USA – Česko cz 4:1 (kon.) | Kanada – Švédsko 11:0 (kon.)
konec
USA
4:1 (0:0, 1:1, 3:0)
Česko
Pátek 11.02.2022, 05:10 • Wukesong Sports Centre, Peking • Olympijské hry - ženy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
    59:55 Kendall COYNEOVÁ-SCHOFIELDOVÁ - 4:1
     
    59:55
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    V závěrečných sekundách ještě kapitánka KENDALL COYNEOVÁ-SCHOFIELDOVÁ ze středního pásma posunula kotouč do odkryté branky, takže Američanky dnes zvítězí o tři góly. 4:1. Asistence: Megan Kellerová.
    56:51 Savannah HARMONOVÁ - 3:1
     
    56:51
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Přesilovku Američanky využily, a proto jsou v tuto chvíli velmi blízko k postupu do semifinále. Rána Brandtové ze strany byla Peslarovou vyražena na opačný kruh. K dorážce se dostala SAVANNAH HARMONOVÁ, která zametla kotouč od tyče do branky. 3:1. Asistence: Hannah Brandtová a Hilary Knightová.
     
    55:37
    Vyloučení v týmu Česko (Denisa Křízová – 2 min., naražení zezadu).
     
    54:17
    Vyloučení v týmu USA (Kelly Panneková – 2 min., sekání).
    46:49 Lee STECKLEINOVÁ - 2:1
     
    46:49
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Velmi smolný moment, přestože USA si za svůj nápor zřejmě branku zasloužily. Ke střele od modré čáry se dostala LEE STECKLEINOVÁ, načež od jedné z českých obránkyň se kotouč odrazil přesně mezi betony Kláry Peslarové. Tady česká brankářka zareagovat nemohla. 2:1. Asistence: Kelly Panneková a Megan Kellerová.
     
    46:18
    Klára Peslarová měla hromadu práce i v dalším střídání. Američanky si vytvořily až drtivý tlak, ale branka z toho zatím není.
     
    45:46
    Hilary Knightová se na kruhu rychle otočila a vzápětí zazvonila o horní tyč. Velké štěstí!
     
    42:59
    Vyloučení v týmu USA (Abbey Murphyová – 2 min., vysoká hůl).
     
    42:33
    Peslarová se opět zaskvěla. Tentokráte si na ní vylámala zuby útočnice a střelkyně zatím jediné americké branky Hilary Knightová.
     
    40:32
    Obrovský závar byl k vidění před českým brankovištěm. Peslarová hned dvakrát za sebou až neuvěřitelně zasáhla. Zásadně jí ale pomohly i obránkyně.
     
    38:46
    Vyloučení v týmu Česko (Dominika Lásková – 2 min., podrážení).
    37:28 Peslarová vychytala Carpenterovou
     
    37:28
    Alex Carpenterová se v oslabení vydala do samostatného úniku, ale Klára Peslarová zasáhla parádně. Pokryla si mezírku mezi betony, tudíž Američanky do vedení nejdou.
     
    33:46
    Vyloučení v týmu USA (Dani Cameranesiová – 5 min., naražení zezadu).
     
    30:32
    Peslarová na brankovišti řešila starosti. Málem ji rychlým obkroužením zpoza brány překvapila jedna z Američanek, ale gólmanka České republiky nakonec lapačkou zasáhla a hru přerušila.
    25:47 Hilary KNIGHTOVÁ - 1:1
     
    25:47
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Vedení však hokejistkám v bílých dresech moc dlouho nevydrželo. Američanky následně přitlačily a dočkaly se rychlého vyrovnání. Střelu Coyneové-Schofieldové ještě Peslarová vyrazila, ale dorážející HILARY KNIGHTOVÁ už dostala hrací předmět za brankovou čáru. 1:1. Asistence: Kendall Coyneová-Schofieldová a Hannah Brandtová.
    24:59 Michaela PEJZLOVÁ - 0:1
     
    24:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Gól! České hráčky se senzačně dostávají do vedení tohoto utkání. Po chybě Američanek v obranném pásmu vzniklo přečíslení. Křížová posunula na Vanišovou, která prostrčila puk před bránu. Tam vyplavala zcela volná MICHAELA PEJZLOVÁ, která dorážela do prázdné klece. 0:1. Asistence: Tereza Vanišová a Denisa Křízová.
    21:13 Výborný zákrok Peslarové
     
    21:13
    Megan Kellerová si našla místo na levém kruhu a rázem se objevila ve velmi dobré pozici. Peslarová ji ale ustála a perfektně zakročila.
     
    20:54
    Vyloučení v týmu Česko (Lenka Serdar – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    18:18
    Vyloučení v týmu Česko (Kristýna Pátková – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě).
     
    10:42
    Vyloučení v týmu USA (Abbey Murphyová – 2 min., hrubost).
     
    08:31
    Chvíli po skončení přesilovky USA předvedla Klára Peslarová důležitý zásah. Kendall Coyneová-Schofieldová si najela na střed a poté tlačila kotouč k zadní tyči. Vyrážečka české brankářky zasáhla rychle a precizně.
     
    06:25
    Vyloučení v týmu Česko (Tereza Radová – 2 min., pozdní dohrání).

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 26. Knightová (Coyneová-Schofieldová, H. Brandtová), 47. Steckleinová (Panneková, Kellerová), 57. Harmonová (H. Brandtová, Knightová), 60. Coyneová-Schofieldová (Kellerová) – 25. Pejzlová (Vanišová, Křízová)


    USA: Cavalliniová (Rooneyová) – Barnesová, Steckleinová (A), Harmonová, Kellerová, Bozeková, Dunneová – Knightová (A), H. Brandtová, Coyneová-Schofieldová (C) – Kesselová, Roqueová, Carpenterová – Zumwinkleová, Panneková, Cameranesiová – Murphyová, Compherová, Scamurraová.
    Trenér: Joel Johnson

    Česko: Peslarová (Zechovská) – Radová, Pejšová, Kolowratová (A), Čajanová, Horálková, Tejralová, Lásková – Vanišová, Pejzlová, Křízová – Neubauerová, Mrázová (A), Mlýnková – Přibylová, Mills (C), Pátková – Serdar, Bukolská.
    Trenér: Tomáš Pacina

    Rozhodčí: Manthaová (CAN), Nurmiová (FIN) – Hammarová (SWE), Hanleyová (USA)

    Diváci: 636
    bahis siteleri