Švédsko – Lotyšsko 3:2 (kon.) | Finsko – Slovensko 6:2 (kon.) | USA – Čína 8:0 (kon.)
Kanada – Německo 5:1 (kon.)
konec
Finsko
6:2 (3:1, 1:1, 2:0)
Slovensko
Čtvrtek 10.02.2022, 09:40 • National Indoor Stadium, Peking • Olympijské hry - muži • Skupina C
Předzápasové kurzy
Sledujte:
    54:57 Miro AALTONEN - 6:2
     
    54:57
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Další využitá přesilová hra a je to už 6:2! Niko Ojamäki pouze přisunul kotouč ke střele MIRO AALTONENOVI a ten z mezikruží vypálil dělovku, která cinkla o pravou tyč. Asistence: Niko Ojamäki a Sami Vatanen.
    40:16 Sakari MANNINEN - 5:2
     
    40:16
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Obrovská chyba Petera Čerešňáka na začátku třetí periody a Finové vedou 5:2! Teemu Hartikainen se dostal ke kotouči po zkratu slovenského hráče a následně posunul puk SAKARI MANNINENOVI, který zkompletoval hattrick! Asistence: Teemu Hartikainen.
    31:49 Juraj SLAFKOVSKÝ - 4:2
     
    31:49
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Famózní výkon sedmnáctiletého mladíka, který dává druhou branku v utkání a snižuje na 2:4! JURAJ SLAFKOVSKÝ se dostal k puku za bránou, následně si vyjel do pravého kruhu a zakončil přesně ke vzdálenější levé tyči. Asistence: Peter Čerešňák a Pavol Regenda.
    29:28 Sakari MANNINEN - 4:1
     
    29:28
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je to už 4:1! Mikko Lehtonen poslal ze svého pásma dlouhou přihrávku na Markuse Granlunda, který jen přiťuknul puk do velké šance SAKARIMU MANNINENOVI a ten fantasticky zakončil mezi betony Konráda. Asistence: Markus Granlund a Mikko Lehtonen.
    18:20 Miro AALTONEN - 3:1
     
    18:20
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Domácí mužstvo jde do dvougólového vedení! Po neproměněné dvojnásobné přesilovce Slováků přišel protiútok 2 na 1 a Joonas Nättinen z levé strany našel po pravé ruce MIRO AALTONENA, který prostřelil Konráda. Finové z pěti střel vstřelili tři branky. Asistence: Joonas Nättinen.
    14:22 Harri PESONEN - 2:1
     
    14:22
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla fantastická akce a Finové otáčejí vývoj zápasu na 2:1! Po parádních rychlých přihrávkách Filpully a Aaltonena se dostal ke kotouči u levé tyče HARRI PESONEN, který měl čas si jej zpracovat a zakončit do prázdné. Asistence: Miro Aaltonen a Valtteri Filppula.
    10:17 Sakari MANNINEN - 1:1
     
    10:17
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Vůbec z první šance domácích je srovnáno na 1:1! SAKARI MANNINEN dostal skvělou přihrávku mezi obránci Slovenska, kteří se vůbec nepochopili a třicetiletý útočník Ufy následně zakončil nechytatelně pod víko. Asistence: Teemu Hartikainen a Ville Pokka.
    05:33 Juraj SLAFKOVSKÝ - 0:1
     
    05:33
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Hosté otevírají brankový účet utkání a po zásluze vedou 1:0! Miloš Roman bekhendem dostal kotouč do brankoviště, kde se k němu dostal sedmnáctiletý JURAJ SLAFKOVSKÝ a zakončil velmi dobře do pravé šibenice. Asistence: Miloš Roman.

    Michal Raška

    Branky a nahrávky: 11. S. Manninen (Hartikainen, Pokka), 15. H. Pesonen (M. Aaltonen, V. Filppula), 19. M. Aaltonen (Joonas Nättinen), 30. S. Manninen (Markus Granlund, M. Lehtonen), 41. S. Manninen (Hartikainen), 55. M. Aaltonen (Ojamäki, Vatanen) – 6. Slafkovský (Miloš Roman), 32. Slafkovský (Čerešňák, Regenda)


    Finsko: Säteri (Tuohimaa) – M. Lehtonen, Hietanen, Lindbohm, Vatanen, Friman, Kemiläinen, Pokka, Ohtamaa (A) – Markus Granlund, S. Manninen, Hartikainen – V. Filppula (C), Pakarinen, H. Pesonen – M. Aaltonen, Ojamäki, Joonas Nättinen – Björninen, L. Komarov (A), Mäenalanen.
    Trenér: Jukka Jalonen

    Slovensko: Konrád (Rybár) – Čerešňák (A), Čajkovský, Š. Nemec, Marinčin, Kňažko, Gernát, M. Rosandić – Jurčo, Hrivík (C), Cehlárik (A) – Kelemen, L. Hudáček, K. Pospíšil – Krištof, Daňo, Holešinský – Slafkovský, Zuzin, Miloš Roman – Regenda.
    Trenér: Craig Ramsay

    Rozhodčí: Reneau (USA), Romasko (RUS) – Obwegeser (SUI), Oliver (USA)
    bahis siteleri