Finsko – Švýcarsko 6:2 (kon.) | Česko – Německo cz 4:2 (kon.) | Lotyšsko – Švédsko 3:2 (kon.)
Kanada – USA 3:8 (kon.)
konec
Kanada
3:8 (0:2, 3:4, 0:2)
USA
Sobota 23.04.2022, 19:30 • Fanatec Arena, Landshut • Mistrovství světa do 18 let • Skupina A
Partner:
     
    Zdálo se, že třetí třetina zůstane bezbranková, ale tým Spojených států v ní nakonec ještě potvrdil své vítězství dalšími dvěma góly. V 50. minutě vyslal Devin Kaplan do brejku Cole Spicera a o minutu později upravil skóre na konečnou podobu zřejmě nejlepší hráč utkání – Isaac Howard.

    Ten byl také vyhlášen nejlepším hráčem týmu USA, na druhé straně pak toto oceněné získal Connor Bedard.

    Ode mě je to pro dnešek vše a budu se těšit zase zítra u dalšího online přenosu z mistrovství světa do 18 let. (22:10:33)
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Nakonec ale dnešní duel skončí před brankou Augustina, který zastavuje poslední střelu zápasu. Ta na něj šla od modré čáry a zastavila se o jeho betony.
     
    59:37
    Do konce utkání zbývá třiadvacet sekund a Američané se ještě usazují v útočném pásmu a začínají s kombinací.
     
    59:04
    Vepředu se ukázal také obránce Sova, který neměl nikoho k ruce, a tak vzal zakončení na sebe. Jeho střela z ostrého úhlu končí v Augustinově lapačce.
     
    58:34
    Fantilli dnes po ofenzivní stránce táhne Kanaďany. Opět se z levého křídla rychle přesunul před modrý půlkruh a dorážel střelu z vrcholu pravého kruhu. Kotouč po jeho zakončení proletěl kolem pravé tyče.
     
    57:56
    Do hry už se vrací také hráč, který odpykával druhý trest za Stramela. Obě mužstva jsou v plném počtu a hraje se pět na pět.
     
    57:24
    Kanada hraje v plném počtu.
     
    57:19
    Na druhé straně unikl po pravém křídle jeden z obránců a Augustine si tak po delší době připisuje další zákrok a hra je opět přerušena.
     
    56:54
    Casey obešel Fantilliho a bekhendem zakončil mezi Dyckovy betony. Kanadský brankář si svým zákrokem není jistý, ale kotouč ve své moci opravdu má.
     
    56:19
    Celý incident měl za následek vyloučení na obou stranách, a tak se teď hraje čtyři na čtyři. Aktivnější jsou hráči Spojených států.
     
    55:56
    Vyloučení v týmu USA (Charlie Stramel – 2 min., sekání + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Kanada (Tanner Howe – 2 min., hrubost).
     
    55:56
    Stramel zpoza branky založil přesilovkovou kombinaci, jejíž hlavní náplní byla kombinace u modré čáry. V té se představili Casey a Hutson, který pak z levého křídla poslal kotouč před branku, kde už čekal připravený Stramel. Svým zakončením k pravém betonu kanadského brankáře nepřekonal a ještě se dočkal zájmu o pěstní souboj od Mastrodomenica.
     
    55:24
    Vyloučení v týmu Kanada (Kocha Delic – 2 min., hákování).
     
    54:54
    Na druhé straně dostala příležitost vyniknout známá dvojice Cooley a Gauthier. Dyck si s oběma prudkými pokusy prvně jmenovaného hráče USA poradil.
     
    54:29
    Goyette předvedl dobrou práci v předbrankovém prostoru, ale proti přesile hráčů v bílých dresech to nestačilo. I tak je ale Kanada směrem dopředu stále aktivní.
     
