Havířov – Nový Jičín 5:6 (kon.) | Opava – Kopřivnice 2:3 (2:3 po s.n.) | Děčín – Benátky n/J 3:5 (kon.)
Jablonec n/N – Hronov 1:6 (kon.) | Havlíčkův Brod – Znojmo 3:2 (kon.) | Vel. Meziříčí – Vyškov 4:3 (kon.)
Ústí n/L – Chomutov 1:2 (kon.) | Mostečtí Lvi – Vrchlabí 2:5 (kon.) | Tábor – Příbram 5:1 (kon.)
Kobra – Letňany 2:4 (kon.) | Řisuty – Písek 1:2 (po pr.)
konec
HC Kobra Praha
2:4 (1:1, 0:0, 1:3)
HC Letci Letňany
Středa 01.02.2023, 18:00 • Zimní stadion HC Kobra Praha, Praha 4–Braník • 2. liga skupina Západ • Nadstavba A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemnou středu u sledování 2. ligy! V západní skupině je dnes na programu mimo jiné i pražské derby, Kobra bude v Braníku hostit ambiciózní Letňany.
     
    HC KOBRA PRAHA (6. místo)
    35 Z, 18–2–0–15, 109:115 (-6), 58 bodů

    Kobra musela o víkendu poprvé od začátku nadstavby kousat porážku. Po čtyřech výhrách v řadě zamířila na horký ústecký led, kde sice s kvalitně hrajícími domácími dlouho držela krok, nakonec jim ale podlehla 3:5. Porážku svými zásahy mírnili Viktor Martínek, debutant Jan Matuška a Jakub Jedlička.

    Svěřenci Miloslava Šeby se neúspěchu navzdory i nadále drží na šestém místě, jehož zisk si vytyčili jako hlavní cíl ve druhé fázi sezóny. Sedmé Vrchlabí na ně ale ztrácí jen bod a navíc má jedno utkání k dobru, což znamená, že Braničtí si nemohou dovolit zaváhat, pokud se na pozici zajišťující čtvrtfinále chtějí usadit.

    Nejproduktivnější hráči
    Václav ZÍDEK – 31 Z, 32 bodů (22+10)
    Tomáš ŠŤASTNÝ – 33 Z, 31 bodů (14+17)
    Dominik NOVÁK – 30 Z, 29 bodů (15+14)

    Brankářské statistiky*
    Lukáš SOCHŮREK
    → 26 Z | 1 393 min. | prům. 2,93 | 0 ČK
    Matěj KMEC
    → 11 Z | 476 min. | prům. 3,40 | 0 ČK

    (* Do přehledu byli zahrnuti jen brankáři, kteří dosud odchytali 3 kompetní zápasy, tj. 180 minut.)
     
    HC LETCI LETŇANY (1. místo)
    35 Z, 29–0–3–3, 173:78 (+95), 90 bodů

    Letci sice na začátku nadstavby dvakrát zavrávorali, nyní se ale zdá, že jsou zpět ve formě. Po prohrách s Mostem a Táborem hladce přejeli Vrchlabí 5:1 a v duelech s Příbramí a Chomutovem vybojovali cenné výhry 4:3, respektive 3:2. Sobotní vítězství nad Piráty góly řídili Jiří Uhlík, Dominik Arnošt a Lukáš Kastner.

    Letňany se netají ambicemi na postup do Chance ligy, přičemž jejich sezóna zatím vychází dle plánu. Takřka od začátku ročníku vedou celou západní skupinu, jejich náskok na druhý Slovan činí propastných dvanáct bodů. Do dnešního střetnutí tedy půjdou jako favorit, potvrdí na půdě nepopulární Kobry papírové předpoklady?

    Nejproduktivnější hráči
    Jiří HOZÁK – 35 Z, 54 bodů (18+36)
    Lukáš KASTNER – 35 Z, 53 bodů (27+26)
    Adam KELLERSTEIN – 29 Z, 42 bodů (8+34)

    Brankářské statistiky*
    Jaroslav BRÁZDIL
    → 31 Z | 1 833 min. | prům. 2,19 | 2 ČK
    Miroslav KOPŘIVA
    → 4 Z | 242 min. | prům. 1,98 | 1 ČK

    (* Do přehledu byli zahrnuti jen brankáři, kteří dosud odchytali 3 kompetní zápasy, tj. 180 minut.)
     
    LETOŠNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    V obou vzájemných střetnutích dnešních soupeřů v základní části se z vítězství radoval hostující celek. Letci nejprve uspěli v Braníku na konci října v poměru 4:2, prosincovou odvetu v Letňanech pak Kobra ovládla výsledkem 3:2. Potvrdí se toto pravidlo i dnes večer, nebo se tentokrát budou radovat domácí?

    22. 10. 2022: KOB – LET 2:4 (1:2, 1:0, 0:2)
    Branky a nahrávky: 2. Zídek, 37. Zídek (Straka, Šťastný) – 5. Havelka (Poul, Wojnar), 8. Kastner (Hozák, Kellerstein), 50. Kastner (Hozák, Vacín), 60. Hrala (Kolářík).
    Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4.

    10. 12. 2022: LET – KOB 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)
    Branky a nahrávky: 2. Kropáček (Hrala, Pejchal), 28. Kastner (Arnošt, Kellerstein) – 34. Kolda (Šteiner, Zídek), 45. Martínek (Šteiner, Zídek), 46. Petrák (Míšek).
    Průběh utkání: 2:0, 2:3.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: Sochůrek (Ondrík) – Holý, Duda, Straka, Stejskal, Knesl, Pavlák, Svach, Ducháč – Martínek, Ksandr, Kolda, Jedlička, Míšek, Matuška, Zídek, Janča, Houška, Novák (C), Petrák, Hrabovetskyi.
    Trenér: Miloslav Šeba.

    HC Letci Letňany: Brázdil (Kopřiva) – Guryevsky, Havelka, Chalupa, Lytvynov, Němeček, Kynčl, Fiala – Hrala, Kastner (A), Wojnar, Kellerstein, Kropáček, Arnošt (A), Řepík, Labuzík, Vacín, Hozák (C), Uhlík, Kučera, Turek.
    Trenér: Jaroslav Nedvěd.

    Rozhodčí: Veinfurter – Řezníček, Všetečka.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný středeční večer, tentokrát už přímo z mrazivé branické haly! Derby začíná za půl hodiny, níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní sestavy obou týmů.
     
    Oba celky vyráží zpět mezi mantinely, vše je připraveno. Souboj Kobry s Letci za malou chvíli startuje.
     
    Sudí svolává hráče do kruhu, jdeme na věc!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Už osm sekund po buly se přerušuje, Kobra totiž vyhodila puk na zakázané uvolnění. Další vhazování se tak uskuteční po Sochůrkově pravici.
     
    00:35
    Domácí začali aktivně. Zakončení z modré čáry se v předbrankovém prostoru prostoru pokusil tečovat Petrák, ale na letící pryž nedosáhl.
     
    01:16
    Braničtí si vyzkouší hru v početní výhodě, Dominik Arnošt (LET) se odebírá na trestnou za hákování.
     
    01:58
    Kobra sice drží hru před Brázdilem, zatím ale na jeho klec jen nahazuje puky z hranice pásma. Většina z nich navíc míří těsně mimo tři tyče.
     
    02:43
    Strakova střela byla zblokována. Kotouč se nicméně odrazil zpět k domácímu obránci, a Braničtí se tak mohou i nadále držet před Brázdilem.
     
    02:58
    Znovu Straka, teď už ve větší šanci! Domácí zadák se uvolnil na kruhu a říkal si o přihrávku, po které se pokusil o zakončení z voleje. Kotouč mu ale nesedl, Brázdil nebyl nucen zasahovat.
     
    03:12
    Přesilovka Kobry se pomalu chýlí ke konci. Zídek ještě trápil Brázdila z hranice brankoviště, letňanský gólman ale těžkou situaci ustál i tentokrát.
     
    04:43
    Za Sochůrkem to cinklo! Fiala rychlý protiútok málem přetavil v gól, z kruhu ale nastřelil jen vzdálenější tyč! K první trefě moc nechybělo!
     
    04:58
    Brázdil další domácí pokus vyrazil vysoko nad svou branku. Kotouč přistál v rohu za letňanskou svatyní, kde o něj teď hned několik hráčů bojuje.
     
    05:53
    Hostující svatyně je už několik desítek sekund pod tlakem. Brázdil si poradil s dalším pokusem z hranice pásma a rozhodl se na moment přerušit hru.
     
    05:58
    Šance na druhé straně! Letci se teď blýskli dalším nebezpečným protiútokem, výpad po pravé straně musel hasit až sám Sochůrek!
     
    06:39
    Do čtyři teď půjdou pro změnu domácí hráči, Dominik Novák (KOB) jde ven za vražení na hrazení.
     
