Tampa – San Jose 3:2 (po pr.) | NY Rangers – Florida 5:2 (kon.) | Philadelphia – Winnipeg 3:1 (kon.)
Boston – Seattle 3:2 (kon.) | Pittsburgh – Washington 3:4 (po pr.) | New Jersey – Toronto 1:7 (kon.)
NY Islanders – Ottawa 4:1 (kon.) | Nashville – Vancouver 4:2 (kon.) | Dallas – Calgary 3:4 (kon.)
Colorado – Arizona 2:3 (0:1 po s.n.) | Vegas – Buffalo 5:2 (kon.)
konec
Boston Bruins
3:2 (0:0, 2:0, 1:2)
Seattle Kraken
Středa 02.02.2022, 01:07 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Bostonem a Seattlem.
     
    Boston Bruins

    Boston by za současné situace postupoval do vyřazovací části, avšak ještě nemá ani zdaleka nic jistého. V tabulce Východní konference se nachází na poslední postupové osmé pozici, přičemž na devátý Detroit disponuje sedmibodovým náskokem. Svěřenci kouče Cassidyho aktuálně neprožívají příliš vydařené období, v předešlých čtyřech střetnutích porazili pouze trápící se Arizonu, naposledy prohráli vysoko 1:6 v Dallasu. Týmové produktivitě celku vévodí kanadský útočník Brad Marchand se 47 body.
     
    Seattle Kraken

    Nováček soutěže ze Seattlu se v nejlepší lize světa teprve rozkoukává. V Západní konferenci je patnáctý a za zády má pouze Kojoty z Arizony. Na postupovou osmou příčku, kterou v současnosti zaujímá Calgary, zaostává rozdílem šestnácti bodů. Hakstolova družina už po šest utkání střídá vítězství s porážkami, v doposud posledním klání padla 2:3 s New Yorkem Rangers, takže pokud by série měla pokračovat, je na řadě vítězství. Nejproduktivnějším hráčem celku je Jared McCann s 28 body.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Tomáš Nosek (BOS)
    David Pastrňák (BOS)
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: Ullmark (Swayman) – McAvoy (A), Grzelcyk, Carlo, M. Reilly, Vaakanainen, Forbort – Craig Smith, Bergeron (C), B. Marchand (A) – Pastrňák, T. Nosek, T. Hall – O. Steen, Coyle, DeBrusk – Lazar, Fogarty, Blidh.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Seattle Kraken: Driedger (Grubauer) – A. Larsson (A), Giordano (C), Lauzon, Vince Dunn, C. Fleury, H. Fleury – Jordan Eberle (A), McCann, Marcus Johansson – Donskoi, Wennberg, Donato – Blackwell, Gourde, Appleton – Geekie, Sheahan, Järnkrok.
    Trenér: Dave Hakstol

    Rozhodčí: Furlatt, Hebert – McNamara, Cormier.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Bostonem a Seattlem odstartoval! Domácí jsou velkým favoritem, ale jejich forma není příliš dobrá, takže i hosté určitě mají svou šanci k úspěchu.
     
    00:42
    A byli to skutečně hokejisté Kraken, kteří jako první ohrozili svatyni soupeře. Jmenovitě Joonas Donskoi, jenž vypálil zápěstím těsně vedle pravé tyče.
     
    01:14
    V defenzivě si své úkoly odvedl Charlie McAvoy. Zachytil pohyb rozjetého Adama Larssona a zvládl před jiného beka vložit tělo.
     
    01:55
    Mike Reilly si prohodil touš mezi nohama a do útočného pásma nahrál Patriceovi Bergeronovi. Zakončení z velkého úhlu mezi třemi tyčemi neskončilo.
     
    02:22
    Útok hostů úspěchem neskončil a po pravém mantinelu vystartoval do protiútoku Brad Marchand. Nejproduktivnější hráč Bostonu v sezóně taktéž neseřídil mířidla ideálně.
     
    02:44
    Od útočné modré čáry nahazoval na bránu Riley Sheahan. Tečovat zkoušel Ryan Donato a skutečně směr letu puku změnil, ten prosvištěl vedle pravé tyče.
     
    03:00
    Přímý souboj čtvrtých formací skončil trestem pro domácího hráče. Anton Blidh nezachytil rozjezd Sheahana a zezadu jej podrazil.
     
