Liberec – Kometa Brno 3:1 (kon.) | Motor ČB – Mountfield HK 7:4 (kon.) | HC Litvínov – Jihlava 1:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 10.02.2022, 16:00 • Svijanská aréna, Liberec • DHL Extraliga juniorů • 37. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Král (Vopravil) – Hampl, Kollert, Starý, Kovář, Hladík, Dvořák (A) – Leden, Nezbeda (C), Cikhart, Jansa, Pavlík, Kříž, Měchura (A), Plos, Jenčovský, Zajíček, Gajda.

    HC Kometa Brno: Schnattinger (Petržílka) – Řehák, Fajmon, Holemý (A), Ulbricht, J. Sedláček (C), Svoboda, Němec – Horký, Bartes (A), Hrnčíř, I. Sedláček, Pigl, Otava, Boltvan, Nesvadba, Harmim.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:44
    Elitní liberecká formace se od úvodního vhazování snažila protlačit do útočného pásma. Měchura odstavil Horkého, nicméně Nezbeda zavezl puk do těsného ofsajdu.
     
    01:24
    Filip Jansa bleskovou přihrávkou od zadního mantinelu vybídl Lukáše Plose, který se objevil sám před brankou. Schnattingera zkusil přelstít forhendovou kličkou, na jejímž konci už však nestihl kotouč zasunout za beton.
     
    02:54
    Na druhé straně zahrozila i Kometa. V náznaku přečíslení dostával přihrávku Ivo Sedláček, který puk docela dobře trefil ze vzduchu a těsně minul bránu.
     
    03:09
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Kříž – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě).
     
    03:23
    Šelmy se hned osvobozují.
     
    04:00
    Jihomoravané si v přesilovce zatím nemohou vytvořit soustavný tlak. Liberečtí i ve čtyřech solidně drží puk a hrají chytře.
     
    04:21
    Teď už ale přišla velká šance! Nesim Harmim obdržel od zadního mantinelu přihrávku do pravého kruhu, kde měl spoustu času. Liberec zachránilo břevno Královy branky.
     
    05:06
    Dvořák ve spolupráci s Plosem odpálil kotouč z libereckého pásma. Domácí už budou co nevidět znovu v pěti.
     
    05:19
    Hned po ubráněném oslabení měl gól na hokejce Jan Cikhart, jehož tutovku z prostoru mezi kruhy parádně vyrazil Michael Schnattinger!
     
    06:19
    Filip Kovář chvíli držel puk na modré čáře, pak zkusil vystřelit. Schnattinger nahození libereckého beka dobře viděl a v klidu zakročil.
     
    06:50
    Adam Horký nahodil po ledě a puk byl možná hned několikrát tečován. Pro Liberec to dobře dopadlo, betony Daniela Krále byly připraveny.
     
    07:35
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Nesvadba – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě).
     
    08:27
    Adamu Měchurovi se nepovedlo zakončit, nicméně zpoza klece pak hezky našel Jakuba Zajíčka, který zblízka trefil Schnattingerovu hruď.
     
    09:11
    Jan Hampl nabil do pravého kruhu Filipu Jansovi. Vypadalo to, že Kometě pomohla tyč!
     
    10:03
    Hostující celek už je kompletní, ale musí se dál bránit. Hodně aktivní byl u brankoviště Matěj Leden, který hned několikrát dorážel na zatím bezchybného Michaela Schnattingera.
     
    10:41
    Filip Kříž hned dvakrát odebral kotouč váhavě rozehrávajícím obráncům Komety. Matěj Leden pak ze strany našel Lukáše Plose, který z mezikruží pálil do poloprázdné klece. Michael Schnattinger ovšem předvedl fantastický zákrok a bleskovým přesunem udržel kotouč před brankovou čárou!
     
    11:40
    Adam Boltvan zavezl puk do útočného pásma a po ledě prověřil Daniela Krále. O přihrávku si pak ještě říkal Ivo Sedláček, jenže spoluhráč ho ve výborné pozici neviděl a jen z úhlu nahodil na Krále.
     
    11:51
    Bílí Tygři nevyužili další velkou příležitost. Filip Jansa v přečíslení dvou na jednoho přihrál Mikuláši Jenčovskému, který si puk zpracoval a mířil pod vyrážečku Schnattingera. Brankář Komety vytasil další kvalitní zákrok.
     
    13:30
    Liberec právě vstřelil branku!
    Teď už se domácí prosazují a raduje se právě MIKULÁŠ JENČOVSKÝ, který před chvilkou ve velké šanci neuspěl. Jan Cikhart úspěšně vybojoval kotouč v rohu útočného pásma. Matěj Leden pak krásnou přihrávkou od mantinelu našel před brankou osamoceného Jenčovského, který si rozhýbal Schnattingera a uklidil mu puk mezi betony! Asistence: Matěj Leden, Jan Cikhart.
     
