Chrudim – Vlašim 0:2 (kon.) | Prostějov – Dukla Praha 4:2 (kon.) | Líšeň – Slavia B 0:0 (kon.)
konec
SK Líšeň 2019
0:0 (0:0)
SK Slavia Praha B
Sobota 05.11.2022, 14:00 • SK Líšeň • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Sportu zdar a fotbalu zvlášť. Hezké sobotní odpoledne u sledování posledního domácího zápasu Líšně, která bude hostit předposlední rezervu Slavie. V rámci podzimu čeká na brněnský tým ještě jedno kolo, ale to bude za týden ve Varnsdorfu. Už teď se dá s předstihem říct, že svěřenci Milana Valachoviče prožili velmi dobrý podzim. Na předsezonní tiskovce se v Líšni hovořilo o klidném středu, ale realita je jiná. Marvani byli prakticky celou dobu lídrem tabulky a jsou i teď, byť mají stejný bodů počet s Příbramí, ta má ale o chlup lepší skóre.
     
    Zatímco s prvním mužstvem Slavie už Líšeň v minulosti sehrála dva zápasy, s juniorkou bude hrát poprvé. Nováček druholigové scény nastupuje do utkání převážně s mladými hráči. Trenér Jarolím má v kádru i dorostence, fotbalisty z prvního týmu využívá jen výjimečně. Tým, který vede, se v současné době pohybuje ve spodní polovině tabulky. Mladí slavisté však dokázali porazit čtyři silné soupeře – Spartu B, Varnsdorf, Vyškov a v minulém kole Karvinou.
     
    Líšeň se s domácími fanoušky rozloučí v pozici favorita. Potkávají se týmy z opačných pólů tabulky. Zatímco Líšeň je o skóre druhá a má nejlepší obranu v lize, Pražané jsou předposlední a naopak jejich defenziva je nejhorší v soutěži. V minulém kole v Třinci si Brňané napravili reputaci za zbytečnou prohru v domácím utkání s Prostějovem a zvítězili 4:0. Rádi by se tak před domácími fanoušky rozloučili co nejlepším výsledkem.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Líšeň 2019: Vajner – Pašek (C), Černín, Laczkó, Lutonský – A. Čermák – Ulbrich, Matocha, Machalík, Sokol – Vandas.
    Náhradníci: Marek – Otrísal, M. Jeřábek, Reteno Elekana, Weber, Zikl.

    SK Slavia Praha B: Sirotník – Nikl, Trédl, Hunal, Labík – Kopáček (C) – Šubert, Planka, Beran, A. Pudil – Šmiga.
    Náhradníci: M. Pudil, Osuagwu, Singhateh, Žitný, Alrashdi.

    Rozhodčí: Kotala – Poživil, Mikeska.
     
    Rozhodčí Kotala právě přivedl na hřiště oba týmy, hlavní tribuna v Líšni je slušně zaplněná a těší se na poslední podzimní utkání.
     
    Výkop budou mít hráči hostující Slavie Praha.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O první akci se pokoušel Daniel Šmiga, ale v souboji jeden na jednoho se neprosadil. Hosté jsou každopádně i nadále u míče.
     
    3
    Slavie dlouho držela míč, nepustila soupeře prakticky k míči, až se na to nemohl dívat Vandas a otočil hru.
     
    4
    I přesto, že je klasické podzimní počasí, tak trávník je v docela slušné kondici a na něj se dnes určitě nikdo nemůže vymlouvat.
     
    5
    Ubrich chtěl využít volnějšího prostoru na pravé straně, ale do zakončení se nedostal. Naopak znovu to byl Šmiga, který kličkoval před vápnem a pak v souboji upadl. Rozhodčí spíš hokejovým způsobem rozpažil.
     
    6
    Slavie je možná překvapivě od úvodu aktivnějším týmem a nyní poprvé zahrozila. Byť to byla spíše slabší střela Šuberta, brankář Vajner se musel proletět ke své pravé tyči.
     
    7
    Domácí zatím nejsou vůbec v zápase a kupí jednu chybu za druhou. Slavie má územní převahu a v útočném prostoru je daleko nebezpečnější. To Líšeň se k Sirotníkovi prakticky nedostala.
     
    8
    Na střídačce Slavie jsou určitě pro mnohé pamětníky známá jména, Ivo Knoflíček, bývalý výborný fotbalista a trenérem je Marek Jarolím.
     
    9
    A tito pánové nyní sledovali utěšenou pumelici kapitána Kopáčka, který z dvaceti metrů pořádně protáhl Vajnera. Krásná střela a ještě lepší zákrok, je z toho rohový kop.
     
