Lazio – Porto 2:2 (kon.) | Real Sociedad – RB Lipsko 1:3 (kon.) | Olympiakos – Atalanta BC 0:3 (kon.)
Dinamo Záhřeb – Sevilla 1:0 (kon.) | Braga – Šeriff Tiraspol 2:0 (3:2 po pen.) | Rangers – Dortmund 2:2 (kon.)
Real Betis – Zenit 0:0 (kon.) | Neapol – Barcelona 2:4 (kon.)
konec
SSC Neapol
2:4 (1:3)
FC Barcelona
Čtvrtek 24.02.2022, 21:00 • Stadio Diego Armando Maradona, Neapol • Evropská liga • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Evropské ligy mezi SSC Neapol a FC Barcelona.
     
    FC Barcelona

    Slavná Barcelona letos zažívá sezónu hrůzy. V jarní fázi evropských pohárů se musí spokojit jen s účastí v Evropské lize. Na úvod vyřazovacích bojů narazila Barcelona na Neapol a nezačala vůbec dobře. V úvodním duelu na Camp Nou se zrodila remíza 1:1. Forma katalánského celku se však v posledních týdnech alespoň trošku zlepšila. V domácí soutěži už Barceloně patří čtvrtá pozice. Na vedoucí Real Madrid ale ztrácí patnáct bodů. Naposledy zvítězila 4:1 na půdě Valencie.
     
    SSC Neapol

    Domácí Neapol v Evropské lize působila už na podzim. Nakonec si v posledním duelu s Leicesterem zajistila postup z druhého místa za Spartakem Moskva. Také v Serii A zatím podává solidní výkony. Po dvaceti šesti kolech má na kontě padesát čtyři bodů a drží třetí pozici ligové tabulky za milánským duem na čele. V posledním kole ale pouze remizovala 1:1 s Cagliari.
     
    Úvodní sestavy:

    SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo, Koulibaly, Rrahmani, Rui – Ruiz, Demme – Elmas, P. Zieliński, L. Insigne – Osimhen.
    Náhradníci: Idasiak, Ospina – Ghoulam, D. Mertens, Juan Jesus, Únás, Petagna, Politano, Zanoli.

    FC Barcelona: ter Stegen – R. Araújo, Piqué, Dest, J. Alba – S. Busquets, F. de Jong, Pedri – Traoré, Aubameyang, F. Torres.
    Náhradníci: Neto, Tenas – Braithwaite, L. de Jong, O. Dembèlé, García, Gavi, Mingueza, Puig, González..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující Barcelona obstarala výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Španělský celek bude chtít vylepšit dojem z úvodního duelu.
     
    2
    Piqué si dal pozor na napadajícího Osimhena a poslal přihrávku na pravou stranu. Barcelona se od úvodu snaží hrát aktivně.
     
    3
    De Jong si dal pozor na náběh Osimhena, natlačil se před něj tělem a nenechal jej dostat do úniku. Neapol ukazuje, že bude chtít kousat.
     
    4
    Domácí brankář Meret dostal hodně těžkou malou domů, pěkně si míč přehodil na levačku a rozehrál na levou stranu.
     
    5
    Z pravé strany se k odcentrování tlačil Adama Traoré, ale dobře postavený obránce Rui jeho pohyb vystihl a získal míč pro Neapol.
     
    6
    Ferrán Torres dostal přihrávku na levou stranu, krásně si míč zasekl kolem obránce, nicméně jeho následný centr skončil v moci zadáků.
     
    7
    Meret vyrazil na hranici velkého vápna, kde si zpracoval prudkou malou domů a následně nakopl míč na pravé křídlo. Rozehrávka Neapole zatím drhne.
     
    8
    Zielinski se středem hřiště tlačil na polovinu soupeře, ale důrazný obránce Barcelony jej zatažením za dres poslal k zemi. Rozehrávat bude Neapol.
     
    9
    Insigne zahrával rohový kop Neapole. Centrovaný míč z jeho kopačky přiletěl na přední tyč, kde číhal osamocený Sergio Busquets.
     