    03:45
    Dobrou práci odvedl Tomáš Nosek. Před branku si zajímavě nabruslil Jared McCann a byl to právě český forvard, kdo zastavil pas na jeho osobu.
     
    04:12
    Vince Dunn naznačil zakončení, aby nakonec ještě posunul puk po pravém mantinelu na Geekieho, jeho rána z velkého úhlu rozvlnila boční síť.
     
    04:37
    Konečně musel zasahovat i Linus Ullmark. Ryanu Donatovi výborně zmenšil střelecký úhel a mezeru mezi betony si pohlídal, změnu stavu nepřipustil.
     
    05:05
    Domácí v plném počtu, premiérové oslabení v utkání přežili bez výraznějších komplikací. Blidh okamžitě odjel střídat a pustil do hry Marchana.
     
    05:56
    Seattle chtěl pokračovat v nastoleném tlaku, avšak proti pěti protihráčům to nebylo tak jednoduché a nahrávku Eberleho na Wennberga zastavil Lazar.
     
    06:22
    Ani jeden z českých útočníků nezvládl prolomit střelecké mlčení. Ránu Noska vyrazil Driedger pravým betonem, z úhlu dorážející David Pastrňák mířil nepřesně.
     
    06:45
    Velká příležitost Medvědů končí neúspěchem! Chris Driedger měl obrovskou porci štěstí, když kromě původní střely Smitha z pravého kruhu zvládla vsedě zvládnout i dorážku Marchanda, ten gólmana napálil do levé brusle.
     
    07:20
    Úvodní třetina probíhá v rychlém tempu, prakticky se nepřerušuje. Zasahovat musel i Linus Ullmark, betonem zastavil ránu Fogartyho.
     
    07:47
    A právě domácí gólman Linus Ullmark nakonec způsobil přerušení hry. Švédský gólman si sáhl pro vysoké nahození Sheahana, to udržel v lapačce.
     
    08:23
    Zápas pokračuje v rychlém tempu dál. Od pravého mantinelu nahazoval Mark Giordano a Mason Appleton ztečoval touš do levého betonu domácího gólmana.
     
    08:59
    Na gólmanovi ztroskotal rovněž Colin Blackwell. Šikovně se natlačil až před brankáře, ale z bezprostřední blízkosti na Ullmarka nevyzrál.
     
    09:27
    Zakázané uvolnění posouvá hru před Chrise Driedgera. Marcus Johansson hledal dlouhým pasem Donata, avšak rychlostní schopnosti kolegy přecenil.
     
    09:51
    Brad Marchand skrze dvěma protihráči zvládl prostrčit touš k levému mantinelu na Craiga Smitha, tomu střela z první nesedla a proletěla o kus vedle levé tyčky.
     
    10:16
    Také druhé vyloučení míří do domácích řad. Ve střední třetině hrál proti pravidlům Charlie McAvoy, který za sebou nechal hokejku a přepadl přes ni McCann. Ukázkové podrážení.
     
    10:50
    Hokejisté Seattlu zatím nezvládli získat pevné postavení v útočném pásmu. Po buly nejprve vyhodil Brandon Carlo, na spoluhráče pak navázal Tomáš Nosek.
     
    11:18
    Domácí naopak vyrazili do přečíslení! Mike Reilly počkal na ideální příležitost k nahrávce, Curtis Lazar ovšem z první a z úhlu nepřehodil levý beton ležícího Driedgera.
     
    11:46
    Černo-žlutí zatím zvládají hru ve čtyřech na jedničku. Soupeř má i nadále obrovské problémy usadit se v blízkosti Ullmarkovy svatyně.
     
    12:20
    A nezvládl to za celé dvě minuty. Charlie McAvoy je zpět na ledové ploše, okamžitě vyrazil pomoci do defenzivy vypomoci spoluhráčům.
     
    12:57
    To se nepovedlo. Riley Sheahan sice viděl rychlost nabírajícího Ryana Donata, jenže nahrávku nezrealizoval dobře a puk mu poslal za brusle.
     
    13:22
    Rychle na druhou stranu. Tomáš Nosek podržel kotouč mezi kruhy, aby nakonec hrací předmět předal do pravého Davidu Pastrňákovi. Rána z první prosvištěla nad břevnem.
     
