Watford – Arsenal 2:3 (kon.) | Manchester City – Manchester Utd. 4:1 (kon.)
konec
Manchester City
4:1 (2:1)
Manchester United
Neděle 06.03.2022, 17:30 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Věřím, že vás krásná bitva o Manchester bavila a někdy příště se budu u dalších přenosů těšit, na počtenou. (19:40:42)
     
    Dnešní utkání sledovalo 53 165 diváků.
     
    Statistiky utkání:

    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 10:2.
    Střely mimo: 6:1.
    Rohy: 9:3.
    Ofsajdy: 0:1.
    Fauly: 10:14.
     
    Derby v Manchesteru tak končí jasnou výhrou Citizens nad United v poměru 4:1! Sky Blues byli lepší již v první půli a v druhém poločase rozdíl mezi oběma týmy ještě vzrostl, celek pod vedením Pepa Guardioly zcela ovládl hrací plochu a přidal další dvě branky, o které se postaral Rijád Mahriz, jenž nakonec určil finální skóre tohoto duelu. Na hrdinu utkání, Kevina De Bruyneho, však v závěrečném účtování ztrácí jednu asistenci.

    Manchester City tak odsakuje Liverpoolu na čele Premier League na rozdíl šesti bodů. Mužstvo Jürgena Kloppa má ale zápas navíc, kde bude moci ztrátu zase vydělit dvěma.

    Manchester United dnes žádné body na Old Trafford nepřiveze. Postup do Champions League se mu tak vzdaluje, nejspíš bude odsouzen k boji s West Hamem a Tottenhamem o Evropskou či Evropskou konferenční ligu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Jakmile se dotkl balon u půlící čáry země, sudí Oliver odpískal konec utkání, Citizens vítězí v bitvě o Manchester!
     
    90+4
    Mičuda je za autovou čárou, fotbalisté Sky Blues budou ještě jednou vhazovat merunu zpět do hry u půlící čáry.
     
    90+3
    Citizens to ještě nestačí, Jack Grealish a Rijád Mahriz kombinovali před šestnáctkou United, k zakončení se ale nedostali.
    90+2. Rijád MAHRIZ - 4:1
     
    90+2
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Tak přece jen je to gól! Sudí Oliver se ještě musel poradit s VARem, nakonec však zásah RIJÁDA MAHRIZE uznává, ofsajdové postavení je zrušeno, Citizens vedou 4:1! Asistence: Ilkay Gündoğan.
     
    90+1
    Etihad Stadium už stálo na nohách, protože Rijád Mahriz dostal přihrávku za defenzivu United a šel sám na klec United! Na jeho ránu z levé strany si sice David de Gea sáhl, vyrazit mimo bránu ji ale nedokázal, míč skončil v síti! Gól však neplatí pro ofsajd.
     
    90
    Jack Grealish poslal z levé strany krásný přízemní centr na zadní tyč, tam však Ilkay Gündoğan roli zakončovatele nezvládl, když svým nezdařeným pokusem vůbec netrefil klec United ve velké příležitosti!
     
    89
    Jack Grealish má balon ve středu hrací plochy, krásnou kombinaci předvedli následně Ilkay Gündoğan a Rijád Mahriz, druhý jmenovaný alepo centru z pravé strany nedokázal dobře zakončit.
     
    88
    Marcus Rashford se dostal po pravé straně kupředu a centrem na zadní tyč hledal Bruna Fernandese, Ederson se však vyšrouboval do vzduchu a posunul míč rukou pryč z nebezpečného prostoru.
     
    88
    Rodri krásným průnikovým pasem vyslal kupředu na levé straně Joãa Cancela, jenž ale nezpracoval ideálně a s míčem je až u rohového praporku.
     
    87
    Ilkay Gündoğan vysouvá na pravém křídle Bernarda Silvu, jenž akci zpomaluje a přes Jack Grealishe přesouvá balon k levé lajně.
     
    86
    Etihad Stadium je na nohou, fandové skáčou zády k trávníku a slaví dominanci svého celku. Phil Foden mezitím zahrál rohový kop, po němž Rijád Mahriz napálil ostrou ránou jednoho ze soupeřů do obličeje.
     
    86
    Aaron Wan-Bissaka dostal až příliš prudkou přihrávku na pravou stranu hrací plochy a na trávníku ji neudržel, mičuda šla od jeho kopačky do zámezí.

    Petr Šatalík

    Branky: 5. De Bruyne (B. Silva), 28. De Bruyne, 68. Mahriz (De Bruyne), 90+2. Mahriz (Gündoğan) – 22. Sancho (P. Pogba)

    Karty:   63. Maguire (MAN)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 6:1. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:14.
    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Laporte, Cancelo – De Bruyne (C) (80. Gündoğan), Rodri, B. Silva – Mahriz, Grealish, Foden.
    Náhradníci: Carson – Zinčenko, Mbete, McAtee, Gündoğan, Fernandinho, Sterling, Jesus, Delap.

    Trenér: Pep Guardiola

    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Telles – McTominay, Fred – Sancho, B. Fernandes, P. Pogba (64. Rashford) – Elanga (64. Lingard).
    Náhradníci: D. Henderson – E. Bailly, P. Jones, Dalot, Mata, Lingard, N. Matić, Medžbrí, Rashford.

    Trenér: Ralf Rangnick

    Rozhodčí: Oliver – Bennett, Ledger – Madley

    Diváci: 53 165.
    bahis siteleri