    14:14
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři bleskově přidávají druhý gól! Jakub Zajíček nakopl motory a prohnal se před bránu Komety. Michael Schnattinger jeho zakončení vyrazil, jenže pozorný ADAM MĚCHURA kotouč ze vzduchu doklepl za brankovou čáru. Asistence: Jakub Zajíček, Lukáš Nezbeda.
     
    14:41
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jenčovský – 2 min., podrážení).
     
    15:30
    Šimon Pavlík se natáhl po kotouči a vypíchl ho z liberecké obranné třetiny.
     
    16:08
    Adam Boltvan mezi kruhy tečoval nahození Jana Holemého, kotouč proskákal mimo branku.
     
    16:46
    Hlavně ve druhé polovině přesilovky měli Jihomoravané slušný tlak, nicméně žádnou velkou šanci z něj nevytěžili. Liberečtí jsou v plném počtu.
     
    17:21
    Zakázané uvolnění Severočechů.
     
    18:51
    Jansa zavezl puk do pásma, Leden posléze chystal pozici Hamplovi, ale tomu kotouč projel mezi bruslemi do středního pásma.
     
    19:57
    V závěrečných vteřinách střílel od modré Filip Kovář. Hosté jeho pokus zblokovali do rohu, ale puk se před jejich bránu rychle vrátil. Zblízka se do něj opřel Adam Měchura a trefil tyčku!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dvacetiminutovka se zprvu nesla ve znamení neúspěšných soubojů libereckých střelců s brankářem. Dva slepené góly na přelomu čtrnácté a patnácté minuty ale odměnily aktivitu domácího týmu, do kabiny se odchází za stavu 2:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Druhou třetinu zahájila obrovská šance Komety. Ivo Sedláček obdržel přihrávku v akci dvou na jednoho, zpracoval si puk a zblízka minul horní růžek Královy branky.
     
    21:34
    Aktivita hostujícího týmu pokračuje. Nesim Harmim se natahoval po střílené přihrávce z pravé strany, před částečně odkrytou klecí nicméně na puk nedosáhl.
     
    22:43
    Bránící hráč Brna zahrál ve vlastním pásmu vysokou holí, bude se vhazovat po pravici Schnattingera.
     
    23:12
    Filip Kříž se ukázkově vrátil s Adamem Boltvanem, přizvedl mu hokejku a odebral kotouč.
     
    23:47
    Patrik Fajmon zachytil u mantinelu liberecké vyhození a Kometa se usadila v pásmu. Tadeáš Hrnčíř si pak z levé strany vybruslil na osu hřiště a vystřelil, Daniel Král svůj tým podržel přesvědčivým zákrokem.
     
    24:11
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Kovář – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:05
    Liberec se zatím s přehledem brání.
     
    25:25
    Kombinačně se Brnu nedařilo, tak to Ivo Sedláček vzal na sebe. S pukem se protlačil do třetiny a zkusil štěstí, liberečtí hráči jeho střelu přizvedli do ochranné sítě.
     
    26:00
    Adam Horký pálil z levého kruhu a je z toho další úspěšný blok Bílých Tygrů. Domácí hráči dnes zatím Danielu Královi skvěle pomáhají.
     
    26:47
    Puk byl dlouho schovaný pod bruslemi hráčů za libereckou bránou, až ho ze skrumáže vyvezl Lukáš Nezbeda. Z úhlu pak střílel Matěj Leden, Michael Schnattinger byl připravený.
     
    27:05
    Jihomoravané byli nachytáni v ofsajdu.
     
    27:22
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané jsou za aktivitu ve druhé části odměněni snížením. Po vyhraném vhazování vystřelil od modré čáry Jan Holemý a na brankovišti dobře postavený SEBASTIAN BARTES usměrnil kotouč za Daniela Krále. Asistence: Jan Holemý, Jan Sedláček.
     
    27:52
    Nesim Harmim nabral rychlost a po levém křídle se prohnal až do střelecké pozice. Následně vypálil těsně nad horní tyč.
     
    29:14
    Jakub Hladík odvedl dobrou práci za brankou a procedil puk do kladného úhlu. Na Schnattingera pak s vervou dotíral Jakub Zajíček, rozhodčí píská postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    29:43
    Zakázané uvolnění Bílých Tygrů vrací hru před Daniela Krále, buly proběhne po jeho pravačce.
     
    30:32
    Adama Starého teď zradil hodně ošemetný odraz puku od mantinelu a Liberečtí nedokázali rozehrát. Byla z toho velká šance na vyrovnání. Nesimu Harmimovi dnes už poněkolikáté chyběl kousíček a z mezikruží minul klec.
     