    13:59
    Nespokojený Yanni Gourde po odpískání ofsajdu okamžitě dojel za čárovým, aby s ním polemizoval ohledně jeho rozhodnutí. Rozhodovaly skutečně centimetr, ale muž v pruhovaném měl pravdu.
     
    14:25
    Brandon Carlo nahodil kotouč za bránu soupeře, kam vyjel gólman Chris Driedger. Odvážně zvedl hlavu a kolem forčekujícího Marchanda rozehrál na volného Giordana.
     
    14:49
    Dlouho si dal s nahrávkou záležet Adam Larsson. Nakonec nezvolil nejšťastnější řešení, když hledal McCanna, ten alespoň na dlouhou hokejku protečoval do útočné třetiny.
     
    15:11
    Vyhození z obranné třetiny Hadnu Fleurymu nevyšlo. Následovalo nahození od modré v podání Carla, jež v pokleku zblokoval Alexander Wennberg.
     
    15:37
    Hru otočil Marcus Johansson. Ve finále akce volil od pravého mantinelu nahrávku do mezikruží na McCanna, jenž z bezprostřední blízkosti napálil Grzelcyka do chráněných míst.
     
    16:19
    Přestože je psán až ve čtvrté lajně, tak je Morgan Geekie v dosavadním průběhu hodně vidět. Po levém mantinelu krásně pláchl Forbortovi, aby následně nevyzrál kličkou do středu na Coylea.
     
    16:55
    Boston z rychlého brejku neuspěl. Curtis Lazar vyslal žabičku, která měla oči, jenže adresát Patrice Bergeron nezvládl zpracování a na jeho úkor sebral kus černé gumy Larsson.
     
    17:27
    Zákrok s velkým přehledem pro Chrise Driedgera, který tušil, že Brad Marchand bude střílet a zmenšil mu střelecký úhel. Projektil z jeho hole schoval v lapačce.
     
    17:50
    Nejprve Patrice Bergeron skvěle zastavil vyhození Haydna Fleuryho, ale pak volil zbytečné přenesení doleva do přehuštěného prostoru, pas na Smitha zastavil pozorný Lauzon.
     
    18:13
    Charlie Coyle vyhrál vhazování v útočné třetině pro Jakea DeBruska. Pětadvacetiletý kanadský útočník střílel přes obránce Larssona, jehož trefil do pravé brusle.
     
    18:43
    Dobré oko ukázal Johansson, když nahodil za bránu přesně do prostoru, kam najel Alexander Wennberg. Hosté získali útočné pásmo a mohou pomýšlet na vedoucí gól.
     
    19:19
    Domácí dostali hru do středního pásma, leč málem inkasovali hned vzápětí! Obráncům ujel Marcus Johansson, únik zakončil forhendovou střelou vedle pravé tyčky!
     
    19:53
    I závěr úvodního dějství patřil Seattlu. Linus Ullmark ovšem udržel čisté konto i po nahození Donata, s nímž si poradil pravým betonem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 7 – 9.
     
    Svižná první třetina utkání mezi Bostonem a Seattlem branku nepřinesla. Více ze hry měli překvapivě hosté, kteří soupeře lehce přestříleli, ale bezbrankový stav zlomit nedokázali. Největší příležitost měl Johansson, jenž v úniku forhendovou střelou minul bránu. Také Medvědi si vytvořili jednu gólovku, avšak na Driedgera nevyzrál Smith ani dorážející Marchand.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:58.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Tomáš Nosek na buly přetlačil Johanssona, načež David Pastrňák nahodil do útočné třetiny.
     
    20:36
    Netrvalo dlouho a David Pastrňák znovu získal puk, a sice v pravém kruhu útočného pásma. Přenesl hru do levého na Taylora Halla, jenž z první minul prostor u bližší tyčky.
     
    21:12
    Na druhé straně zakončoval z pravého kruhu na zadní tyčku Calle Järnkrok. Linus Ullmark zareagoval na střelu krajana vyrážečkou, přetrvává bezbrankový stav.
     
    21:38
    Yanni Gourde poslal tvrdým hitem na mantinel Urha Vaakanainena. Finský zadák s tímto direktem nepočítal a na mantinel narazil obličejem, v jeho tváři je i krvavé zranění.
     
    21:38
    Dvojice hlavních rozhodčích zkoumá zákrok Gourdea na tabletu. Bude se vylučovat?
     