    9
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Barcelona se hned v úvodu dnešního souboje dostává do vedení! Katalánský celek udeřil po bleskovém protiútoku. Aubameyang poslal přihrávku na Traorého, který dloubl míč na pravou stranu a JORDI ALBA s přehledem zakončil podél brankáře.
    9. Jordi ALBA - 0:1
     
    11
    Zadáci Neapole se ihned vydali na polovinu soupeře, ale jejich kombinace je plná nepřeností. Barcelona zatím hraje výborně.
     
    12
    Pierre-Emerick Aubameyang si řekl o přihrávku na levou stranu, ale předskočil jej dobře postavený Rui, který míč stačil zakopnout do zámezí.
     
    13
    Domácí brankář Meret opět musel uklidnit rozehrávku Neapole. Celek z jihu Itálie má zatím obrovské problémy s aktivním pohybem hráčů Barcelony.
     
    14
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Fantastický vstup Barcelony do dnešního souboje pokračuje! Hostující celek totiž rychle přidává i druhou branku. FRENKIE DE JONG vybojoval odražený míč, navedl si jej do blízkosti velkého vápna a krásnou technickou střelou jej uklidil do horního rohu.
    14. Frenkie de Jong - 0:2
     
    16
    Domácím fanouškům se zatím výkon Neapole v dnešním duelu vůbec nelíbí, což dávají najevo pískotem.
     
    17
    Hostující brankář se musel zapojit do rozehrávky svého mužstva. Jeho nákop směřoval na levou stranu, kde hráči Barcelony udrželi míč pro sebe.
     
    18
    Domácí brankář Meret si dal pozor na prudkou přihrávku za obranu Neapole a bez problémů si dokráčel pro míč. Meret následně vyhodil míč na pravou stranu.
     
    19
    Dest si troufl na zakončení zpoza velkého vápna, jenže jeho přízemní pokus prosvištěl kolem vzdálenější tyčky.
     
    20
    Hostující brankář ter Stegen rozehrál přihrávkou na pravou stranu, kam si naběhl Dest. Domácí ale zvýšili napadání a vybojovali alespoň rozehrávku.
     
    21
    Araujo nakopl míč na polovinu soupeře, kam si naběhl Torres, ale tomu vůbec nevyšlo zpracování.
     
    22
    Eljif Elmas si skvěle pokryl míč na vlastní polovině a napadající Ferrán Torres jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Domácí Neapol tak může zaútočit.
     
    23
    Pokutový kop pro Neapol! Ter Stegen při výběhu podkopl rozběhujícího Osimhena. Sudí čekal na verdikt kolegy u videa, ale nakonec nařídil penaltu!
     
    24
    Neapol právě vstřelila branku!
    Je sníženo! K exekuci pokutového kopu se postavil LORENZO INSIGNE, který zvolil dělovku k tyči a nemýlil se!
    24. Lorenzo INSIGNE - 1:2
     
    26
    Ter Stegen si dal na další nákop za obranu dobrý pozor a byl u míče včas. Barcelona si předchozím momentem zbytečně zkomplikovala cestu za postupem.
     
    27
    Před brankou Neapole se k zakončení hlavou dostal Pierre-Emerick Aubameyang, ale vzrušení bylo zbytečné, jelikož útočník z Gabonu si nepohlídal ofsajd.
     
    28
    Koulibaly si dal pozor na prudkou přihrávku za obranu Neapole, potáhl míč na pravou stranu a nakopl jej vpřed. Neapol najednou hraje aktivněji.
     
    29
    Další zajímavá možnost Barcelony! Po rohovém kopu hlavičkoval u zadní tyče osamocený Aubameyang, ale svou hlavičku poslal mimo tři tyče!
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a hostující Barcelona zatím předvádí výborný výkon. Neapol přesto drží šance na postup.
     
    31
    Jordi Alba se parádní kličkou na levé straně zbavil napadajícího soupeře a chtěl přenést hru na pravé křídlo. Jeho pobídka ale prolétla do autu.
     
