Česko – Německo 6:2 (kon.)
konec
Česko
6:2 (2:0, 2:0, 2:2)
Německo
Čtvrtek 14.04.2022, 17:10Euro Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Výsledkově nejvyrovnanější třetina dovedla 2000. zápas českého národního týmu do vítězného konci. Na trefu Patrika Zdráhala po parádním sólu odpověděli Fabio Wagner a Daniel Schmölz. Posledním střelcem duelu se však stal Jakub Flek. Češi tak vyhráli i třetí přípravný duel před světovým šampionátem a navázali na výhry s Rakouskem. (19:30:00)
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Češi ale po buly vyhodili přes všechny čáry, takže už se nic zřejmě nestane.
     
    59:48
    Němci po buly drželi pásmo, ale souboj v rohu skončil přerušením hry, po němž se znovu vhazuje před Lukešem. Hosté tak mají ještě času na jednu střelu, možná dvě.
     
    59:20
    Vyloučení v týmu Česko (Jiří Smejkal – 2 min., držení).
     
    58:58
    Po buly se prodral do útočného pásma po levém křídle Schmölz, s jehož pokusem si Lukeš bez problémů poradil.
     
    58:20
    Německá akce neměla dlouhého trvání, neboť hosté se dopustili ofsajdu, takže se vhazuje ve středním pásmu blíže české branky.
     
    57:52
    Češi znovu útočili, ale Treutle nemusel zasahovat. Kotouč totiž domácím útočníkům nakonec utekl na zadní mantinel, odkud rozjeli akci Němci.
     
    56:59
    Německá akce vyústila v Roglovo nahození od modré, které si však Lukeš ve skrumáži před sebou našel a bez potíží ho chytil lapačkou.
     
    55:33
    Češi si ale ztracený puk vybojovali a těžil z toho Černoch, jehož ránu z osy vyrazil Treutle jen před sebe, kde dorážel Beránek, ale neuspěl.
     
    54:56
    Kaňák podržel puk za brankou, aby spoluhráči mohli prostřídat a následně vyvezl kotouč do středního pásma, odkud přihrál na pravé křídlo, kde ale puk utekl Beránkovi.
    53:50 Jakub FLEK - 6:2
     
    53:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    České rejdění v útočném pásmu skončilo šestou radostí v utkání. Útočníci si několikrát vyměnili kotouč, až Smejkal našel z levé strany u druhé tyče JAKUBA FLEKA, který mířil přesně. Asistence: Jiří Smejkal a Petr Kodýtek.
     
    52:40
    K vidění teď byly dvě útočné akce, na každé straně jedna, které skončily na modré čáře, kde pozorné obrany zpacifikovaly postup ofenzivních nájezdníků a překazily jejich choutky na zakončení.
     
    51:46
    Blümel je po návratu z trestné lavice odhodlaný svůj prohřešek odčinit. Teď byl blízko třetímu kanadskému bodu v utkání a prvnímu gólu. Na levém křídle převzal přesný Krejčíkův pas z vlastního obranného pásma, uvolnil se přes obránce, ale sám před Treutlem mířil jen do německého brankáře.
     
    51:05
    Český tým po dvou německých gólech znovu hledá pevnější půdu pod nohama. Teď se domácí akce rozbíjí znovu o hostující defenzivu.
     
    49:37
    Ofsajd Němců.
    48:46 Daniel SCHMÖLZ - 5:2
     
    48:46
    Německo právě vstřelilo branku!
    Hned po buly přišla Höfflinova rána, která se od zadního mantinelu odrazila do brankoviště, kde puk pohotově do odkryté branky doklepl DANIEL SCHMÖLZ, který tak využil přesilovku. Asistence: Mirko Höfflin.
     
    48:39
    Češi hned po buly vyhodili přes všechny čáry, ale Němci se před Lukeše rychle vrátili. Jejich rána z levé strany však byla sražena do ochranné sítě.
     
    48:04
    Vyloučení v týmu Česko (Matěj Blümel – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    47:36
    Němci po buly vyrazili kupředu a šermovaná o puk v levém kruhu z pohledu útočícího týmu skončila německou přihrávkou rukou, po níž jsou hosté vykázáni do středního pásma.
     
