Tampa – NY Rangers 3:4 (0:1 po s.n.) | Detroit – Washington 1:3 (kon.) | Columbus – Carolina 4:7 (kon.)
Boston – Buffalo 4:3 (po pr.) | Florida – Montreal 5:2 (kon.) | Nashville – Chicago 6:1 (kon.)
NY Islanders – Edmonton 3:2 (po pr.)
konec
Detroit Red Wings
1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Washington Capitals
Sobota 01.01.2022, 01:30 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:55
    Ještě poznámka do zápisu o utkání, pět sekund před závěrečnou sirénou dostane trest na dvě minuty Tom Wilson za podrážení.
    59:20 Alexandr OVEČKIN - 1:3
     
    59:20
    Washington právě vstřelil branku!
    Je hotovo. ALEXANDR OVEČKIN zapisuje další snadný gól, když ranou z vrcholu pravého kruhu propálil bránícího Fabbriho, jenž jaksi divně poskočil, jako brankář by se rozhodně neuživil. Puk pak snadno zaplul do prázdné klece. Washington v Detroitu vyhraje, vede 3:1. Asistence: Garnet Hathaway, John Carlson.
     
    58:30
    Tyler Bertuzzi dostal kotouč na pravý kruh a okamžitě tvrdě pálil, jenže jeho pokus těsně minul klec Capitals, kteří tak stále těsně vedou. Navíc hraje Detroit s prázdnou bránou.
    57:10 Alexandr OVEČKIN - 1:2
     
    57:10
    Washington právě vstřelil branku!
    Dochází na má slova o tom, že Fabbriho vyloučení bylo důležité. Zkoušel to a zkoušel až nakonec uspěl! ALEXANDR OVEČKIN dostal kotouč na vrchol levého kruhu a ostrou ranou z nápřahu propálil bránícího Rasmussena i brankáře Greisse mezi betony a posílá Washington necelé tři minuty před koncem základní hrací doby do vedení! Capitals vedou 2:1! Asistence: Jevgenij Kuzněcov, Nicklas Bäckström.
     
    56:04
    Washington si bere oddechový čas a kreslí přesilovkový vzorec. Všichni hráči stojí u střídačky a sledují asistenta trenéra Laviolettea.
     
    55:10
    Jevgenij Kuzněcov se snažil probít po levém křídle, ale Robby Fabbri jej tvrdě dohrál, vypadá to, že se bude vylučovat. Je to tak, Fabbri fasuje dvě minuty za nedovolené bránění, přesilovka pro Washington krátce před koncem základní hrací doby. To by mohlo být pro osud utkání klíčové.
     
    50:10
    Uvidíme hru ve čtyřech, sudí rozdali jeden trest na každou stranu, Dowd i Seider si jdou odpočinout na trestnou za nesportovní chování.
     
    46:49
    Tyler Bertuzzi nabírá rychlost na levém křídle a předává kotouč na Dylana Larkina, jenž na vrcholu kruhů předvedl nádhernou stahovačku a vypálil, jenže Ilja Samsonov zvládl jeho pokus vyrazit!
     
    43:29
    Alexandr Ovečkin dostal skrz brankoviště přihrávku na levou stranu, odražený puk mu spadl na čepel, jenže do jeho zakončení zvládl skvělý Thomas Greiss znovu vložit svůj beton, další dobrý zákrok gólmana Detroitu!
     
    42:58
    Jevgenij Kuzněcov dostal nabito na pravý kruh a tvrdě pálil na přední tyč, kde však byl pozorný Thomas Greiss, jenž pokus vyrazil.
     
    41:54
    Capitals se po levém křídle dostávali kupředu, Gustav Lindström si v obranném pásmu počínal velice nešikovně, podrazil jednoho ze soupeřů a Washington bude mít přesilovku.
    35:53 Jevgenij KUZNĚCOV - 1:1
     
    35:53
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington srovnává na 1:1! Mizerně nyní bránil Marc Staal, jenž svým nedůrazem nabídl v obranném pásmu puk JEVGENIJI KUZNĚCOVOVI, který si na ose hřiště sjel až před Greisse, před kterým udělal lehkou zpětnou kličku a z bezprostřední blízkosti poslal kotouč do levého horního rohu branky! Filip Hronek už akci zachraňoval marně, tahle branka jde za jeho parťákem z obrany. Začínáme od začátku. Asistence: Lucas Johansen, Matt Irwin.
     
