Ottawa – Philadelphia 3:1 (kon.) | Carolina – Washington 3:4 (0:1 po s.n.) | Winnipeg – Boston 2:4 (kon.)
Calgary – Buffalo 0:1 (po pr.) | Anaheim – Florida 0:3 (kon.) | San Jose – Colorado 3:5 (kon.)
Minnesota – Chicago 3:1 (kon.) | NY Islanders – Dallas 4:2 (kon.) | Edmonton – New Jersey 6:3 (kon.)
Vegas – Los Angeles 5:1 (kon.) | Arizona – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Columbus – St. Louis 5:4 (kon.)
konec
Minnesota Wild
3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Chicago Blackhawks
Sobota 19.03.2022, 19:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    V sobotu večer je na programu souboj dvou rivalů z Centrální divize, ve kterém domácí Minnesota hostí Chicago. Oba týmy se střetnou v letošní sezóně NHL pošesté a vzájemná bilance vyznívá výrazně lépe pro hráče Wild, kteří vyhráli čtyři z předchozích pěti utkání.
     
    Minnesota Wild

    Minnesota je na dobré cestě, aby postoupila do playoff, a po dvou porážkách v řadě se vrátila zpět na vítěznou dráhu, když v posledním zápase porazila Boston 4:2. Wild patří v Centrální divizi třetí místo za Coloradem a St. Louis, na Blues ovšem ztrácí pouhé tři body a mají jeden zápas k dobru. Tým táhne Kirill Kaprizov, který má na kontě 75 bodů za 32 gólů a k tomu 43 asistencí.
     
    Chicago Blackhawks

    Chicago sice posílil fantastický brankář Marc-André Fleury, ani to ale nepomohlo. Blackhawks mají výsledky jako na houpačce a marně usilují o účast v Stanley Cupu, když se aktuálně nachází v dolních patrech tabulky Centrální divize. Hawks mají na kontě 53 bodů a jsou v divizi předposlední, horší je pouze Arizona. Pomůže příchod Borise Katchouka a Taylora Raddyshe?
     
    Československá stopa v utkání

    Dominik Kubalík (CHI) – 61 zápasů, 11+10, -18 účast, 128 střel na bránu, TM 10, 38,89% úspěšnost na buly
     
    Úvodní sestavy:

    Minnesota Wild: C. Talbot (Kähkönen) – Spurgeon (C), Merrill, Dumba (A), J. Brodin, D. Kulikov, Goligoski – Zuccarello, Hartman, Kaprizov – M. Foligno (A), J. Eriksson Ek, Greenway – Boldy, F. Gaudreau, K. Fiala – Dewar, Jost, Duhaime.
    Trenér: Dean Evason

    Chicago Blackhawks: Lankinen (M.-A. Fleury) – S. Jones, de Haan, C. Jones, McCabe, E. Gustafsson, A. Vlasic, R. Stillman – P. Kane (A), D. Strome, DeBrincat (A) – Dach, J. Toews (C), Katchouk – Lafferty, R. Carpenter, D. Kubalík – Entwistle, T. Raddysh.
    Trenér: Derek King

    Rozhodčí: François St. Laurent, Chris Lee. Čároví: Jonathan Deschamps, Scott Cherrey.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Blackhawks vyhráli úvodní vhazování zápasu a ostrý souboj mezi dvěma rivaly z Centrální divize byl zahájen.
     
    01:55
    Matthew Boldy se ocitl u levé tyče v první slibné příležitosti, jeho střela z blízkosti ale skončila na výstroji brankáře Kevina Lankinena, který kotouč vyrazil.
     
    02:15
    Wild odehráli skvělé střídání, na jehož konci přišla střela z pravého kruhu pro vhazování, hostující brankář byl ale znovu připraven a tentokrát přerušil hru.
     
    03:31
    Sam Lafferty spěchal za kolmou přihrávkou, jenže byl u puku o něco později, než bylo potřeba, a Cam Talbot těsně před ním zmrazil puk pod lapačkou.
     
    03:40
    Jake McCabe byl podražen u hrazení a Jordan Greenway dostal úvodní trest v dnešním zápase. Přesilová hra.
     
    03:46
    Erik Gustafsson neváhal a na levém křídle vypálil ihned po vhazování, Cam Talbot byl ale na přední tyči připravený a po úspěšném zákroku kotouč podržel v lapačce.
     
