Leeds – Manchester City 1:3 (kon.)
konec
Leeds United
1:3 (0:1)
Manchester City
Středa 28.12.2022, 21:00 • Elland Road, Leeds • Anglická Premier League • 17. kolo
     
    90+3
    Právě Cole Palmer teď dostal žlutou kartu za taktický faul.
     
    88
    Střídání v týmu Manchester City:
    ze hřiště odchází Rijád Mahriz, přichází Cole Palmer.
     
    85
    Sam Greenwood si prohlédl žlutou kartu po faulu na Kevina De Bruyneho.
     
    83
    Střídání v týmu Leeds United:
    ze hřiště odchází Brenden Aaronson, přichází Darko Gyabi.
     
    82
    Rozehrávku si vzal na starost Sam Greenwood. Ten svou střelu zamířil nad zdí, ale také nad břevno!
     
    81
    Rodri zatáhl za záchrannou brzdu proti unikajícímu Wilfriedovi Gnontovi. Za faul zezadu dostal žlutou kartu. Whites navíc budou zahrávat přímý kop z hodně dobré pozice...
     
    79
    Teď mohli skórovat naopak domácí! Akci na levé straně rozjel Brenden Aaronson, který balón posunul do šestnáctky na Sama Greenwooda. Ten nahrával před bránu Joeovi Gelhardtovi, který střílel těsně vedle levé tyče!
     
    78
    Erling Haaland dostal přihrávku za obranu a útočil na hattrick. Přeci jen byl ale zezadu stíhán obráncem, neměl tedy na zakončení úplný klid a nedokázal tak překonat vybíhajícího Mesliera!
    73. Pascal STRUIJK - 1:3
     
    73
    Leeds právě vstřelil branku!
    Domácí snižují! Na rohový kop Sama Greenwooda si naskočil PASCAL STRUIJK, na jehož hlavičku si sice Ederson sáhl, ale míč i tak končí až v síti. Leeds tak koriguje na rozdíl dvou gólů.
     
    72
    Střídání v týmu Manchester City:
    ze hřiště odchází Jack Grealish, přichází Phil Foden.
     
    72
    Střídání v týmu Leeds United:
    ze hřiště odchází Rodrigo, přichází Joe Gelhardt,
    ze hřiště odchází Liam Cooper, přichází Diego Llorente.
     
    71
    Následně se pustil Wilfried Gnonto do strkanice právě s Grealishem. Další žlutá karta pro domácího hráče.
     
    70
    Jacka Grealishe podrazil Mateusz Klich. Polský záložník dostal žlutou kartu.
     
    68
    Střídání v týmu Manchester City:
    ze hřiště odchází Rico Lewis, přichází João Cancelo.
     
    67
    Marc Roca zahrál standardní situaci zajímavě! Jeho centr z pravé strany se snášel na zadní tyč. Balón přizvedl konečky prstů nad bránu Ederson!
     
    65
    Střídání v týmu Leeds United:
    ze hřiště odchází Adam Forshaw, přichází Mateusz Klich,
    ze hřiště odchází Rasmus Kristensen, přichází Luke Ayling.
    64. Erling HAALAND - 0:3
     
    64
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Podruhé v zápase udeřil nejlepší střelec Premier League ERLING HAALAND! Ten převzal míč na hranici pokutového území. Ještě ho posunul doleva na Jacka Grealishe, který mu ho z první vrátil a norský střelec se prosadil, byť si Meslier na jeho střelu sáhl – 0:3
     
    62
    Gnonto byl při běhu zezadu kontaktován Ricem Lewisem. Ten brnkl o nohy protihráče, čímž způsobil jeho pád. Žlutá karta pro pravého obránce Manchesteru City.
    51. Erling HAALAND - 0:2
     
    51
    Manchester City právě vstřelil branku!
    A je to o dva góly pro Citizens! Obrovskou chybu udělal stoper Cooper, který chtěl nahrát spoluhráči Kochovi, ukázkově však namazal Jackovi Grealishovi. Ten postupoval proti Meslierovi, ale místo toho, aby skóroval sám, ještě předložil balón na zlatém podnose ERLINGOVI HAALANDOVI, který měl před sebou prázdnou bránu – 0:2.
    45+1. RODRI - 0:1
     
    45+1
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Hosté se těsně před přestávkou přeci jen dočkali! Kevin De Bruyne utíkal dopředu na levém křídle. Míč pak nahrál do středu na Rodriho. Ten ještě našel z pravého křídla nabíhajícího Rijáda Mahrize, jehož přízemní střelu vyrazil Meslier jen k dobíhajícímu RODRIMU a ten konečně odčaroval domácího brankáře, který v té chvíli už bezmocně ležel na trávníku.
     
