Calgary – Detroit 3:0 (kon.) | Boston – Arizona 3:2 (kon.) | New Jersey – Anaheim 2:1 (2:0 po s.n.)
Ottawa – Chicago 3:6 (kon.) | Montreal – Seattle 3:4 (0:1 po s.n.) | Dallas – NY Rangers 4:7 (kon.)
San Jose – Los Angeles 5:0 (kon.) | Edmonton – Tampa 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Carolina 4:2 (kon.)
Buffalo – Toronto 5:2 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
5:2 (0:0, 2:2, 3:0)
Toronto Maple Leafs
Neděle 13.03.2022, 21:20 • Tim Hortons Field, Hamilton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný nedělní večer. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Buffalem a Torontem.
     
    Buffalo Sabres

    Hokejisté Buffala měli skvělý vstup do sezóny, pohybovali se na nejvyšších příčkách ligy. Postupně ale jejich forma upadala a momentálně jsou Šavle už prakticky bez šance na postup. V 59 zápasech nasbírali slabých 46 bodů a ve Východní konferenci je na tom hůře pouze loňský finalista Montreal. Aktuální formu svěřenců kouče Granata lze hodnotit jako solidní, v předešlých pěti střetnutích třikrát zvítězili a dvakrát prohráli, naposledy zdolali v domácí aréně Vegas 3:1. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Američan Tage Thompson se 42 body.
     
    Toronto Maple Leafs

    Toronto je na tom, podle očekávání, oproti dnešnímu soupeři výrazně lépe. Ve Východní konferenci mu náleží čtvrtá pozice, přičemž na třetí Tampu ztrácí jediný bod, před pátým Pittsburghem je pouze o skóre. Keefeho družina držela sérii dvou vítězství v řadě, když si poradila s Columbusem a Seattlem, načež třetí nepřidala, protože na domácím ledě překvapivě padla 4:5 po prodloužení s Kojoty z Arizony. Týmové produktivitě vévodí čtyřiadvacetiletý americký útočník Auston Matthews se 76 body.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Petr Mrázek (TOR)
    David Kämpf (TOR)
    Ondřej Kaše (TOR)
     
    Úvodní sestavy:

    Buffalo Sabres: C. Anderson (Tokarski) – Jokiharju, Dahlin, Bryson, M. Samuelsson, Pysyk, Hägg – Tuch, Tage Thompson, J. Skinner – Okposo (A), Mittelstadt, V. Olofsson – Hinostroza, Cozens, Krebs – Hayden, Eakin, R. Asplund.
    Trenér: Don Granato

    Toronto Maple Leafs: P. Mrázek (Kallgren) – Liljegren, Rielly (A), Ljubuškin, R. Sandin, Holl, Brodie – Marner, Matthews (A), Bunting – W. Nylander, Tavares (C), O. Kaše – Engvall, Kämpf, I. Michejev – Simmonds, Spezza, Kerfoot.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Rozhodčí: Sutherland, Luxmore – Berg, Shewchyk.
     
    Týmy přicházejí na ledovou plochu. Větších ovací se dočkalo Toronto, které je dnes sice vedeno jako hostující mužstvo, avšak dnešní Winter Classic se hraje v Hamiltonu a do tohoto města to mají blíž právě fanoušci Toronta.
     
    Na stadiónu je osobně přítomen i Wayne Gretzky, nejlepší hokejista všech dob. Na starosti si bere předzápasový proslov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Očekávané Winter Classic odstartovalo! Na buly uspěl domácí útočník Tage Thompson, do útoku tak míří Šavle! Akce začíná u Hägga.
     
    00:39
    Právě Robert Hägg však nepřesně rozehrál a do protiútoku vystartoval Mitchell Marner. Od pravého mantinelu hledal a našel před bránou Buntinga, ten tečoval těsně vedle pravé tyče.
     
    01:23
    Kyle Okposo oslovil mezi kruhy Victora Olofssona. Švédský forvard vypálil forhendem z první, kus černé gumy nasměroval o kousek nad horní tyčku.
     
    01:50
    Pod tlakem si Rasmus Dahlin poradil na jedničku. Tělem odstavil forčekujícího Čecha Kämpfa a po levém mantinelu vyhodil alespoň do střední třetiny.
     
    02:23
    Pravou stranou vrátil hru do útočného pásma Pierre Engvall. Zbylí parťáci z formace se ovšem vydali na střídačku, forvard Toronta sám proti dvěma neuspěl.
     
    02:57
    První těžší zákrok střetnutí si připsal Petr Mrázek. Výborně se přesunul ke své levé tyčce, aby výstrojí vyrazil pokus Haydena, rady si věděl i s dorážkou téhož hráče.
     