    32
    Po jednom ze soubojů na polovině Neapole ležel na trávníku Sergio Busquets, ale po chvíli se opět zvedl a pokračuje ve hře.
     
    33
    De Jong neustál souboj s domácím hráčem u postranní čáry a poroučel se k zemi. Podle rozhodčího se o nedovolený zákrok nejednalo.
     
    34
    Lorenzo Insigne se individuálním průnikem dostal do blízkosti velkého vápna a zakončil nártem. Jeho skákavý pokus ale prolétl kolem zadní tyče.
     
    35
    Barcelona už opět hraje kolem pokutového území soupeře. Torres dostal prostor na levé straně, ale netroufl si na odcentrování.
     
    36
    Jordi Alba už byl o něco odvážnější a dostal se k odcentrování. Jeho nadýchanou pobídku odehrál do bezpečí Koulibaly.
     
    37
    Piqué potáhl míč na polovinu Neapole, nicméně jeho kolmice mezi obránce domácího celku nebyla úspěšná.
     
    38
    Osimhen si troufl na individuální průnik z pravé strany, ale důrazný Piqué mu vystavil jasnou stopku. Oba kohouti si po tvrdém střetu ještě něco vyříkávali, ale odcházeli s úsměvem na rtech.
     
    39
    Dest poslal přihrávku na levou stranu, ale Alba se k jeho pobídce nedostal včas.
     
    40
    De Jong aktivním napadáním vybojoval míč na polovině Neapole, nicméně následná kombinace Barcelony skončila nepřesnou přihrávkou.
     
    41
    Aubameyang se hnal za průnikovou přihrávkou na hranici velkého vápna, ale míč si nepřevzal podle svých představ a nechal se od něj odstavit.
     
    42
    Domácí útočník Victor Osimhen neustál u rohového praporku souboj s Jordi Albou. Domácí hráč ještě reklamoval roh, ale sudí nařídil rozehrávku ve prospěch Barcelony.
     
    43
    Aktivní Victor Osimhen si řekl o další přihrávku do vápna, ale Araujo jej skvělou poziční hrou vytlačil mimo palebný prostor.
     
    44
    Jordi Alba dlouho otálel s rozehrávkou přímého kopu z poloviny hřiště. Jeho nákop směřoval na Torrese, který si míč výborně pokryl tělem.
     
    45
    Eljif Elmas dloubl míč na polovinu soupeře, ale jeden z hráčů Barcelony opět pohlídal náběh Osimhena. Domácí útočník ale hýří aktivitou.
     
    45
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Barcelona ještě před poločasovou přestávkou přidává třetí branku! Katalánský celek zahrával rohový kop. Po odraženém míči poslali hosté balón znovu do vápna, kde si jej našel GERARD PIQUÉ a přízemní střelou míč uklidil k zadní tyči!
    45. Gerard PIQUÉ - 1:3
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce je blíže k postupu hostující Barcelona. Ta se do vedení dostala hned v úvodu zásahem Jordiho Alby. Ve 14. minutě navíc přidal druhý zásah Frenkie de Jong. Osimhen ale pro Neapol vybojoval penaltu, kterou s přehledem proměnil Lorenzo Insigne. Poslední slovo měla krátce před pauzou Barcelona, když se trefil Gerard Piqué.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Diego Demme, přichází Matteo Politano.
     
    47
    Osimhen dostal přihrávku na hranici velkého vápna, ale v souboji s Araujem zasáhl soupeře loktem do obličeje. Rozehrávat tak bude Barcelona.
     
    48
    Neapol vlétla do druhého poločasu hodně aktivně a tlačí se na polovinu soupeře. Defenziva Barcelony si v úvodu druhého poločasu nemůže stěžovat na nedostatek práce.
     
    50
    Hosté vysunuli napadání vysoko na polovinu Neapole. Domácí hráči si ale dokázali poradit a vybojovali balón pro sebe.
     
    51
    Dest dostal přihrávku na levou stranu, kde se odpoutal od obránce a rozehrál na pravou stranu. Barcelona přestála nástup Neapole do druhé půle.
     