    47:00
    Zdráhal vjel na levém křídle do pásma příliš brzy, takže Čechům byl odpískán ofsajd, po kterém se vhazuje ve středním pásmu blíže německé branky.
    46:05 Fabio WAGNER - 5:1
     
    46:05
    Německo právě vstřelilo branku!
    Hostující tým se přece jen dočkal poté, co Blank vybojoval puk v rohu útočného pásma, posunul Volekovi, který našel před brankou úplné volného FABIA WAGNERA, který prostřelil Lukeše. Asistence: Justin Volek a Alexander Blank.
     
    45:51
    Němci se snažili usadit v útočném pásmu, ale česká defenziva je zatím pozorná, takže znovu posunula puk do středního pásma.
    44:48 Patrik ZDRÁHAL - 5:0
     
    44:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    PATRIK ZDRÁHAL si po buly sebral volný puk a předvedl parádní sólo přes celé kluziště, když v útočném pásmu proskočil mezi dvěma obránci a sám před Treutlem poslal puk do šibenice. Bez asistence
     
    44:39
    Češi ztratili pásmo a při návratu se dopustili ofsajdu, který byl posouzen jako úmyslný.
     
    44:13
    Česká obrana si poradila se dvěma německými výpady a následně domácí donutili Němce k icingu.
     
    42:35
    Po pasáži, kdy oba týmy ztroskotali opět na modrých čarách se do pásma dostali Němci. Piettova rána od pravého mantinelu nadělala Lukešovi starosti, zvlášť když si před branku ještě najížděl Rutkowski. Obrana ale vše vyřešila a Budíkovo vyhození do hlediště šlo přes mantinel, takže se bude jen vhazovat před Lukešem.
     
    41:02
    Češi nepustili Němce dál než k půlící čáře, jenže ani jejich útok nebyl úspěšný. Černoch byl u pravého mantinelu nedočkavý, takže přebíral Zábranského přihrávku už v útočném pásmu, což znamenalo jediné – ofsajd.
     
    40:13
    Ščotka nahodil od červené čáry, aby získal pásmo, ale Treutle hned vyklepal puk z lapačky, aby se před jeho brankou nevhazovalo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Také v prostředním dějství vstřelil český tým dva góly v krátkém sledu. Tentokrát v podstatě hned v úvodu a reprezentaci stačilo jen 82 vteřin, během nichž se prosadili Jiří Černoch a Petr Holík. Třetí část začne přibližně v 18:52.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:23
    Hra se nyní sice přelévá ze strany na strany, ale v podstatě jen ve středním pásmu. V koncových třetinách má puk pod kontrolou tým, který brání.
     
    38:16
    Už to vypadalo, že se český tým probojuje do přečíslení tři na dva, ale v útočném pásmu to na ose Češi nesehráli nejlépe, takže kotouč z hole Smejkala doklouzal k Treutlemu, který ho poslal do rohu, kde si ho sebrali beci.
     
    37:14
    Po vhazování vyrazili na zteč Němci a Lukeše ohrozil od modré Hüttl. Český brankář, který to v Chomutově dobře zná, si však poradil hned napoprvé a nepřipustil možnost dorážky.
     
    36:41
    Hned po buly se puku zmocnil Zábranský, který vjel na ose do pásma a vystřelil přes obránce. Treutle si s jeho pokusem poradil.
     
    36:33
    Němci drželi pásmo, ale puk putoval jen po mantinelu a české defenziva ho následně ukořistila. Útočný výpad týmu Kariho Jalonena ale zastavil ofsajd.
     
    35:07
    S návratem vyloučeného Jiříčka dostal mezi kruhy přihrávku Schmölz, který bez přípravy pálil. Lukeš jeho pokus zastavil a následně volný puk sebrali beci, kteří situaci uklidnili.
     
    34:46
    Češi zatím brání v oslabení velice dobře. Nepouští Němce do útočného pásma ani do střeleckých pozic.
     
    33:56
    Německo v plném počtu.
     
    33:47
    Ve čtyřech na obou stranách drželi Němci útočné pásmo, ale v defenzivě dobře pracoval Smejkal, který vytlačil obránce do střední třetiny a málem se dostal do úniku. Němci ale situaci ustáli a následně se dopustili ofsajdu.
     
