hnal do situace dva na dva, bránícího Oshieho se zbavil a byla z toho situace dva na jednoho, Dmitrij Orlov ji vyřešil podražením, pas zastavit dokázal.
     
    19:18
    Capitals jdou kupředu středem hrací plochy, skvěle se ale vrátil Tyler Bertuzzi, jenž zastavil finální přihrávku.
     
    18:58
    Dylan Larkin se cpal na ose hřiště přes útočnou modrou, byl však donucen udělat o jednu kličku navíc a píská se ofsajd Red Wings.
     
    18:38
    Filip Zadina se rval na levém hrazení a zvládl alespoň nahodit puk na klec Washingtonu, Ilja Samsonov ale tento pokus v pohodě vyráží.
     
    18:16
    Buly před Samsonovem dopadlo lépe pro hokejisty Red Wings, Filip Hronek posílá kotouč po prknech do třetiny Capitals.
     
    17:58
    Gustav Lindström vystřelil z osy hřiště od modré čáry, jeho pokus však přes chumel hráčů v předbrankovém prostoru neprošel a končí v ochranné síti za klecí Capitals.
     
    17:30
    Michal Kempný se najednou prohnal po pravé straně a objevil se na kruhu, kam dostal přihrávku, jeho rána na zadní tyč však byla malinkato nepřesná, šla kousek za brankovou konstrukci Red Wings.
     
    16:50
    Robby Fabbri nyní důrazně zahrál na zadním hrazení a získal kotouč pro Red Wings, následně si však respekt získal také Michal Kempný, jenž ho tělem odstavil od puku.
     
    16:18
    Carl Hagelin zachytil nahození soupeře ve středním pásmu a předává kotouč na čepel Johna Carlsona, jenž bude na obranné modré vymýšlet založení útoku.
     
    15:49
    Danny DeKeyser nezachytil přihrávku na levou stranu k modré čáře a Detroit tak musí vyklidit prostor před Iljou Samsonovem.
     
    15:17
    Dylan Larkin získává puk na zadním mantinelu za klecí Washingtonu, T. J. Oshie jej ale dohrál a sám zakládá protiútok.
     
    14:38
    Red Wings se musí bránit, Alexandr Ovečkin svalil na led Tylera Bertuzziho, jenž ztratil puk, v pádu jej ale zvládl odehrát ke svým bekům.
     
    14:16
    Capitals se osvobodili šikovným vyhozením a Marc Staal musí u své klece hrát. Jednoduše posílá hru zase na opačný konec kluziště.
     
    13:45
    Buly před Greissem vyhráli Capitals a Dmitrij Orlov pálil z pravé strany od modré čáry, jeho pokus však k bráně Red Wings nedolétl.
     
    13:27
    Alexandr Ovečkin dostal přihrávku do mezikruží a jeho rána jako z děla jen o fous minula levou tyč svatyně Red Wings!
     
    13:05
    Tyler Bertuzzi se tlačil dopředu, v rohu kluziště ho však na hrazení přišpendlil Michal Kempný, který o chvíli později drží kotouč na své čepeli za vlastní klecí.
     
    12:37
    Trevor van Riemsdyk vyhodil kotouč z obranného pásma, rozehrát na spoluhráče však nedokázal, puk sbírá Moritz Seider.
     
    12:05
    Danny DeKeyser dostal nabito na osu hřiště k modré čáře a vyslal tvrdý přízemní projektil, který však pozorný Ilja Samsonov chytá do lapačky.
     
    11:49
    Kombinace Washingtonu před klecí Red Wings byla nepřesná, na druhé straně pálil Moritz Seider, ale Ilja Samsonov zvládl jeho pokus vyrazit.
     
    11:17
    Vhazování před Samsonovem vyhráli Capitas, jejich vyhození zastavuje v obranném pásmu Detroitu Danny DeKeyser, který zakládá další akci.
     
