Florida – Arizona 5:3 (kon.) | Washington – Buffalo 4:5 (po pr.) | NY Rangers – Carolina 5:3 (kon.)
Ottawa – Columbus 4:0 (kon.) | Toronto – St. Louis 5:6 (2:3 po s.n.) | Winnipeg – Calgary 3:2 (kon.)
Nashville – Montreal 6:3 (kon.) | Chicago – Tampa 1:4 (kon.) | Edmonton – Seattle 2:5 (kon.)
Vancouver – NY Islanders 2:6 (kon.) | Los Angeles – Dallas 3:2 (kon.)
konec
Florida Panthers
5:3 (2:1, 3:2, 0:0)
Arizona Coyotes
Středa 04.01.2023, 01:00 • FLA Live Arena, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Florida přerušila sérii dvou porážek v řadě
     
    Statistika
    Střely na bránu: 37 – 36 | Přesilová hra: 1/2 – 1/2 | Trestné minuty: 6 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Spencer Knight (FLA) – 33 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,7 %, odchytal 59:47
    Karel Vejmelka (ARI) – 32 zákroků, 5 OG, úspěšnost 86,5 %, odchytal 57:53

    Česká a slovenská stopa
    Radko Gudas (FLA) – 0+0, +1 účast, 2 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 16:12
    Karel Vejmelka (ARI) – 32 zákroků, 5 OG, úspěšnost 86,5 %, odchytal 57:53

    Tři hvězdy utkání
    1. Matthew Tkachuk (FLA) – 3+1
    2. Eric Staal (FLA) – 2+0
    3. Clayton Keller (ARI) – 1+1 (03:52:02)
     
    Utkání přihlíželo 19 484 diváků.
     
    Florida potvrdila roli favorita, když na domácím ledě porazila Arizonu výsledkem 5:3 a bude doufat, že výhra odstartuje lepší zítřky.

    Domácí hokejisté si během dvou třetin vybudovali v osmigólové přestřelce dvoubrankový náskok, který v závěrečné dvacetiminutovce po celou dobu uhlídali. Hrdinou večera se stal Matthew Tkachuk, jenž k prvnímu hattricku v novém působišti přidal i asistenci, dvěma góly se blýskl zkušený osmatřicetiletý Eric Staal.

    Svěřenci kouče Maurice navzdory vítězství zůstávají v tabulce Atlantické divize na sedmém místě o bod za Ottawou, Arizona je v Centrální divizi rovněž sedmá.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Ani poslední útok neznamenal alespoň zmírnění porážky na rozdíl jediného gólu, žabičku Kellera na Gostisbeherea zachytil Matthew Tkachuk.
     
    59:16
    Sam Bennett se Samem Reinhartem překombinovali situaci dvou proti dvěma. Poslední nahrávku zblokoval blokující Juuso Välimäki do bezpečného prostoru.
     
    58:57
    Hosté spustili v útočné třetině pořádný kolotoč, během nějž Spencer Knight předvedl dva zákroky betonem, aby nakonec v lapačce poryl křižnou ránu Jakoba Chychruna z levé strany.
     
    58:22
    Carter Verhaeghe mohl střílet, ale přes dva protihráče si nevěřil. Přihrál k levému mantinelu Aleksanderu Barkovovi, jenž neustál hit od Nemetha.
     
    57:48
    Juuso Välimäki nahodil kotouč do útočného pásma, což byl signál pro Karla Vejmelku k opuštění brány. Arizona zkouší powerplay.
     
    57:13
    Carter Verhaeghe obral Joshe Browna ještě v útočné třetině. Sjel do mezikruží, odkud vyslal ostrou ránu zápěstím o kousek nad břevno.
     
    56:57
    Po pravém mantinelu nastartoval motory Jack McBain. Patrik Nemeth vyslal puk jeho směrem, ještě před útočníkem však kus černé gumy získal pozorný Eric Staal.
     
    56:22
    Přesně tohle aktuálně domácím stačí. Carter Verhaeghe získal puk a po přejeté červené čáry ho nahodil za bránu soupeře, odkud započal další akci Juuso Välimäki.
     
    55:55
    Do hry se zapojil rovněž Karel Vejmelka, který pohlídal vyhození Brandona Montoura a vyrážečkou nahrál na obrannou modrou čáru Moserovi.
     
    55:07
    Jak je vidět, tak Jakob Chychrun rád podniká ofenzivní výpady. Z pozice obránce se zničehonic ocitl před bránou, odkud ze slibné pozice vypálil vedle pravé tyče.
     
    54:40
    V Sunrise přítomní fanoušci spustili mexickou vlnu. Ve tvářích většiny z nich panuje spokojenost, neboť jejich oblíbenci udržují v koncovce základní hrací doby dvoubrankový náskok.
     
    54:08
    Dokonce mezi čtveřicí protihráčů se chtěl prokličkoval Nick Schmaltz. Dle očekávání neuspěl, ztroskotal na Aaronu Ebladovi.
     
    53:47
    Po Travisem Boydem vyhraném vhazování se kotouče chopil Janis Moser. Švýcarský zadák volil střelu ze zápěstí, ta zamířila příliš vysoko.
     
    53:22
    Hosté nezapomněli útočit. Nick Schmaltz se prezentoval stříleným pasem před bránu a Clayton Keller puk zvedl těsně nad břevno.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 2. M. Tkachuk (Barkov, Forsling), 12. E. Staal (M. Staal), 31. M. Tkachuk (Mahura), 37. E. Staal (Lomberg, M. Tkachuk), 40. M. Tkachuk (Reinhart, Knight) – 20. Chychrun (Keller, Schmaltz), 26. Keller (Välimäki), 34. Bjugstad (Moser, McBain)


    Florida Panthers: Knight (Bobrovskij) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – M. Tkachuk (A), Barkov (C), Verhaeghe – Coli. White, Bennett, Luostarinen – Reinhart, Lundell, Cousins – E. Staal, Lomberg, G. Smith.
    Trenér: Paul Maurice

    Arizona Coyotes: Vejmelka (Ingram) – Gostisbehere, Chychrun, Moser, Välimäki, Stecher, Nemeth, J. Brown – Carcone, Boyd, Keller (A) – Crouse (A), Bjugstad, McBain – Fischer (A), Hayton, N. Ritchie – Dauphin, Schmaltz.
    Trenér: André Tourigny

    Rozhodčí: Syvret, Hebert – Knorr, Fournier

    Diváci: 19 484
    thejrc.org