Ajaccio – Angers 1:0 (kon.) | Troyes – Nantes 0:0 (kon.) | Auxerre – Monaco 2:3 (kon.)
Clermont Foot – Lille 0:2 (kon.) | Brest – Lyon 2:4 (kon.) | PSG – Štrasburk 2:1 (kon.)
konec
AC Ajaccio
1:0 (1:0)
Angers SCO
Středa 28.12.2022, 15:00 • Stade François Coty (Ajaccio) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Po vánoční pauze se znovu hlásí o slovo Ligue 1! Francouzská nejvyšší fotbalová soutěž má před sebou 16. kolo a spolu s ním zápas Ajaccio – Angers, kterým vás dopodrobna provede Lukáš Jasoněk.
    Hlavním rozhodčím bude Jeremy Stinat
     
    Oba soupeři vinou sestupových pozic prožili svátky plné starostí. Rozdíl najdeme jen v umístění a celkovém počtu bodů. Na tom je o trochu lépe osmnácté Ajaccio, za nímž poslední Angers zaostává o čtyři body. Před tímto vzájemným duelem je tak jisté jen to, že Angers ani v případě výhry svého rivala nepředběhne.
     
    Do svízelné situace dostala fotbalisty Angers ostudná šňůra porážek, těch ligových je hned sedm v řadě. Poslední na půdě Lille, kde tým z departementu Maine-et-Loire prohrál tím nejtěsnějším rozdílem – 0:1. Prosincovou přestávku si celek z Angers vyplnil hned čtyřmi přátelskými zápasy a zvítězit dokázal akorát v tom posledním, když 2:1 přehrál třináctý tým Ligue 2 Laval. Naopak další účastník druhé francouzské ligy Niort i belgický Royale Union byly nad jeho síly, zatímco s Auxerre uhrál aspoň remízu. To Ajaccio sehrálo pouze jeden přátelák, v něm přehrálo Saint-Étienne na neutrálním hřišti po hodině hry gólem z penalty. V lepším rozpoložení jsou tak jednoznačně domácí.
    Rozcvička je v plném proudu
     
    Úvodní sestavy:

    AC Ajaccio: B. Leroy – Youssouf, Alphonse, Mayembo, I. Diallo – Nouri, Marchetti, Coutadeur (C), Bilajlí – El Idrissy, Túzghár.
    Náhradníci: Sollacaro – Bayala, Chabrolle, Laci, Moussiti-Oko, Mangani, Levine, Khelifa.
    Trenér: Olivier Pantaloni.

    Angers SCO: Bernardoni (C) – Valery, Blažič, Hountondji, S. Doumbia – B. Mendy, Abdelli – Al Milálí, Hunou, Sima – Salama.
    Náhradníci: Borne – Abdoula. Bamba, Bahoya, Bobichon, Ousm. Camara, Šabanović, Thioub, Taïbi, Šettí.
    Trenér: Abdelaziz Bouhazama.

    Rozhodčí: Stinat – Mouysset, Courbet.
    Vincent Marchetti odehraje 100. zápas za Ajaccio
     
    V českých končinách nejznámějším hráčem, který do zápasu nastoupí, je Abdallah Sima. Talentovanému útočníkovi ze Senegalu se po odchodu ze Slavie Praha nedaří, Brighton ho poslal na hostování nejprve do Stoke City a před aktuální sezonou do Angers, kde ve dvanácti utkáních nevstřelil žádný gól. Zlomí konečně zahraniční prokletí?
     
    Rozhodčí přivedl hráče základních jedenáctek na hřiště, mezi kapitány už také proběhl los o stranu. Vše je nachystáno, vše je připraveno. Užijte si zápas!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Pro úplnost ještě doplním, že domácí Ajaccio hraje v bílých dresech a červených trenýrkách, hosté z Angers oblékli černo-bílou sadu a začali bránit.
     
    2
    Poněkud kostrbatá kombinace Ajaccio nikam nedostala, a tak soupeře přišel z protiútokem. Valeryho nákop po lajně obrana hravě odvrátila.
     
