Tampa – San Jose 3:2 (po pr.) | NY Rangers – Florida 5:2 (kon.) | Philadelphia – Winnipeg 3:1 (kon.)
Boston – Seattle 3:2 (kon.) | Pittsburgh – Washington 3:4 (po pr.) | New Jersey – Toronto 1:7 (kon.)
NY Islanders – Ottawa 4:1 (kon.) | Nashville – Vancouver 4:2 (kon.) | Dallas – Calgary 3:4 (kon.)
Colorado – Arizona 2:3 (0:1 po s.n.) | Vegas – Buffalo 5:2 (kon.)
konec
Boston Bruins
3:2 (0:0, 2:0, 1:2)
Seattle Kraken
Středa 02.02.2022, 01:07 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:06
    Hokejisté v bílých dresech získali pevnou kontrolu nad pukem v útočné třetině, a to byl signál pro Chrise Driedgera k opuštění brány. Seattle zkouší powerplay!
    50:49 David PASTRŇÁK - 3:2
     
    50:49
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí mužstvo je zase o krok napřed! Dnes podruhé udeřil v přesilovce DAVID PASTRŇÁK, jemuž tentokráte nabil do levého kruhu Bergeron a křižná střela Driedgerovi smolně propadla lapačkou. Asistence: Patrice Bergeron a Brad Marchand.
     
    50:28
    Nyní ovšem hosté budou bránit ve čtyřech, protože kapitán Mark Giordano v rohu mantinelu nedovoleným způsobem zastavil Fogartyho, soka podrazil.
    47:30 Mason APPLETON - 2:2
     
    47:30
    Seattle právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno! Hakstolovu družinu neproměněná přesilovka nerozhodila, vstřelila gól hned vzápětí. Nahození Larssona lehce tečoval MASON APPLETON. Hrací předmět ani tak nesměřoval do brány, tam ho poslal až smolař McAvoy, kotouč si do vlastní svatyně srazil levou nohou. Ullmark neměl sebemenší šanci zareagovat. Asistence: Adam Larsson a Colin Blackwell.
     
    44:47
    Brad Marchand předvedl další ze svých zkratů. Mimo dění hry v útočném pásmu zbytečně dohrál Appletona. Výsledkem je dvouminutový trest a přesilovka pro Seattle.
    40:42 Joonas DONSKOI - 2:1
     
    40:42
    Seattle právě vstřelil branku!
    Ullmarkovo kouzlo prolomeno, Seattle je zpátky ve hře! Carlo v defenzivě bekhendem slabě posunul kotouč kousek za pravý kruh, kde úřadoval JOONAS DONSKOI. Finský útočník si připravil kotouč na střelu, tu následně nasměroval nechytatelně nad levé rameno brankáře. Bez asistence.
    36:09 Taylor HALL - 2:0
     
    36:09
    Bruins právě vstřelili branku!
    Medvědi s blížícím se koncem prostředního dějství odskakují do dvoubrankového náskoku! Nosek za bránou posunul puk po mantinelu na TAYLORA HALLA, který ho poslal před bránu. Zde selhal Sheahan, místo odpalu do bezpečí touš pouze posunul před sebe blíže Driedgerovi. Selhání protihráče využil právě Hall, třicetiletý Kanaďan neváhal a forhendem zametl kus černé gumy k pravé tyči mimo dosah gólmana. Asistence: Tomáš Nosek a David Pastrňák.
     
    33:20
    Hosté mají k dispozici přesilovou hru pěti proti třem, ta může trvat až 38 vteřin! Jake DeBrusk nabral v obranném pásmu kotouč na bekhend a vyhodil ho mezi diváky. Dvě minuty za zdržování hry.
     
    31:57
    Početní převaha pro Seattle. Brandon Carlo vyjel proti Appletonovi bez snahy hrát kotouč, muži v pruhovaném poslali domácího beka ze hry z důvodu nedovoleného bránění.
    29:06 David PASTRŇÁK - 1:0
     
    29:06
    Bruins právě vstřelili branku!
    Skóre střetnutí otevřel DAVID PASTRŇÁK! Do svého prostoru v levém kruhu obdržel zpoza brány nahrávku od parťáka z formace Halla, proti dělové ráně do pravé šibenice překvapený Driedger vůbec nereagoval. Asistence: Taylor Hall a Brad Marchand.
     
    28:49
    Za přečin podrážení v útočném pásmu je trestán hostující švédský forvard Marcus Johansson. Napadal Carla, když jej rozhodila klička beka po mantinelu, hokejku již nezvládl stáhnout pod sebe.
     
    24:00
    Vaanakainena se rozhodl pomstít Curtis Lazar, jenž vystartoval proti Gourdemu a společně si vyměnili pár ran a od rozhodčích dostali trest na dvě minuty. Pětiminutový trest za bitku vyfasovali Derek Forbort s Jérémym Lauzonem, kteří se do sebe pustili mimo záběry hlavních kamer. A Seattle bude hrát v početní převaze, protože dvě minuty za hrubost dostal ještě člen čtvrtého útoku Steven Fogarty.
     
    21:38
    Ano, bude. Ve hře určitě byl i trest ve hře pro Yanniho Gourdea, ale rozhodčí nakonec došli k závěru, že menší dvouminutový trest postačí.
     
    19:19
    Domácí dostali hru do středního pásma, leč málem inkasovali hned vzápětí! Obráncům ujel Marcus Johansson, únik zakončil forhendovou střelou vedle pravé tyčky!
     
    10:16
    Také druhé vyloučení míří do domácích řad. Ve střední třetině hrál proti pravidlům Charlie McAvoy, který za sebou nechal hokejku a přepadl přes ni McCann. Ukázkové podrážení.
     
    06:45
    Velká příležitost Medvědů končí neúspěchem! Chris Driedger měl obrovskou porci štěstí, když kromě původní střely Smitha z pravého kruhu zvládla vsedě zvládnout i dorážku Marchanda, ten gólmana napálil do levé brusle.
     
    03:00
    Přímý souboj čtvrtých formací skončil trestem pro domácího hráče. Anton Blidh nezachytil rozjezd Sheahana a zezadu jej podrazil.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 30. Pastrňák (T. Hall, B. Marchand), 37. T. Hall (T. Nosek, Pastrňák), 51. Pastrňák (Bergeron, B. Marchand) – 41. Donskoi, 48. Appleton (A. Larsson, Blackwell)


    Boston Bruins: Ullmark (Swayman) – McAvoy (A), Grzelcyk, Carlo, M. Reilly, Vaakanainen, Forbort – Craig Smith, Bergeron (C), B. Marchand (A) – Pastrňák, T. Nosek, T. Hall – O. Steen, Coyle, DeBrusk – Lazar, Fogarty, Blidh.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Seattle Kraken: Driedger (Grubauer) – A. Larsson (A), Giordano (C), Lauzon, Vince Dunn, C. Fleury, H. Fleury – Jordan Eberle (A), McCann, Marcus Johansson – Donskoi, Wennberg, Donato – Blackwell, Gourde, Appleton – Geekie, Sheahan, Järnkrok.
    Trenér: Dave Hakstol

    Rozhodčí: Furlatt, Hebert – McNamara, Cormier

    Diváci: 17 850
    bahis siteleri