    52
    Adama Traoré zůstal po jednom ze soubojů ležet na polovině Neapole, ale podle hlavního rozhodčího faulován nebyl.
     
    53
    De Jong se hnal vpřed středem hrací plochy, ale napadající soupeř jej čistým zákrokem odstavil od balónu.
     
    54
    Neapol zahrávala rohový kop. Insigne odcentroval na přední tyč, ale defenziva Barcelony byla v tomto případě připravená.
     
    55
    Politano si dal pozor na přihrávku za obranu a bez problémů míč odkopl na pravou stranu hřiště. Neapol potřebuje hrát směrem do ofenzivy.
     
    56
    De Jong se znovu dostal do zakončení v pokutovém území, kde se opřel do odraženého míče. Jeho ránu zablokoval hned první obránce.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Piotr Zieliński (SSC Neapol).
     
    59
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Barcelona přidává čtvrtou branku a výrazně se přibližuje k postupu do další fáze. PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG si naběhl na Traorého přihrávku a pohotově poslal míč do horního rohu!
    59. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 1:4
     
    61
    Barcelona si bez problémů drží své luxusní vedení a kombinuje s míčem na kopačkách. Hráči Neapole už jsou hodně frustrovaní.
     
    62
    Osimhen si došel pro přihrávku na polovinu soupeře, roztáhl hru na pravou stranu, ale tam opět neměl spoluhráče. Neapoli se směrem vpřed nedaří.
     
    63
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Sergio Busquets, přichází Gavi.
     
    64
    Fabián Ruiz si nedovoleným zákrokem vyšlápl na Desta přímo před očima hlavního rozhodčího. Barcelona může nadále kombinovat.
     
    65
    Neapol se dostala na polovinu Barcelony, ale akce domácích byla hodně kostrbatá. Italský celek se jen těžko dostává do zakončení.
     
    66
    Gavi dostal přihrávku na polovinu soupeře, jenže jeho dloubáček si obrana soupeře pohlídala.
     
    67
    Aubameyang sprintoval za průnikovou přihrávkou do pokutového území, ale domácí brankář v pravou chvíli vystartoval ven z branky a došel si pro míč.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Fabián Ruiz (SSC Neapol).
     
    69
    Barcelona zahrávala přímý kop na polovině soupeře, nicméně centr směřující na značku pokutového kopu si obrana Neapole pohlídala.
     
    70
    Do konce dnešního souboje zbývá posledních dvacet minut a hostující Barcelona zatím s přehledem křáčí za postupem do další fáze.
     
    71
    Insigne sice dostal míč do branky, ale jeho zásah nemůže platit pro několikametrový ofsajd.
     
    72
    Osimhen ve sprinterském souboji odtlačil Piquého a dostal se do zakončení. Jeho přízemní pokus těsně minul vzdálenější tyč!
     
    73
    Zielinski potáhl míč na polovinu Barcelony, nicméně neměl dostatečnou podporu svých spoluhráčů. Hosté brání bez problémů.
     
    74
    Busquets dostal přihrávku na polovinu hřiště, nicméně jeho pobídka za obranu skončila v moci soupeře.
     
    74
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Piotr Zieliński, přichází Dries Mertens.
     
    75
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Mário Rui, přichází Adam Únás.
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Victor Osimhen, přichází Faouzi Ghoulam.
     
    76
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Adama Traoré, přichází Ousmane Dembèlé.
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Pierre-Emerick Aubameyang, přichází Luuk de Jong.
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Pedri, přichází Nico González.
     
    77
    Hra je přerušena! Dest zůstává po střetu s domácím hráčem ležet na trávníku a potřebuje ošetření. Uvidíme, zda bude pokračovat.
     
    78
    Barcelona má závěr duelu pevně v rukou. Fotbalisté ve žlutém hrají s míčem na kopačkách a domácí Neapoli balón prakticky nepůjčují.
     
    79
    Na průnikovou přihrávku Mertense si nikdo z domácích hráčů nenaběhl a hostující gólman Marc-André ter Stegen míč bez problémů skryl do rukavic.
     