    04:29
    Wild se podařilo vyhodit a Kevin Lankinen se vydal za svou bránu, aby pomohl spoluhráčům rychleji rozehrát.
     
    05:35
    Kirby Dach vypálil na vrcholu mezikruží a kotouč se odrazil k pravé tyči, kde mohl skórovat MacKenzie Entwistle, jenže Cam Talbot vytáhl fantastický zákrok, když ho vleže na břiše vychytal levým betonem! Úchvatný zákrok.
    05:35 MacKenzie Entwistle měl první velkou šanci střetnutí!
     
    06:08
    Wild odpověděli rychlou akcí na levém křídle a střelou téměř od modré čáry, po které Kevin Lankinen přerušil hru. Hawks měli obrovskou šanci. Komerční přestávka.
     
    07:00
    Ryan Hartman a Patrick Kane se navzájem podrazili ve středním pásmu a oba byli vyloučeni na dvě minuty.
     
    07:36
    Joel Eriksson Ek se řítil během hry 4 na 4 sám na bránu, jenže Kevin Lankinen ho fantasticky vychytal a puk skončil vedle levé tyče brány!
    07:36 Joel Eriksson Ek předvedl ve hře 4 na 4 fantastický únik
     
    09:00
    Patrick Kane a Ryan Hartman, mimochodem dva bývalí spoluhráči ze Chicaga, jsou zpět na ledě a oba týmy hrají opět v plném počtu. Zatím na gól čekáme.
     
    11:05
    Blackhawks se ocitli na levém křídle v postavení mimo hru, po kterém následuje komerční přestávka – 0:0.
     
    11:27
    Kevin Lankinen rozehrával podél hrazení zpoza brány pod tlakem a poté se rychle musel vrátit na své místo, aby vkleče vyrazil střelu Wild z vrcholu pravého kruhu.
     
    12:34
    Caleb Jones vystřelil nebezpečně na vrcholu mezikruží a puk mířil na lapačku Cama Talbota, brankář Minnesoty ale dokázal puk najít a rukavicí ho vytáhl. Pěkný pokus.
     
    13:15
    Cam Talbot si připsal snadný zákrok po nahození Hawks z levého kruhu pro vhazování a Sam Lafferty se k němu rychle vydal, aby pocuchal nervy domácích hráčů.
     
    13:19
    Blackhawks vyhráli čistě vhazování na levém křídle a Jonathan Toews od hrazení ihned vystřelil, jeho střela zápěstím ale byla přizvednuta do ochranné sítě.
     
    14:32
    Hosté vyrazili do přečíslení tři na dva, jenže oběma týmům nyní vázne kombinace v útočném pásmu.
     
    15:36
    Jordan Greenway a Joel Eriksson Ek vypálili v rychlém sledu bez přípravy v pravém kruhu pro vhazování, Kevin Lankinen ale rozbil rychlý brejk Wild dvěma zákroky! Dva velmi důležité zákroky.
     
    16:36
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Kevin Fiala nyní převzal na levé straně kolmou přihrávku a od modré čáry si vybruslil na vrchol levého kruhu, kde zamíchal s pukem a vzápětí oslovil FRÉDÉRICKA GAUDREAUA, který parádní střelou z vrcholu mezikruží vymetl pravý horní roh brány! Asistence: Kevin Fiala a Jon Merrill.
    16:36 Frédérick GAUDREAU - 1:0
     
    17:12
    Chicago šlape v závěru první třetiny vodu a po inkasovaném gólu bude hrát v oslabení. Hostující kapitán Jonathan Toews byl vyloučen za hákování.
     
    17:42
    Mats Zuccarello využil volného prostoru v levém kruhu a práskl do puku, Kevin Lankinen šel ale na přední tyči rychle do kolen, aby zasáhl svým pravým betonem.
     
    18:35
    Bývalý útočník New Yorku Rangers hned vzápětí vystřelil na bodu pravého kruhu a střelou zápěstím mířil ke vzdálenější levé tyči, Kevin Lankinen ale puk zastavil.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Oba týmy zahodily v úvodu jednou velkou příležitost a vypadalo to, že se v prvním třetině gólu nedočkáme, necelé čtyři minuty před přestávkou se ale prosadil parádní střelou zápěstím Frédérick Gaudreau a poslal Wild do vedení. Skóre po první třetině střetnutí v Xcel Energy Center. Minnesota Wild 1 Chicago Blackhawks 0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 20:01.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 11-7; Zablokované střely: 10-5; Vhazování: 44%-56%; Hity: 5-17; Přesilové hry: 0/1-0/1; Trestné minuty: 4-4.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Mats Zuccarello nabral na levém křídle rychlost a od hrazení nahodil puk před bránu, kde ho tečoval vedle pravé tyče rozjetý Kirill Kaprizov. V hledišti to zahučelo.
     