    06:58
    Kobra se dostala ke kotouči a okamžitě ho vyhodila ven z pásma, k Brázdilovi se pro něj vydává Lytvynov. Braničtí mezitím rychle střídají.
     
    07:32
    Sochůrek podržel svůj tým dalším zákrokem, po krátké přestávce uvidíme vhazování před jeho svatyní.
     
    07:58
    Kučera chtěl Sochůrka prověřit střelou z prostoru pro vhazování, napadající Zídek mu ale puk vyšťouchl z hole a poslal ho za hranici pásma.
     
    08:20
    Letci se při návratu dopředu dostali do ofsajdu, z jejich přesilovky už zbývá jen pár vteřin.
     
    08:50
    Čerstvě vysvobozený Novák z pravé strany naservíroval puk před brankoviště najíždějícímu Petrákovi, který ale v ideální pozici nezvládl Brázdila prověřit! Škoda pro domácí!
     
    09:40
    Brázdil znovu prokázal své kvality a připsal si na své konto další zákrok. Hra je na moment pozastavena.
     
    09:54
    Připravený byl teď i Sochůrek na druhém konci hrací plochy, na úvodní trefu dnešního střetnutí si zřejmě ještě nějakou dobu budeme muset počkat.
     
    10:30
    Houška příliš otálel se zakončením z pravého křídla. Do cesty se mu postavil Havelka, který ho čistě odstavil od kotouče, a usnadnil tak Brázdilovi život.
     
    11:05
    Letňany právě vstřelily branku!
    Favorit se zkraje dvanácté minuty ujímá do vedení! Jako první se na střeleckou listinu dnešního střetnutí po rychlé akci zapisuje JAKUB WOJNAR, který se prosadil z bezprostřední blízkosti brankoviště po souhře s Arnoštem – 0:1! Asistence: Dominik Arnošt.
    11:05 Jakub WOJNAR - 0:1
     
    11:56
    Kobra se snaží na inkasovaný zásah co nejrychleji odpovědět, Letci ale drží hru daleko od své klece.
     
    12:17
    Kobra právě vstřelila branku!
    Po parádní domácí spolupráci je velmi rychle vyrovnáno! Houška se po straně přesunul před brankoviště a poslal puk na vzdálenější kruh na nikým nehlídaného DOMINIKA NOVÁKA, jehož zakončení z voleje zaplulo přesně k bližší tyči – 1:1! Asistence: Vladislav Houška.
    12:17 Dominik NOVÁK - 1:1
     
    12:58
    Kotouč po nepovedené domácí rozehrávce končí za Brázdilem, odpískán další domácí icing.
     
    13:40
    Letci se snaží si vzít zpět ztracený náskok, Kobra čelí tvrdému náporu. Chalupova střela z mezikruží teď minula domácí branku o několik desítek centimetrů.
     
    14:25
    Sochůrek to teď nemá jednoduché. Po volném kotouči před brankou pro jistotu doslova skočil a schoval ho pod svou rukavici, čímž na moment zastavil hru.
     
    14:46
    Brázdil byl po delší době nucen krotit střelu, rutinní nahození z pravé strany celkem hravě pokryl.
     
    15:56
    Gólman Kobry se teď znovu musel hodně otáčet, aby všechny hostující akce vykryl. Letňany teď mají na ledě jasnou převahu a jdou si za gólem.
     
    16:18
    Sochůrek vyrazil střelu z pravé strany před sebe, jeden z jeho spoluhráčů pak kotouč pro jistotu vymetl co nejdál od domácího brankoviště.
     
    16:56
    Jeden z domácích zadáků teď drží kotouč za Sochůrkem, jeho spoluhráči střídají. Braničtí se snaží trochu uklidnit hru, hosté na ploše stále dominují.
     
    17:40
    Havelka prokličkoval skrz domácí obranu a z modré čáry zkusil štěstí, Sochůrek jeho slabší nahození bez obtíží betonem vytěsnil za brankoviště.
     
    18:19
    Kobra náročnou situaci před svou svatyní znovu řeší vyhozením kotouče na zakázané uvolnění.
     
    18:44
    Dění se teď aspoň na pár sekund přesune zpět před Brázdila. Úvodní dějství se pomalu chýlí ke konci.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
     
    19:20
    Nepřehledná situace před Sochůrkem ani teď nevedla ke gólu, domácí přežili další letňanskou akci.
     