    3
    Na první šanci jsme nečekali dlouho! Mounaïm El Idrissy ji měl na kopačce už na začátku třetí minuty, kdy z hranice malého vápna poslal svou pravačku do tyče! Smůla pro Ajaccio, štěstí pro Angers.
     
    5
    Mounaïm El Idrissy znovu v zakončení. Tentokrát to po centru zprava zkusil hlavou a nebylo to vůbec špatné rozhodnutí. K přesnosti mu scházel metr, možná dva.
     
    6
    Hosté se konečně probrali a po odvážném průniku Al Milálího mají k dispozici roh. Jak s ním Souleyman Doumbia naloží?
     
    7
    Snaha o centr na přední tyč, kde vytyčil svou hlavu Ismael Diallo. Tento krajní bek poslal balon mimo rizikovou zónu, i tak nebezpečí trvá.
     
    8
    A Benjamin Leroy musel vytasit těžký zákrok proti dělovce vyprodukované z šestnáctky! Hosté pak z dorážky dosáhli gólu, ale Adrien Hunou se z něj dlouho neradoval, protože byl v ofsajdu.
     
    9
    Na druhé straně uvidíme roh.
     
    10
    Odvrácený centr vystřídal nebojácný brejk. Po levém křídle rozběhnutý Adrien Hunou našel na zadní tyči špatně pokrytého Farída Al Milálího, tomu střela z první do šibenice nesedla, takže gólman Leroy měl usnadněnou práci.
     
    12
    Po Al Milálího podražení na levé straně hřiště má Ajaccio k dispozici standardku.
     
    13
    Překvapivá rozehrávka nařízené standardky byla hodně nebezpečná! Kolmice k hranici vápna, kam si naběhl střílející Vincent Marchetti. Paul Bernardoni sebou mrsknul jako ryba na suchu, jedině tak mohl zabránit otevření skóre. Obdivuhodný zákrok!
     
    15
    Držení míče: 47% : 53%.
     
    16
    Mounaïm El Idrissy a Souleyman Doumbia při souboji o míč v objetí. V jejich podání to vypadalo jako řecko-římský zápas, který sudí Stinat rychle ukončil. Karty netřeba, vše vyřešeno domluvou.
     
    17
    Míč zatoulaný u střídaček vhodili zpět do hry domácí fotbalisté.
     
    18
    Jenže hra se velmi rychle otočila a po exkluzivní nahrávce Amineho Salamy byl spatřen v šanci Adrien Hunou! Vyběhnuvšího Leroye parádně obstřelil a už už zvedal ruce nad hlavu. Bohužel pro něj byla proti tyčka!
     
    20
    Hra nahoru-dolů a roh pro Ajaccio.
     
    21
    Rozehrávka na kratší vzdálenost, míče se zmocnil Júsuf Bilajlí a zleva si ho vedl na střed osy hřiště. Dobré zakončení placírkou zpoza vápna dolů k levé tyči, Bernardoni musel natáhnout celé svoje tělo.
     
    23
    Teď už se kamery soustředí doprostřed hřiště, kde po zisku míče kombinuje Ajaccio. Jakou další kulišárnu domácí tým vymyslí?
     
    24
    Po roztažení hry doleva to vzal Júsuf Bilajlí znovu na sebe. Neohroženě nakráčel do pokutového území a hledal prostor pro střelu. Valeryho oklamal dvojitou kličkou, ale další bek už mu balon odkopl.
     
    26
    Aktivní Bilajlí opět v akci. Tentokrát si na kraji hřiště šel za obranu pro načechraný lob, jenže po kontaktu s protivníkem ztratil stabilitu a šel k zemi.
     
    27
    Fernand Mayembo to u lajny přehnal s agresivitou, Angers budou kopat standardku.
     
    28
    Rozehrávka nakrátko a Mayembem prodloužený centr na roh. Houf hráčů už naběhl do pokutového území, kde se odehraje další děj.
     
    29
    Ačkoliv si Souleyman Doumbia dal na rozehrávce rohového kopu záležet, pro Ajaccio to nemělo žádný fatální dopad. Následný brejk měl život jepice.
     
