Detroit – Colorado 2:5 (kon.) | Montreal – Buffalo 4:0 (kon.) | Tampa – Edmonton 5:3 (kon.)
Dallas – Winnipeg 3:2 (po pr.) | Arizona – Los Angeles 2:3 (kon.)
po prodl.
Berani Zlín
4:3 (0:2, 2:1, 1:0 - 1:0)
HC Škoda Plzeň
Čtvrtek 24.02.2022, 17:15 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • DHL Extraliga juniorů - o účast v play-off • Skupina A
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování DHL extraligy juniorů, ve které se dnes mimo jiné odehraje utkání zlínských Beranů proti plzeňské Škodě, které dnes, spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    HC Škoda Plzeň
    Oproti domácímu celku je forma Plzně o poznání lepší. Z posledních pěti utkání totiž zvládli indiáni vyhrát rovnou čtyři zápasy, díky kterým si drží prozatímní první místo v tabulce skupiny a s pohodlným náskokem čtyř bodů. To znamená, že i pokud by hosté na zlínském ledě dneska zaváhali, udrželi by si stále vedení před ostatními mančafty. Od začátku nadstavby se ale jedná o první zápas indiánu v baťově městě, kde se jim podařilo naposledy bodovat před více než dvěma lety. Od té doby se ale opravdu hodně změnilo a výherce základní části je jednoznačným favoritem pro dnešní utkání.

    Poslední tři utkání:
    Mountfield HK U20 vs. Plzeň U20 – 3:1
    Plzeň U20 vs. Třinec U20 – 4:1
    Plzeň U20 vs. Zlín U20 – 3:2
     
    PSG Berani Zlín
    Domácím Beranům patří po třech utkáních nadstavby zatím poslední místo skupiny. Odpovídají tomu ale i jejich výkony, které zatím nejsou zrovna dvakrát oslnivé. Během posledních tří utkání totiž dokázali ševci ukořistit pouze jeden bod, a to za prohru v prodloužení v posledním utkání proti Ocelářům. Daleko k výhře ale neměli ani v zápase s třetím Hradcem. Nakonec ale i v tomto utkání těsně před vypršením časomíry žlutomodří naprosto selhali. Pokud by se jim v dnešním utkání ale přece jenom podařilo zvítězit, výrazně by se tím mohli přiblížit právě předposlednímu Mountfieldu.

    Poslední tři utkání:
    Třinec U20 vs. Zlín U20 – 4:3 pp
    Zlín U20 vs. Mountfield HK U20 – 3:5
    Plzeň U20 vs. Zlín U20 – 3:2
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Synek (Šarman) – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Velikovský, Riedl (C), Kráčalík – Martinec, Dědek, Masař, Pilát, L. Heš, Luža (A), Chludil, Čechmánek, Laciga
    Trenér: Juraj Jurík

    HC Škoda Plzeň: Němeček (Vondraš) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Malák (C) – Kvasnička, Eremiáš, Kopic (A), Adamec, Korčák, Soukup, Dvořák, Slanina (A), Marcel, Soukup, Ženíšek, Dáňa
    Trenér: Petr Vojan

    Rozhodčí: Kubičík, Blaha – Gebauer, Tvrdý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Daniel Malák – 2 min., krosček).
     
    01:18
    První půle početní výhody ševcům zatím vůbec nevychází. Již od úvodu ukazují indiáni své aktivní napadání, díky kterému nepustili svého soupeře k ani jedné střele.
     
    02:17
    Jednoznačně největší příležitost celé přesilovky měl Patrik Nábělek. Ten se dostal k nabídce od jednoho z jeho spoluhráčů, po které mohl zakončovat z pozice přímo před brankovištěm. Jeho pokus ale na Němečka nestačil.
     
    03:16
    Ihned po konci oslabení se podařilo hostům dostat svého soupeře pod pořádný tlak. Toho využívá i kapitán Daniel Malák, který poslal kotouč na bránu od modré.
     
    03:58
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Marcel Marcel – 2 min., sekání).
     
    04:57
    Ani tato přesilová hra vůbec nevychází žlutomodrým podle představ. I přesto se ale nakonec dostal k dorážce z bezprostřední blízkosti Lukáš Heš s Jakubem Čechmánkem. Ani jeden z nich ale nedokázal prostrčit puk přes ležícího gólmana.
     