    31:20
    Zajímavé šance na obou stranách. Šimon Pavlík nejprve dorážel na brněnském brankovišti a jen včasný zákrok obránců mu vzal gólovou radost. Na druhé straně se u Královy tyčky objevil Martin Pigl, liberecký gólman svůj tým podržel.
     
    32:16
    Bílí Tygři jsou aktuálně v defenzivě hodně rozhození. Po akci Iva Sedláčka se před brankou dostal k puku Adam Boltvan, jenže kotouč mu trošku ujel. Ležícího Daniela Krále se tak pokusil překonat alespoň zadovkou z těžkého úhlu, bránu nicméně netrefil.
     
    34:07
    Lukáš Nezbeda zadovkou od mantinelu oslovil Adama Měchuru, který z mezikruží nepropálil Schnattingera! Zajíček byl ale mezitím faulovaný a domácí si zahrají aspoň přesilovku.
     
    34:07
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Řehák – 2 min., vysoká hůl).
     
    34:37
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Měchura – 2 min., sekání).
     
    35:14
    Přehlídka velkých šancí pokračuje, na tahu byli znovu hosté. Jakub Dvořák měl trošku smůlu na těžký odskok puku a Jan Holemý plácl do kotouče v předbrankovém prostoru. Daniel Král bleskově sklapl betony a udržel Tygry ve vedení!
     
    35:49
    Jan Cikhart dostal puk dobře proti hokejce a tvrdě vypálil z vrcholu kruhů. Michael Schnattinger předvedl kvalitní zákrok vyrážečkou.
     
    36:56
    Dobře mířené nahození Jana Hampla tečoval některý z tandemu Lukáš Nezbeda – Mikuláš Jenčovský k ledu. Schnattinger puk nenechal projít mezi betony.
     
    37:50
    Daniel Král v klidu chytil dalekonosné nahození. Bude se vhazovat.
     
    38:09
    Mikuláš Jenčovský elegantně tečoval střílenou přihrávku Adama Starého. Michael Schnattinger puk nadvakrát zkrotil.
     
    38:49
    Filip Jansa sprintoval marně, píská se zakázané uvolnění domácího celku.
     
    39:02
    Aktivní Ivo Sedláček se fantastickou kličkou uvolnil ke střele. Liberečtí ji ovšem zblokovali a napodruhé už se Sedláček k pořádnému zakončení nedostal.
     
    39:26
    Jan Holemý to často zkouší od modré čáry. Další střela brněnského obránce skončila po teči vysoko v ochranné síti.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Nejlepší obrana je útok – tímhle heslem se zřejmě ve druhé třetině řídily oba týmy a šance střídala šanci. Je trošku s podivem, že zatím padly jen tři góly. Zatímco v první třetině měli více ze hry Tygři, ve druhé se karta obrátila. Brno ale skvělého Krále pokořilo doposud jen jednou a stále musí dotahovat.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Brnu nevyšla rozehrávka a píská se zakázané uvolnění. Hra se stěhuje před Schnattingera.
     
    40:54
    Filip Kovář při ráně od modré možná trošku nalomil hokejku. Filip Jansa přesto nadělal soupeři problémy na brankovišti a hosté vyhazují na další icing.
     
    41:20
    Fantastický Král! Puk ze souboje za bránou z ničeho nic vyjel přímo do slotu, kde byl úplně osamocený Ivo Sedláček. Daniel Král ovšem předvedl parádní zákrok a ramenem zabránil jasnému gólu.
     
    42:08
    Ivo Sedláček teď pomohl na druhém konci hřiště, když do ochranné sítě srazil pokus Hladíka.
     
    42:43
    Tomáš Kollert trošku zazmatkoval na útočné modré čáře. Kometa z nabídnuté příležitosti nic nevytěžila, nepřesná rozehrávka Petra Gajdy posléze končí na zakázaném uvolnění.
     
    43:16
    S icingy se ve třetí části zatím nešetří, teď se jím provinili hosté.
     
    44:05
    Jan Cikhart už v zárodku zblokoval střelu Denise Svobody. Kometa se teď drží v pásmu a usiluje o srovnání skóre.
     
    45:00
    Daniel Král prokázal ledový klid a vyčkal s rozehrávkou, přestože ho napadal protihráč.
     
    45:46
    Puk se odrazil k Filipu Jansovi, který hned vystřelil zpoza kruhů. Trefil nicméně jen zadní plexisklo, Schnattinger nemusel zasahovat.
     
    46:10
    Mikuláši Jenčovskému pokus o rychlou střelu bez přípravy z kruhu nevyšel, puk mu sjel.
     
