Florida – Arizona 5:3 (kon.) | Washington – Buffalo 4:5 (po pr.) | NY Rangers – Carolina 5:3 (kon.)
Ottawa – Columbus 4:0 (kon.) | Toronto – St. Louis 5:6 (2:3 po s.n.) | Winnipeg – Calgary 3:2 (kon.)
Nashville – Montreal 6:3 (kon.) | Chicago – Tampa 1:4 (kon.) | Edmonton – Seattle 2:5 (kon.)
Vancouver – NY Islanders 2:6 (kon.) | Los Angeles – Dallas 3:2 (kon.)
po s.n. (2:3)
Toronto Maple Leafs
5:6 (1:2, 3:3, 1:0 - 0:0)
St. Louis Blues
Středa 04.01.2023, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Brayden SCHENN - 5:6
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým St. Louis Blues.
    O prémiovém bodu pro hostující tým rozhodl prudkou a hlavně přesnou ranou BRAYDEN SCHENN. Zápas tak končí výsledkem 5:6.
    47:55 Michael BUNTING - 5:5
     
    47:55
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno! Rychlá přesilovková kombinace skončila před brankou, kde číhal MICHAEL BUNTING a ten Binningtona překonal střelou na bližší tyčku. Z trestné lavice vracející se Thomas ještě jednou sudímu ukazoval, že nefauloval, že domácí hráč zákrok přihrál, ale s protestem neuspěl, gól je daný a je to 5:5. Asistence: William Nylander, Mitchell Marner.
    34:37 Auston MATTHEWS - 4:5
     
    34:37
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Přestřelka pokračuje. Nyní to skoro vypadalo jako přesilovková kombinace, když tlak v útočném pásmu vyvrcholil Nylanderovou přihrávkou na pravý kruh, kde byl připravený AUSTON MATTHEWS a ten pověsil svou střelu nav Binningtonovo rameno – 4:5. Asistence: William Nylander, Timothy Liljegren.
    31:45 Brandon SAAD - 3:5
     
    31:45
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    No to jsou věci... Uplynula pouze minuta ze hry a padl další gól. Hosté založili akci levou stranou, Schenn přihrál ke kruhům, kde si pozici na zakončení našel BRANDON SAAD a svou dnes druhou brankou upravil na 3:5. Asistence: Brayden Schenn, Colton Parayko.
    30:45 Michael BUNTING - 3:4
     
    30:45
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Přichází blesková odpověď domácích a snížení. Toronto se usadilo v útočném pásmu, Brodieho nahození od modré čáry se dostalo před brankovištěm na hůl MICHAELA BUNTINGA a ten si věděl rady. Zblízka dorazil puk za brankovou čáru a upravil na 3:4. Asistence: TJ Brodie.
    30:28 Joshua LEIVO - 2:4
     
    30:28
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A zase je to o dvě branky Neighbours nahodil levou stranou puk do útočného pásma, sám si jej dojel, za brankou si jej převzal JOSHUA LEIVO, vyjel si před Samsonova a ranou zblízka jej dokonale překvapil – 2:4. Asistence: Jake Neighbours, Noel Acciari.
    24:38 William NYLANDER - 2:3
     
    24:38
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Je tu snížení. Toronto se usadilo v útočném pásmu, prvotní pokus od modré čáry sice skončilo mimo, pak ale Bunting nabil WILLIAMU NYLANDEROVI a jeho dělovka skončila za Binningtonovými zády – 2:3. Asistence: Michael Bunting, Auston Matthews.
    23:09 Jordan KYROU - 1:3
     
    23:09
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Akce pokračovala, puk se zpoza brankoviště dostal před branku, odrazil se na hůl JORDANA KYROUA, ten využil toho, že Samsonov nebyl v ideální pozici a zblízka trefil odkrytý prostor – 1:3. Asistence: Pavel Bučněvič.
    17:28 Pierre ENGVALL - 1:2
     
    17:28
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Teď už se domácí mohou radovat, přišlo snížení. Po přechodu do útočného pásma nahazoval Kerfoot a i když byl PIERRE ENGVALL těsně bráněn, tak se mu povedlo puk tečovat tak šikovně, že Binnington nedokázal adekvátně reagovat – 1:2. Asistence: Alexander Kerfoot, David Kämpf.
    13:01 Brayden SCHENN - 0:2
     
    13:01
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Přesilovka je využitá a hosté vedou již o dvě branky! Torontu se nepovedlo vyhodit, kombinace St. Louis tak pokračovala, Thomas zadovkou vybídl ke střele Kyroua, jeho pokus byl hned několikrát tečován a jako poslední, kdo se puku dotkl byl BRAYDEN SCHENN, od jehož brusle putoval za brankovou čáru – 0:2. Asistence: Jordan Kyrou, Robert Thomas.
    04:52 Brandon SAAD - 0:1
     
    04:52
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hosté udeřili ve vlastním oslabení! Puk se dostal z obranného pásma, ujal se ho BRANDON SAAD, sám projel až do pásma útočného, kde se kličkou zbavil MMarnera a střelou po ledě překonal Samsonova – 0:1! Asistence: Noel Acciari, Colton Parayko.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 18. Engvall (Kerfoot, Kämpf), 25. Nylander (Bunting, Matthews), 31. Bunting (Brodie), 35. Matthews (Nylander, Liljegren), 48. Bunting (Nylander, Marner) – 5. Saad (Acciari, Parayko), 14. B. Schenn (Kyrou, Thomas), 24. Kyrou (Bučněvič), 31. Leivo (Neighbours, Acciari), 32. Saad (B. Schenn, Parayko), rozh. náj. B. Schenn

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   William Nylander (TOR)
    0:0   Jordan Kyrou (STL)
    2. série:
    1:0   Auston Matthews (TOR)
    1:1   Robert Thomas (STL)
    3. série:
    2:1   Mitchell Marner (TOR)
    2:2   Pavel Bučněvič (STL)
    4. série:
    2:2   Rasmus Sandin (TOR)
    2:3   Brayden Schenn (STL)


    Toronto Maple Leafs: Samsonov (M. Murray I) – Brodie, Rielly (A), Holl, Giordano, Liljegren, Sandin – Nylander, Matthews (A), Bunting – Marner, Tavares (C), Järnkrok – Engvall, Kämpf, Kerfoot – D. Hunt, Holmberg, Aston-Reese.
    Trenér: Sheldon Keefe

    St. Louis Blues: Binnington (Greiss) – Parayko (A), Mikkola, Faulk (A), Leddy, Bortuzzo, Rosén – Kyrou, Thomas, Bučněvič – Barbašev, B. Schenn (A), Saad – Leivo, Acciari, Neighbours – T. Pitlick, Alexandrov, Toropčenko.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: Luxmore, Lambert – Tobias, Baker

    Diváci: 18 553
    bahis siteleri