    33:07
    Vyloučení v týmu Česko (David Jiříček – 2 min., sekání).
     
    32:15
    Krejčík zachytil na modré puk, který okamžitě směřoval puk na německou branku. Treutle zasáhl a vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    31:56
    Vyloučení v týmu Německo (Luca Münzenberger – 2 min., vysoká hůl).
     
    31:17
    Fohrler už byl po chvíli o poznání úspěšnější, když Němci vykombinovali jeho pozici do levého kruhu. Lukeš však bez problémů zasáhl lapačkou.
     
    30:48
    Blank to zkusil z ostrého úhlu v podstatě z brankové čáry, ale netrefil branku.
     
    29:26
    Po německém vzepjetí se hra vrací do intencí dosavadního průběhu. Znovu jde především o boj o střední pásmo.
     
    28:50
    Němci se znovu hnali do útoku, ale u mantinelu na útočné modré zastavil jejich postup ofsajd.
     
    27:45
    Němci na modré udrželi, čehož využil Huss, který si najel do levého kruhu, odkud hledal skulinu mezi Lukešovými betony. Český gólman se ohlížel, jestli mu puk nepropadl a následně vznikla před brankovištěm domácích mela, ze které ale nikdo z hostů puk za brankovou čáru nedostal.
     
    26:53
    Podobně jako v úvodní třetině i nyní se oba týmy po dvou rychlých gólech vrátily k preciznímu bránění. Blank alespoň získal útočné pásmo bekhendovým nahozením ze středního pásma, které ukryl Lukeš v lapačce.
     
    25:33
    Také na druhé straně Češi nezvládli přechod útočné modré a i jim sudí odpískali postavení mimo hru.
     
    25:15
    Němci se snažil zareagovat na další slepené góly ve vlastní síti, ale dopustili se ofsajdu.
    23:59 Petr HOLÍK - 4:0
     
    23:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Lukešův zákrok odstartoval českou gólovou akci. Jordán přihrál z vlastního pásma do jízdy Blümelovi, který v levém kruhu zasekl, nechal přejet obránce a naservíroval před odkrytou část branky na druhé straně PETRU HOLÍKOVI, který nabídkou nepohrdl. Asistence: Matěj Blümel a Michal Jordán.
    22:37 Jiří ČERNOCH - 3:0
     
    22:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak zmýlená neplatí. Češi postavili přesilovkový vzorec a a Jiříček pálil z osy na modré. Střela mu nesedla, ale český tým udržel puk i pásmo, takže přišel křižná přihrávka Blümela, do níž se v pravém kruhu opřel JIŘÍ ČERNOCH a zvýšil český náskok. Asistence: Matěj Blümel a David Jiříček.
     
    21:52
    První přesilovka se Čechům zatím nedaří. Teď nezvládli přechod útočné modré a je z toho ofsajd.
     
    21:20
    Hned po buly dostali Němci puk ze svého obranného pásma a ten skončil na českých hokejkách až za Lukešovou brankou, kde rozjíždí akci obránce Krejčík.
     
    21:09
    Vyloučení v týmu Německo (Tim Fleischer – 2 min., podrážení).
     
    20:21
    Na startu druhé části se jako první pokoušeli usadit v útočném pásmu Němci, ale Češi jim v podstatě nic nedovolili, jenže sami se dostali jen do středního pásma.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oboustranně hodně opatrnou první třetinu zlomily na českou stranu dva góly v rozmezí 99 vteřin, které si připsali Jakub Krejčík a Adam Klapka, který se prosadil poprvé v reprezentačním dresu. Prostřední dějství začne přibližně v 17:59.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Vypadá to, že první třetina bude dohrána bez výraznější šance. Němci znovu dobře brání.
     
    19:16
    V začátku poslední minuty první třetiny startují Češi akci za vlastní brankou. Uvidíme, jestli ještě stihnou ohrozit Treutleho v německé kleci.
     
    18:33
    Další českou snahu o ofenzivní akci zastavilo postavení mimo hru.
     
    18:11
    Podruhé v krátkém sledu se vhazoval v německém obranném pásmu, které Češi po prvním buly ztratili. To samé platí i nyní. Němci dostali rychle puk do středního pásma.
     