    10
    Po něm přišel útočný faul a Líšeň se může na chvíli osvobodit.
     
    11
    A i Marvani mají možnost po Matochově zblokovaném centru možnost zahrát první roh.
     
    12
    I když se Čermák dostal k zajímavé hlavičce, která skončila vedle, píská se nedovolený zákrok. Takže radost domácích by byla stejně předčasná.
     
    14
    Další roh pro Líšeň, před Vandasem včas zasáhl Labík.
     
    14
    Žlutá karta pro tým SK Líšeň 2019 (Adrián Čermák).
     
    15
    Po rohu zkoušeli domácí několik nacvičených varian, Slavie ale všechny pokusy odvrátila. A pak rychlý brejk zastavil faulem Čermák.
     
    17
    Hra se nám malinko uklidnila, stále má ale více ze hry poslední Slavie. Favorit z Líšně nedokáže delší dobu udržet míč a dělá velké množství chyb.
     
    18
    Tohle už stálo za pochvalu. Parádní přihrávku za obránce poslal Machalík, míče se chopil Vandas a mířil z pravé strany na Sirotníka. Jeho rána končí těsně vedle.
     
    19
    Líšeň se pozvolna osměluje. Centr Ulbricha prošel až do malého vápna, kde si jej chtěl vzít do parády Machalík. Líšeňský fotbalista sice míče lehce zasáhl, dřív ale u něj byl pohotový Sirotník.
     
    21
    Chystá se zajímavá standardka pro Slavii. Rozhodčí nechal ještě hrát a poté dopískl zákrok na Pudila.
     
    22
    Beran zkusil obstřelit brněnskou zeď, ale míč neprošel před Vajnera. Každopádně alespoň další roh pro hosty.
     
    23
    Brňané se konečně ubránili a vymanili z tlaku, přesto pořád mají stejný problém. Velmi rychle odevzdávají míče a kazí přihrávky.
     
    25
    Machalík to zkusil po levé straně individuálně, ale neměl šanci uspět. Pražané tak mohou znovu přejít na útočnou polovinu.
     
    27
    Marvani jsou na míči a snaží se něco vymyslet. Jenže dost často naráží na běhavou hostující obranu. Ta prozatím nedá ani kousek prostoru k nějaké kloudné kombinaci.
     
    29
    Největší šance zápasu a v ní domácí Tom Ulbrich. Ten dostal přesný pas na malé vápno od Matochy a sám před brankářem trefil pouze vyběhnuvšího Sirotníka. Brankář Slavie zabránil jasné brance.
     
    30
    Následovala standardka Líšně a další možnost ke skórování. Míč byl zakroucen přesně na hlavičku Laczka a jeho šance končí necelý metr vedle pravé tyče.
     
    32
    Žlutá karta pro tým SK Slavia Praha B (David Planka).
     
    34
    Zdá se, že režii zápasu vzali do svých rukou domácí, kteří si vytvořili dvě slušné šance a jsou i nadále velmi nebezpeční. O střelu se snažil Lutonský, leč byla zblokovaná na roh.
     
    35
    Po něm se ke střele chystal Pašek, ale vůbec mu to nesedlo. Hra byla následně přerušena.
     
    35
    Deset minut do konce poločasu, poslední minuty sice patří Líšni, ale Slavie hraje velmi sympaticky. O bojovnosti hostů hovoří fakt, že Šmigal v souboji dokonce přišel o kopačku a pak se pro ni musel vracet. Celý přiběh pokračoval o chvíli později a málem takhle dopadl i Beran, který si kontroloval obuv. Vše zůstalo tam kde mělo.
     
    37
    Žlutá karta pro tým SK Líšeň 2019 (Adam Laczkó).
     
    38
    Neuvěřitelná jízda alá Ester Ledecká. Pavel Sokol se za vlastní polovinou rozhodl vzít celou akci na sebe, prokličkoval se mezi stojícími obránci a celou svou slalomovou jízdu zakončil bombou do levé Sirotníkovy tyče.
     
    40
    Následně i Slavie dala o sobě vědět, jenže roh si brněnští čahouni v obraně dokázali pohlídat.
     
    41
    Zajímavý centr Ulbricha proskotačil až do vápna, tam ale na níč nikdo z jeho spoluhráčů nedosáhl.
     
    42
    Žlutá karta pro tým SK Slavia Praha B (Daniel Šmiga).
     