    30
    Držení míče: 60% : 40%.
     
    31
    Ošemetná situace pro Ajaccio! Benjamin Leroy správně vyběhl proti průnikové přihrávce, Adrienu Hunouovi skočil pod nohy, jenomže vyděsil tribuny špatným odkopem a pak měl co dělat, aby všechno napravil.
     
    33
    Nyní je hra klidná, už několik desítek vteřin probíhá výhradně kolem středového kruhu. Taková oddechovka.
     
    34
    Všemu učinil přítrž Himad Abdelli. Nevěděl, co s míčem, a tak podle známé fotbalové poučky vystřelil. Ze střední distance a vedle. O pořádný kus.
     
    36
    Pozor! Júsuf Bilajlí převzal přihrávku v pokutovém území, vyběhnuvší Bernardoni mu podrazil nohy a je z toho penalta!
    36. Penaltový faul brankáře Bernardoniho
     
    37
    Anebo ne? Sudí ještě celou věc diskutuje s VAR. Na konečný verdikt si tak ještě chvíli počkáme.
     
    39
    Penalta je potvrzena!
     
    40
    Ajaccio právě vstřelilo branku!
    Nebylo mu nic platné, že vystihl směr střely. Paul Bernardoni na penaltu JÚSUFA BILAJLÍHO nedosáhl a jeho Angers na Korsice pět minut před přestávkou prohrává.
    40. Júsuf BILAJLÍ - 1:0
     
    42
    Na tahu je Angers, Abdallah Sima však s míčem nic nevykouzlil. Co jeho spoluhráči?
     
    43
    Ne, ne, Ajaccio brání dobře a jde do brejku.
     
    44
    Kombinace po celé šíři hřiště pokazila špatná Marchettiho přihrávka přímo do spárů defenzivy Angers.
     
    45
    První poločas se chýlí ke konci, nad jeho rámec Jeremy Stinat nastavil 2 minuty.
     
    45+1
    Souhra na malém prostoru, postup vpřed a potom? Další nevynucená ztráta míče
     
    45+2
    Kolem střídaček se rozběhl Faríd Al Milálí, ale Vincent Marchetti ho doběhl a ukradl mu míč. Tahle zlodějina je zřejmě tím posledním, co se v první půli stane.
     
    45+2
    Tak ne, ještě jedny exkluzivní nůžky, které uvnitř vápna vystřihl Mounaïm El Idrissy! Třiadvacetiletý útočník pálil přes bránícího Blažiče metr vedle tyče. Škoda, tohle mohl být gól do vitríny.
     
    45+2
    První poločas skončil.
    Poločasové skóre určil penaltový kat Júsuf Bilajlí
     
    Držení míče: 59% : 41%.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:2.
    Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 5:5.
     
    Pěkný poločas plný šancí a jednoho gólu z penalty, kterou chvíli před pauzou proměnil Júsuf Bilajlí. Ajaccio vede zaslouženě, hrálo více s míčem, mělo větší šance nebo lepší pohyb. Na druhou stranu Angers taky nepředvedlo špatný fotbal, stejně jako jeho soupeř nastřelilo tyčku a nebýt toho penaltového momentu, hrálo by stále bez branek. To je ale jenom kdyby, realita je taková jaká je, takže trenér Bouhazama bude se svým týmem řešit, jak se po návratu z kabin dopracovat k přívětivějšímu výsledku. Umístění Angers na samém chvostu tabulky si to přímo žádá.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ou, zdá se, že Amine Salama utrpěl v souboji s Mayembem nějakou bolístku a zůstává ležet na zemi.
     
    48
    Naštěstí se nejednalo o nic vážného, zakopnutý balon pak hosté v rámci fair-play vrátili soupeři.
     
    49
    Dva vyhrané hlavičkové souboje na pravé straně hřiště. Díky nim se Mounaïm El Idrissy dostal do šestnáctky, kde zkusil štěstí pravačkou. Rána na zadní tyč měla razanci, ale postrádala přesnost.
     
    50
    V době, kdy je balon v autu, potvrzuji, že během poločasové pauzy neproběhlo žádné střídání na jedné či druhé straně.
     