    46:44
    Po nebezpečné skrumáži před Schnattingerovou bránou Kometa raději jednoduše vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    47:01
    Daniel Král vykopl střelu z levé strany a před brankou byl pak aktivní Viktor Nesvadba, který se snažil o dorážku. Král stále drží liberecký náskok!
     
    47:44
    Domácí hokejisté možná trošku překombinovali zajímavou šanci. Pavlík se pak snažil protlačit alespoň k bekhendové střele, nicméně defenziva Brna si to pohlídala.
     
    49:03
    Roman Otava se po chybě v liberecké rozehrávce mohl ocitnout ve velké šanci, nicméně Filip Kovář mu rybičkou ztížil pozici. Otava nakonec ani pořádně nevystřelil.
     
    50:52
    Zakázané uvolnění Jihomoravanů.
     
    51:38
    Adam Měchura z levého křídla nebezpečně centroval před bránu. Obrana soupeře zvládla odehrát puk do bezpečí.
     
    52:30
    Hra teď hodně rychle plyne a po delší době sledujeme klidnější pasáž bez šancí na obou stranách. Hosté stále ztrácejí jeden gól.
     
    52:55
    Lukáš Plos se po nájezdu do pásma z pravé strany ocitl na zemi, i v nehokejové poloze ale ještě dokázal poslat puk na bránu. A jelikož ho obránce ještě tečoval, měl nakonec Schnattinger plné ruce práce.
     
    53:21
    Filip Jansa to zkusil z ostrého úhlu. K žádné teči nedošlo, takže Schnattinger v klidu zasahuje.
     
    54:02
    Ivo Sedláček na útočné modré lajně naznačil střelu a protlačil se přes obránce. Křižným pokusem z kruhu následně minul libereckou klec.
     
    54:20
    Icing šelem.
     
    55:37
    Patrik Fajmon z levého kruhu netrefil bránu. Puk si následně vzal Filip Jansa, který rovněž v kruhu napřáhl k tvrdé ráně, kterou poslal těsně nad břevno.
     
    57:16
    Matěj Leden mohl dost možná pojistit libereckou výhru, když na Schnattingera najížděl z levé strany. Brankář Komety přimáčkl betony k ledu včas.
     
    57:29
    Daniel Král před dojíždějícími protihráči raději podržel kotouč.
     
    57:29
    Kometa si následně bere oddechový čas. Sáhnou hosté ke hře bez gólmana?
     
    58:00
    Brno to skutečně zkouší v šesti, zatím se ale musí spíše bránit libereckým pokusům o trefení prázdné klece.
     
    58:09
    Zakázané uvolnění Liberce.
     
    58:28
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Boltvan – 2 min., držení).
     
    58:28
    V přerušené hře trošku planou emoce, hlavně Jan Hampl s Ivem Sedláčkem si zřejmě něco řekli. Rozhodčí včas uklidnil situaci.
     
    59:11
    Ivo Sedláček i v oslabení dokázal nahodit kotouč na Krále a získal tak pro Kometu buly v útočném pásmu. Hosté odvolávají gólmana, takže se bude hrát alespoň pět na pět.
     
    59:36
    Fajmon pronikl do útočného pásma, ale Jakub Dvořák jeho střelu skvěle zblokoval.
     
    59:59
    Liberec právě vstřelil branku!
    Těsně před závěrečnou sirénou ještě přes protihráče dokázal trefit prázdnou bránu JAKUB ZAJÍČEK, domácí tedy vyhrají o dva góly. Asistence: Daniel Král.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Liberecká juniorka dovedla zápas do úspěšného konce, i když to pro Tygry dnes nebylo vůbec jednoduché. Kometa byla minimálně vyrovnaným soupeřem a nebýt skvělého Krále v liberecké brance, mohl zápas skončit úplně jinak. Domácí to každopádně zvládli a zapisují hodně cenné tři body.
     
    Děkuji za pozornost, přeji hezký večer. (18:26:54)

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 14. Jenčovský (Leden, Cikhart), 15. Měchura (Zajíček, Nezbeda), 60. Zajíček (Král) – 28. Bartes (Holemý, J.Sedláček)


    Bílí Tygři Liberec: Král (Vopravil) – Hampl, Kollert, Starý, Kovář, Hladík, Dvořák (A) – Leden, Nezbeda (C), Cikhart, Jansa, Pavlík, Kříž, Měchura (A), Plos, Jenčovský, Zajíček, Gajda.
    HC Kometa Brno: Schnattinger (Petržílka) – Řehák, Fajmon, Holemý (A), Ulbricht, J. Sedláček (C), Svoboda, Němec – Horký, Bartes (A), Hrnčíř, I. Sedláček, Pigl, Otava, Boltvan, Nesvadba, Harmim.
    bahis siteleri