Kanada – Švýcarsko 12:1 (kon.) | Česko – Čína cz 3:1 (kon.) | Švédsko – Japonsko 1:3 (kon.)
Finsko – USA 2:5 (kon.)
konec
Kanada
12:1 (3:0, 5:0, 4:1)
Švýcarsko
Čtvrtek 03.02.2022, 05:10Olympijské hry - ženy • Skupina A
Sledujte:
     
    Kanada tak vstupuje do olympijského programu destrukcí Švýcarska poměrem 12:1. Na Andreu Brändliovou vyslaly hráčky ze Severní Ameriky neskutečných 70 střel, Ann-Renée Desbiensová musela řešit pouhých patnáct, jedna ji ale přece jen prošla za brankovou čáru a čisté konto si tak rodačka z La Malbaie neodnese. Hezké ráno! (07:38:27)
     
    Konec zápasu.
    59:58 Erin AMBROSEOVÁ - 12:1
     
    59:58
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak ještě jedna branka a využitá přesilovka! Po buly získala puk Thompsonová, na hranici brankoviště našla Spoonerovou, kotouč ale proletěl dál na ERIN AMBROSEOVOU, která zakončovala do prázdné brány a upravuje na konečných 12:1! Asistence: Natalie Spoonerová a Claire Thompsonová.
     
    59:53
    Kotouč vyletěl z ledové plochy, trestat se ale nebude.
     
    59:48
    Sarah Fillierová předvedla hezkou kličku, pak ale netrefila branku.
     
    59:25
    Alina Müllerová odhazuje kotouč do středního pásma.
     
    59:19
    Kanada v plném počtu.
     
    59:06
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Kelly Moyová – 2 min., krosček).
     
    59:01
    Poslední minuta utkání.
     
    Opakované záběry jedenácté branky ukázaly, že i když se kotouč mohl otřít o hokejku Turnbullové, do branky šel o brusli Dominique Rüeggové.
     
    57:59
    Jednoduchá střela od modré nečinila Desbiensové problém.
     
    57:19
    Kelly Moyová si vybojovala podražení, které je připsáno Jocelyně Larocqueové.
    56:20 Blayre TURNBULLOVÁ - 11:1
     
    56:20
    Kanada právě vstřelila branku!
    První kanadský hattrick je tu! Na vrcholku brankoviště našla kotouč od Thompsonové BLAYRE TURNBULLOVÁ, dloubla do něho obloučkem čepele a může se radovat z třetí branky! Asistence: Claire Thompsonová a Rebecca Johnstonová.
     
    55:01
    Teď mohla Kanada začít druhou gólovou desítku! Kotouč se totiž zasekl mezi nohama poslední Švýcarky před Brändliovou, nikdo z javorových listů ale nedokázal usměrnit puk mezi tři tyče.
    53:46 Ashton BELLOVÁ - 10:1
     
    53:46
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak ta desítka přesto přichází! Rebecca Johnstonová zavezla puk do třetiny, kde spolu s Turnbullovou dokázaly roztáhnout švýcarskou defenzívu. Turnbullová následně vystřelila, což ještě Andrea Brändliová vyrazila, bohužel pro ni ovšem přímo na hokejku ASHTON BELLOVÉ, která doklepávala do prázdné klece! Asistence: Blayre Turnbullová a Rebecca Johnstonová

    Marek Baloun

    Branky a nahrávky: 2. Fillierová (Spoonerová), 8. Fillierová (Poulinová), 12. Spoonerová (Fillierová, Ambroseová), 29. Johnstonová (Thompsonová, Turnbullová), 29. Staceyová (Bellová), 34. Spoonerová (Bellová, Thompsonová), 36. Turnbullová (Thompsonová, Johnstonová), 38. Staceyová (Sheltonová), 47. Turnbullová (Rattrayová, Spoonerová), 54. Bellová (Turnbullová, Johnstonová), 57. Turnbullová (Thompsonová, Johnstonová), 60. Ambroseová (Spoonerová, Thompsonová) – 49. Stalderová (Christenová)


    Kanada: Desbiensová (Maschmeyerová) – Larocqueová (A), Fastová, Ambroseová, Thompsonová, Zandeeová-Hartová, Sheltonová, Bellová, Staceyová – Jennerová, Clarková, Poulinová (C) – Fillierová, Daoustová, Spoonerová – Johnstonová, Nurseová, Turnbullová (A) – Saulnierová, Maltaisová, Rattrayová.
    Trenér: Troy Ryan

    Švýcarsko: Brändliová (Maurerová) – Christenová, Leemannová, Vallarioová, Bullová, Wetliová, Martiová, Sigristová, Forsterová – Stalderová (C), Ryhnerová, Müllerová (A) – Raselliová (A), Enzlerová, Rüeggová – Zimmermannová, Staenzová, Moyová – Quennecová, Rüediová, Lutzová.
    Trenér: Collin Muller

    Rozhodčí: Ermaková, Wiegandová – Linneková, Sainiová
    bahis siteleri