    52
    Nebojácný Batista Mendy se vrhl proti trojnásobné přesile. Dva soupeře obešel, dalšího už ne. Bylo to však s faulem, takže Angers zůstávají u míče.
     
    53
    Abdallah Sima ztroskotal v obrovské šanci! Senegalec dostal parádní kolmici přímo před branku, jenže ve skluzu a natěsno bráněn napálil jen Leroye. Gólový půst někdejší slavistické komety tak nadále trvá.
     
    54
    Po Simovi měl na kopačce vyrovnání i Adrien Hunou! Souleyman Doumbia ho našel nahrávkou pro změnu z levé strany, avšak rychlá rána nártem proletěla jenom kolem přední tyče.
     
    55
    Žlutá karta pro tým AC Ajaccio (Mohamed Youssouf).
    Trest pro krajního beka je za podražení.
     
    57
    Fotbalisté Angers se po přestávce zlepšili a v posledních minutách utahují šrouby! Amine Salama vypálil ze střední vzdálenosti křížem do šibenice, Benjamin Leroy se vyznamenal parádním zákrokem, když vytáhl míč na roh.
     
    58
    Z tohoto mráčku nezapršelo...
     
    59
    Vynucené přerušení z důvodu ošetřování přímo na hrací ploše, tam se v bolestech svíjí Souleyman Doumbia.
     
    60
    Držení míče: 51% : 49%.
     
    61
    Dobrá zpráva: hráč Angers je v pořádku.
     
    63
    Mounaïm El Idrissy zaútočil zcela sám. Po ruce neměl opravdu nikoho, takže se rozběhl proti obraně. Ta zůstala pevná jako z oceli.
     
    65
    Poté, co Himad Abdelli převzal diagonální přihrávku, předal balon Abdallahu Simovi. Ten se chvíli rozmýšlel, co udělá, a nakonec míč ztratil.
     
    66
    Zdánlivě bezpečný centr ze standardky u lajny byl nakonec rizikový! Balon totiž propadl na zadní tyč, kde se z čista jasna objevil hlavičkující Júsuf Bilajlí. Co chybělo? Metr, možná ani ne... Na podobné situace si obránci Angers musejí dát pozor, druhý inkasovaný gól by jejich tým prakticky vyřadil ze hry o body.
     
    67
    Toho si je dobře vědom i Abdelaziz Bouhazama, který se rozhodl pro první střídání.
     
    68
    Střídání v týmu Angers SCO:
    ze hřiště odchází Adrien Hunou, přichází Sada Thioub.
     
    70
    Dvacet minut před koncem stále platí, že Ajaccio po Bilajlího proměněné penaltě ze závěru poločasu vede nad Angers nejtěsnějším rozdílem.
     
    71
    Změnit to chtěl střídající Sada Thioub. Míč si vedl z pravé strany, rozhlédl se komu přihrát a nakonec překvapivě vystřelil. Nepřesně, nad branku.
     
    71
    Střídání v týmu AC Ajaccio:
    ze hřiště odchází Júsuf Bilajlí, přichází Cyrille Bayala.
     
    72
    Ismael Diallo zkřížil cestu Farídu Al Milálímu a tvrdě při tom narazil. Domácí se domnívají, že šlo o faul, nicméně rozhodčí má jiný názor. Je z toho jen aut a ještě k tomu pro útočící Angers.
     
    74
    Amine Salama zezadu stáhl k zemi Mayemba a tady už byla pravidla bezesporu porušena. Však taky Jeremy Stinat situaci vyhodnotil správně.
     
    75
    Držení míče: 48% : 52%.
     
    76
    Faríd Al Milálí ve střelecké pozici. Z pravé nohy si přehodil míč na levou, ještě si ho posunul do lepší pozice a před vápnem vypálil. Mohamed Youssouf stál na správném místě a dobrý pokus zblokoval.
     
    77
    Střídání v týmu AC Ajaccio:
    ze hřiště odchází Júhán Túzghár, přichází Bevic Moussiti-Oko.
     
    79
    Yan Valery se čertí na rozhodčí. U koncové čáry absolvoval souboj, po kterém míč zmizel v zámezí. Hosté chtěli aut, jenže asistent rozhodčího přiřkl balon brankáři. Těžko říct, zda správně, protože opakovaný záběr nebyl k dispozici. Každopádně měl muž s praporkem v ruce situaci jako na dlani, a tak lze věřit, že je jeho rozhodnutí správné.
     