    03:30
    Do úniku ostal nahrávku Jeff Skinner. K zakončení se ovšem nedostal, protože skvěle zapracoval Timothy Liljegren. Soka dostihl a čistým způsobem jej obral.
     
    03:55
    Důrazné napadání domácího celku přináší kýžené ovoce. Peyton Krebs obtěžoval Kašeho, na němž získal kus černé gumy, ale na Holla již nevyzrál.
     
    04:28
    Sám proti čtyřem si William Nylander poradil obstojně. Po mantinelu nahodil kotouč za bránu soupeře, kde bránící Mark Pysyk přetlačil Matthewse.
     
    04:44
    Z velkého úhlu střílel Vinnie Hinostroza. Petr Mrázek s podobnou možností počítal, prostor u své pravé části brankové konstrukce nenechal.
     
    05:03
    Hinostroza při chuti! Znovu vybojoval kotouč v levém kruhu a opět pálil z velkého úhlu. Mrázek měl v tomto případě štěstí, puk jej trefil do masky.
     
    05:58
    Protože Rasmus Asplund upadl, tak Ilja Ljubuškin neměl žádné problémy pohlídal puk letící na zakázané uvolnění. Hra se stěhuje před Andersona.
     
    06:23
    Auston Matthews vymyslel zpoza brány parádní nahrávku mezi kruhy na Mitchella Marnera. Ten neváhal a střílel z první, Andersona napálil do výstroje.
     
    06:57
    Hostující kapitán John Tavares ukázal, že umí zabrat i do defenzivy. Zachytil pohyb Peytona Krebse, jemuž čistým způsobem vypíchl hrací předmět z pod hole.
     
    07:32
    Ondřej Kaše si v poslední chvíli rozmyslel střelu z pravého kruhu, ještě mezi kruhy hledal Johna Tavarese. Překvapenému Kanaďonovi puk podjel pod hokejkou.
     
    07:57
    Toronto začíná přidávat na aktivitě. Pierre Engvall viděl najíždějícího Ilju Michejeva, jehož ovšem spatřil i Mark Pysyk, pas konkurent azastavil.
     
    08:24
    Vhazování proběhne po levici Craiga Andersona. Důvodem je fakt, že Cody Eakin nedosáhl na přihrávku Dahlina, rozhodčí proto musel odpískat icing.
     
    08:59
    Zkušený kanadský útočník Jason Spezza kvedlal s kotoučem za bránou soupeře. Najednou proti němu vystartovali dva soupeři, s čímž viditleně nepočítal, nechal se obrat Henrim Jokiharjuem.
     
    09:26
    Zničehonic musel těžký zákrok předvést Petr Mrázek. Puk doputoval do pravého kruhu k Dahlinovi, ten prověřil pevnost pravého betonu gólmana.
     
    09:45
    S lehkým nahozením Liljegrena od pravého mantinelu si Craig Anderson hravě poradil. Nastavil lapačku a kus černé gumy v ní uschoval.
     
    10:13
    Kde se vzal, tu se vzal za obranou Toronta obránce Sabres Rasmus Dahlin. Nad neposedným kotoučem ovšem nezískal plnou kontrolu a ve finále musel sáhnout k zakončení s hokejkou mezi nohama, což Mrázek včas zaregistroval a bez větších problémů zakročil.
     
    10:44
    Souboj o kotouč za bránou Buffala podpořil i defenzivně laděný hokejista TJ Brodie. Ani on však nedokázal zabránit Pysykovi ve vyhození do středního pásma.
     
    11:11
    Útok domácího mužstva rozjel po levém mantinelu Alex Tuch. Pěkně se prosmýkl kolem Loljegrena, načež mu okamžitě zkřížil cestu Justin Holl a ten puk vybojoval do své moci.
     
    11:56
    Situaci dvou proti dvěma vyřešil Mitchell Marner žabičkou na Austona Matthewse. Tomu dalo zpracování hodně zabrat, sám vyjel z ideálního úhlu a forhendem Andersona nepřekonal.
     
    12:19
    Americký útočník Kyle Okposo schoval střelu zleva za obránce Holla. Petr Mráze spatřil kotouč na poslední chvíli, koncem vyrážečku jej odrazil nad břevno.
     
    12:43
    Okposo tentokráte v roli nahrávače, když zkusil vyslat do příležitosti Codyho Eakina. Spoluhráče našel, střela z těžkého úhlu skončila na levém betonu gólmana.
     
    13:12
    Sandinovu nahrávku nechal Kaše projet k Williamu Nylanderovi. Švéd následně právě vracel českému forvardovi, jeho rána skončila na bočním oblouku brány.
     