    19:48
    Knesl má puk pod kontrolou a zaváží ho za svou svatyni, první třetina co nevidět skončí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:49.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi! Kobra zezačátku hrála s Letňany vyrovnanou partii a rychle se jí podařilo srovnat poté, co se papírově silnější soupeř ujal vedení. Letci nicméně ve druhé polovině první části na hrací ploše dominovali dominovali a trápili Sochůrka, který byl místy pod opravdu velkým tlakem. Domácí brankář nicméně svůj výběr udržel nad vodou, a stav je tak stále vyrovnaný. Uvidíme, jak se duel bude vyvíjet dál.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    O první střelu druhé třetiny se postaral Kastner, který z pravé strany zamířil přesně do výstroje skrčeného strážce domácí svatyně. Hra je přerušena.
     
    20:35
    Martin Petrák (KOB) dlouho protestoval, nakonec ale na trestnou přeci jen usedl. Domácí útočník dostává dvě minuty za zašlapování puku.
     
    21:20
    Novák se obětavě postavil do dráhy střely z modré, která se od jeho ramene odrazila do rohu kluziště.
     
    21:45
    Domácí zatím oslabení zvládají bránit bez větších obtíží, Sochůrek dosud v početní nevýhodě nebyl snad ani jednou nucen zasahovat.
     
    22:31
    Po rychlé sérii přihrávek se do dobré příležitosti dostal Kastner, jehož bekhendové zakončení z kruhu ale jen lízlo vnějšek domácí sítě. Oslabení končí.
     
    23:21
    Sledujeme vesměs vyrovnanou hru. Sochůrek byl znovu ve střehu, teď ho od mantinelu prověřil Wojnar.
     
    23:48
    Letňany kontrolují kotouč a soupeře k němu nepouští, zároveň se jim ale nedaří se usadit před Sochůrkem.
     
    24:20
    Novák projel dopředu po pravém křídle a zakončil ke vzdálenější tyči, skóre ale zůstává vyrovnané. Kobra se nyní snaží na chvíli zakotvit v útočném pásmu.
     
    25:29
    Druhá přesilovka pro domácí barvy. Sudí přerušil hru a ukázal na Zorana Fialu (LET), kterého poslal na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    25:58
    Kobra se usadila v útočném pásmu a kombinuje, zatím v početní výhodě Brázdila neprověřila.
     
    26:28
    Přiznám se, že nevím, co situaci předcházelo, ale na ledě nyní zůstal ležet Kynčl. Hostující zadák se s pomocí spoluhráčů už přesunul na střídačku, můžeme jen doufat, že bude v pořádku.
     
    27:28
    Knesl z modré posunul puk na mezikruží připravenému Strakovi, kterého pak Brázdil hravě vychytal.
     
    27:58
    Ducháč zabránil Lytvynovovi ohrozit Sochůrkovu klec. Odražený puk nicméně zachytil další hostující borec, a domácí gólman tak stále musí být ve střehu.
     
    28:45
    Sochůrek si počíhal na ránu z pravé strany a lapil jí do své rukavice, po krátkém přerušení tak uvidíme vhazování po levé straně svatyně Kobry.
     
    29:10
    Branický protiútok teď po středu kluziště táhl Novák, který byl letňanskou obranou odzbrojen už v neutrální zóně. Brázdil tak mohl zůstat v klidu.
     
    29:53
    Kellersteinův pokus se od protihráče odrazil do rohu. Hraje se nahoru dolu, ani jednomu týmu se teď nedaří na delší dobu zkrotit kotouč.
     
    30:57
    Viděli jsme zatím asi největší šanci druhé třetiny! Kučera z kruhu připravil jedovatou střelu pro najíždějícího Hralu, jehož projektil z hranice brankoviště připravený Sochůrek vystihl!
     
    31:31
    Duda rozehrává puk zpoza své svatyně dopředu, Kobra se snaží založit další ofenzivní tažení.
     
    31:56
    Domácí se nyní sice drží v útočném pásmu, houževnatá letňanská obrana je ale drží výhradně u hrazení.
     
    32:48
    Tažení Letců do útočného pásma nyní zhatil čárový rozhodčí, který hostující borce nachytal v ofsajdu.
     
    33:18
    Matuška chtěl krátkou přihrávkou vysunout do útoku Jedličku, místo toho ale puk poslal přesně na čepel dotěrného protihráče. Letňany míří do útoku.
     