    05:56
    Už to vypadalo, že se přece jenom podaří ševcům poskládat nějakou nadějně vypadající kombinaci. Nakonec jí ale ukončil Tadeáš Talafa, který svým špatným zpracováním dostal kotouč do středního pásma.
     
    06:55
    Oproti minulému konci početní výhody mají Berani stále puk pod svou kontrolou. Toto počínání nakonec vedlo ke střele Jakuba Kráčalíka od modré. Jeho pokus ale skončil pouze v lapačce.
     
    07:54
    Tak toto byla jednoznačně největší příležitost utkání, ve které se objevil Jakub Hamšík. Ten se pokusil tečovat puk za záda Synka, když se nacházel nikým nehlídaný před bránou. Rychlé reflexy brankáře ale stačili na to, aby jimi dokázal zakončení zastavit.
     
    08:54
    Nyní mohli indiáni vést již o dva góly! Do další velké příležitosti se dostal po šťastném odrazu Adam Ženíšek, který pálil od levého kruhu. Jeho střela mohla trefit zcela odkrytou bránu, k jeho smůle ale poslal kotouč nad horní tyč.
     
    09:55
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Lukáš Chludil – 2 min., nedovolené bránění).
     
    10:54
    Beranům se sice podařilo hned na začátku jejich oslabení vyhodit, ani přesto ale neodvrátili následný tlak soupeře. Nakonec se ale hráči z Plzně nedostali k ani jedné střele.
     
    11:03
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A máme tady první gól utkání dámy a pánové! Jako jeho autor se může zapsat MAREK KOPIC, který svou metelicí od modré prostřelil vše, co mu stálo v cestě a potrestal tak zcela zbytečné vyloučení soupeře. Asistence: Jakub Hamšík a Adam Dvořák.
     
    12:02
    Na vhazování po levici Němečka získal kotouč jeden z jeho spoluhráčů. Díky tomu se do útoku dostal Adam Eremiáš. Jeho rychlým průnikem podél mantinelu se dokázal dostat přes celou obranu až za bránu.
     
    13:13
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Vojtěch Riedl – 2 min., hákování).
     
    14:25
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak početní výhody mají očividně indiáni natrénované mistrovsky. Dokazuje to i druhý gól v početní výhodě, o který se v tomto případě postaral JAN SLANINA. Asistence: Dominik Soukup a Tomáš Pánek.
     
    15:24
    Do úniku dva na jednoho se dostal s jedním ze svých spoluhráčů Vojtěch Riedl. Právě jmenovaný hráč se nakonec dostal k zakončení, které ale skončilo pouze na betonech.
     
    16:23
    Tak toto byl opravdu tvrdý hit, o který se zasloužil Jakub Kráčalík. Ten celou svou silou doslova přišpendlil soupeře k mantinelu v rohu kluziště. Díky tomu se tak jeden z jeho spoluhráčů dostal k puku.
     
    17:22
    Zpoza vlastní svatyně zakládá další útočné tažení Patrik Nábělek. Díky tomu se dostal do úniku jeden na jednoho Lukáš Chludil, který ale na skvěle chytajícího Němečka nevyzrál.
     
    18:21
    Dlouhou kombinaci v pásmu soupeře nakonec zakončil svou střelou Adam Dvořák. Jeho zakončení ale bylo poměrně ukvapené, jelikož pálil z poměrně dost velkého úhlu.
     
    19:20
    Po zisku kotouče se do útoku dostal se svými spoluhráči Dominik Luža. Počínání jeho formace před bránou Plzně ale netrvalo příliš dlouho, jelikož sudí nyní odpískal ofsajd.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:59.
     
    Během úvodní dvacetiminutovky jsme byli svědky jasné dominance favorita ze západu Čech, který se i díky početním výhodám dostal do dvoubrankového vedení. Právě vyloučení zatím kosí Berany, kteří ani jednu z přesilovek neubránili.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:57
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Adam Laciga – 2 min., podrážení).
     
    21:56
    Na úvod oslabení se ševcům podařilo vyhodit. Následně na to se ale dostal ke střele Marek Kopic po kombinaci s jeho spoluhráči. Jeho prudká střela od pravého kruhu ale pouze rozduněla betony.
     
    22:55
    K dalšímu pokusu se dostal Jan Slanina, který tentokrát pálil z prostoru mezi kruhy. V jeho případě se ale kotouč ani nedostal k bráně, jelikož ho zastavil jeden z obránců svou holí.
     