    13:40
    Pěkně se do gólovky prokličkoval Alex Tuch. Z bezprostřední blízkosti Mrázka střílel bekhendem, mezeru mezi betony českého strážce svatyně nenašel.
     
    14:12
    Timothy Liljegren rozehrál úspěšně až napodruhé, poprvé trefil brusli Hinostrozy. Adresát pasu Ilja Michejev vyzval k souboji jeden na jednoho Krebse, uspěl domácí hráč.
     
    14:56
    Na led naskočil Auston Matthews, jenž však musel bránit. A tuto situaci zvládl znamenitě, když čistým hitem rozhodil Thompsona, pak puk sebral Sandin.
     
    15:29
    Z domácích řad je v první třetině hodně vidět Kyle Okposo. Nyní vybojoval kus černé gumy na Matthewsovi, načež nevymýšlel složitosti a poslal oblouček do bezpečí.
     
    15:55
    Toronto získalo pevní postavení v útočném pásmu zásluhou Jasona Spezzy. Jeho zadovka směřovala na Johna Tavarese, jeho rána z první minula prostor mezi třemi tyčemi.
     
    16:12
    Cody Eakin jenom protečoval takovým způsobem, aby muži v pruhovaném nemohli odpískat zakázané uvolnění. Liljegren musel zabrat směrem dozadu.
     
    16:43
    Forčekující William Nylander způsobil Dahlinovi nemalé starosti. Švédský zadák si nakonec poradil, když odrazem o mantinel předal puk Skinnerovi.
     
    17:22
    Elitní útočná lajna Sabres útočila na vedoucí gól, zatím marně. Jeff Skinner nahodil před bránu, kde na hraně brankoviště viděl Tucha, ten Mrázka neprostřelil.
     
    17:47
    Tohle nevyšlo. William Nylander si pustil prudkou nahrávku Riellyho za sebe, jenže pak nenabral dostatečně velkou rychlost a tělo před něj vložil Hägg. Icing.
     
    18:04
    Po zákroku Andersona se strhla velká mela před brankou Sabres, vše odstartovala Kämpfovo lehké píchnutí hokejkou do lapačky zkušeného amerického gólmana. Po rozdání trestů je jasné, že přesilovku bude hrát Toronto, protože kromě vyloučení za hrubost Vinnieho Hinostrozy a Pierra Engvalla dostal ještě dvě minuty za sekání Henri Jokiharju.
     
    18:38
    Ačkoli si Rasmus Dahlin obhodil hrací předmět kolem Ljubuškina, tak nemohl zakončovat z důvodu, že ho pak dostihl až za bránou soupeře, v tomto prostoru proti přesile neuspěl. Mrázek v oslabení zasahovat nemusel.
     
    19:03
    Auston Matthews si udělal oblouk v útočném pásmu, aby nakonec nahrál Marnerovi na brusle. Od nich touš odskočil k Okposovi, ten bez rozmýšlení odpálil hrací předmět přes všechny čáry.
     
    19:46
    Do svého prostoru v levém kruhu dostal nahrávku Matthews. Rána mu ovšem vůbec nesedla, puk mu zůstal pod hokejkou. Překvapeného amerického ostrostřelce vzápětí chytře obral Mittelstadt.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 14 – 9.
     
    První třetina zápasu mezi Buffalem a Torontem gól nepřinesla. Možná poněkud překvapivě jsou aktivnějším týmem domácí Šavle, které soupeře nejenže přestřílely, ale i si vytvořily zajímavější příležitosti. Tu vůbec největší měl v 11. minutě za obranou zapomenutý Rasmus Dahlin, jehož ovšem neposlechl kotouč a zakončení s hokejkou mezi nohama na Mrázka neplatilo. Je jasné, že úvodní gól střetnutí ještě více utkání rozproudí, hlavně budu muset minimálně jeden z týmů alespoň lehce pozměnit svou taktiku.
     
    Další třetina začne přibližně v 22:15.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Druhou třetinu odstartovalo Buffalo zakázaným uvolněním. Dylan Cozens ještě zabojoval, ale velkou ztrátu na Justina Holla smazat nedokázal.
     
    20:22
    Auston Matthews se zpoza brány vytočil do pravého kruhu, odkud vypálil z otočky. Craig Anderson zapsal snadný zákrok levým betonem.
     
