Nice – Lorient 2:1 (kon.) | Méty – Clermont Foot 1:1 (kon.) | Montpellier – Remeš 0:0 (kon.)
Nantes – Angers 1:1 (kon.) | Troyes – Štrasburk 1:1 (kon.) | Lyon – Bordeaux 6:1 (kon.)
PSG – Marseille 2:1 (kon.)
konec
Olympique Lyon
6:1 (3:0)
Girondins Bordeaux
Neděle 17.04.2022, 17:05 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Bordeaux dnes schytalo debakl na hřišti Lyonu, když inkasovalo pět gólů a až v závěru zápasu se dokázalo samo prosadit z penalty. To už ale Olympique hrál ledabyle a utkání se už pouze dohrávalo. Karl Toko Ekambi vstřelil dva góly, stejně jako nakonec Moussa Dembélé, a první přišel po obrovské chybě hostujícího brankáře. Olympique Lyon 6 Girondins Bordeaux 1. (18:55:36)
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Moussa DEMBÉLÉ - 6:1
     
    90+2
    Lyon právě vstřelil branku!
    Bradley Barcola vystihl špatnou rozehrávku hostí a poté předložil míč doprava, kde si pak na míč naběhl MOUSSA DEMBÉLÉ, a prudkou přízemní střelou z pravé strany šestnáctky napálil míč k přední tyči – 6:1! Asistence: Bradley Barcola.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    88
    Sekou Mara se dostal uprostřed šestnáctky v rychlém sledu k dvěma přízemním střelám, z nichž první byla zablokována a druhou lapil Julian Pollersbeck! Předtím měl šanci Karl Toko Ekambi, Gaëtan Poussin proti němu ale vyběhl.
     
    87
    Bordeaux mohlo rychle přidat druhý gól, když se na ose hřiště dostalo ke střele z hranice šestnáctky, míč ale zamířil pouze doprostřed brány a náruče brankáře.
     
    85
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Abdel Medioub, přichází Fransérgio.
    85. Sekou MARA - 5:1
     
    85
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    SEKOU MARA zachoval chladnou hlavu a prudkou přízemní střelou z penalty zamířil k pravé tyči!
     
    84
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Thiago Mendes, přichází Jérôme Boateng.
     
    83
    Sekou Mara se otáčel s míčem v pokutovém území a Damien Da Silva ho nakopl. Penalta!
     
    82
    Gaëtan Poussin vyběhl daleko za hranici šestnáctky, aby opět hlavou míč odvrátil do bezpečí, což se mu sice nepodařilo, Lyon ale nepálí za každou cenu. Je to 5:0.
     
    81
    Jean Emile Onana se pěkně uvolnil na ose hřiště po zpětné přihrávce a zpoza šestnáctky napřáhl k prudké střele, která minula pravý horní roh brány Lyonu.
     
    79
    Rémi Oudin mohl skórovat na levé straně šestnáctky po krátké přihrávce od Sekoua Mary, jeho přízemní střela z úhlu ale o pořádný kus minula přední levou tyč sítě.
     
    78
    Brankář Bordeaux jde ale fanouškům s posměšky za chybu z prvního poločasu naproti, protože teď chyboval v rozehrávce a málem z toho bylo zase horko – 5:0.
     
    77
    Gaëtan Poussin vyběhl daleko ze své brány, aby hlavou míč odvrátil do bezpečí. Nakonec tak ale kvůli ofsajdu učinit nemusel. Fanoušci Lyonu ho škádlí posměšky.
     
    76
    Fanoušci ani jednoho z týmů si dnešní zápas příliš neužili. Nejde o to, že by byli nespokojeni s výsledkem, jenže o osudu zápasu bylo rozhodnuto velice rychle.

    Tomáš Reiner

    Branky: 20. M. Dembélé (Gusto), 27. Toko Ekambi, 34. Paquetá, 46. Faivre (M. Dembélé), 68. Toko Ekambi (Reine-Adélaïde), 90+2. M. Dembélé (B. Barcola) – 85. Mara (pen.)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 3:7. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 8:1. Fauly: 8:13.
    Olympique Lyon: Pollersbeck – Gusto (64. Emerson), Da Silva, Lukeba, Henrique – Paquetá (65. Aouar), Mendes (84. J. Boateng), Faivre (65. Reine-Adélaïde) – Tetê (73. B. Barcola), M. Dembélé (C), Toko Ekambi.
    Náhradníci: Bonnevie – Emerson, B. Barcola, Aouar, J. Boateng, Reine-Adélaïde.

    Trenér: Peter Bosz

    Girondins Bordeaux: Poussin – Medioub (85. Fransérgio), Ahmedhodžić, Mangas – Lacoux (73. Kwateng), J. E. Onana, Guilavogui (C), G. Mensah – Y. Adli (64. Dilrosun), Niang (64. Oudin), Hwang Ui-jo (73. Mara).
    Náhradníci: Costil – Kwateng, Fransérgio, Oudin, Mara, Klidje, Dilrosun, Baysse, Briand.

    Trenér: David Guion

    Rozhodčí: Florent Batta. Asistenti: Mohamed Benkemouche, Gwenaël Pasqualotti. Čtvrtý rozhodčí: Marc Bollengier. VAR: Ruddy Buquet. AVAR: Bruno Coue
    bahis siteleri