USA – Kanada 5:0 (kon.) | Česko – Itálie 5:0 (kon.) | Slovensko – Čína 0:7 (kon.)
konec
Slovensko
0:7 (0:2, 0:1, 0:4)
Čína
Sobota 05.03.2022, 13:05 • Národní krytý stadion, Peking, Čína • Paralympiáda - para hokej • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:05.
     
    Vítejte u přenosu z prvního zápasu slovenského para hokejového týmu! Země pod Tatrami se utká od 13:05 středoevropského času s domácí Čínou. Hezkou zábavu přeje Michael Schuster.
     
    Slovensko

    Slovenský tým je tvořený 12 hráči a 2 brankáři. Z celkem 14 hráčů jich hned 11 hraje v české para hokejové soutěži. Z pohledu českého fanouška tak tento zápas bude zajímavý nejen kvůli tomu, že zápas hraje náš nejbližší soused, ale i kvůli tomu, že se dá předpokládat, že zápas Slovenska s Čínou napoví, jak bude vypadat zápas Číny s Českem.

    Slováci se mohou spolehnout na služby produktivního Martina Joppy. Ten v dresu Zlína v české lize vstřelil 15 branek a je na prvním místě střelců společně s Pavlem Kubešem – kapitánem české reprezentace. Na druhé straně kluziště se Slováci mohou spolehnout na Eduarda Lepáčka, který je golmanem s druhou nejvyšší úspěšností zákroků c české para lize.


    Průměrný věk týmu je 36 let.

     
    Čína

    Čína do dnešního zápasu proti Slovákům vstupuje s jednou velikou výhodou, když pomineme výhodu domácího prostředí. Nikdo totiž neví, co od domácího týmu čekat. Zatímco všechny ostatní týmy na Paralympijských hrách proti sobě pravidelně hrají na jiných para hokejových turnajích a znají tak své silné a slabé stránky nebo i celkově styl hokeje, o Číně toho z ostatních týmů nikdo moc neví. Dnešní zápas tak bude důležitý snad pro všechny na turnaji a budou ho pravděpodobně sledovat buď živě na Národním krytém stadionu v Pekingu, nebo prostřednictvím některé z přenosových služeb v pohodlí svého hotelu.

     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Lepáček (Pastucha) – Kaščák, Ferenčík, Štít, Kardoš, Hlinka – Ligda, Fojtík, Večerek, Stašák, Joppa, Korman, Turic
    Trenér: Radoslav Bielečka

    Čína: Wang W. (Ji) – Xu, Zhu, Lyu, Hu – Wang Z., Shen, Cui, Song, Wang J., Zhang, Tian, Qiu, Li, Yu
    Náhradníci: Bai, Che
    Trenér: Nikolay Sharshukov

    Rozhodčí: Webinger (CAN) – Beelen (NED), Vaněk (CZE).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    A utkání nám začalo zostra! Dvě obrovské příležitosti si vypracoval Zhidong Wang. Nejprve si po nájezdu zleva vytvořil prostor na střelu, ale jeho rána letěla nad branku. Puk si stejný hráč dojel a i z druhého pokusu to vypadalo slibně. Zhidong Wang ale ani napodruhé nezamířil přesně.
     
    02:42
    Slováci se zatím nedostali do zápasu a musí převážně bránit. Po úspěšném bloku Erika Fojtíka se mohl do úniku dostat Marian Ligda. Puk ale na poslední chvíli uskočil mimo dosah slovenského hráče.
     
    04:26
    Nepovedená rozehra a další šance Číny! Song zachytil křížnou přihrávku středem v obranném pásmu Slovenska a měl dostatek času na přípravu střely. Jeho projektil ale zamířil o pár centimetrů nad branku Slovenska.
     
    06:51
    Asijskému týmu nevyšla rozehrávka. Jediná hráčka v zápase Yu odjela jinam, než to její spoluhráč v bílém čínském dresu čekal. Po nepovedené rozehře se tak píská icing čínskému výběru.
     
    08:22
    Vyloučení v týmu Čína (Wang Jujiang – 2 min, držení).
     
    08:39
    Čína právě vstřelila branku!
    Autorem branky je Yifeng SHEN, který po nepovedené rozehrávce Slováků zachytil puk ve vlastním pásmu, přejel celé kluziště a poslal puk mimo dosah brankáře Lepáčka.
     