    21:36
    Joel Eriksson Ek dostal v útočném pásmu příliš mnoho prostoru a z vrcholu mezikruží rychle vystřelil zápěstím, ovšem pouze do náruče brankáře Kevina Lankinena.
     
    22:06
    Matthew Boldy si rukavicí zpracoval puk na pravém křídle a zpětnou přihrávkou oslovil na ose útočného pásma Jareda Spurgeona, jehož bomba skončila mimo.
     
    23:13
    Wild skvěle bruslí, zatímco Blackhawks jsou všude jako druzí. Domácí obléhali dlouho bránu Kevina Lankinena, který rychle sáhl po puku a zmrazil ho pod lapačkou.
     
    23:30
    Ryan Hartman rychle vystřelil z levého kruhu pro vhazování, brankář Blackhawks měl ale čistý výhled a předvedl pěkný semafor pro fanoušky svého týmu.
     
    23:58
    Z podobného místa vzápětí zkoušel štěstí Kirill Kaprizov, Kevin Lankinen ale dobře zasáhl maskou, když puk vyrazil před sebe a poté ho rychle přikryl pod rukama.
     
    25:34
    Taylor Raddysh dostal nádhernou přihrávku na pravé křídlo a poté chtěl puk poslat pod sebe na modrou čáru, jenže tam nebyl nikdo a Hawks jsou nyní hodně marní.
     
    26:32
    Dmitrij Kulikov zamíchal s pukem v levém kruhu pro vhazování a z úhlu napřáhl ke střele zápěstím, která skončila v náručí Kevina Lankinena. Reklamní přestávka.
     
    26:50
    Už to vypadalo, že se po pěkné a rychlé kombinační akci Hawks dostane v levém kruhu ke střele Kirby Dach, jenže útok hostů přerušilo postavení mimo hru.
     
    27:59
    Alex DeBrincat si najel na bodu pravého kruhu na pěknou zadovku, jenže se mu puk zamotal pod brusle a ani on se nedostal k ohrožení domácí brány Minnesoty.
     
    28:24
    Kirill Kaprizov vypálil na levém křídle po přihrávce zpoza brány bez přípravy a jeho rána z úhlu mířila k přední tyči, jenže Kevin Lankinen byl u ní včas a přerušil hru.
     
    29:12
    Jon Merrill vypálil na bodu levého kruhu taktéž bez přípravy a jeho bomba mířila pod horní tyč, Kevin Lankinen ji ale zřejmě maskou vyrazil do ochranné sítě! Druhý gól utkání zatím nepadl.
     
    30:26
    Jordan Greenway se natlačil z pravé strany před bránu a Calvin de Haan šel rychle k ledu, aby vsedě jeho pokus zablokoval, což se mu podařilo. Posunutá brána.
     
    31:08
    Connor Dewar rychle obkroužil bránu Chicaga a u pravé tyče chtěl puk zasunout do sítě, jenže trefil vyrážečku Kevina Lankinena, který poté přerušil hru.
     
    31:46
    Ryan Hartman mohl potrestat špatnou rozehrávku Blackhawks, jenže jeho bomba z vrcholu levého kruhu pro vhazování minula vzdálenější pravý horní roh brány.
     
    32:41
    Patrick Kane byl faulován mezi trestnými lavicemi a Kevin Fiala dostal dvě minuty za vysokou hůl.
     
    34:35
    Kirby Duch se ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže Cam Talbot se roztáhl na brankové čáře jako guma a spektakulárně ho poté vychytal!
     
    35:02
    Wild přečkali oslabení a u pravé tyče poté mohli skórovat sami, jenže Kevin Lankinen byl proti. Po přerušení hry následuje krátká reklamní přestávka.
     
    35:07
    Ryan Carpenter podrazil ihned po vhazování v obranném pásmu Kirilla Kaprizova a byl vyloučen.
     
    36:27
    Kirill Kaprizov chtěl společně se spoluhráči dovést puk až do kuchyně a málem se jim to podařilo, jejich střela z prostoru mezikruží ale byla Blackhawks zablokována.
     