    20:40
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Gólový účet Winter Classic načíná český útočník ONDŘEJ KAŠE! Vše začalo u Tavarese, jenž vyhrál buly na Nylandera a jeho střelu Anderson vyrazil před sebe. Pak už úřadoval šestadvacetiletý rodák z Kadaně, který si přikopl puk pravou bruslí na hokejku a poslal jej za bezmocně ležícího gólmana. Asistence: William Nylander a John Tavares.
    20:40 Ondřej KAŠE - 0:1
     
    21:22
    Sabres právě vstřelili branku!
    To je odpověď, jak se sluší a patří! Hinostroza získal kotouč a po levém mantinelu najel do útočného pásma. Vzápětí zvedl hlavu a mezi kruhy oslovil PEYTONA KREBSE, ten prostřelil marně se přesunujícího Mrázka k levé tyči. Asistence: Vinnie Hinostroza a Robert Hägg.
    21:22 Peyton KREBS - 1:1
     
    22:57
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Prostřední dějství má grády! Toronto si okamžitě bere ztracené vedení zpět, když Kerfoot nahrál do pravého kruhu AUSTONU MATTHEWSOVI, jehož křižná rána zápěstím propadla Andersonovi smolně pod pravou rukou. Asistence: Alexander Kerfoot a TJ Brodie.
    22:57 Auston MATTHEWS - 1:2
     
    23:30
    Stejně jako po prvním gólu, tak i teď chtěli hokejisté Sabres přispěchat s rychlou odpovědí, avšak Peyton Krebs pálil forhendem příliš vysoko.
     
    24:12
    Vinnie Hinostroza vyzkoušel ránu z vrcholku levého kruhu. Petr Mrázek se zaskočit nenechal, levým betonem odkopl puk mimo nebezpečí.
     
    24:50
    Na modré čáře si klepl o nahrávku Justin Holl. K zakončení nedošlo, protože poskakující kotouč přeletěl čepel jeho hole, zadák musel vycouvat do střední třetiny.
     
    25:21
    Aktivita Maple Leafs pokračuje. Timothy Liljegren na sebe natáhl dva protihráče a mezi kruhy nabil Wayneu Simmondsovi, střela forhendem prosvištěla vedle pravé tyče.
     
    25:53
    Na Toronto čeká druhá početní převaha. Na lavici hanby již usedl John Hayden, ten ve středním pásmu zastavil rozjetého Marnera jen za cenu hákování.
     
    26:30
    Nesmírně šikovné ruce ukázal Mitchell Marner. Chytrým nahozením od pravého mantinelu způsobil rozruch v brankovišti Buffala, kus černé gumy si nakonec našel Anderson.
     
    26:59
    Z velkého úhlu pokusil štěstí Michael Bunting. Craig Anderson ovšem s podobnou možností počítal a mezeru mezi betony včas zakryl.
     
    27:22
    Blízko gólu byl Ilja Michejev! V levém kruhu neváhal a vypálil z první, zkušený gólman Anderson hrací předmět vyškrábl nad horní tyčku koncem lapačky!
     
    27:46
    Naopak málem vyrovnali v oslabení hráči Sabres. Kyle Okposo vystihl rozehrávku Riellyho středem, načež se unáhlil při zakončení, Mrázka napálil do výstroje.
     
    28:23
    Ačkoli už domácí hrají v plném počtu, tak pokračuj tlak Maple Leafs. Od modré nahazoval na teč TJ Brodie, Mitchell Marner nasměroval touš vedle pravé tyčky.
     
    28:57
    David Kämpf by určitě rád doplnil na střelecké listině krajana Kašeho. Nyní neuspěl, zápěstím vypálil příliš vysoko nad Andersonovu svatyni.
     
    29:17
    Nahození Mattiase Samuelssona si Petr Mrázek pohlídal s ledovým klidem. Tuš schoval do lapačky a ještě ho stihl vyklepat pro Liljegrena.
     
    29:50
    Hra se přesunula do obranného pásma Sabres. Wayne Simmonds nastartoval po pravém mantinelu, jenže najel na rýhu v ledu a skončil na ledě bez cizího přičinění.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Toronto začíná potvrzovat roli favorita. Vede a je aktivnějším týmem, avšak Sabres jsou stále v kontaktu a určitě se nevzdají bez šance.
     
    30:53
    Sabres právě vstřelili branku!
    Hosté sice jsou aktivnější, nicméně počítají se góly a jeden nyní vstřelilo Buffalo! I když nutno podotknout, že ohromně šťastný. VINNIE HINOSTROZA totiž pod tlakem protihráče naslepo nahodil z pravé strany touš před bránu, kde jej pravou bruslí nasměroval za Mrázkova záda smolař okamžiku TJ Brodie. Asistence: Tage Thompson a Mattias Samuelsson.
    30:53 Vinnie HINOSTROZA - 2:2
     
    31:35
    Domácí hokejisty vstřelený gól pochopitelně nakopl. Mattias Samuelsson se prohnal po levém mantinelu kolem Holla a nabil z druhé vlny najíždějícímu Okposovi, ten bekhendem zvedl touš příliš vysoko.
     