    21:38
    Ano, bude. Ve hře určitě byl i trest ve hře pro Yanniho Gourdea, ale rozhodčí nakonec došli k závěru, že menší dvouminutový trest postačí.
     
    22:03
    U pravé tyče Driedgerovy svatyně číhal na přihrávku Taylor Hall. Patrice Bergeron jej v tomto prostoru hledal, ale hokejka Donskoie zabránila nejhoršímu.
     
    22:36
    Ve vlastním oslabení musel zasahovat Linus Ullmark. Poradil si na jedničku, když střelu Blackwella schoval do lapačky a ještě puk vyklepal pro Carla.
     
    23:03
    Rychle zpět na druhou stranu. Brad Marchand zakvedlal s kotoučem u pravého mantinelu a nabil na modrou Charliemu McAvoyovi, jeho ránu bez přípravy udržel Driedger ve výstroji.
     
    23:40
    Yanni Gourde je zpět na ledové ploše, na lavici hanby strávil kompletní dvě minuty. A protože hra v době návratu probíhala ve středním pásmu, mohl odjet vystřídat.
     
    24:00
    Vaanakainena se rozhodl pomstít Curtis Lazar, jenž vystartoval proti Gourdemu a společně si vyměnili pár ran a od rozhodčích dostali trest na dvě minuty. Pětiminutový trest za bitku vyfasovali Derek Forbort s Jérémym Lauzonem, kteří se do sebe pustili mimo záběry hlavních kamer. A Seattle bude hrát v početní převaze, protože dvě minuty za hrubost dostal ještě člen čtvrtého útoku Steven Fogarty.
     
    24:36
    Hostující gólman Chris Driedger zatím působí velmi jistě. Poradil si i s dalším nahozením od modré čáry, jehož autorem byl Mike Reilly.
     
    25:14
    Příliš dlouho váhal s pukem na modré čáře Vince Dunn. Charlie Coyle soupeři puk vypíchl a nechybělo moc, aby ujel do úniku, jenže ztratil stabilitu.
     
    25:47
    Dva těžké zákroky pro Linuse Ullmarka. Švédský brankář nejprve pravým betonem vykopl střelu Dunna, levým vzápětí pokryl dorážku Johanssona.
     
    26:21
    Tlak hostů pokračuje, přestože trest Lazara už vypršel. Nakonec volil střelu od levého mantinelu Jordan Eberle. Znovu úřadoval Ullmark, tentokráte výstrojí.
     
    26:49
    Že všechno nezávisí jen na Ullmarkovi ukázal Brandon Carlo, jenž obětavě lehl do rány Adama Larssona. Kotouč od jeho pravé brusle zamířil do ochranné sítě.
     
    27:16
    Reakce fanoušků by určitě nebyla příznivá, pokud by skóre otevřel zrovna Yanni Gourde. Zvládl natlačení před bránu, ale na dlouhou hokejku zakončil nepřesně.
     
    27:44
    Průjezd do útočného pásma Brad Marchand zvládl po levém mantinelu bezchybně. Vzápětí si ovšem posunul puk do jízdy až moc, trestal Mark Giordano.
     
    28:03
    Kapitán Seattlu Mark Giordano byl vzápětí zapojen i do útočné akce. Od modré nahrával do levého kruhu Appletonovi, ten z první napálil jen boční oblouk brány.
     
    28:49
    Za přečin podrážení v útočném pásmu je trestán hostující švédský forvard Marcus Johansson. Napadal Carla, když jej rozhodila klička beka po mantinelu, hokejku již nezvládl stáhnout pod sebe.
     
    29:06
    Bruins právě vstřelili branku!
    Skóre střetnutí otevřel DAVID PASTRŇÁK! Do svého prostoru v levém kruhu obdržel zpoza brány nahrávku od parťáka z formace Halla, proti dělové ráně do pravé šibenice překvapený Driedger vůbec nereagoval. Asistence: Taylor Hall a Brad Marchand.
    29:06 David PASTRŇÁK - 1:0
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Domácí využili zbytečný faul Johanssona v útočném pásmu a momentálně jsou blíže zisku dvou bodů.
     
    30:44
    Haydn Fleury si pod tlakem forčekujícího Bergerona poradil na jedničku. Soka vyřadil ze hry kličkou směrem k vlastní bráně, načež zapojil do hry Sheahana.
     