    43
    Blíží se konec prvního poločasu, Líšeň měla dvě tři dobré gólové šance a mohla jít do vedení. Rezerva Slavie ovšem zatím drží slibný výsledek.
     
    44
    Domácí drží míč a ještě by rádi v závěru něco vymysleli.
     
    44
    Paškův centr z pravé strany neprošel sice do vápna, ale akce bude po rohu pokračovat.
     
    45
    Po rohovém kopu Matochy končí míč podruhé v zápase na tyči, přesně řečeno to bylo břevno. Centr totiž ještě přizvedl Vandas a od jeho hlavy dnes u Sirotníka podruhé zvonilo.
     
    45
    Nastavovat se budou dvě minuty.
     
    45+2
    Blíží se závěr poločasu, hosté se mohou uklidnit a podržet chvíli míč.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:03.
     
    Máme za sebou první poločas, který končí nerozhodně 0:0. Slavii patřila první polovina poločasu, kdy si vytvořila slibné šance, ale své možnosti neproměnila. Líšni dlouho trvalo než se dostala do zápasu, pak si ale vytvořila hned tři tutovky a trefila dvakrát tyč. Nejblíž gólu byl Vandas a nejlepší akci předvedl jistojistě Pavel Sokol, jehož akci fanoušci ocenili potleskem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Líšeň vletěla do druhého poločasu jako velká voda, od úvodu je u míče a hned si vytváří pozice k zakončení.
     
    49
    Hosté se ale ubránili a zkoušejí také něco vymyslet.
     
    50
    Líšeň je ale v útoku nebezpečná a Matocha dokázal vybojovat další rohový kop v tomto zápase.
     
    51
    Nikl ho dokázal odvrátit a Čermák fauloval Labíka. Diváci se diví, naopak domácí fotbalista může být rád, že nešel pod sprchy.
     
    51
    Žlutá karta pro tým SK Líšeň 2019 (Pavel Sokol).
     
    51
    Pavel Sokol dohrál v souboji Adama Pudila a píská se standardka pro Slavii.
     
    52
    Na karty 3:2, výsledek stále 0:0. Slavii standardka nevyšla, naopak po brejkové akci přišel centr Sokola na Vandase a tomu chyběl kousek k tomu, aby zakončil do prázdné brány. Vandas je sice vysoký čahoun, ale i tohle na něj bylo moc.
     
    54
    Dnešní utkání sleduje 639 diváků.
     
    55
    Marvani znovu několikrát centrovali do vápna, opět chyběl krůček k zakončení. Domácím chybí lepší přesnost.
     
    57
    Lutonský zabojoval, několikrát doslova vydřel míč, ale centr se mu už nepovedl. Diváci jej ale ocenili potleskem. Někdejší hráč Zbrojovky dřel jako lev.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry a druhý poločas patří jasně Líšni, která ale stále nemůže vyzrát na bojující Slavii. Ta i nadále podává velmi slušný výkon s občasnými brejkovými výpady.
     
    61
    Pochvala pro Lutonského, který nastartoval svá rychlá chodila a vybojoval zdánlivě ztracený míč. Stihl i přihrát do druhé vlny, kde byl Čermák. Jeho přízemná rána šla k pravé tyči, u ní včas zasáhl Sirotník.
     
    62
    Posléze byl k vidění roh, po něm slabě hlavičkoval Sokol. Nic nebezpečného pro fotbalisty z hlavního města.
     
    64
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019:
    ze hřiště odchází Tom Ulbrich, přichází Guy Reteno Elekana.
     
    65
    Trestný kop pro Marvany, bude to teda pořádná dálka...
     
    66
    ...ale proč ne. Matocha to z dálky přeci jen zkusil a díky teči končí míč kousek vedle. Roh pro Líšeň.
     
    67
    A pozor. Po rohu Matochy míč dokázal propasírovat přes obránce střídající Reteno. Překvapení hosté najednou zjistili, že míč poskakuje sám před brankovou čárou a v poslední chvíli jej uklidili na střechu nedaleké školy.
     
    67
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B:
    ze hřiště odchází Jan Trédl, přichází Ebrima Singhateh.
     
    68
    Poprvé do sestavy zasáhli také hostující trenéři a hned to přineslo oživení. Černín musel hasit požár před Beranem.
     
    70
    Slavia zůstává u míče, prudký centr Šuberta musel Vajner pohlídat.
     
    71
    Dnes už poněkolikáté líšeňští fotbalisté poslali do vápna nebezpečný centr, ale vždy tomu chybí kousek, aby někdo z hráčů zakončil.
     