    32:23
    Po Engvallově nahození od pravého mantinelu kontroloval Craig Anderson směr letu puku, který o poměrně velký kus minul volný prostor u pravé tyčky.
     
    32:55
    Z vrcholku levého kruhu natáhl ke svižné ráně švihem John Tavares. Hostující kapitán neskóroval, domácího gólmana napálil do masky.
     
    33:27
    Ondřej Kaše přetlačil Caseyho Mittelstadta, jenž ztratil stabilitu. Vzápětí český forvard nepřesně přihrál Nylanderovi, Rasmus Dahlin pak vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    33:46
    Vlastním tělem dělal Auston Matthews prostor Michaelu Buntingovi pro zakončení. Křídlo elitní formace této skutečnosti nevyužilo, střílelo vedle levé části brankové konstrukce.
     
    34:14
    Pochvalu za práci v defenzivě zaslouží Dylan Cozens. V souboji tělo na tělo přetlačil Spezzu, pak před Kanaďanem ujel za vlastní bránu.
     
    34:58
    Postavení mimo hru odpískáno Wayneu Simmondsovi. Forvard Maple Leafs se diví rozhodnutí čárového, ale je pravdou, že Kerfoot opravdu přejel útočnou modrou o něco dříve.
     
    35:23
    Spolupráce mezi Hinostrozou a Krebsem dnes funguje. Výměna puku mezi těmito dvěma hráči vyšla, prvního jmenovaného ale pak čistě zastavil Ilja Ljubuškin.
     
    35:40
    Na druhou stranu hru otočil Ilja Michejev. Nabruslil až do levého kruhu, odkud pálil zápěstím na přední tyč, Anderson změnu stavu nepřipustil.
     
    36:11
    Od levého mantinelu střílel Auston Matthews z otočky, přičemž si byl vědom, že před bránou stojí Bunting. Clonící hokejista touš netečoval, takže Anderson zapsal snadný zákrok.
     
    36:46
    Další příležitost Austona Matthewsa byla o poznání nebezpečnější. Nejlepší střelec Toronta v sezóně se před brankáře prodral od levého mantinelu, zvládl i chytře puk zvednout, ale v souboji dvou Američanů uspěl Craig Anderson, pravou rukou vytěsnil kus černé gumy nad horní tyč!
    36:46 Matthews druhý gól nepřidal, vychytal ho Anderson
     
    37:22
    Alexander Kerfoot mohl pokračovat po pravém mantinelu, ale jako kdyby už neměl energii. Jen nahodil za bránu soupeře a nechal veškerou práci na Spezzovi, který proti dvěma protihráčům neuspěl.
     
    37:49
    Na podporu spoluhráčů počkal Alex Tuch. Ve finále si zvolil jako cíl Roberta Hägga, jehož dělovka od modré čáry o pár decimetrů cílový prostor minula.
     
    38:21
    Už to vypadalo, že Mitchell Marner vypálí, ale ještě předtím si vyměnil kotouč s Matthewsem. Až pak vypálil z pravého kruhu, mezeru ve výstroji Andersona nenašel.
     
    38:35
    Závěr prostředního dějství stráví Buffalo v přesilové hře, samozřejmě pokud ji nevyužije. Do úniku směřoval Tage Thompson, jehož hákováním zpomalil, a nakonec i zastavil Ilja Ljubuškin.
     
    39:17
    Nejenže měl TJ Brodie čas na vyhození, ale i na rozehrávku. Dovolil si nahrát puk do středního pásma Simmondsovi, až útočník poslal hrací předmět za Andersona.
     
    39:54
    Hosté následně při vlastním oslabení zahrozili a málem šli do kabin o něco šťastnější. Morgan Rielly od levého mantinelu hledal před bránou Marnera, v poslední chvíli před něj vložil hokejku Dahlin.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 23 – 27.
     
    Prostřední dějství diváky muselo zahřát, ačkoli v Hamiltonu panuje pořádná zima. Minimálně jeho úvod. Během tří minut totiž padly hned tři góly. Skóre střetnutí otevřel český útočník Ondřej Kaše, na jehož úder zareagoval o jednačtyřicet vteřin později domácí forvard Peyton Krebs. Nicméně Javorové Listy si krátce na to vzaly vedení zpět zásluhou jejich nejlepšího střelce Austona Matthewse. Přesto nakonec odcházeli hokejisté do kabin za nerozhodného stavu, a to z důvodu šťastné trefy Vinnieho Hinostrozy z 31. minuty, nahození tohoto hráče z pravé strany před bránu si srazil bruslí za Mrázkova záda Brodie.
     