    37:07
    Vyloučený Ryan Carpenter je zpět na ledové ploše a Blackhawks se mohou ještě pokusit vyrovnat. Stav 1:0.
     
    38:07
    Erik Gustafsson zvedl hlavu na ose útočného pásma a od modré čáry vystřelil vedle levé tyče brány Minnesoty, kde puk nedokázal tečovat hostující Patrick Kane.
     
    38:42
    Dominik Kubalík se ocitl u pravé tyče ve velké šanci, jenže z blízkosti trefil vyrážečku Cama Talbota, který předvedl další parádní zákrok!
    38:42 Cam Talbot skvěle vychytal útočníka Dominika Kubalíka
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Dominik Kubalík se v závěru druhé třetiny prosadit nedokázal, a tak po čtyřiceti minutách Minnesota stále vede nejtěsnějším rozdílem. Rozdílový gól vstřelil v závěru úvodní části Frédérick Gaudreau. Skóre po druhé třetině. Minnesota Wild 1 Chicago Blackhawks 0.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 20:57.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 23-14; Zablokované střely: 15-9; Vhazování: 45%-55%; Hity: 9-20; Přesilové hry: 0/2-0/2; Trestné minuty: 6-6.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Wild se opět podařil parádní vstup do třetiny, když si Kirill Kaprizov sjel z levé strany před bránu, jeho následné zakončení ale minulo vzdálenější pravý roh.
     
    41:42
    Alex Goligoski využil zpětné přihrávky od Kevina Fialy a před vrcholem mezikruží vystřelil zápěstím, jeho pokus byl ale nepřesný a minu levý horní roh brány.
     
    42:45
    Dmitrij Kulikov chytře zamíchal s pukem v levém kruhu díky skvělé práci Kevina Fialy a z úhlu napřáhl ke střele, která minula bránu, a Kevin Lankinen nezasahoval.
     
    43:12
    Před bránou Blackhawks bylo pořádné horko a Kevin Lankinen byl trochu mimo, jenže střela Jona Merrilla z levého kruhu minula vzdálenější pravou tyč. Stav 1:0.
     
    44:10
    Calvin de Haan vystřelil na vrcholu levého kruhu a jeho střela zápěstím skončila v lapačce Cama Talbota.
     
    44:42
    Blackhawks skvěle rozpohybovali puk v útočném pásmu a po rychlé kombinaci na levém křídle vypálili od modré čáry, jejich střela ale byla Wild zablokována.
     
    45:16
    Matthew Boldy chytře nahazoval puk z levého rohu útočného pásma před bránu, kde ho chtěl ve vzduchu trefit Kevin Fiala, jenže kotouč skončil v lapačce brankáře Kevina Lankinena, který dával dobrý pozor.
     
    46:20
    Chicagu se sice povedl závěr druhé třetiny, jenže nyní opět tahá za kratší konec lana. Komerční přestávka.
     
    46:31
    Jonathan Toews napřáhl na bodu pravého kruhu pro vhazování k táhlé střele zápěstím, jeho pokus byl ale sražen vedle přední pravé tyče. Stále jeden gól.
     
    47:22
    Caleb Jones mířil střelou z levého křídla ke vzdálenější pravé tyči a Cam Talbot měl po zákroku levým betonem štěstí, že se Blackhawks nedostali k dorážce.
     
    48:28
    Boris Katchouk si zpracoval na útočné modré čáře nádherný oblouček a poté se řítil sám na bránu, jenže mezi betony domácího Cama Talbota nenachytal! Obrovská šance hostí!
    48:28 Boris Katchouk se řítil sám na bránu a mohl vyrovnat!
     
    48:57
    Chicago právě vstřelilo branku!
    SETH JONES si zpracoval puk na bodu levého kruhu a nádhernou střelou zápěstím vymetl nad lapačkou Cama Talbota vzdálenější pravý horní roh! Asistence: Patrick Kane a Dylan Strome.
    48:57 Seth JONES - 1:1
     
    51:23
    Ryan Carpenter mohl otočit skóre střelou z levého kruhu pro vhazování, jenže Cam Talbot se pouze ohlédl a kotouč minul vzdálenější pravou tyč domácí brány.
     
    51:43
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát osm minut a sedmnáct sekund a vypadá to na prodloužení. Hra byla přerušena a prostor dostává krátká komerční přestávka.
     
    52:21
    Blackhawks vyrovnávací gól hodně nakopl a nyní znovu vystřelili z prostoru levého kruhu pro vhazování, Cam Talbot byl ale připravený a pravým betonem puk vykopl.
     