    23:54
    Na vhazování u svatyně ševců získal puk Adam Ženíšek, který ho okamžitě poslal na modrou. Jeho spoluhráči se ale nepodařilo na kotouč natáhnout, a ten tak končí až u Němečka.
     
    24:44
    Zlín právě vstřelil branku!
    Svůj první gól si připisují i ševci! Postaral se o něj MATYÁŠ DĚDEK, který využil bleskové útočné akce jeho celku, díky které se mu podařilo kotouč propasírovat až za záda gólmana.
     
    25:43
    Ihned po vstřeleném gólu měl velkou šanci na vyrovnání Jakub Čechmánek, který využil obrovské hrubky soupeře v obraně. Díky ní se dostal do samostatného úniku, který ale skončil pouze skvělým zákrokem brankáře.
     
    26:42
    Na druhé straně neměl daleko k odpovědi Marek Kopic, který se dostal do akce dva na dva. Jeho zakončení od levého kruhu ale trefilo pouze betony Synka.
     
    27:41
    O střelu od modré se postaral Daniel Malák. Jeho pokus mu ale vůbec nesedl, kvůli čemuž skončil pouze na zadním mantinelu. Za ním po dlouhém souboji získal puk nakonec jeden z jeho spoluhráčů.
     
    27:56
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Stanislav Kunst – 2 min., podrážení).
     
    28:55
    Oproti předchozím přesilovkám se ševci svou defenzívou projevují mnohem silněji. Díky tomu se jejich soupeř nedostal snad k ani jedné střele.
     
    29:54
    Tak toto bylo brilantně zahrané oslabení ze strany žlutomodrých. V jeho druhé půli se navíc domácí dostali k snad ještě více střelám než indiáni během celých dvou minut.
     
    30:53
    Hra pět na pět očividně svědčí hráčům z Čech mnohem více. Po konci početní výhody se totiž opět usadili v útočném pásmu. Ani tentokrát se ale nakonec neostali k ani jedné střele.
     
    31:52
    Do další šance v podobě úniku dva na dva se dostal se svým kolegou Dominik Luža. Ten se pokusil najít svého spoluhráče křižnou přihrávkou, k jeho smůle ale trefil pouze brusli jednoho z obránců.
     
    32:31
    Do dalšího útoku se mohli dostat ševci, kteří byli opět dobře rozjetí. K jejich smůle je ale v postupu vstříc svatyni soupeře zastavila vlastní chyba, po které sudí odpískal ofsajd.
     
    32:46
    Oddechový čas pro hosty.
     
    33:27
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A je tady další gól indiánu, kterému předcházel faul! V tomto případě se ale sudí rozhodl pro trestného střílení! Této nabídky skvěle využil ADAM DVOŘÁK, který dokázal vymíchat brankáře natolik, že mu zvládl poslat puk mezi betony.
     
    33:43
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto je bleskurychlá odpověď ze strany Beranů! Postaral se o ní MATYÁŠ DĚDEK, který vstřeluje gól pouhých patnáct vteřin po trestném střílení soupeře. Asistence: Lukáš Heš.
     
    34:42
    Na vhazování u brány ševců získal kotouč jeden z indiáni. Po dlouhém souboji v rohu hřiště ale přichází ke slovu domácí, kteří se hrnou do útoku. Ten ale nakonec končí pomalu dřív, než vůbec začal, a to po mizerné přihrávce Patrika Nábělka.
     
    35:41
    V útočném pásmu zvládl vybojovat puk Lukáš Chludil. Jeden z obránců si ale na něho počkal a téměř okamžitě ho přimáčkl k mantinelu. I přesto se ale dostal ke střele od modré Adam Burian.
     
    36:40
    Do útočného pásma se pokusil poslat svou formaci Dominik Luža. Jeho přihrávka na modrou ale skončila pouze na holích soupeře. Ani on si ale nevedl o moc lépe, jelikož se dostal do postavení mimo hru.
     
    37:39
    Nahození za bránu poslal Lukáš Heš, který ale našel pouze obránce z Čech. Následně na to se ale přece jenom dostal k zakončení Jakub Masař. Ten ale pálil z dost těžké pozice, kvůli čemuž mu střela vůbec nevyšla.
     
    38:38
    Stejně jako na konci minulé třetiny, tak i tentokrát jsou u puku indiáni. Konkrétně jim je Jakub Hamšík, kterému ale při zakončení sjel puk z hole a tak se dostal pouze k jednomu z Beranů.
     