    Další třetina začne přibližně v 23:12.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první třetiny. Ke svému konci dobíhá přesilová hra Buffalo, domácí mají zřejmě jen jednu šanci během ní vybojovat útočné pásmo.
     
    40:42
    To se nepovedlo, navíc po konci Ljubuškinova trestu ujeli hosté do přečíslení dvou na jednoho. Mitchell Marner měl volný prostor ke střele, ale zbytečně volil nahrávku na Kašeho, k němuž se kromě Dahlina stáhl i Okposo, český forvard v těsném obležení dvou protihráčů zamířil vedle levé tyče.
     
    41:21
    Zákrok z kategorie jednodušších pro Craiga Andersona. Čtyřicetiletý americký gólman zmenšil střelecký úhel Matthewsovi a kus černé gumy skryl ve výstroji.
     
    41:38
    Menší dvouminutový trest vyfasoval Timothy Liljegren. Nevšímal si kotouče, nýbrž Jeffa Skinnera, pod nějž vložil hokejku a protihráč přes ni přepadl. Ukázkové podrážení.
     
    42:14
    Alex Tuch mohl střílet z levého kruhu, ale ještě zadovkou hledal Tagea Thompsona, který vypálil z první a napálil prvního clonícího protihráče.
     
    42:43
    Po dalším zaváhání Thompsona vyrazil do přečíslení David Kämpf. Zodpovědnost vzal na sebe, mezeru v Andersonově rozkleku hledal neúspěšně.
     
    43:37
    Nechybělo moc, aby Buffalo poprvé v zápase bylo o krok napřed! Casey Mittelstadt získal plnou kontrolu nad pukem a vypálil švihem do levého horního růžku, kde se objevila Mrázkova lapačka! Parádní zákrok českého gólmana.
    43:37 Skvělý Mrázkův zákrok proti Mittelstadtovi
     
    43:57
    Mitchell Marner na sebe natáhl dva protihráče, aby pak nabil mezi kruhy Buntingovi. Jeho střela z první zamířila vysoko nad horní tyčku.
     
    44:25
    Toronto ubránilo oslabení a útočí. Timothy Liljegren nahazoval od modré čáry a byl to Auston Matthews, kdo tečoval o kousek vedle pravé tyčky.
     
    44:44
    Další střeleckou pozici si vypracoval Ilja Michejev. z vrcholu pravého kruhu mířil příklepem na zadní tyč, volný prostor pod levou rukou gólmana o kousek minul.
     
    45:16
    Sabres právě vstřelili branku!
    VINNIE HINOSTROZA zkouší štěstí z každé pozice a dnes podruhé už je za tuto skutečnost odměněn gólem. Zleva vypálil z nulového úhlu a Petr Mrázek si vybral slabší chvilku. U pravé tyčky nechal prostor mezi vyrážečkou a betonem, právě tudy puk proletěl za brankovou čáru. Bez asistence.
    45:16 Vinnie HINOSTROZA - 3:2
     
    46:15
    Český gólman se zapojil do hry za vlastní bránou, kde zastavil vyhození Rasmuse Dahlina. Zvedl hlavu a kus černé gumy přenechal Liljegrenovi.
     
    46:41
    Tentokráte úřadoval Rasmus Dahlin v ofenzivě, na útočnou modrou dostal nabito od jmenovce Asplunda. Mrázek včas reagoval a lapačkou vyrazil touš do rohu kluziště.
     
    47:18
    Pro změnu za vyrovnávací trefou útočil John Tavares. Střílel zprava z poměrně velkého úhlu, přičemž zasáhl jenom boční oblouk brány.
     
    47:56
    Pravou stranou zkusil štěstí Ilja Michejev. Příkladnou práci odvedl Mattias Samuelsson. Obránce s počkal na správný moment a protihráči touš čistě vysekl.
     
    48:12
    Tlak Maple Leafs neutichá, spíše naopak. V levém kruhu získal kontrolu nad kotoučem Auston Matthews. Následovala rána na přední tyčku, tu vykryl Anderson pravým betonem.
     
    48:49
    Po nedorozumění v obraně hostů mířil do úniku Rasmus Asplund. Bekhendový blafák protáhl až příliš a touš nezvládl zvednout nad levý Mrázkův beton. Následně švédského forvarda zahákoval TJ Brodie, čímž Torontu zkomplikoval honbu za vyrovnáním.
     
    49:30
    Nutno podotknout, že přesilové hry Sabres dnes nevypadají vůbec dobře. Lze proto očekávat, že domácí možná budou spíše šetřit síly do dramatické koncovky základní hrací doby.
     
    49:57
    Toronto hrozí i v oslabení. Ondřej Kaše poslal v přečíslení žabičku Ilju Michejevovi, ten ovšem promáchl forhendem naprázdno.
     