    10:49
    Michal Kempný je pod tlakem v obranném pásmu, nakonec se mu ale podařilo kotouč vyhodit z třetiny Washingtonu.
     
    10:18
    Filip Hronek dobře zapracoval ve středu kluziště, kde odebral soupeři kotouč a následně ho poslal až na obrannou modrou Capitals.
     
    09:49
    Buly před gólmanem Detroitu vyhráli hráči Red Wings, Vladislav Naměstnikov se po chvilce dostal ke střele z pravého kruhu, Ilja Samsonov si trochu poskočil a ránu vytěsnil hrudníkem.
     
    09:26
    Tyler Bertuzzi se na levém křídle neprobil přes pevnou obranu Capitals, následné nahození Rudých Křídel končí zakázaným uvolněním a vhazováním před Greissem.
     
    08:45
    Capitals se také stáhli s pukem za svou klec, ale rozehrávka se jim nepovedlo a jen drobný háček zabránil Gustavu Lindströmovi v zakončení z mezikruží.
     
    08:20
    Detroit se krátce zdržel v pásmu před Samsonovem, příliš ho však nezaměstnal, aktuálně drží kotouč za svou klecí Filip Hronek.
     
    07:55
    Thomas Greiss zastavil kotouč za svou klecí, následně ho předal obráncům, kteří dokázali touš dostat po prknech z pásma.
     
    07:47
    Vhazování ve středním pásmu dopadlo lépe pro Detroit, jenže kotouč se krátce po buly ocitl opět mimo hrací plochu, buly se bude opakovat.
     
    07:18
    Filip Zadina nahazoval kotouč do třetiny Capitals. Jeden z bránících hráčů mu vložil do střely hůl a kotouč se ocitl na tribuně.
     
    06:58
    John Carlson rozehrává na obranné modré, ale akce Capitals do žádného zakončení nevyzněla, hrát bude Jordan Oesterle.
     
    06:15
    Sledujeme pasáž hry, kdy bylo k vidění hodně nepřesností na obou stranách, gólman Thomas Greiss zastavuje nahození ze středního pásma v rohu kluziště.
     
    05:50
    O kotouč se bojuje v rohu hrací plochy za klecí Greisse, kde touš vyšťourali jeho beci a posílají ho přes obrannou modrou.
     
    05:15
    Capitals na chvilku sevřeli svého soupeře v jeho pásmu, následně však Red Wings rychle přenesli hru a Danny DeKeyser pálil z levého kruhu, Ilja Samsonov zasáhl vyrážečkou.
     
    04:49
    Vhazování před Greissem vyhrál Washington a Alexandr Ovečkin pálil okamžitě z pravého kruhu, brankář Red Wings zvládl jeho ránu vyrazit.
     
    04:28
    Tři na dva šli nyní hráči Red Wings, Danny DeKeyser však řešil situaci přihrávkou navíc, kterou vystihl Dmitrij Orlov, jenž založil protiakci.
     
    04:14
    Ani Red Wings nyní nehráli nijak složitě a kotouč napálili na opačný konec hrací plochy, o což se postaral Tyler Bertuzzi.
     
    03:32
    Buly před Samsonovem vyhráli Capitals, kteří se po pravé straně vysunuli kupředu, Garnet Hathaway však pouze nahodí do třetiny a jde střídat.
     
    03:15
    Obrovskou šanci měl nyní na ose hřiště Robby Fabbri, jenž dostal puk z pravé strany do mezikruží, Samsonov navíc padal a ještě mu clonil Pius Suter, útočník Detroitu však svou ránu namířil přímo do gólmana Washingtonu.
     
    02:46
    Washington má znovu touž pod kontrolou v obranném pásmu, po špatné rozehrávce Matta Irwina zastavuje puk za svou klecí Thomas Greiss.
     
    02:20
    Red Wings nyní na chvilinku sevřeli Washington v jeho obranném pásmu a Capitals okamžitě hodili puk přes všechny čáry, Marc Staal se dojel ujistit, že sudí zapískají icing.
     