    09:50
    Wang Zhidong se dostal do úniku, ze stoprocentní šance ale nedal! Slováci si s přesilovkou zatím nevědí rady.
     
    10:22
    Čína v plném počtu.
     
    12:30
    Marián Ligda stíhá čínskou rozehrávku, tým hostitelské země ale rychle otáčí hru.
     
    13:01
    Čína právě vstřelila branku!
    Autorem branky je Yifeng SHEN, který znovu po rychlém přechodu překvapil celou defenzivu Slovenska a přesnou střelou pod lapačku rozjásal čínské příznivce v ochozech. Asistence: Wang Zhidong.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Po dvaceti minutách naši bratři ze Slovenska nemůžou být se svým výkonem vůbec spokojení. Poprvé inkasovali ve vlastní přesilové hře, když přes celé kluziště ujel Shen a otevřel skóre zápasu. O druhou gólovou radost pekingského obecenstva se postaral znovu po rychlém přechodu svojí druhou trefou v zápase a na turnaji Shen. Druhá třetina začne přibližně v 13:42 středoevropského času. Pokud náš textový přenos sledujete z Číny, platí pro vás čas začátku další třetiny 20:42.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    17:00
    Do druhé třetiny nastoupil slovenský tým viditelně povzbuzenější a dostávají se zpátky do hry. Vinou nepřesností v rozehrávce ale zatím nedokáží výrazně ohrozit čínskou branku. Nejprve Slováky zabrzdil ofsajd, nyní zakázané uvolnění.
     
    18:00
    Střela Zhanga byla razantní, postrádala ale přesnost a jen rozezněla mantinel za slovenskou brankou. Na puku však stále zůstávají Číňané.
     
    19:43
    Čína právě vstřelila branku!
    Yutao CUI nabral rychlost a z pravého kruhu vystřelil přesně kolem Lepáčkovy lapačky. Asistence: Wang Zhidong, Yifeng Shen.
     
    21:17
    Slovenské para hokejisty třetí inkasovaná branka viditelně srazila. V momentě, kdy se konečně začali dostávat více do hry přidali Číňané ve svém úsilí a vstřelili třetí branku. Slovenští para hokejisté teď převážně jen brání svoji branku.
     
    Střely na branku:
    Slovensko – Čína 2:14
     
    23:45
    Po dalším rychlém čínském útoku chytil Lepáček puk do lapačky. Dojíždějící útočník Shen do slovenského golmana plnou rychlostí najel a způsobil velkou melu před slovenskou brankou.
     
    23:45
    Vyloučení v týmu Slovensko (Joppa – 2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu Čína (Hu – 2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu Čína (Li – 2 min, nedovolené bránění brankáři).
     
    25:45
    Oba týmy v pěti hráčích.
     
    27:47
    Slováci dobře přečetli záměr čínských para hokejistů a obrali posledního bránícího hráče o puk. Slovenský útočník byl ale pomalejší než dojíždějící Číňan, a protože viděl, že golman pořadatelské země je povyjetý, zvolil překvapivou střelu obloukem. Puk byl blízko branky, nakonec ale vysoký lob dolétl až za branku.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po druhé třetině je stále ve vedení tým Číny, který v prostřední třetině přidal jeden gól zásluhou Cuiho. Slováci se zlepšili, rychlost čínského bruslení jim ale dělá zatím velké problémy.
    30 minut hry za námi a 15 minut hry před námi. Podaří se Číně dovézt zápas do vítězného konce, nebo se Slovákům podaří zápas otočit? Zůstaňte s námi a dozvíte se odpověď. Pokračujeme v 14:21 středoevropského času a v 21:21 Pekingského času.
     
    Počet střel na branku po druhé třetině:
    Slovensko – Čína 2:16
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:10
    Famózní Lepáček! Znovu unikl středem jeden z rychlých čínských para hokejistů a probil se přes všechny slovenské hráče. Slovenský golman ale vytasil úchvatný zákrok a přesně jím vystihl směr puku. Slovensko mu tak může děkovat, že zatím na soupeře ztrácí jen tři branky a rozdíl není ještě větší.
     
    32:12
    Vyloučení v týmu Čína (Tian – 2 min, nedovolené bránění brankáři).
     