    50:00
    Chvíli po nevyužité šanci Maple Leafs se ozval klakson oznamující polovinu třetí třetiny, po níž dochází k výměně stran. K tomuto kroku sáhlo vedení ještě před zápasem po domluvě s oběma celky.
     
    50:48
    Forčekující Ilja Michejev zahnal Rasmuse Sandina až za bránu Sabres. Odtud už švédský obránce měl čas na rozehrávku, vybral si Asplunda.
     
    51:22
    Ne, domácím početní převaha vůbec nefunguje. Útočné pásmo nevybojoval ani Dylan Cozens, když narazil do připraveného protihráče Justina Holla.
     
    51:55
    Auston Matthews se zlostně podíval směrem k rozhodčímu poté, co byl podražen. Jenže zřejmě netušil, že ta hokejka, co jej podrazila, patřila spoluhráči Buntingovi.
     
    52:25
    Victor Olofsson přetlačil Simmondse, zkontroloval situaci a mezi kruhy nabil rozjetému Mittelstadtovi. Mrázek střelci zmenšil střelecký úhel a zasáhl pravým betonem.
     
    52:47
    Vyčerpaný Mitchell Marner po nahození Riellyho jen prodloužil do útočné třetiny. Pak si odjel odpočinout, aby načerpal síly před dalším střídáním.
     
    53:00
    Jacob Bryson čistým způsobem vypíchl kus černé gumy Kerfootovi. Vzápětí neměl komu nahrát, proto volil na jistotu vyhození na zakázané uvolnění.
     
    53:49
    Sabres právě vstřelili branku!
    Zajímavá situace. Po chybě Nylandera postupoval sám na Mrázka Okposo, bekhendem jej ale nepřekonal. K Američanovi se vzápětí puk odrazil a třiatřicetiletý útočník ukázal výborný přehled, když přenesl hru doprava na Cozense. Centr třetí formace nezakončoval a ještě posunul pod sebe na PEYTONA KREBSE, který našel mezeru v Mrázkově výstroji v době, kdy brána nebyla ve svém postavení.

    Pravidla NHL ovšem povolují gól do posunuté brány, pokud kotouč projde za brankovou čárou v místě, kde normálně brána stojí. A to se stalo, takže gól byl uznán jako regulérní a platný zůstal i po kontrole u videa! Asistence: Jeff Skinner a Kyle Okposo.
    53:49 Peyton KREBS - 4:2
     
    54:20
    Nepříjemná situace pro Toronto. Favorit rázem ztrácí dvě branky a čas hraje proti němu, moc ho nezbývá. V útočení navíc pokračují domácí.
     
    54:45
    Střeleckou listinu chtěl rozšířit Henri Jokiharju. Od modré vypálil křižně do pravého horního růžku, Petr Mrázek vykouzlil povedený zákrok vyrážečkou.
     
    54:55
    Před brankou Sabres došlo k potyčce mezi Rasmusem Dahlinem a Austonem Matthewsem. Rozhodčí poslali obě horké hlavy na trestnou lavici, oba za krosček.
     
    55:20
    Hra ve čtyřech přináší více volného prostoru, samozřejmě pro obě strany. Lépe bruslařky vypadají hosté, nicméně to nemusí nic znamenat.
     
    55:52
    Domácí podle očekávání nikam nespěchají. Mattias Samuelsson odjel za vlastní bránu, odkud mu nevyšla rozehrávka, způsobil zakázané uvolnění.
     
    56:07
    Jason Spezza vyhrál vhazování v útočné třetině, což byl signál pro Petra Mrázka k opuštění brány. Toronto nemá nač čekat a zkouší powerplay!
     
    56:41
    Šance pro Maple Leafs, hosté budou hrát přesilovku pěti proti třem! Vyloučeným hokejistou je Kyle Okposo, v levém kruhu obranného pásma podrazil Buntinga.
     
    57:03
    Na led naskočili Dahlin s Matthewsem. Pokračuje tedy přesilovka Toronta šesti proti čtyřem, Petr Mrázek nadále zůstává na střídačce.
     
    57:35
    Sabres právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto. Nejprve udělal velkou chybu Nylander před čtvrtým inkasovaným gólem, teď i před pátým. Chtěl udržet touš v útočném pásmu. To se mu stejně nepovedlo a místo toho umožnil hrát TAGEOVI THOMPSONOVI. Nejproduktivnější hráč Sabres v sezóně dojel k útočné modré čáře, odkud bez problémů zacílil do odkryté svatyně. Bez asistence.
    57:35 Tage THOMPSON - 5:2
     
    58:17
    Další mela, kterou odstartoval Dylan Cozens parádním čistým hitem na Matthewse. Mstít spoluhráče se vydal Michael Bunting, který chtěl přimět konkurenta k bitce, ale proti byli rozhodčí, každý si vzal na starosti jednoho hráče.