    01:49
    Capitals rozehrávají z vlastního obranného pásma, John Carlson předává kotouč na Alexandra Ovečkina, jenž nastřeluje touš za klec Greisse.
     
    01:12
    Matt Irwin nejprve vystřelil od modré čáry, ale Thomas Greiss jeho pokus v pohodě zlikvidoval vyrážečkou, následně obránce Washingtonu neudržel útočnou modrou, když se bekhendovou stranou čepele snažil zpracovat puk. Píská se ofsajd.
     
    00:43
    Na druhé straně se vydal kupředu Michael Rasmussen, jenž pálil z levého kruhu a trefil Samsonova do masky, na které se poté uvolnil řemínek a ta spadla z obličeje gólmana Capitals. Sudí tak přerušují.
     
    00:16
    Úvodní buly bylo vhozeno a hra se okamžitě přesunula za klec Greisse, kde ale Conor Sheary napadal marně, kotouč nezískal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Dovolte, abych vás také přivítal v roce 2022, doufám, že pro vás bude šťastný a úspěšný. Duel mezi Red Wings a Capitals odstartuje během několika málo minut. My se můžeme těšit na české zastoupení v zápase, které obstarají Filip Hronek, Filip Zadina a Michal Kempný.
     
    Ještě jednou přeji krásnou novoroční noc, pakliže ještě slavíte Silvestra, přeji skvělou zábavu, kterou rádi podpoříme utkáním NHL. Zápasy za Atlantikem mívají klasicky menší zpoždění, mějte tedy trpělivost, duel nezačne přesně v 1:30, ale malinko později. Níže již naleznete sestavy obou mužstev.
     
    Úvodní sestavy:

    Detroit Red Wings: Greiss (Pickard) – Seider, DeKeyser (A), Hronek, Oesterle, G. Lindström, M. Staal (A) – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Bertuzzi – Naměstnikov, P. Suter, Fabbri – Zadina, M. Rasmussen, Erne – Gagner, Veleno, Givani Smith.
    Trenér: Jeff Blashill.

    Washington Capitals: Samsonov (Copley) – Carlson (A), D. Orlov, T. van Riemsdyk, Kempný, Irwin, Alexandr Alexejev – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Protas, Bäckström (A), Sheary – Oshie, Eller, McMichael – Hathaway, N. Dowd, Hagelin.
    Trenér: Peter Laviolette.

    Rozhodčí: St. Pierre, O´Donnell – Cherrey, Cormier.
     
    Potenciální československá stopa v utkání:

    Filip Hronek (DET) – obránce
    Filip Zadina (DET) – útočník
    Michal Kempný (WAS) – obránce

    Jakub Vrána, Vítek Vaněček a Martin Fehérváry jsou zranění nebo nemocní.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Oba celky už se v letošní sezóně potkaly dvakrát a vzájemně se dokázaly porazit, kupodivu vždycky v prostředí protivníka. Na body však i tak vede Washington těsným poměrem 3:2. Ten sice nejprve v říjnu prohrál na svém ledě s Red Wings 2:3 v prodloužení, následně však v listopadu porazil Detroit na jeho kluzišti 2:0 a ve vzájemných duelech tak má lehce navrch.

    28.10.21 Washington Capitals – Detroit Red Wings 2:3p
    12.11.21 Detroit Red Wings – Washington Capitals 0:2
     
    Sestavy obou celků z předchozích utkání:

    Detroit Red Wings: Greiss – Seider, DeKeyser, Hronek, Leddy, G. Lindström, M. Staal, Oesterle – L. Raymond, Dylan Larkin, Bertuzzi – P. Suter, Naměstnikov, Erne – Hirose, Veleno, Gagner – Criscuolo, Barber.
    Trenér: Jeff Blashill.