    45
    Hosté pálí jednu šanci za druhou! Kevin De Bruyne získal na útočné polovině míč, který posunul doprava na Rica Lewise. I ten to udělal dobře. Doběhl k šestnáctce a nahrál balón před bránu, kde nalezl Jacka Grealishe. Ten v tutovce přestřeluje!
     
    43
    Jack Grealish byl volný na levém křídle. Míč si navedl na střed a poté se pokusil oslovit před bránu nabíhajícího Rijáda Mahrize. Ten balón tečoval vedle pravé tyče!
     
    35
    Ilan Meslier se rozchytal k výbornému výkonu! Na kolmici Mahrize si seběhl Ilkay Gündoğan. Meslier proti němu rychle vyběhl a německý záložník trefil pouze jeho hruď!
     
    32
    Rico Lewis poslal výborný míč na zadní tyč, kam si seběhl Rijád Mahriz. Ten se však do zakončení nesrovnal dobře a usměrnil balón nad!
    31. Haaland proti Meslierovi opět neuspěl.
     
    31
    Třetí šance hostí v zápase! Gündoğan krásně vysunul Erlinga Haalanda, který opět nepotvrdil pověst kanonýra. Hostujícího útočníka vychytal Ilan Meslier, který jeho střelu zastavil levou nohou!
     
    20
    Mahriz ji rozehrál posunutím míče na Ilkaye Gündoğana. Ten to z 25 metrů zkusil takovým nečekaným nástřelem. Možná to byla i nabídka na teč, míč ale prošel čistě a jen těsně minul pravou tyč Meslierovy brány! Domácí brankář se za balónem jen ohlédl.
    7. De Bruyneho projektil.
     
    7
    Mahriz nahrál doprava Ricovi Lewisovi. Mladý krajní obránce zvolil přihrávku pod sebe, kam si z druhé vlny nabíhal Kevin De Bruyne. Belgický záložník střílel z první a jeho projektil těsně minul bližší tyč!
    1. Haalandovu první šanci zneškodnil Meslier.
     
    1
    Právě Erling Haaland se okamžitě dostal do první gólovky! Z levé strany postupoval sám na Mesliera. Pokusil se domácího brankáře přehodit, ten jeho zakončení alespoň ztlumil a díky tomu balón doběhl obránce Rasmus Kristensen, který ho ještě před brankovou čarou odehrál do bezpečí.

    Martin Augustin

    Branky: 73. Struijk (S. Greenwood) – 45+1. Rodri, 51. Haaland (Grealish), 64. Haaland (Grealish)

    Karty:   70. Klich (LDS), 71. Gnonto (LDS), 85. S. Greenwood (LDS) – 62. R. Lewis (MAC), 81. Rodri (MAC), 90+3. Palmer (MAC)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 1:9. Střely mimo: 4:12. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:14.
    Leeds United: Meslier – Kristensen (65. Ayling), Koch, Cooper (C) (72. Llorente), Struijk – S. Greenwood, Forshaw (65. Klich), Roca – Gnonto, Rodrigo (72. Gelhardt), Aaronson (83. Gyabi).
    Náhradníci: Robles – Firpo, Harrison, Summerville.

    Trenér: Jesse March

    Manchester City: Ederson – R. Lewis (68. Cancelo), Stones, Akanji, Aké – De Bruyne, Rodri, Gündoğan (C) – Mahriz (88. Palmer), Haaland, Grealish (72. Foden).
    Náhradníci: Ortega – Laporte, B. Silva, Walker, Ka. Phillips, Gómez.

    Trenér: Pep Guardiola

    Rozhodčí: Attwell – Lennard, Cann

    Diváci: 36 889
    bahis siteleri