    31:03
    Švédský gólman Linus Ullmark zůstává stoprocentní i po zakončení Morgana Geekieho. Proti střele od mantinelu si povyjel z brány a touš schoval v lapačce.
     
    31:44
    Jérémy Lauzon si na modré klepl o puk a dostal jej. Následná rána mu ovšem vůbec nevyšla. Zlomil při ní hokejku a musel si dojet pro novou.
     
    31:57
    Početní převaha pro Seattle. Brandon Carlo vyjel proti Appletonovi bez snahy hrát kotouč, muži v pruhovaném poslali domácího beka ze hry z důvodu nedovoleného bránění.
     
    32:19
    Na útočné modré zůstal ležet po zásahu vysokou holí do obličeje Marcus Johansson. O dalším vyloučení ovšem nemůže být řeč, protože Švéda trefil vlastní spoluhráč Eberle.
     
    32:49
    Calle Järnkrok si vyměnil puk s Gourdem a střílel kousek za pravým kruhem. Ullmark zasahovat nemusel, nebezpečí za ně zažehnal obětavě blokující Tomáš Nosek.
     
    33:20
    Hosté mají k dispozici přesilovou hru pěti proti třem, ta může trvat až 38 vteřin! Jake DeBrusk nabral v obranném pásmu kotouč na bekhend a vyhodil ho mezi diváky. Dvě minuty za zdržování hry.
     
    33:41
    Jenže hráči v bílých dresech hned po vhazování přišli o útočné pásmo a v bleskové snaze se do tohoto prostoru navrátit Eberleho vystavil ofsajdu Gourde.
     
    34:02
    Brandon Carlo na ledě, domácí ve čtyřech. Ještě před jeho návratem do obranné třetiny střílel Jared McCann, avšak smolně zlomil hokejku.
     
    34:39
    Ani Morgan Geekie nezlomil Ullmarkovo kouzlo. Pálil z levého kruhu z první na zadní tyč, cílové zařízení ovšem o poměrně velký kus minul.
     
    35:07
    Z první střílel i Ryan Donato, a to pro změnu z pravého kruhu. Střela po ledě nebyla dobrým řešením, levou bruslí ji zblokoval Charlie Coyle.
     
    35:50
    Vince Dunn popořil ofenzivu, sám zkusil proskočit mezi dvěma protihráči. Odvážná, leč neúspěšná volba, kotouč mu čistě vypíchl David Pastrňák.
     
    36:09
    Bruins právě vstřelili branku!
    Medvědi s blížícím se koncem prostředního dějství odskakují do dvoubrankového náskoku! Nosek za bránou posunul puk po mantinelu na TAYLORA HALLA, který ho poslal před bránu. Zde selhal Sheahan, místo odpalu do bezpečí touš pouze posunul před sebe blíže Driedgerovi. Selhání protihráče využil právě Hall, třicetiletý Kanaďan neváhal a forhendem zametl kus černé gumy k pravé tyči mimo dosah gólmana. Asistence: Tomáš Nosek a David Pastrňák.
    36:09 Taylor HALL - 2:0
     
    37:13
    Od modré čáry vyprodukoval zajímavou střelu Mike Reilly. Chris Driedger na střelu velmi dobře viděl a vyrážečkou touš odpálil do bezpečí.
     
    37:55
    Další útok Bruins zastavil Mark Giordano. Správně očekával, že Tomáš Nosek bude mezi kruhy nahrávat Pastrňákovi, kotouč posunul až ven z obranné třetiny.
     
    38:06
    Přes zadáka Forborta střílel zápěstím Yanni Gourde. Linus Ullmark hrací předmět zpozoroval včas a vyrážečkou ho poslal do ochranné sítě.
     
    38:42
    Patrice Bergeron ukázal, že umí zahrát i do defenzivy. Tak dlouho obtěžoval Sheahana, až konkurenta přiměl k nepřesné nahrávce.
     
    39:03
    Právě Bergeron rozjel rychlou akci na druhou stranu, po levém mantinelu rozjel Brada Marchanda. Po přejeté útočné modré následoval svižný pokus na zadní tyč, ten skončil v lapačce Driedgera.
     