    72
    Zhruba dvacet minut do konce zápasu, stále jsme gól neviděli. Blíž k němu měli domácí, v koncovce dnes ale nemají i potřebné štěstí.
     
    74
    Plankův centr musel Vajner vyboxovat a udělal to tak, že našel připraveného na volej Labíka. Tomu však střela vůbec nesedla a domácí mohou v klidu rozehrávat.
     
    75
    Marvani budou hrát chvíli o deseti, Černím je ošetřován a bude muset střídat.
     
    75
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019:
    ze hřiště odchází Jakub Černín, přichází Michal Jeřábek,
    ze hřiště odchází Pavel Vandas, přichází Martin Zikl.
     
    76
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B:
    ze hřiště odchází Martin Šubert, přichází Matěj Žitný,
    ze hřiště odchází Jakub Kopáček, přichází Mohammed Alrashdi.
     
    77
    Reteno šel až příliš ochotně k zemi, tohle penalta nebude.
     
    79
    Brno má územní převahu, mírnější tlak, ale soupeř dobře brání. Těžko se domácí prosazují.
     
    80
    Jeřábkův prudký centr končí v rukavicích Sirotník. Ještě deset minut do konce utkání.
     
    81
    Nejde to, domácí sice chtějí, ale těch chyb v rozehrávkách je dnes přespříliš.
     
    82
    Také je třeba říct, že si Líšeň koleduje. Hosty nechává před vápnem hrát a může z toho být pěkná polízanice.
     
    84
    Machalík sebral zbytky sil a hledal centrem ve vápně střídajícího Zikla, o toho se obránci Slavie postarali.
     
    85
    Sirotník rozehrává od své brány. Hosté stále kontrolují hru a chtějí si z Brna odvézt překvapivou remízu.
     
    87
    Tlak Líšně vrcholí, bude kopat roh.
     
    88
    Sokolův centr prošel sice na hlavičku Zikla, pak ale míč putoval vysoko nad bránu.
     
    90
    Za chvíli se dozvíme kolik minut se bude nastavovat, ale vypadá to spíše na remízový výsledek 0:0.
     
    90
    Nastavují se tři minuty. Obrovskou šanci před vypršením řádné hrací doby měl střídající Singhateh, který se z pravé strany protlačil do vápna a trefil pouze nohy Vajnera. Na opačné straně mohl rozhodnout hlavičkou Zikl, ale trefil jen připraveného Sirotníka.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+2
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B:
    ze hřiště odchází Daniel Šmiga, přichází Victor Osuagwu.
     
    90+2
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019:
    ze hřiště odchází Pavel Sokol, přichází Tomáš Weber.
     
    Konec zápasu.
     
    Souboj nejlepší a nejhorší obrany končí nerozhodně 0:0. Líšeň měla sice většinou více ze hry, ale své šance nedokázala přetavit v gól. V prvním dějství dvakrát trefila břevno, ve druhé části už tolik nehrozila a paradoxně i Slavie mohla v hektickém závěru rozhodnout. Definitivu výsledku mohl dát také Zikl, jeho hlavičku ale brankář Pražanů lapil.
     
    Pro brněnské fotbalisty je to další bodová ztráta, přesto do zítřejšího dne budou na prvním místě tabulky. Slavii bod jistě povzbudí do dalších bojů o záchranu. Dnes hosté bojovali a bodík si doslova vydřeli. A dalo by se říct, že i zaslouženě.
     
    To je z Brna vše, přeji pěkný den. (15:55:10)

    Roman Zajíček

    Branky:

    Karty:   14. A. Čermák (LIS), 37. Laczkó (LIS), 51. Sokol (LIS) – 32. Planka (SLB), 42. Šmiga (SLB)


    SK Líšeň 2019: Vajner – Pašek (C), Černín (75. M. Jeřábek), Laczkó, Lutonský – A. Čermák – Ulbrich (64. Reteno Elekana), Matocha, Machalík, Sokol (90+2. Weber) – Vandas (75. Zikl).
    Náhradníci: Marek – Otrísal.

    Trenér: Milan Valachovič

    SK Slavia Praha B: Sirotník – Nikl, Trédl (67. Singhateh), Hunal, Labík – Kopáček (C) (76. Alrashdi) – Šubert (76. Žitný), Planka, Beran, A. Pudil – Šmiga (90+2. Osuagwu).
    Náhradníci: Slavata – M. Pudil.

    Trenér: Marek Jarolím

    Rozhodčí: Kotala – Poživil, Mikeska

    Diváci: 639
    bahis siteleri