    53:27
    Fantilli mohl mít další možnost na snížení skóre. Čekal u pravé tyče na přihrávku nebo střelu vhodnou na teč. Rána od modré čáry ovšem byla nepřesná a letěla přímo do rohu kluziště.
     
    52:38
    Fantilli vypálil ihned po vhazování na pravém kruhu útočného pásma. Trefil hruď brankáře USA a hra pokračuje vyhozením kotouče podél mantinelu mezi modré čáry.
     
    52:14
    Nepřesná přihrávka zpoza branky do mezikruží vyhnala Američany nejen z útočného pásma, ale také za vlastní branku. S rozehrávkou pomáhá Augustine.
    50:21 Isaac HOWARD - 3:8
     
    50:21
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    USA bleskově přidávají další branku. A jejím autorem není nikdo jiný než ISAAC HOWER, který si v předbrankovém prostoru počkal na přihrávku z levého křídla a pohotově poslal kotouč nad Dyckův levý beton. Pro Howarda je to čtvrtý gól v dnešním utkání. Asistence: Logan Cooley, Seamus Powell.
    49:15 Cole SPICER - 3:7
     
    49:15
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    COLE SPICER nejprve zblokoval střelu jednoho z kanadských obránců a následně se stal hrdinou svého týmu ještě jednou, když dokázal zužitkovat brejkovou situaci, kterou pro něj vytvořil Devin Kaplan. Spicer se ocitl sám před gólmanem a zakončil do pravého horního rohu. Asistence: Devin Kaplan.
     
    48:29
    Fantilli získal puk v rohu kluziště, obehrál tři hráče, kteří vyjeli proti němu, a nabídl přihrávku Pickeringovi. Ten z levého kruhu ještě hledal křižnou přihrávkou Delice, v tento moment už však Kanada svou ofennzivu překombinovala a zakončení nebylo úspěšné.
     
    47:03
    Howe nahozením získal pro Kanadu útočné pásmo a taky jej dokázal udržet. Hra se ovšem téměř ihned přestěhovala k zadnímu mantinelu, kde probíhají další souboje o kotouč.
     
    46:14
    Do ofenzivy se nahrnuli také hráči Spojených států a velmi aktivní je opět Howard. Střelec tří branek nejprve neuspěl v individuálním zakončení a Dyck si poradil také s jeho dvěma dorážkami u levé tyče po střele z levého křídla.
     
    45:20
    Kanaďané se drží v útočném pásmu. Hraje se především okolo mantinelu, kde oba celky svádějí souboj o puk.
     
    44:49
    Siepmann střílel z větší vzdálenosti přes chumel clonících a bránících hráčů. Augustine se dokázal dostat do takové pozice, aby na zakončení dobře viděl, a ukrývá jej ve své výstroji.
     
    Dnešní utkání sleduje 2512 diváků.
     
    44:16
    Herní tempo je poněkud klidnější než v prvních dvou částech zápasu. Neubývá ale osobních soubojů.
     
    42:42
    Kanadští obránci velmi dobře přistupují k jednotlivým hráčům soupeře, díky čemuž je vůbec nepouští za vrcholy kruhů. To také vybídlo tým v červeno-černé kombinaci k rychlému protiútoku a zakončení Mordena, které od mantinelu směřovalo ke vzdálenější tyči a Augustine proti němu zasáhl lapačkou.
     
    41:02
    Cooley na levém křídle prokličkoval mezi bránícími hráči až do předbrankového prostoru, který je dnes oblíbeným místem všech střelců USA. Cooley se nyní ovšem svým bekhendovým pokusem neprosadil.
     