    34:15
    Tyler Bertuzzi dostal kotouč na levý kruh, jenže ho v parádní pozici zradilo zpracování a jeho pokus vykopl Samsonov betonem!
     
    31:57
    Jevgenij Kuzněcov a Tom Wilson se nyní sjeli na Filipa Hronka a současně ho dohráli u hrazení, navíc ho druhý jmenovaný poslal krosčekem k zemi a fasuje dvě minuty za hrubost.
     
    30:27
    Dmitrij Orlov dostal přihrávku na vrchol kruhů a jeho přízemní pokus musel Greiss vykopnout betonem, dobrý zákrok gólmana Red Wings!
     
    24:19
    Moritz Seider držel a stáhl k zemi za svou klecí jednoho ze soupeřů, za což fasuje dvě trestné minuty. Brankář Ilja Samsonov si mezitím nechává opravit beton, který se trochu odchlípl a brání mu v pohybu na bruslích.
    21:43 Pius SUTER - 1:0
     
    21:43
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit otevírá skóre utkání! Kotouč se od zadního mantinelu dostal do předbrankového prostoru zásluhou Gagnera, který se snažil zpoza klece nacpat puk pod betony Samsonova do sítě. Brankář Capitals zasáhl, jenže na brankovišti byl připravený PIUS SUTER, jenž tvrdou ranou z bezprostřední blízkosti vrátil touš bleskově do sítě a posílá Red Wings do vedení 1:0! Asistence: Sam Gagner, Vladislav Naměstnikov.
     
    19:42
    Tyler Bertuzzi se hnal do situace dva na dva, bránícího Oshieho se zbavil a byla z toho situace dva na jednoho, Dmitrij Orlov ji vyřešil podražením, pas zastavit dokázal.
     
    17:30
    Michal Kempný se najednou prohnal po pravé straně a objevil se na kruhu, kam dostal přihrávku, jeho rána na zadní tyč však byla malinkato nepřesná, šla kousek za brankovou konstrukci Red Wings.
     
    13:27
    Alexandr Ovečkin dostal přihrávku do mezikruží a jeho rána jako z děla jen o fous minula levou tyč svatyně Red Wings!
     
    04:49
    Vhazování před Greissem vyhrál Washington a Alexandr Ovečkin pálil okamžitě z pravého kruhu, brankář Red Wings zvládl jeho ránu vyrazit.
     
    03:15
    Obrovskou šanci měl nyní na ose hřiště Robby Fabbri, jenž dostal puk z pravé strany do mezikruží, Samsonov navíc padal a ještě mu clonil Pius Suter, útočník Detroitu však svou ránu namířil přímo do gólmana Washingtonu.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 22. P. Suter (Gagner, Naměstnikov) – 36. Kuzněcov (Irwin), 58. Ovečkin (Kuzněcov, Bäckström), 60. Ovečkin (Hathaway, Carlson)


    Detroit Red Wings: Greiss (Nedeljkovic) – Seider, DeKeyser (A), Hronek, Oesterle, G. Lindström, M. Staal (A) – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Bertuzzi – Naměstnikov, P. Suter, Fabbri – Zadina, M. Rasmussen, Erne – Gagner, Veleno, Rowney.
    Trenér: Jeff Blashill.

    Washington Capitals: Samsonov (Copley) – Carlson (A), D. Orlov, T. van Riemsdyk, Kempný, Irwin, Johansen – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Protas, Bäckström (A), Sheary – Oshie, McMichael, Hathaway – N. Dowd, Hagelin, Leason.
    Trenér: Peter Laviolette.

    Rozhodčí: St. Pierre, O´Donnell – Cherrey, Cormier.

    Diváci: 17 721
    bahis siteleri