    39:38
    Snahu Davida Pastrňáka zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Českého útočníka vystavil do postavení mimo hru krajan Tomáš Nosek.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 18 – 18.
     
    Prostřední dvacetiminutovka přinesla dva góly a o oba se postarali domácí hokejisté. Nejprve skóroval ve 30. minutě David Pastrňák, jenž tvrdou ránou do pravé šibenice využil přesilovou hru, načež dal současnou podobu výsledku ve 37. minutě Taylor Hall, ten pro změnu potrestal velké zaváhání Sheahana. K vidění je vyrovnané utkání s tím rozdílem, že domácí už některé své šance proměnili, zatímco hosté stále hledají recept na Ullmarka marně. Nicméně mají ještě dvacet hracích minut, během nichž klidně může dojít i k obratu.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:59.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Seattle určitě nesloží zbraně předčasně a ještě zabojuje o body. Od domácích lze očekávat trpělivou hru založenou ne pevné defenzivě.
     
    40:42
    Seattle právě vstřelil branku!
    Ullmarkovo kouzlo prolomeno, Seattle je zpátky ve hře! Carlo v defenzivě bekhendem slabě posunul kotouč kousek za pravý kruh, kde úřadoval JOONAS DONSKOI. Finský útočník si připravil kotouč na střelu, tu následně nasměroval nechytatelně nad levé rameno brankáře. Bez asistence.
    40:42 Joonas DONSKOI - 2:1
     
    41:30
    Aktivita hostů pokračuje. Debutant Cale Fleury nabruslil do útočného pásma a přes Geekieho se pak kotouč dostal až mezi kruhy k Järnkrokovi, ten na Ullmarka nevyzrál.
     
    42:09
    Další dvě střely přidal do statistik Colin Blackwell. Tu první zastavil Linus Ullmark pravým betonem, druhou pro změnu vyrážečkou.
     
    42:42
    Za vlastní bránu ujel Mark Giordano. Počkal na vystřídání spoluhráčů, načež nahrál Larssonovi a sám si odjel na pár vteřin odpočinout.
     
    43:03
    Steven Fogarty pod tlakem posunul puk na útočnou modrou, kde čekal v nápřahu Charlie McAvoy. Driedger zasahovat nemusel, toušem schytal o chráněných míst Sheahan.
     
    43:39
    Útok Kraken zastavila píšťalka čárového rozhodčího. Jordan Eberle jel bez puku příliš rychle, sním operující McCann přejel modrou o něco později.
     
    44:16
    Ofsajd i na druhé straně. Tomáše Noska vyvedl z rovnováhy Haydn Fleury. Český útočník po lehkém střetu s protihráčem ztratil na rychlosti, mezitím už byl dávno najetý v útočném pásmu Taylor Hall.
     
    44:47
    Brad Marchand předvedl další ze svých zkratů. Mimo dění hry v útočném pásmu zbytečně dohrál Appletona. Výsledkem je dvouminutový trest a přesilovka pro Seattle.
     
    45:20
    V levém kruhu číhal úplně volný Jared McCann, jenže obdržel příliš prudkou nahrávku a neporadil si s jejím zpracováním. Od mantinelu si už na zakončení nevěřil, hrál za bránu na Donata. Hosté každopádně pokračují v útočném pásmu.
     
    45:38
    Mark Giordano posunul touš do pravého kruhu na Jordana Eberleho. Kanadský útočník si nastavil puk blíže bráně, aby následně minul volný prostor u přední tyčky.
     
    46:22
    Sám proti třem Ryan Donato zvládl udržet puk a ještě ho poslat za bránu soupeře na Mogana Geekieho. Toho tvrdě, ale čistě odzbrojil Derek Forbort.
     
    46:50
    Početní převaha hostujícího mužstva je minulostí. Domácí bek Brandon Carlo vyhodil do středního pásma, unavená čtveřice konečně může vystřídat.
     
    47:30
    Seattle právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno! Hakstolovu družinu neproměněná přesilovka nerozhodila, vstřelila gól hned vzápětí. Nahození Larssona lehce tečoval MASON APPLETON. Hrací předmět ani tak nesměřoval do brány, tam ho poslal až smolař McAvoy, kotouč si do vlastní svatyně srazil levou nohou. Ullmark neměl sebemenší šanci zareagovat. Asistence: Adam Larsson a Colin Blackwell.
    47:30 Mason APPLETON - 2:2
     
    48:11
    Psychická výhoda je bezpochyby na straně hostujícího celku, ten už je znovu nastěhován v útočném pásmu. Boston je dole, potřeboval by vzpruhu, nejlépe v podobě třetího gólu.
     