    40:16
    Kanada v prvních patnácti sekundách už podruhé vyhodila na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po Dyckově pravici.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetině byla na góly mnohem bohatší než ta první. Na drama bylo navíc zaděláno hned v úvodu druhého dějství, kdy Kanada svým nástupem a přesnou střelou Matthewa Wooda snížila a následně Mathew Ward využil nabídnutého trestného střílení. V 26. minutě tak bylo srovnáno 2:2. Kanaďané měli psychickou výhodu a bylo to vidět. Jenomže si nepohlídali přečíslení dva na jednoho, z něhož zakončoval Logan Cooley. Vzápětí vrátil USA ztracený dvoubrankový náskok Crus Lucius svou tečí na hranici brankoviště. Ale ani tentokrát Američané náskok neuhlídali, protože snížil Connor Bedard. V závěrečných minutách se prosadili ještě Ryan Chesley a hattrick završil Isaac Howard.
    Třetí třetina začne cca v 21:24.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Kanada v závěru ještě ohrozila Augustinovu branku, ale Hvidstonova střela z levého křídla nepředstavovala pro brankáře USA žádné nebezpečí.
    38:37 Isaac HOWARD - 3:6
     
    38:37
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Šestý gól USA a třetí gól ISAACA HOWARDA, který po přihrávce zpoza branky zakončil mezi gólmanovy betony. Asistence: Frank Nazar, Hunter Brzustewicz.
     
    37:55
    Howarda těsně před brankovištěm odzbrojil Dragicevic. Dyck přesto musel zasahovat proti střele od mantinelu.
     
    37:13
    Zdá se, že hráči USA mají kotouč pod kontrolou a jsou ve své hře jistější. Kanada se ovšem nevzdává a po delší době míří do útočné třetiny.
     
    35:45
    Cooley získal na svou hokejku jednu z nepovedených kanadských přihrávek a z otočky se propracoval také ke střele. Jeho pokus se otřel o brankářovo levé rameno.
     
    35:10
    Hraje se v útočném pásmu USA a často se přerušuje, protože Američané střílí hned po buly. Dyck u své levé tyče opět přikrývá kotouč lapačkou.
    34:33 Ryan CHESLEY - 3:5
     
    34:33
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Nazar svým průnikem do pásma nejprve neuspěl, ale mrzet ho to nemusí. Zakončoval také Isaac Howard a právě jeho střela se od gólmana odrazila do prostoru, kde stál RYAN CHESLEY, jenž střelou pod odkrytou horní tyč opět vrací USA dvougólový náskok. Asistence: Bez asistence.
     
    33:58
    Howard při svém útoku na hattrick ztratil kotouč, čímž dal šanci svým spoluhráčům. Pokus od mantinelu končí v Dyckově lapačce a hra je přerušena.
     
    32:22
    Gauthier dostal přihrávku do středu útočného pásma, kde byl obklíčen několika hráči Kanady. Do zakončení se tak dlouho vůbec nemohl propracovat, ale nakonec kotouč směrem k brance přece jen posunul. Dycka to překvapilo a puk mu propadl mezi betony. Celou situaci kanadský gólman těsně před brankovou čarou zachránil.
    31:43 Connor BEDARD - 3:4
     
    31:43
    Kanada právě vstřelila branku!
    CONNOR BEDARD to vzal na sebe, na pravém křídle si našel pozici v ostrém úhlu vzhledem k brance a zakončil do vzdálenějšího horního rohu. Asistence: Nick Moldenhauer, Owen Pickering.
     
    31:39
    Kanada se snaží oklepat ze dvou rychlých inkasovaných branek a po krátké odmlce se opět nastěhovala do útočného pásma.
    30:10 Cruz LUCIUS - 2:4
     
    30:10
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Spojené státy navyšují své vedení a jejich náskok na soupeře už je opět dvoubrankový. CRUZ LUCIUS čekal na hranici brankoviště na možnost tečovat letící kotouč, která nakonec přišla. Asistence: Ryan Chesley, Charlie Stramel.
     