    32:19
    Fojtík si našel sražený puk a prozkoušel pozornost golmana Weie Wanga. Čínský maskovaný muž ale puk vyrazil do rohu kluziště. Slováci ale zůstávají při puku.
     
    32:51
    Čína právě vstřelila branku!
    Yifeng SHEN sebral puk ve vlastním obranném pásmu a znovu s ním unikl až k brance Slovenska. Zrychlil a objel slovenského obránce a pak si pomocí blafáku poradil i s brankářem Lepáčkem. SHEN navíc zkompletoval hattrick. Asistence: Zhidong Wang.
     
    34:12
    Čína v plném počtu.
     
    34:58
    Lisi udělal oblouk na levém kruhu a zbavil se dotírajícího protihráče. Jeho střela by pravděpodobně letěla do branky, brankář Lepáček ale včas vytasil svojí lapačku.
     
    35:13
    A po nepovedené rozehře Slováků za svojí brankou mohlo být ještě hůře. Z bezprostřední blízkosti ale čínský útočník minul stoprocentní šanci.
     
    35:27
    Vyloučení v týmu Slovensko (Korman – 2 min, hrubost).
     
    36:49
    Slováci úspěšně vyhazují a osvobozují se na pár vteřin z přesilovkového tlaku soupeře.
     
    37:27
    Slovensko v plném počtu. Čína nabídnutou přesilovou hru nevyužívá.
     
    38:00
    Čína právě vstřelila branku!
    Autorem branky je Hongguan LI, který si poodjel od pravého mantinelu a z kruhu vypálil pod sáněmi slovenského obránce. Asistence: Zhi Lyu.
     
    40:23
    Vyloučení v týmu Slovensko (Ferenčík – 2 min, držení).
    Vyloučení v týmu Čína (Xu – 2 min, držení).
    Oba týmy hrají ve čtyřech hráčích.
     
    41:21
    Čína právě vstřelila branku!
    Autorem branky je Yifeng SHEN, který počtvrté nabral rychlost a počtvrté zaznamenává branku. Slovensko tak prohrává už 6:0.
     
    42:23
    Oba týmy v plném počtu.
     
    43:10
    Vyloučení v týmu Slovensko (Joppa – 2 min, hákování).
     
    43:31
    Li projel znovu úplně volný a nikým nebráněný středem kluziště a dostal se až ke střele. Tu opět famózním zákrokem zneškodnil Lepáček.
     
    43:58
    Čína právě vstřelila branku!
    Čína opět svým obvyklým způsobem vstřelila další branku. Autorem branky je Jintao TIAN, který se zmocnil puku ve střední třetině a dojel si s ním až k brance našich sousedů a poslal puk nechytatelně do horního rohu.
     
    Konec zápasu.
     
    Čína dnešní zápas vyhrála překvapivě jednoznačně. Prakticky všechny góly padly z úplně stejných situací a úplně stejným stylem. Čínský hráč nabral rychlost, ujel všem protivníkům a přesnou ránou vstřelil gól. Takto se to zemi hostící Paralympiádu podařilo hned sedmkrát. Naopak Slovákům se žádný gól vstřelit nepodařilo a hned z prvního zápasu obdrželi nepříjemnou dávku gólů do své sítě.
     
    Děkuji za pozornost při textovém přenosu z Pekingu a těším se zase někdy napočtenou, například při zítřejších zápasech para hokeje. (14:58:06)

    Michael Schuster

    Branky a nahrávky: 9. Shen, 14. Shen (Zhidong), 20. Cui (Zhidong, Shen), 33. Shen (Wang), 38. Li (Lyu), 42. Shen (Cui), 44. Tian (Zhu, Ji)


    Slovensko: Lepáček (Pastucha) – Kaščák, Ferenčík, Štít, Kardoš, Hlinka – Ligda, Fojtík, Večerek, Stašák, Joppa, Korman, Turic
    Trenér: Radoslav Bielečka

    Čína: Wang W. (Ji) – Xu, Zhu, Lyu, Hu – Wang Z., Shen, Cui, Song, Wang J., Zhang, Tian, Qiu, Li, Yu
    Náhradníci: Bai, Che

    Trenér: Nikolay Sharshukov

    Rozhodčí: Webinger (CAN) – Beelen (NED), Vaněk (CZE)
    bahis siteleri