    81
    Souleyman Doumbia ze sebe vydal spoustu sil. Přesprintoval polovinu hřiště, než přihrávkou do vápna oslovil Abdallaha Simu. Ten tělo na tělo s vracejícím se obráncem podle rozhodčího fauloval. Takové akce si hosté prostě nesmějí dovolit promarnit.
     
    83
    Ajaccio už začíná taktizovat s časem.
     
    84
    Sledujeme pasáž nepřesných přihrávek. Abdallah Sima tak tak dostihl dlouhý nákop, ale spolupráce s jeho týmovými kolegy značně kulhala.
     
    86
    Fotbalisté Angers točili hru všemi směry, až míč procpali do vápna z pravé strany. Amine Salama se už už chystal zakončit, jenže těsně před ním Fernand Mayembo odkopl míč na roh.
     
    87
    Bdělé Ajaccio ve stavu nejvyšší pohotovosti! Rozehrávku rohového kopu na kratší vzdálenost vystřídal nebezpečný centr, na něhož si naskočil Abdallah Sima. Senegalského dlouhána vychytal zákrokem utkání Benjamin Leroy, dorážející Sada Thioub pak jeho bránu z malého vápna o kousíček přestřelil. Měli jste vidět tu úlevu na tribunách, a na domácí střídačce jakbysmet.
    87. Hlavičkující Sima ani dorážející Thioub nevyrovnali
     
    89
    Střídání v týmu AC Ajaccio:
    ze hřiště odchází Riad Nouri, přichází Qazim Laci.
     
    90
    Utkání se protáhne o 5 minut.
     
    90+2
    I vzhledem k situaci z 87. minuty se Ajaccio snaží držet míč co nejdále od své branky.
     
    90+3
    Souleyman Doumbia bráněn Mohamedem Youssoufem tváří v tvář. Projít do šestnáctky nemohl, a tak musel přihrát. Bohužel pro Angers do míst, v nichž se žádný z hráčů v černo-bílém dresu nevyskytoval.
     
    90+5
    Konec Ajaccio odbránilo zkušeně, ještě osvobozující výkop a už je tady závěrečný hvizd.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    Ajaccio udolalo poslední Angers Bilajlího gólem z penalty
     
    Držení míče: 45% : 55%.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:8.
    Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:13.
     
    Pěkný zápas plný šancí a jednoho gólu z penalty, kterou chvíli před pauzou proměnil Júsuf Bilajlí. Ani by mě nenapadlo, že před tímto utkáním se obě mužstva nacházela v sestupových vodách. Každopádně už to po závěrečném hvizdu neplatí. Ajaccio díky nejtěsnější možné výhře poskočilo na čtrnáctou pozici, zatímco Angers po desáté prohře v řadě zůstává na chvostu dvacetičlenného pole. (17:02:29)

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 40. Bilajlí (pen.)

    Karty:   55. Youssouf (AJC)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:8. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:13.
    AC Ajaccio: B. Leroy – Youssouf, Alphonse, Mayembo, I. Diallo – Nouri (89. Laci), Marchetti, Coutadeur (C), Bilajlí (71. Bayala) – El Idrissy, Túzghár (77. Moussiti-Oko).
    Náhradníci: Sollacaro – Chabrolle, Mangani, Levine, Khelifa.

    Trenér: Olivier Pantaloni.

    Angers SCO: Bernardoni (C) – Valery, Blažič, Hountondji, S. Doumbia – B. Mendy, Abdelli – Al Milálí, Hunou (68. Thioub), Sima – Salama.
    Náhradníci: Borne – Abdoula. Bamba, Bahoya, Bobichon, Ousm. Camara, Šabanović, Taïbi, Šettí.

    Trenér: Abdelaziz Bouhazama.

    Rozhodčí: Stinat – Mouysset, Courbet.
    bahis siteleri