    52:53
    Jordan Greenway si nebezpečně sjížděl před bránu a Calvin de Haan ho fauloval. Dvě minuty za držení.
     
    53:13
    Kirill Kaprizov se dokázal dostat v obležení dvou protihráčů ke střele v prostoru mezikruží, jenže zamířil do náruče připraveného brankáře Kevina Lankinena.
     
    54:04
    Mats Zuccarello vzápětí vystřelil na vrcholu pravého kruhu a Kevin Lankinen opět kotouč úspěšně zachytil.
     
    54:43
    Matt Dumba si řekl o přihrávku a od modré čáry vypálil na ose útočného pásma bez přípravy, jeho ostrá rána letící nad ledem ale minula levou tyč brány Chicaga.
     
    55:45
    Alex DeBrincat si sjel před bránu na přihrávku z levého křídla a na přední tyči zřejmě puk jemně tečoval, Cam Talbot byl ale připraven a zasáhl levým betonem.
     
    56:47
    Minnesota právě vstřelila branku!
    RYAN HARTMAN využil krásné přihrávky Matse Zuccarella z mezikruží a z levého kruhu zamířil do odkryté brány! Kevin Lankinen byl úplně mimo a provést zázračný zákrok hokejkou se mu nepovedlo. Minnesota se přiblížila k vítězství – 2:1. Asistence: Mats Zuccarello a Kirill Kaprizov.
    56:47 Ryan HARTMAN - 2:1
     
    57:03
    Po přerušení hry probíhá poslední komerční přestávka a Chicago už nemá moc prostoru na vyrovnání.
     
    57:28
    Kevin Lankinen naskočil na střídačku a Chicago už zkouší vyrovnat při hře bez brankáře!
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:53
    Minnesota právě vstřelila branku!
    JORDAN GREENWAY vyhodil puk z levého rohu obranného pásma dokonalým obloučkem a zamířil přes celé kluziště do prázdné brány! Je rozhodnuto. Stav 3:1. Asistence: Jon Merrill.
    59:53 Jordan GREENWAY - 3:1
     
    Konec zápasu.
     
    Minnesota se potkala s Chicagem pošesté v letošní sezóně zámořské NHL a dokázala ho již popáté porazit. Blackhawks měli pár slibných okamžiků, ale jinak byli výrazně horším týmem. Vítězný gól Wild vstřelil necelé čtyři minuty před koncem Ryan Hartman. Konečný výsledek. Minnesota Wild 3 Chicago Blackhawks 1.
     
    Statistiky: Střely na bránu: 34-22; Zablokované střely: 17-13; Vhazování: 38%-62%; Hity: 15-26; Přesilové hry: 0/3-0/2; Trestné minuty: 6-8.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Cam Talbot (MIN) – 21 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,5%, odchytal 59:49
    Kevin Lankinen (CHI) – 31 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,9%, odchytal 57:32

    Česká a slovenská stopa

    Dominik Kubalík (CHI) – 0+0, -1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 13:48

    Tři hvězdy utkání

    1. Ryan Hartman (MIN) 1+0
    2. Cam Talbot (MIN)
    3. Kevin Lankinen (CHI) (21:43:32)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 17. F. Gaudreau (K. Fiala, Merrill), 57. Hartman (Zuccarello, Kaprizov), 60. Greenway – 49. S. Jones (P. Kane, D. Strome)


    Minnesota Wild: C. Talbot (Kähkönen) – Spurgeon (C), Merrill, Dumba (A), J. Brodin, D. Kulikov, Goligoski – Zuccarello, Hartman, Kaprizov – M. Foligno (A), J. Eriksson Ek, Greenway – Boldy, F. Gaudreau, K. Fiala – Dewar, Jost, Duhaime.
    Trenér: Dean Evason

    Chicago Blackhawks: Lankinen (M.-A. Fleury) – S. Jones, de Haan, C. Jones, McCabe, E. Gustafsson, A. Vlasic, R. Stillman – P. Kane (A), D. Strome, DeBrincat (A) – Dach, J. Toews (C), Katchouk – Lafferty, R. Carpenter, D. Kubalík – Entwistle, T. Raddysh.
    Trenér: Derek King

    Rozhodčí: François St. Laurent, Chris Lee. Čároví: Jonathan Deschamps, Scott Cherrey

    Diváci: 19226
    bahis siteleri