    48:42
    Postavení mimo hru způsobil Alexander Wennberg. Nezvládl ideálně zpracování a dříve přejel útočnou modrou bruslemi, než-li s pukem před sebou.
     
    49:13
    Ofenzivní útok Bruins táhl po pravém mantinelu Curtis Lazar. Po najetí do kruhy následovala i střelu, kterou Chris Driedger bez větších problémů schoval ve výstroji.
     
    49:47
    Do útočného pásma chtěl hru vrátit Charlie Coyle, ale neměl kudy. Tak jen nahodil za bránu Driedgera, kam si dojel nikým neatakovaný Giordano.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Seattle v probíhajícím třetím dějství zvládl stáhnout dvoubrankové manko a usiluje o obrat.
     
    50:28
    Nyní ovšem hosté budou bránit ve čtyřech, protože kapitán Mark Giordano v rohu mantinelu nedovoleným způsobem zastavil Fogartyho, soka podrazil.
     
    50:49
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí mužstvo je zase o krok napřed! Dnes podruhé udeřil v přesilovce DAVID PASTRŇÁK, jemuž tentokráte nabil do levého kruhu Bergeron a křižná střela Driedgerovi smolně propadla lapačkou. Asistence: Patrice Bergeron a Brad Marchand.
    50:49 David PASTRŇÁK - 3:2
     
    51:30
    A rázem se role prohodily. Na koni jsou Medvědi a Seattle úplně vypadl z tempa. Znovu hosté brání obranné pásmo, případný inkasovaný čtvrtý gól by byl s velkou pravděpodobností rozhodující.
     
    52:12
    Chris Driedger drží šance Kraken nad vodou. Výborně zmenšil střelecký úhel Bradu Marchandovi, jeho pokus do horních pater brány schoval v lapačce.
     
    52:51
    S nahozením Carla ještě ze středního pásma neměl Driedger větší problémy. Zvládl i kus černé gumy vyklepat a rozehrát na Larssona.
     
    53:23
    Už to vypadalo, že Patrice Bergeron mohl vystartovat do úniku. V důležitý okamžik ovšem nechal za zády puk, čehož využil pozorný Mark Giordano.
     
    53:49
    Linus Ullmark měl i notnou dávku štěstí, protože zajímavé nahození Larssona tečoval Yanni Gourde a touš proskákal o kousek vedle levé tyče.
     
    54:30
    Člen elitního útoku Jordan Eberle mohl střílet, leč volil nahrávku do levého kruhu na McCanna. Tomu zakončení už vůbec nevyšlo, cílový prostor minul výrazně.
     
    54:57
    Puk v ochranné síti, vhazování proběhne po pravici Linuse Ullmarka. Ten poděkoval obránci MAvoyovi, jenž zblokoval svižný pokus Järnkroka.
     
    55:13
    Z velkého úhlu střílel zprava Charlie Coyle. Driedger reagoval poměrně pozdě, ale nemusel litovat, protože puk zamířil vysoko nad horní tyčku.
     
    55:55
    Před bánu si zajímavě najížděl Taylor Hall. Tomáš Nosek o něm moc dobře věděl, ale stejně tak Jérémy Lauzon, který přihrávku zastavil.
     
    56:22
    Hostující trenér Dave Hakstol už určitě přemýšlí o hře bez gólmana. Momentálně ovšem tato volba nepřichází v úvahu, po Giordanem zblokované střele Lazara proběhne další vhazování před Driedgerem.
     
    56:49
    Chris Driedger zabránil Tomáši Noskovi v zapsání se na střeleckou listinou. Včas vytasil lapačku, tou černou gumu vytěsnil o pár čísel nad horní tyčku.
     
    57:17
    Obránce Haydn Fleury pod tlakem Marchanda uvolnil zadovkou Calea Fleuryho. Debutant v dresu Seattlu zkusil dlouhým pasem oslovit McCanna a uspěl, hosté v útočném pásmu!
     