    39:37
    Do jedné z posledních šancí se dostal Dominik Luža, a to při úniku dva na dva. Jeho zakončení ale nebylo vůbec ideální, kvůli čemuž se kotouč pouze odrazil od zadního hrazení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:42.
     
    Během druhé třetiny jsme byli svědky rovnou tří branek, z čehož dvě padly za záda Plzeňského gólmana. Díky tomu se ševci výrazně přiblížili zisku bodů. Pokud ale bude stále pokračovat jejich trend v počtu faulů, budou to mít indiáni podstatně více snadné.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Na úvodním buly poslední dvacetiminutovky získal puk Jakub Čechmánek. Právě on se i následně téměř dostal do samostatného úniku, nakonec ho ale pohotově odstavil od puku jeden z obránců.
     
    41:43
    Od modré nyní pálil Patrik Nábělek. Jeho pokus ale zcela minul bránu. I přesto se ale k následné dorážce dostal Lukáš Chludil, který ale puk za záda gólmana neprocpal.
     
    42:42
    Úvod této třetiny indiánům vůbec nevychází. Když se přece jenom dostali k puku, po poměrně vydařeném tlaku soupeře, vyhodili pouze na zakázané uvolnění.
     
    43:41
    Od modré vyslal na bránu jedovatou střelu Tadeáš Talafa. Jeho pokus ale těsně minul pravou tyč. Následný odraz nakonec Němeček schovává pod svou lapačku.
     
    44:10
    Dvě ukázkové kličky ze své dílny nám nyní předvedl opět Tadeáš Talafa, který se díky nim zbavil nepříjemně dotírajícího obránce na modré. Jeho následný pokus na vyrážečku ale skončil schovaný na těle gólmana.
     
    44:39
    A máme tady první útok ze strany indiánů. Ten neskončil ani po dlouhém boji o kotouč v rohu kluziště. Jejich akce ale nakonec končí Vlastimil Kvasnička, který našel pouze vyrážečku Synka.
     
    44:48
    Do dalšího samostatného úniku se mohl dostat Lukáš Heš, a to po ukázkové přihrávce vzduchem. Nakonec ale tuto myšlenku skvěle přečetl jeden ze soupeřů, který kotouč svou holí zastavil.
     
    45:08
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto byla ukázkově zahraná výhoda! Ta se vlekla po dlouhou dobu, díky čemuž se podařilo ševcům usadit v útočném pásmu. Toho využil LUKÁŠ HEŠ, který pálil z první po obdržené křižné přihrávce. Asistence: Dominik Luža a Tadeáš Talafa.
     
    46:07
    Po vyrovnávací brance hrají indiáni jako vyměnění. Od vhazování jsou téměř neustále u puku, a jejich útočná akce nebere konce. Nakonec je ale zastavila vlastní chyba v podobě ofsajdu.
     
    47:06
    Na vhazování u trestných lavic získal puk Lukáš Chludil. Jeho následnou přihrávku ale našel pouze jeden ze soupeřů, který poslal puk za bránu ševců.
     
    47:23
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Adam Dvořák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    48:22
    Poslední početní výhoda vyšla ševcům na výbornou, a ani tato neměla daleko k úspěchu. Po střele Tadeáše Talafy z velkého úhlu ale jeden z indiánů poslal puk pryč přes celé kluziště.
     
    49:21
    Velkému tlaku na modré odolal Tomáš Pilát, který nakonec našel skulinku na přihrávku podél mantinelu. Jeho spoluhráč ale už tak úspěšný nebyl a tak Berani přichází o útočné pásmo.
     
    50:20
    Po mnoha pokusech se přece jenom hostům podařilo projít přes střední pásmo a hned z toho byla šance. Dostal se do ní Jan Slanina, který byl ale v kritický moment před brankářem odstaven od puku.
     
    51:19
    Do dalšího útoku poslal své kolegy Adam Dvořák. Díky tomu se ke střele z velkého úhlu dostal Marek Soukup. Jeho zakončení ale moc šancí na úspěch nemělo.
     
    52:18
    Z rohu kluziště se dokázal prodrat Marcel Marcel. Jeho zpětná přihrávka ale byla příliš prudká, takže se k ní dostal pouze jeden z obránců domácího celku.
     