    17:44
    Češi dobře brání a Němci se do střeleckých pozic nedostávají. Národní tým znovu dobře držel kotouč v útočném pásmu, kde si Holík odstoupil na modrou čáru, odkud však netrefil branku. Kotouč se odrazil od zadního mantinelu po chvíli skončil na německé brance, takže sudí přerušili hru.
     
    16:21
    Nahození z vlastní poloviny dojel před brankou Flek, ale na Treutleho si nepřišel. Německý brankář následně z přehledem vyřešil i střelu od modré a přerušil hru.
     
    14:48
    Soramies ani Bender nedostali střely až k Lukešovi, takže nakonec mohl udeřit Blümel, jehož našel přesně Jordán. Pardubický útočník se natlačil z pravého křídla do forhendového zakončení, ale třetí český gól nepřidal.
     
    13:52
    Klapka znovu zavezl puk po pravém křídle do německého obranného pásma, ale přes obránce se nedostal k zakončení ani přihrávce a o kotouč přišel, takže hostující defenziva dostala puk do bezpečí a mimo své pásmo.
     
    12:59
    Češi vyrazili po buly kupředu a celá akce skončila nahozením Zábranského z pravé části modré čáry. Treutle sice nadvakrát, ale situaci vyřešil a ukryl puk před brankou pod lapačkou.
     
    12:26
    Místní ledaři zvládli opravdu rychle, takže se vhazuje ve středním pásmu blíže české branky.
     
    12:26
    Češi si jeli ve svém obranném pásmu pro vyhozený puk, když přišel hvizd sudích. Po souboji u mantinelu, se totiž rozjelo plexisklo v rohu po pravici německého brankáře, takže hráče čeká delší nucená pauza nutná k opravě závady.
    11:20 Adam KLAPKA - 2:0
     
    11:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Höfflin přišel v rohu po pravici Lukeše o kotuč, na zadním mantinelu ho nikdo z Němců nevybojoval, takže ADAM KLAPKA procpal puk do středního pásma, kde mu ho do jízdy přistrčil Zdráhal a liberecký útočník upaloval směrem k brance Treutleho, jehož překonal ranou z pravého kruhu. Asistence: Patrik Zdráhal.
    09:41 Jakub KREJČÍK - 1:0
     
    09:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Fridrich s Černochem vybojovali puk v rohu, druhý jmenovaný vyjel za branku, odkud našel mezi kruhy zajíždějícího JAKUBA KREJČÍKA, jenž střelou bez přípravy otevřel skóre zápasu. Asistence: Jiří Černoch a Petr Fridrich.
     
    08:33
    Němci vyrazili po buly kupředu, ale nezvládli přechod útočné modré podle pravidel, takže se píská ofsajd.
     
    08:15
    Treutle si pohlídal situaci u své pravé tyče a přimáčkl kotouč pod výstrojí k brankové konstrukci.
     
    07:40
    Poprvé musel vážněji zasahovat také Lukeš, který vyřešil Karachunovu akci. Český brankář chvilku hledal puk, ale za záda ho nepustil.
     
    06:59
    První obrovskou šanci otevřít skóre zápasu měl před brankou osamocený Smejkal, jemuž přihrával z pravé strany Černoch. Smejkala na poslední chvíli rozhodil obránce, takže nemohl srovnat hůl na led, aby tečoval za německého brankáře.
     
    05:41
    Ciencala zavezl puk po pravém křídle do úročného pásma, dostal se až na brankovou čáru, odkud hledal bekhendem před brankou Blümela, k němuž ale hostující obrana puk nepustila.
     
    04:41
    První souvislejší pobyt Německa v útočném pásmu česká defenziva vyřešila celkem bez potíží a dostala puk do středního pásma.
     
    03:13
    Oba týmy zatím velmi pozorně brání střední pásmo, takže útoky obou mužstev končí na útočných modrých čarách. Střely na branku nebo velké šance k vidění zatím nejsou.
     
    02:05
    Národní tým začínal další akci za vlastní branku, odkud vyvezl puk Sklenička, která na červené čáře přihrával na levé křídlo, jenže Zdráhal nezpracoval puk, který projel až za německou branku.
     
    01:03
    Němci vhazování po icingu zvládli a Treutle vyřešil i následnou střelu, takže si připsal první úspěšný zákrok.
     