    Washington Capitals: Samsonov – Carlson, D. Orlov, T. van Riemsdyk, Kempný, Irwin, Alexandr Alexejev – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin – Protas, Bäckström, Sheary – Oshie, Eller, McMichael – Hathaway, N. Dowd, Hagelin.
    Trenér: Peter Laviolette
     
    Washington Capitals

    Hokejisté z hlavního města USA bojují o prvenství v Metropolitní divizi, kde jsou zatím při shodném počtu bodů na 2. místě za Carolinou, která jich má stejně jako Capitals pětačtyřicet. Huricanes však mají dva zápasy k dobru. Třetí New York Rangers ztrácí na Washington tři body. Oproti loňskému ročníku se toho na postavení tohoto celku moc nezměnilo, v minulé sezóně skončil ve své divizi na 2. příčce, když nasbíral (stejně jako 1. Pittsburgh) sedmasedmdesát bodů.

    Forma Washingtonu je však v poslední době také nevyrovnaná, za předchozí čtyři duely sebrali Capitals pět bodů. Nejprve v prodloužení podlehli na ledě Chicaga Blackhawks 4:5, následně ale vyhráli ve Winnipegu nad místními Jets 5:2. Poté ale před vlastními tribunami nestačili na Los Angeles, s Kings prohráli těsně 2:3. I v dosud posledním zápase ale měli podporu svých fandů a tentokrát je nezklamali, když porazili Nashville Predators 5:3. Dokáže celek z hlavního města USA ustálit své výsledky v klání s Red Wings?
     
    Detroit Red Wings

    Rudá křídla se aktuálně nachází na 4. příčce Atlantické divize se ziskem třiatřiceti bodů. Detroit bojuje ze všech sil o postup do play-off, aktuálně drží poslední vstupenku do vyřazovacích bojů, ale zespoda se na něj tlačí Philadelphia, Columbus i Boston, který má navíc odehráno o pět utkání méně. Přesto Red Wings zaznamenali vzestup oproti loňské sezóně, kdy ve své divizi skončili na 7. pozici a patřili mezi pět nejhorších týmů celé NHL.

    Forma Rudých křídel je silně nestabilní, výhry i porážky se rychle střídají. Na vlastním ledě se jim daří podstatně více. Poslední čtyři duely to jasně deklarují. Detroit nejprve prohrál na kluzišti Colorada s Avalanche výrazně 3:7, v dalším střetnutí však v Little Caesars Areně porazil Islanders těsně 2:1. Poté opět padl, když v aréně Caroliny podlehl Huricanes 3:5, v předchozím střetnutí se však vrátil zpět před své fandy a slavil vítězství 5:2 nad New Jersey Devils. Zvládnou Red Wings připsat třetí domácí úspěch v řadě?
     
    Krásnou novoroční noc přeji všem příznivcům toho nejlepšího hokeje na světě! NHL i v roce 2022 pokračuje dalšími zápasy, dnes v noci nás čekají dva. My se společně zaměříme na duel, ve kterém bude Detroit Red Wings hostit na svém ledě Washington Capitals.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 22. P. Suter (Gagner, Naměstnikov) – 36. Kuzněcov (Irwin), 58. Ovečkin (Kuzněcov, Bäckström), 60. Ovečkin (Hathaway, Carlson)


    Detroit Red Wings: Greiss (Nedeljkovic) – Seider, DeKeyser (A), Hronek, Oesterle, G. Lindström, M. Staal (A) – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Bertuzzi – Naměstnikov, P. Suter, Fabbri – Zadina, M. Rasmussen, Erne – Gagner, Veleno, Rowney.
    Trenér: Jeff Blashill.

    Washington Capitals: Samsonov (Copley) – Carlson (A), D. Orlov, T. van Riemsdyk, Kempný, Irwin, Johansen – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Protas, Bäckström (A), Sheary – Oshie, McMichael, Hathaway – N. Dowd, Hagelin, Leason.
    Trenér: Peter Laviolette.

    Rozhodčí: St. Pierre, O´Donnell – Cherrey, Cormier.

    Diváci: 17 721
    bahis siteleri