NY Islanders – Seattle 0:3 (kon.) | Washington – Edmonton 3:5 (kon.) | Detroit – Los Angeles 3:5 (kon.)
Arizona – Calgary 2:4 (kon.) | Chicago – Minnesota 0:5 (kon.)
konec
Washington Capitals
3:5 (1:3, 1:0, 1:2)
Edmonton Oilers
Čtvrtek 03.02.2022, 01:17 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:55 Ryan NUGENT-HOPKINS - 3:5
     
    58:55
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Laviolette odvolal Copleyho na střídačku, leč powerplay domácích trvala jen pár vteřin. Kane vyslal z obranného pásma oblouček na RYANA NUGENTA HOPKINSE, jenž od levého mantinelu poslal černou gumu do odkryté domácí svatyně. Asistence: Evander Kane a Duncan Keith.
    55:57 Ryan NUGENT-HOPKINS - 3:4
     
    55:57
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Místo gólu v početní převaze domácích přichází úspěch v oslabení na druhé straně! Do útoku vystartoval Hyman, Schultzem tečovanou střelu vyrazil Copley pravým betonem. Touš následně znovu sebral Hyman a před branku nahrál k levé tyči úplně osamoceně stojícímu RYANU NUGENTU-HOPKINSOVI, tomu nedělalo poslání kotouče do prázdné brány žádné problémy. Asistence: Zach Hyman.
     
    55:37
    Tyson Barrie usedá na lavici hanby za hákování Hagelina. Washingtonu předešlé dvě přesilovky vůbec nevyšly, nicméně to nyní musí hodit za hlavu a soustředit se na třetí, její případné využití by totiž mužstvo z hlavního města USA výrazně přiblížilo vítězství.
     
    46:42
    Dva tvrdé střety v krátkém časovém sledu. Hit Hathawaye na McDavida byl ukázkový a o faulu nemohla být řeč. Následně se proti pravidlům provinil hostující Kailer Yamamoto, když krosčekem poslal k ledu právě Hathawaye. Přesilovka pro Caps.
    42:48 Jevgenij KUZNĚCOV - 3:3
     
    42:48
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí postupně smazali tříbrankové manko, je vyrovnáno! Wilson natlačil na mantinel protihráče a volný puk sebral JEVGENIJ KUZNĚCOV. Z otočky nahodil před bránu, kde smolař Darnell Nurse svou bruslí nasměroval puk mezi betony překvapeného Koskinena. Bez asistence.
     
    35:42
    Premiérová přesilová hra pro Washington. Zkušený osmatřicetiletý obránce Duncan Keith zastavil Shearyho bez snahy hrát puk, dvě minuty za nedovolené bránění jsou naprosto zasloužené.
    29:16 Conor SHEARY - 2:3
     
    29:16
    Washington právě vstřelil branku!
    Lavioletteho družina se dočkala kontaktního gólu, drama je zase o něco větší! Puk si po Bäckströmově zblokované střele našel Fehérváry. Taktéž zakončení slovenského obránce bylo sraženo, Ceci touš bruslí smolně usměrnil ke CONOROVI SHEARYMU. Člen druhé útočné formace si hrací předmět v klidu zpracoval a s klidem zavěsil do poloodkryté svatyně. Asistence: Martin Fehérváry a Nicklas Bäckström.
    25:43 Hathaway poslal Kanea na střídačku Caps
     
    25:43
    Potlesk fanoušků si vysloužil Garnet Hathaway, který ukázkovým hitem poslal na domácí střídačku Evandera Kanea. Kanadského forvarda výlet přes mantinel viditelně nepotěšil, stejně tak hráče odpočívající na střídačce.
    19:32 Kuzněcov vypálil do spojnice břevna a levé tyče
     
    19:32
    V hledišti to jen zahučelo! Jevgenij Kuzněcov nabral středem velkou rychlost a v útočné třetině natáhl ke svižnému zakončení ze zápěstí. Pokus ruského útočníka skončil na spojnici břevna a levé tyče!
     
    10:11
    Connora McDavida dělily od druhé vstřelené branky centimetry! Z pravého kruhu vystřelil na zadní tyč, právě pravou část brankové konstrukce však orazítkoval!
    07:36 Lars ELLER - 1:3
     
    07:36
    Washington právě vstřelil branku!
    Gólové hody pokračují, domácí hokejisté dávají branku naděje! Schutz na modré zastavil vyhození Boucharda a před bránou našel úplně volného LARSE ELLERA. Dánský útočník nezazmatkoval a Koskinenovi udělal bekhend do blafáku, načež bezpečně zametl kus černé gumy do prázdné brány. Asistence: Justin Schultz.
     
    05:07
    Ilja Samsonov vydržel ve hře pouhých pět minut. Po třetím gólu toho má ruský gólman dost, místo mezi třemi tyčemi přepouští Pheonixovi Copleymu.
    05:07 Connor MCDAVID - 0:3
     
    05:07
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přesilová hra využita, mizérie Caps pokračuje! Svou genialitu opět ukázal CONNOR MCDAVID, jenž s pukem vyjel po levé straně do nulového úhlu směrem k bráně, ale to jej vůbec nerozhodilo a odrazem od Samsonovových zad dostal kotouč za brankovou čáru. Asistence: Leon Draisaitl a Ryan Nugent-Hopkins.
     
    04:18
    A může být ještě hůř. Na trestnou lavici totiž odjel Tom Wilson, který v útočném pásmu nešikovně podrazil Jesse Puljujärviho.
    03:01 Evander KANE - 0:2
     
    03:01
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Tippeta zažívají skutečně parádní úvod střetnutí! Po vítězném buly Ceci posunul touš na Keitha, jehož nahození tečoval zlý muž EVANDER KANE mezi betony gólmana. Pro třicetiletého Kanaďana se jedná o premiérový gól v novém působišti. Asistence: Duncan Keith a Cody Ceci.
    01:30 Leon DRAISAITL - 0:1
     
    01:30
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Brzký gól Olejářů pořádně zchladil nažhavenou Capital One Arenu. Z obranného pásma vyjel na výlet LEON DRAISAITL, jenž si cestou narazil s obráncem Cecim, aby ve finále jen tak lehce plácl do kotouče, ten zaplachtil Samsonovovi nechytatelně do levé šibenice. Asistence: Cody Ceci a Ryan McLeod.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. Eller (J. Schultz), 30. Sheary (Fehérváry, Bäckström), 43. Kuzněcov – 2. Draisaitl (Ceci, R. McLeod), 4. E. Kane (Keith, Ceci), 6. McDavid (Draisaitl, Nugent-Hopkins), 56. Nugent-Hopkins (Hyman), 59. Nugent-Hopkins (E. Kane, Keith)


    Washington Capitals: Samsonov (6. Copley) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – T. Wilson (A), Bäckström (A), Sprong – Sheary, Kuzněcov, Protas – Hathaway, N. Dowd, Hagelin – Snively, Eller, Leason.
    Trenér: Peter Laviolette

    Edmonton Oilers: Koskinen (S. Skinner) – Bouchard, Nurse (A), Ceci, Keith, Barrie, Lagesson – Yamamoto, McDavid (C), E. Kane – Puljujärvi, Draisaitl (A), R. McLeod – D. Ryan, Nugent-Hopkins, Hyman – Kassian, Devin Shore, Foegele.
    Trenér: Dave Tippett

    Rozhodčí: McIsaac, Furlatt – Nagy, Cormier

    Diváci: 18 573
    bahis siteleri