    Ke shození rukavic nedošlo, menší dvouminutový trest za hrubost udělili pouze Buntingovi. Nicméně pokřikování bylo hodně, navíc se oba hlavní aktéři okamžiku chtěli vyprostit z rukou rozhodčích a jít si problém vyřídit z očí do očí, neúspěšně. Cozens s Buntingem tedy ještě dostali navíc deset minut za nesportovní chování a stejný trest potkal i Tagea Thompsona s Iljou Michejevem, kteří po přerušení hry vytvořili druhou dvojičku, ale rozhodně ne tak aktivní.
     
    58:44
    Alex Tuch kontroluje kotouč v obranném pásmu. Forčekink ze strany protihráčů je nulový, hokejisté Toronta si jsou vědomi, že z utkání odjedou s prázdnou.
     
    59:17
    Šestý gól Sabres chtěl přidat Rasmus Dahlin. Od mantinelu si vyjel do pravého kruhu, odkud mířil na přední tyč, Petr Mrázek včas vykopl levý beton.
     
    59:56
    Ještě se zdálo, že z levého kruhu pokusí štěstí Cody Eakin. K zakončení ovšem nedošlo, protože Justin Holl nataženou hokejkou zastavil puk ještě před protihráčem.
     
    Konec zápasu.
     
    Winter Classic rozhodně nenudilo. Jako domácí tým vedené Buffalo předvedlo bojovný výkon a favorizované Toronto porazilo výsledkem 5:2.

    Celky nastupovaly do závěrečné dvacetiminutovky za nerozhodného stavu 2:2. Důležitý krok směrem k vítězství Sabres udělal ve 46. minutě Vinnie Hinostroza, jenž nahozením z velkého úhlu dokonale zaskočil Mrázka. Navýšit náskok se povedlo v 54. minutě Peytonu Krebsovi, který sice skóroval do posunuté brány, což ovšem pravidla NHL povolují, takže gól platil. V závěru Toronto zkusilo hru vabank, tedy bez gólmana, ale nedočkalo se ani snížení, výhru Buffala naopak pečetil trefou do prázdné brány Tage Thompson.

    Svěřenci kouče Granata zvítězili podruhé v řadě a v tabulce východní konference se posunuli na třináctou příčku před Ottawu a Philadelphii. Toronto zůstává páté s odstupem jednoho bodu na Tampu.
     
    Utkání přihlíželo sleduje 26 119 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 38 – 36 | Přesilová hra: 0/4 – 0/3 | Trestné minuty: 30 – 32

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Craig Anderson (BUF) – 34 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,4%, odchytal 60:00
    Petr Mrázek (TOR) – 33 zákroků, 4 OG, úspěšnost 89,2%, odchytal 58:29

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Petr Mrázek (TOR) – 33 zákroků, 4 OG, úspěšnost 89,2%, odchytal 58:29
    David Kämpf (TOR) – 0+0, -1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 13:15
    Ondřej Kaše (TOR) – 1+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:02

    Tři hvězdy utkání

    1. Peyton Krebs (BUF) – 2+0
    2. Vinnie Hinostroza (BUF) – 2+1
    3. Ondřej Kaše (TOR) – 1+0
    Buffalo letos nepatří k nejlepším týmům, proto si výhru ve Winter Classic proti Torontu užilo o to víc
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (00:13:24)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 22. Krebs (Hinostroza, Hägg), 31. Hinostroza (Tage Thompson, M. Samuelsson), 46. Hinostroza, 54. Krebs (Cozens, Okposo), 58. Tage Thompson – 21. O. Kaše (W. Nylander, Tavares), 23. Matthews (Kerfoot, Brodie)


    Buffalo Sabres: C. Anderson (Tokarski) – Jokiharju, Dahlin (A), Bryson, M. Samuelsson, Pysyk (A), Hägg – Tuch, Tage Thompson, J. Skinner – Okposo (A), Mittelstadt, V. Olofsson – Hinostroza, Cozens, Krebs – Hayden, Eakin, R. Asplund.
    Trenér: Don Granato

    Toronto Maple Leafs: P. Mrázek (Kallgren) – Liljegren, Rielly (A), Ljubuškin, R. Sandin, Holl, Brodie – Marner, Matthews (A), Bunting – W. Nylander, Tavares (C), O. Kaše – Engvall, Kämpf, I. Michejev – Simmonds, Spezza, Kerfoot.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Rozhodčí: Sutherland, Luxmore – Berg, Shewchyk

    Diváci: 26 119
    bahis siteleri