    29:57
    Také kanadští hráči se mohli ukázat v přečíslení, jejich akci tři na dva zastavila nepřesná přihrávka mezi Hvidstonem a Delicem, následně také postavení mimo hru.
    29:21 Logan COOLEY - 2:3
     
    29:21
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Stalo se ovšem úplně to stejné jako na konci první třetiny, kdy měla Kanada hru pod kontrolou. Dva na jednoho ujeli kanadské obraně LOGAN COOLEY a Cutter Gauthier. Prvně jmenovaný zakončoval z pravého křídla za rozpohybovaného gólmana. Asistence: Cutter Gauthier.
     
    29:10
    Nakonec po kombinaci vystřelil i Moldenhauer. Kanada drží svého soupeře pod tlakem.
     
    28:29
    Moldenhauer vybojoval pro svůj tým útočné pásmo, a i když se sám ke střele nedostal, po objetí branky vybídl dobře postaveného Fantilliho, jenž bez přípravy zakončoval k levé tyči.
     
    27:51
    Nazar se prosmýkl až do těsné blízkosti kanadského brankoviště a zakončil na betony. Dyck si tento prostor pohlídal a přerušuje hru přikrytím puku lapačkou.
    25:55 Mathew WARD - 2:2
     
    25:55
    Kanada právě vstřelila branku!
    A MATHEW WARD trestné střílení proměňuje. Před brankovištěm zamíchal s kotoučem a poslal jej mezi gólmanovy betony. Najednou je tak srovnáno.
     
    25:55
    Cooley se Snuggerudem neproměnili své šance na opětovné navýšení a Kanada má jedinečnou příležitost vyrovnat. Uvidíme trestné střílení.
    24:42 Matthew WOOD - 1:2
     
    24:42
    Kanada právě vstřelila branku!
    To už ovšem neplatí. MATTHEW WOOD dostal na hranici brankoviště přesnou přihrávku z rohu kluziště a bez přípravy poslal kotouč z první za Augustinova záda. Asistence: Connor Bedard.
     
    24:26
    Hráčům v červeno-černé kombinaci se podařilo usadit v útočném pásmu, ale jejich střelecké pokusy zatím také neoplývají přesností.
     
    23:58
    Hra má mnohem větší tempo než na konci první třetiny. Kanada vybojovala kotouč a stěhuje se do útočného pásma.
     
    23:04
    Schuurman unikl soupeřově tlaku a zakončoval nad Augustinův levý beton. Gólman USA zasahuje lapačkou.
     
    22:13
    Kanada se nyní spoléhá jen na obranu. A je to třeba, protože k dorážce bez přípravy si na vrcholy kruhů sjel Howard. Jeho pokus pouze proletěl kolem levé tyče.
     
    21:16
    Další nepřesná střela na straně Spojených států, ty se teď usadily před brankou Kanady, ale jejich pokusům chybí přesnost. Naposledy pálil od mantinelu McGroarty.
     
    20:42
    Snuggerudovi se v přečíslení dva na jednoho na pravém křídle nabízel ještě Cooley, ale prvně jmenovaný to vzal na sebe. Svým pokusem z levého kruhu do vzdálenějšího horního rohu přestřelil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Po první třetině jsou ve vedení Spojené státy americké, a to díky dvěma brankám Isaaca Howarda. Úvodních dvacet minut zápasu ale přineslo vyrovnaný hokej s šancemi na obou stranách. Ve prospěch USA nejprve rozhodla hry čtyři na čtyři, v které si Američané dokázali urvat led pro sebe a svého soupeře zamkli v pásmu. Ke konci třetiny se aktivnějším týmem stávala Kanada, ale obrana USA jí moc šancí nedovolila. Vše pak vyvrcholilo rychlím protiútokem a druhým vstřeleným gólem.
    Druhá třetina začne cca v 20:31.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    18:52 Isaac HOWARD - 0:2
     
    18:52
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Místo kanadského vyrovnání ovšem přichází druhá branka ISAACA HOWARDA. Americký útočník dokončil přečíslení své formace, když přesně mezi betony poslal dorážku po ledě. Asistence: Gavin Brindley, Frank Nazar.
     