    57:35
    Brandon Carlo tušil, že Jared McCann zkusí nahrávku mezi kruhy, kde už v nápřahu čekal Ryan Donato. Puk uzmul pro sebe a přes všechny čáry vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    58:06
    Hokejisté v bílých dresech získali pevnou kontrolu nad pukem v útočné třetině, a to byl signál pro Chrise Driedgera k opuštění brány. Seattle zkouší powerplay!
     
    58:44
    Derek Forbor vyhodil odrazem o levý mantinel do středního pásma, to domácím momentálně bohatě stačí. Soupeř naopak přichází o cenné vteřinky.
     
    59:11
    Netrvalo dlouho a hra znovu probíhala před Ullmarkem. Z levého kruhu zakončil kombinační akci Jared McCann, švédský gólman zasáhl pravým ramenem.
     
    59:22
    A další promarněná příležitost Jareda McCanna! Do pravého kruhu se k němu odrazil puk po zákroku gólmana levým betonem, místo volné poloviny brány ovšem trefil jen boční oblouk.
     
    59:54
    Hráči v černo-žlutých dresech drží puk za vlastní bránou a je to jasné, dnes zvítězí Boston! Morgan Geekie už vzdal snahu o vydolování kotouče z pod brusle McAvoye.
     
    Konec zápasu.
     
    Boston potvrdil roli favorita a na domácím ledě porazil nováčka soutěže ze Seattlu 3:2. Výraznou měrou se na vítězství podepsal David Pastrňák, ten měl prsty ve všech třech trefách Bruins.

    Domácí vstupovali do závěrečné dvacetiminutovky základní hrací doby s dvoubrankovým vedením v zádech. To brzy vzalo za své, když už ve 41. minutě snížil ránou pod břevno Joonas Donskoi a o sedm minut později srovnal na 2:2 Mason Appleton. Medvědy ovšem ztráta náskoku nijak zvlášť nerozhodila a rozhodující úder si nechali na 51. minutu, kdy trest Giordana přetavil ve svůj druhý gól David Pastrňák, jeho střela Driedgerovi smolně propadla lapačkou. Hosté v závěru zkusili hru bez gólmana, ale ani ta nevedla ke kýženému navrácení výsledku do nerozhodného stavu a bodovému zisku.

    Svěřenci kouče Cassidyho dali zapomenout na vysokou porážku s Dallasem a opět najeli na vítěznou vlnu. Seattle naopak prohrál podruhé v řadě a vypadá to, že z předposlední pozice Západní konference se v blízké době neodlepí.
     
    Utkání přihlíželo 17 850 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 26 – 27 | Přesilová hra: 2/3 – 0/6 | Trestné minuty: 19 – 13

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Linus Ullmark (BOS) – 25 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,6%, odchytal 59:43
    Chris Driedger (SEA) – 23 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,5%, odchytal 57:38

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Tomáš Nosek (BOS) – 0+1, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 18:24
    David Pastrňák (BOS) – 2+1, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:16

    Tři hvězdy utkání

    1. David Pastrňák (BOS) – 2+1
    2. Taylor Hall (BOS) – 1+1
    3. Linus Ullmark (BOS) – 25 zákroků
    Společná radost Ullmarka se Swaymanem z vítězství nad Seattlem
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:56:30)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 30. Pastrňák (T. Hall, B. Marchand), 37. T. Hall (T. Nosek, Pastrňák), 51. Pastrňák (Bergeron, B. Marchand) – 41. Donskoi, 48. Appleton (A. Larsson, Blackwell)


    Boston Bruins: Ullmark (Swayman) – McAvoy (A), Grzelcyk, Carlo, M. Reilly, Vaakanainen, Forbort – Craig Smith, Bergeron (C), B. Marchand (A) – Pastrňák, T. Nosek, T. Hall – O. Steen, Coyle, DeBrusk – Lazar, Fogarty, Blidh.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Seattle Kraken: Driedger (Grubauer) – A. Larsson (A), Giordano (C), Lauzon, Vince Dunn, C. Fleury, H. Fleury – Jordan Eberle (A), McCann, Marcus Johansson – Donskoi, Wennberg, Donato – Blackwell, Gourde, Appleton – Geekie, Sheahan, Järnkrok.
    Trenér: Dave Hakstol

    Rozhodčí: Furlatt, Hebert – McNamara, Cormier

    Diváci: 17 850
    bahis siteleri