    00:28
    Češi útočili jako první a drželi se v útočném pásmu, kde se však ke střele nedostali a Němci vyhodili na zakázané uvolnění. Hra se tak přesouvá zpět před Treutleho.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Lukeš (Stezka) – Ščotka, Jordán, Zábranský, Krejčík, Jiříček, Sklenička, Budík, Kaňák – Ciencala, Holík, Blümel – Beránek, Černoch, Fridrich – Smejkal, Kodýtek, Flek – Klapka, Hladonik, Zdráhal – Lang.
    Trenér: Kari Jalonen

    Německo: Treutle (Jenike) – Ankert, Bender, Forhler, Münzenberger, Hüttl, Wagner, Huss, Rogl – Soramies, Pietta, Höfflin – Braun, Fleischer, Schmölz – Jentzsch, Blank, Karachun – Volek, Pfaffengut, Rutkowski.
    Trenér: Toni Söderholm

    Rozhodčí: Pešina, Pražák – Brejcha, Zíka.
    Takhle vypadá sestava českého týmu pro první utkání s Němci
     
    Česko vs. Německo

    Téměř po roce dojde na konfrontaci českého a německého hokeje, náboj zápasu dodává navíc fakt, že oba týmy vedou finští trenéři poté, co český národní tým převzal po olympijských hrách Kari Jalonen. Šéf německé střídačky je pak jeho krajan Toni Söderholm. Vztah k České republice má Dominik Kahun, jenž se narodil v Plané u Mariánských Lázní.

    Na přelomu dubna a května 2021 se hrálo bez diváků v Norimberku, kde Češi vyhráli oba zápasy po výsledcích 4:1 a 5:4. Na každé straně se najde několik hráč. kteří ve zmíněných duelech nastoupili. Mezi Čechy jich je v aktuálním kádru osm, na německé straně jich v nominaci na dvojzápas v Chomutově figuruje šest.

    Zatímco Němci odehrají pod vrcholky Krušných hor první přípravné zápasy před světovým šampionátem, Češi už mají za sebou dva vítězné souboje s Rakouskem, které byly premiérovými pro nový trenérský štáb pod vedením Kariho Jalonena. Realizační tým udělal před srazem v Chomutově několik změn a počítá i některé ztráty. Pětice hráčů skončila, sedmička naopak národní tým doplnila a z ní už vypadl Lukáš Klok, který dorazil se zraněním, aby zkusil, jestli zraněné koleno vydrží či nikoliv. Nakonec zjistil, že o mistrovství světa bojovat dál nemůže.

    Předchozí vzájemné zápasy v Euro Hockey Challenge:

    Německo – Česko 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)
    Branky:
    38. Sezemsky – 33. a 59. Radil, 28. Blümel, 60. Beránek.

    Německo – Česko 4:5 (2:1, 1:1, 1:3)
    Branky:
    16. a 22. Peterka, 20. Tiffels, 49. Ehl – 41. a 50. Galvas, 20. Blümel, 29. Šalda, 54. Tomášek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:10.

    Libor Kult

    Branky a nahrávky: 10. Krejčík (Černoch, Fridrich), 12. Klapka (Zdráhal), 23. Černoch (Blümel, Jiříček), 24. Holík (Blümel, Jordán), 45. Zdráhal, 54. Flek (Smejkal, Kodýtek) – 47. Wagner (Volek, Blank), 49. Schmölz (Höfflin)


    Česko: Lukeš (Stezka) – Ščotka, Jordán, Zábranský, Krejčík, Jiříček, Sklenička, Budík, Kaňák – Ciencala, Holík, Blümel – Beránek, Černoch, Fridrich – Smejkal, Kodýtek, Flek – Klapka, Hladonik, Zdráhal – Lang.
    Trenér: Kari Jalonen

    Německo: Treutle (Jenike) – Ankert, Bender, Forhler, Münzenberger, Hüttl, Wagner, Huss, Rogl – Soramies, Pietta, Höfflin – Braun, Fleischer, Schmölz – Jentzsch, Blank, Karachun – Volek, Pfaffengut, Rutkowski.
    Trenér: Toni Söderholm

    Rozhodčí: Pešina, Pražák – Brejcha, Zíka
    bahis siteleri