    53:17
    Zpoza vlastní brány dokázal založit útočné tažení jeho formace Adam Burian, a to i přesto, že byl pod celkem dost velkým tlakem. Jeho bojovnost ocenil jmenovec Adam Laciga, který ale svou střelou na gólmana nevyzrál.
     
    54:16
    Tak tato akce indiánům vůbec nevyšla. O nahození se pokusil Josef Dáňa. Jediným hráčem, který našel jeho nabídku byl ale on sám. Po souboji s jedním z obránců navíc o puk přišel.
     
    55:15
    Na druhé straně kluziště se ale nyní svádí obrovská bitva mezi žlutomodrými a jejich soupeřem. Berani ale zatím neúspěšně obstřelují branku soupeře, a to hlavně kvůli obětavým blokům defenzívy.
     
    56:14
    Na dosah ruky měl Jakub Čechmánek samostatný únik. Ani v tomto případě ale nebyl u puku první on, nýbrž jeho soupeř, který poslal puk do rohu hřiště.
     
    57:13
    Tak toto byla obrovská šance na pozdní gól, do které se dostal Dominik Soukup. Po zakončení jednoho z jeho spoluhráčů se dostal k dorážce, která ale nakonec projela pouze těsně vedle levé tyče.
     
    58:12
    Do početní výhody se nyní mohli dostat ševci. Po zákroku jednoho ze soupeřů se Adam Burian jen nevěřícně dívá na sudího, jelikož podle něho ho soupeř sekl. Rozhodčí ale zůstává v klidu a hra pokračuje.
     
    59:11
    Závěr této třetiny patří pro změnu jednoznačně indiánům, kteří nyní zcela jasně udávají tempo hry. V cestě za úspěchem jim ale stojí zeď jménem Tobiáš Synek, který stále drží veškeré naděje Beranů na zisk bodů.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Prodloužení začne přibližně v 19:13.
     
    Během poslední dvacetiminutovky jsme byli svědky pouze jedné branky, o kterou se postaral dorostenec Lukáš Heš. Indiáni ale i tak můžou být rádi, že obdrželi pouze jeden gól, jelikož forma ševců v průběhu třetiny byla doslova drtivá.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:45
    Tak toto byl opravdu tvrdý hit od Václava Adamce, kterým zastavil celou útočnou akci soupeře. I přes hlasitý nesouhlas střídačky se ale podle sudího o faul nejednalo.
     
    61:44
    Začátek prodloužení zatím jasně patří ševcům, což dokázal i Jakub Čechmánek, který se téměř dostal do samostatného úniku. Ani tentokrát ale nedokázal obelstít obranu Plzně.
     
    62:43
    Do jednoho z prvních útoku se mohli dostat indiáni. Zastavila je ale vlastní nepozornost, po které byl odpískán ofsajd. Nakonec je toto zaváhání ale nemusí příliš mrzet, jelikož se po vhazování dostali opět k puku.
     
    63:31
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak tady měli hosté velkou smůlu. Po zakončení jednoho ze soupeřů se totiž dostal k odraženému kotouči VOJTĚCH RIEDL. Ten svým zakončením z prostoru mezi kruhy trefil přesně pravý horní růžek brány a jako správný kapitán rozhodl celé utkání. Asistence: Lukáš Chludil a Tomáš Martinec.
     
    Konec zápasu.
     
    Během prodloužení jsme byli svědky, stejně jako v poslední třetině, téměř konstantní dominance ševců, která jim nakonec přinesla i výhru a veledůležitý zisk alespoň dvou bodů.
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (19:21:32)

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 25. Dědek, 34. Dědek (Lukáš Heš), 46. Lukáš Heš (Luža, Talafa), 64. Riedl (Chludil, Martinec) – 12. Kopic (Hamšík, Dvořák), 15. Slanina (Soukup, Pánek), 34. Dvořák (TS)


    Berani Zlín: Synek (Šarman) – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Velikovský, Riedl (C), Kráčalík – Martinec, Dědek, Masař, Pilát, L. Heš, Luža (A), Chludil, Čechmánek, Laciga
    Trenér: Juraj Jurík

    HC Škoda Plzeň: Němeček (Vondraš) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Malák (C) – Kvasnička, Eremiáš, Kopic (A), Adamec, Korčák, Soukup, Dvořák, Slanina (A), Marcel, Soukup, Ženíšek, Dáňa
    Trenér: Petr Vojan

    Rozhodčí: Kubičík, Blaha – Gebauer, Tvrdý
    bahis siteleri