    18:03
    Fantilli projel celé kluziště a zastavil jej až Duke na vrcholu pravého kruhu. Nikdo z kanadských útočníku se nakonec do zakončení nedostal, nicméně hráči s javorovým listem na prsou už opět okupují prostor před Augustinem.
     
    17:02
    Mastrodomenico zastavil brejk soupeře i následný pokus po objetí branky, který mířil k levé tyči. Kanaďané se velmi rychle dostávají ze svého pásma.
     
    16:29
    Spojené státy kotouč ze svého pásma pouze vyhazují, mezi modrými čarami už se k němu zpět dostává Kanada,
     
    15:53
    Kanada má nyní více ze hry a tlačí se do předbrankového prostoru. Nejvýraznějším počinem se prezentoval Howe, který tečoval puk na hranici brankoviště. Kotouč končí v náruči gólmana Augustina.
     
    15:00
    Lorenz dostal od obránce dlouhou přihrávku až k útočné modré čáře, ale hned po přechodu do třetiny jej jeden z hráčů USA od kotouče odstavil. K volnému puku se dostal ještě Fantilli, který přestřelil.
     
    13:54
    Lucius se vydal do útoku sám proti čtyřem hráčům Kanady. Jeho pokus z osy kluziště ztečoval Siepmann do rohu kluziště.
     
    13:21
    Spojené státy americké hrají v plném počtu.
     
    13:03
    Hráči Kanady se semkli v prostoru mezi kruhy, kam také dostal přihrávku Lorenz. Jeho střela z první proletěla nad pravým horním rohem americké branky.
     
    12:35
    Kanaďané jsou znovu vyhnáni až za vlastní branku.
     
    12:00
    Fantilli svou střelu z vrcholu levého kruhu schoval za Bedarda. Augustine sice nezareagoval včas, ale puk jej trefil a od jeho pravého betonu se odrazil právě na kanadského kapitána, který zkusil své štěstí z dorážky. Tentokrát nemířil přesně.
     
    11:36
    Sova na modré čáře nadvakrát neudržel útočné pásmo. Spojené státy se osvobozují.
     
    11:21
    Vyloučení v týmu USA (Tyler Duke – 2 min., podrážení).
     
    10:23
    Lorenz naskočil zpět do hry a hned se ocitl v gólové příležitosti, když dostal přihrávku na pravé křídlo. Tam byl ale těsně bráněn a s kotoučem tak dobruslil až do rohu kluziště, kde už byl v nevýhodné střelecké pozici. Augustine si proti jeho střele připisuje zákrok vyrážečkou.
     
    09:49
    Kanada hraje v plném počtu.
     
    09:21
    Howard prokličkoval mezi třemi bránícími hráči Kanady, ale až k zakončení jej soupeř nepustil.
     
    08:19
    Z větší vzdálenosti opět pálil Casey a k dorážce odraženého kotouče se tentokrát dostal Gauthier. Prudké zakončení končí na Dyckově levém betonu.
     
    08:06
    Casey zamířil od modré čáry poté, co se před ním objevil volný prostor. Právě díky tomu měl ovšem Dyck dobrý výhled a kotouč ukrývá ve své lapačce. Hra je přerušena.
     
    07:49
    Vyloučení v týmu Kanada (Rieger Lorenz – 2 min., sekání).
     
    07:00
    Snuggerud a Cooley se společně dostali do přečíslení dva na jednoho, ale finální přihrávka nebyla úplně přesná a prvně jmenovaný musel puk zasahovat ve vzduchu. K dorážce se dostal také Cooley, proti kterému kanadský brankář včas vytasil levý beton.
     
    06:24
    Tentokrát se v útočném pásmu usadili Kanaďané, ale z aktivní napadání hráčů USA bylo znát, že tomu tak nebude na dlouho. I přesto stačil Howe z mezikruží bez přípravy vystřelit. Svým pokusem trefil připraveného brankáře.
     