    80
    Neapol zahrávala přímý kop. Jeho exekuce se ujal Ghoulam, který poslal centr na malé vápno, kde zasáhla defenziva Barcelony.
     
    81
    Domácí zahrávali další rohový kop. Jeho exekuce se ujal Únas, který poslal míč na přední tyč, nicméně tam se nikdo v modrém nedostal k zakončení.
     
    82
    Barcelona vybojovala míč na vlastní polovině a opět uklidňuje rozehrávku. Katalánský celek se v závěru duelu nikam nežene.
     
    83
    Únas prošel po pravé straně na hranici velkého vápna, nicméně jeho následný centr skončil na noze prvního hráče ve žlutém dresu.
     
    83
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Lorenzo Insigne, přichází Andrea Petagna.
     
    84
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Ferrán Torres, přichází Ricard Puig.
     
    85
    Jordi Alba vyvezl míč po levé straně na polovinu soupeře, kde rozjel postupnou kombinaci Barcelony. Domácí už vypadají opravdu rezignovaně.
     
    86
    De Jong dostal přihrávku do pokutového území, ale střelou z ostrého úhlu vybojoval pro Barcelonu pouze rohový kop.
     
    87
    Barcelona kombinuje kolem velkého vápna soupeře, ale zatím se nedostává do zakončení.
     
    88
    Neapol právě vstřelila branku!
    Tak nakonec ještě přichází zdramatizování závarečných minut! MATTEO POLITANO se v pokutovém území ujal volného míče, připravil si jej do palebné pozice a levačkou rozvlnil síť!
    88. Matteo POLITANO - 2:4
     
    90
    Na opačnou stranu prošel Jordi Alba, který centrem na hranici velkého vápna hledal de Jonga, kterého od míče odstavil domácí stoper.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Autor druhé branky domácího celku Matteo Politano se znovu dostal do zakončení ve vápně, ale ter Stegen jeho ránu vyrazil.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Gavi (FC Barcelona).
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Barcelona nakonec poráží Neapol 4:2 a postupuje do další fáze. Ta se do vedení dostala hned v úvodu zásahem Jordiho Alby. Ve 14. minutě navíc přidal druhý zásah Frenkie de Jong. Osimhen ale pro Neapol vybojoval penaltu, kterou s přehledem proměnil Lorenzo Insigne. Poslední slovo měla krátce před pauzou Barcelona, když se trefil Gerard Piqué. Po změně stran přidal pojistku ze strany Barcelony Aubameyang. Za Neapol sice stačil snížit Politano, ale víc už toho domácí nestihli.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:7. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 19:7. (22:53:32)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 24. L. Insigne (pen.), 88. Politano – 9. J. Alba (Traoré), 14. F. de Jong (F. Torres), 45. Piqué, 59. Aubameyang (Traoré)

    Karty:   57. P. Zieliński (NEA), 68. Ruiz (NEA) – 90+3. Gavi (BAR)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:7. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 19:7.
    SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo, Koulibaly, Rrahmani, Rui (75. Únás) – Ruiz, Demme (46. Politano) – Elmas, P. Zieliński (74. D. Mertens), L. Insigne (83. Petagna) – Osimhen (75. Ghoulam).
    Náhradníci: Idasiak, Ospina – Ghoulam, D. Mertens, Juan Jesus, Únás, Petagna, Politano, Zanoli.

    FC Barcelona: ter Stegen – R. Araújo, Piqué, Dest, J. Alba – S. Busquets (63. Gavi), F. de Jong, Pedri (76. González) – Traoré (76. O. Dembèlé), Aubameyang (76. L. de Jong), F. Torres (84. Puig).
    Náhradníci: Neto, Tenas – Braithwaite, L. de Jong, O. Dembèlé, García, Gavi, Mingueza, Puig, González.
    17.02.2022
    Barcelona - Neapol 1:1

    Branky: 59. F. Torres (pen.) – 29. P. Zieliński

    Karty:   37. Anguissa (NEA), 70. Ruiz (NEA), 90+1. Meret (NEA)

    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 12:0. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 14:8.
    bahis siteleri