Česko – Německo 6:2 (kon.)
konec
Česko
6:2 (2:0, 2:0, 2:2)
Německo
Čtvrtek 14.04.2022, 17:10Euro Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Výsledkově nejvyrovnanější třetina dovedla 2000. zápas českého národního týmu do vítězného konci. Na trefu Patrika Zdráhala po parádním sólu odpověděli Fabio Wagner a Daniel Schmölz. Posledním střelcem duelu se však stal Jakub Flek. Češi tak vyhráli i třetí přípravný duel před světovým šampionátem a navázali na výhry s Rakouskem. (19:30:00)
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Češi ale po buly vyhodili přes všechny čáry, takže už se nic zřejmě nestane.
     
    59:48
    Němci po buly drželi pásmo, ale souboj v rohu skončil přerušením hry, po němž se znovu vhazuje před Lukešem. Hosté tak mají ještě času na jednu střelu, možná dvě.
     
    59:20
    Vyloučení v týmu Česko (Jiří Smejkal – 2 min., držení).
     
    58:58
    Po buly se prodral do útočného pásma po levém křídle Schmölz, s jehož pokusem si Lukeš bez problémů poradil.
     
    58:20
    Německá akce neměla dlouhého trvání, neboť hosté se dopustili ofsajdu, takže se vhazuje ve středním pásmu blíže české branky.
     
    57:52
    Češi znovu útočili, ale Treutle nemusel zasahovat. Kotouč totiž domácím útočníkům nakonec utekl na zadní mantinel, odkud rozjeli akci Němci.
     
    56:59
    Německá akce vyústila v Roglovo nahození od modré, které si však Lukeš ve skrumáži před sebou našel a bez potíží ho chytil lapačkou.
     
    55:33
    Češi si ale ztracený puk vybojovali a těžil z toho Černoch, jehož ránu z osy vyrazil Treutle jen před sebe, kde dorážel Beránek, ale neuspěl.
     
    54:56
    Kaňák podržel puk za brankou, aby spoluhráči mohli prostřídat a následně vyvezl kotouč do středního pásma, odkud přihrál na pravé křídlo, kde ale puk utekl Beránkovi.
    53:50 Jakub FLEK - 6:2
     
    53:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    České rejdění v útočném pásmu skončilo šestou radostí v utkání. Útočníci si několikrát vyměnili kotouč, až Smejkal našel z levé strany u druhé tyče JAKUBA FLEKA, který mířil přesně. Asistence: Jiří Smejkal a Petr Kodýtek.
     
    52:40
    K vidění teď byly dvě útočné akce, na každé straně jedna, které skončily na modré čáře, kde pozorné obrany zpacifikovaly postup ofenzivních nájezdníků a překazily jejich choutky na zakončení.
     
    51:46
    Blümel je po návratu z trestné lavice odhodlaný svůj prohřešek odčinit. Teď byl blízko třetímu kanadskému bodu v utkání a prvnímu gólu. Na levém křídle převzal přesný Krejčíkův pas z vlastního obranného pásma, uvolnil se přes obránce, ale sám před Treutlem mířil jen do německého brankáře.
     
    51:05
    Český tým po dvou německých gólech znovu hledá pevnější půdu pod nohama. Teď se domácí akce rozbíjí znovu o hostující defenzivu.
     
    49:37
    Ofsajd Němců.
    48:46 Daniel SCHMÖLZ - 5:2

    Libor Kult

    Branky a nahrávky: 10. Krejčík (Černoch, Fridrich), 12. Klapka (Zdráhal), 23. Černoch (Blümel, Jiříček), 24. Holík (Blümel, Jordán), 45. Zdráhal, 54. Flek (Smejkal, Kodýtek) – 47. Wagner (Volek, Blank), 49. Schmölz (Höfflin)


    Česko: Lukeš (Stezka) – Ščotka, Jordán, Zábranský, Krejčík, Jiříček, Sklenička, Budík, Kaňák – Ciencala, Holík, Blümel – Beránek, Černoch, Fridrich – Smejkal, Kodýtek, Flek – Klapka, Hladonik, Zdráhal – Lang.
    Trenér: Kari Jalonen

    Německo: Treutle (Jenike) – Ankert, Bender, Forhler, Münzenberger, Hüttl, Wagner, Huss, Rogl – Soramies, Pietta, Höfflin – Braun, Fleischer, Schmölz – Jentzsch, Blank, Karachun – Volek, Pfaffengut, Rutkowski.
    Trenér: Toni Söderholm

    Rozhodčí: Pešina, Pražák – Brejcha, Zíka
    bahis siteleri