    05:38
    Stramel měl možnost navýšit vedení svého týmu, ale sám proti Dyckovi z pravého křídla neuspěl. Kanadský gólman jeho střelu k bližší tyči zastavil lapačkou.
     
    05:15
    Obě mužstva hrají v plném počtu.
    04:20 Isaac HOWARD - 0:1
     
    04:20
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tým Spojených států se usadil v předbrankovém prostoru a začal se svižnou kombinací. První pokus k volné levé tyči ISAACU HOWARDOVI nevyšel a americký forvard přestřelil. Druhý pokus ze stejného místa už nepromarnil a dostal kotouč za rozpohybovaného gólmana. Asistence: Lane Hutson.
     
    03:42
    Podobným kouskem se na druhé straně prezentoval Bedard, ani on ovšem v individuální akci neuspěl.
     
    03:22
    Po vhazování před Augustinem unikl po levém křídle Cooley, jenž z kruhu zakončil. Dyck na jeho pokus dobře viděl a bez problému zasáhl.
     
    03:15
    V krátkém časovém sledu došlo k vyloučení na obou stranách a my tak uvidíme hru čtyři na čtyři.
     
    03:15
    Vyloučení v týmu USA (Charlie Stramel – 2 min., vysoká hůl).
     
    03:05
    Vyloučení v týmu Kanada (Pano Fimis – 2 min., podrážení).
     
    02:59
    Kaplan s Leonardem se v mezikruží ocitli v situaci dva na jednoho. Druhý jmenovaný byl při střele tvrdě sražen k ledu.
     
    02:01
    Poprvé vidíme větší závar také před kanadskou brankou, kde ofenzivě na hranici brankoviště velel Lucius. Na brankáře v červeném dresu si ovšem nepřišel.
     
    00:58
    Fantilli na pravém kruhu obehrál soupeřova obránce a zakončil z otočky k levé tyči. Augustine byl připraven a kotouč vykopl betonem zpět do hry.
     
    00:17
    Kanada nahodila do útočného pásma, ale první obranná dvojice USA se k puku dostala mnohem dříve. Pickering dostává kotouč do středního pásma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Dyck (Lalonde) – Mastrodomenico, Pickering, Dragicevic, Sova, Siepmann, Morden, Collins – Howe, Bedard, Wood – Moldenhauer, Fantilli, Lorenz – Goyette, Ward, Schuurman – Delic, Hvidston, Fimis – Davies.
    Trenér: Nolan Baumgartner

    USA: Augustine (Muszelik) – Hutson, Chesley, Duke, Casey, Powell, Leddy, Brzustewicz – Gauthier, Cooley, Snuggerud – I. Howard, Nazar, Brindley – McGroarty, Stramel, Lucius – Leonard, Spicer, Kaplan – Hejduk.
    Trenér: Adam Nightingale

    Rozhodčí: Magnusson, Suominen – Hautamaki, Nyqvist.
     
    Utkání mezi Kanadou a USA začne o pár minut později, a to přibližně v 19:38.
     
    Kanada

    Kanada obhajuje zlato z loňského šampionátu a za dalším prvenstvím by ji měla dotáhnout mimo jiné největší hvězda letošního ročníku. Connor Bedard zakončil minulé mistrovství světa do 18 let bilancí dva body na zápas. Tuto sezonu působí ve WHL, kde v 62 zápasech vstřelil 51 gólů a posbíral 49 asistencí. Jinak se ale tým Kanady nepředstaví v nejsilnější možné sestavě, protože spousta hráčů nyní hraje play-off svých soutěží.

    Nominace Kanady je následující:
    Brankáři:
    Nolan Lalonde (Erie, OHL), Ethan Buenaventura (Calgary, WHL), Reid Dyck (Swift Current, WHL).
    Obránci:
    Nolan Collins (Sudbury, OHL), Lukas Dragicevic (Tri-City, WHL), Michael Mastrodomenico (Lincoln, USHL), Kalem Parker (Victoria, WHL), Grayden Siepmann (Calgary, WHL), Spencer Sova (Erie, OHL), Owen Pickering (Swift Current, WHL), Matthew Morden (St. Andrew’s College, CAHS).
    Útočníci:
    Tanner Howe, Connor Bedard (oba Regina, WHL), Nick Moldenhauer, Adam Fantili (oba Chicago, USHL), Josh Davies, Josh Filmon, Mathew Ward, Connor Hvidston (všichni Swift Current, WHL), Kocha Delic, David Goyette (oba Sudbury, OHL), Pano Fimis (Niagara, OHL), Brayden Schuurman (Victoria, WHL), Rieger Lorenz (Okotoks, AJHL), Matthew Wood (Victoria, BCHL).
     
    USA

    Jedním z důvodů, proč jsou mladíci z USA pasováni do role favorita, je ten, že až na jednoho hráče působí všichni v rozvojovém programu se sídlem v Plymouthu. Pouze Gavin Brindley nastupuje za Tri-City Storm v USHL. Na zlato čekají Američané pět let, na posledním šampionátu skončili pátí. Nejvýraznějším hráčem na soupisce USA je Logan Cooley (v 68 zápasech letošní sezony získal 99 bodů) a čeští fanoušci určitě zaregistrují také jméno Marka Hejduka, tedy syna bývalého českého útočníka Milana Hejduka.

    Nominace USA je následující:
    Brankáři:
    Tyler Muszelik (USA NTDP U18), Trey Augustine, Michael Chambre (oba USA NTDP U17).
    Obránci:
    Seamus Powell, Hunter Brzustewicz, Tyler Duke, Charlie Leddy, Lane Hutson, Seamus Casey, Ryan Chesley (všichni USA NTDP U18), Brady Cleveland (USA NTDP U17).
    Útočníci:
    Isaac Howard, Brady Berard, Jimmy Snuggerud, Cole Spicer, Cruz Lucius, Rutger McGroarty, Frank Nazar, Logan Cooley, Cutter Gauthier, Devin Kaplan, Marek Hejduk, Charlie Stramel (všichni USA NTDP U18), Ryan Leonard, Will Smith (oba USA NTDP U17), Gavin Brindley (Tri-City Storm, USHL).
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky u online přenosu ze zápasu mistrovství světa do 18 let. Hned první hrací den se proti sobě postaví Kanada a Spojené státy americké. Právě USA byly před začátkem turnaje postaveny do role favorita celého šampionátu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 25. Wood (Bedard), 26. Ward (TS), 32. Bedard (Moldenhauer, Pickering) – 5. I. Howard (Hutson), 19. I. Howard (Brindley, Nazar), 30. Cooley (Gauthier), 31. Lucius (Chesley, Stramel), 35. Chesley, 39. I. Howard (Nazar, Brzustewicz), 50. Spicer (Kaplan), 51. I. Howard (Cooley, Powell)


    Kanada: Dyck (Lalonde) – Mastrodomenico, Pickering, Dragicevic, Sova, Siepmann, Morden, Collins – Howe, Bedard, Wood – Moldenhauer, Fantilli, Lorenz – Goyette, Ward, Schuurman – Delic, Hvidston, Fimis – Davies.
    Trenér: Nolan Baumgartner

    USA: Augustine (Muszelik) – Hutson, Chesley, Duke, Casey, Powell, Leddy, Brzustewicz – Gauthier, Cooley, Snuggerud – I. Howard, Nazar, Brindley – McGroarty, Stramel, Lucius – Leonard, Spicer, Kaplan – Hejduk.
    Trenér: Adam Nightingale

    Rozhodčí: Magnusson, Suominen – Hautamaki, Nyqvist
    bahis siteleri