    33:55
    Kolda si počíhal na rozjetého Řepíka a bleskově ho oddělil od kotouče. Na hrací ploše teď vynikají obrany, kvalitnější střelu už jsme nějakou dobu neviděli.
     
    34:44
    Série přihrávek za Brázdilem k ničemu nevedla, Kobra eventuálně ztratila kotouč a musela se stáhnout zpět za modrou čáru. Na pryži jsou Letci.
     
    35:25
    Sochůrek se zorientoval v nepříjemné skrumáži před svou brankou a včas puk schoval pod svou rukavici. Dění je zastaveno, buly před domácí svatyní.
     
    35:36
    Hozákova střela Sochůrkovi nebezpečně vypadla z výstroje před brankoviště. Naštěstí pro Kobru byl ale u klece zadák, který pryž hned převzal.
     
    36:18
    Komplikace pro domácí! Litý boj okoření trestné střílení, jeden z hostů byl v úniku podražen vracejícím se Jiřím Stejskalem (KOB)!
     
    36:18
    Dominik Arnošt tohle tedy mohl vymyslet lépe! Sochůrek jeho nájezd bez větších obtíží zlikvidoval a udržel vyrovnaný stav!
     
    37:25
    Hraje se nahoru dolu. Více ze hry teď mají na ledě Letňany, kterým se ale nedaří Sochůrka prověřit.
     
    38:20
    Braničtí byli v ofsajdu. Druhá třetina se pomalu chýlí ke konci, přestávka přijde za pár desítek sekund.
     
    38:50
    Hozáka u mantinelu zkušeně odzbrojil Stejskal. Sochůrek se vzápětí vydal na střídačku, Kobra má ponechanou výhodu. Bude se vylučovat.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:06
    Tentokrát se vylučuje za podrážení, mimo hru bude na dvě minuty právě kapitán Jiří Hozák (LET).
     
    39:58
    Knesl se vyznamenal při přečíslení dva na jednoho a zblokoval nebezpečnou přihrávku, která mohla Sochůrkovi pořádně zatopit!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:41.
     
    Druhá část přinesla vesměs vyrovnanou a velmi tuhou bitvu o každý centimetr hrací plochy, ve které se neprosadil ani jeden výběr. Skóre je tak nerozhodné i po čtyřiceti minutách, což znamená, že před námi je nejspíš pořádně dramatická třetí třetina. Rozhodne se dnes už v základní hrací době, nebo se bude prodlužovat?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Poslední třetina budiž zahájena. Hozák sedí na trestné lavici, první minuta třetí části se ponese ve znamení dobíhající domácí početní výhody.
     
    40:55
    Před brankovištěm teď nebezpečně operoval Knesl, kterému se nicméně nepovedlo Brázdila potrápit.
     
    41:20
    Letňany v pěti. Na druhém konci hrací plochy teď zakončoval jedne z hostů, který ale z otočky těsně přestřelil branickou svatyni. Sochůrek zůstal v klidu.
     
    41:40
    Kučera z modré čáry nahodil kotouč za domácí svatyni, Braničtí jsou pod tlakem ve vlastním pásmu.
     
    42:42
    Martínek krátkou přihrávkou našel Matušku před brankovištěm, Brázdil následnou střelu vykryl nastraženým betonem. Letci míří do protiútoku.
     
    42:58
    Letci dostávají šanci se vrátit zpět do vedení, Jakub Jedlička (LET) je trestán za hákování.
     
    43:27
    Letňany právě vstřelily branku!
    Jedlička lavici hanby opouští předčasně, Letňany početní výhodu přetavují v další zásah! Arnošt našel na kruhu volného ADAMA KELLERSTEINA, jehož následné povedené zakončení prošlo přesně za bezmocného Lukáše Sochůrka – 1:2! Asistence: Dominik Arnošt, Jiří Hozák.
    43:27 KELLERSTEIN - 1:2
     
    44:28
    Kobra málem i tentokrát bleskově zareagovala, Zídek totiž nastřelil brankovou konstrukci!
     
    44:53
    Hosté mají více ze hry a jsou pevně usazeni před Sochůrkem, který teď prožívá velmi náročné chvíle.
     
    45:29
    Braničtí ještě nehodlají hodit ručník do ringu. Brázdila z pravé strany potrápil Novák, jehož zakončení se od hostujícího gólmana odrazilo do ochranné sítě.
     
    46:22
    Po souboji za letňanskou brankou inkasuje dvě minuty za sekání zadák Lukáš Chalupa (LET), tohle bude pro Kobru možná klíčový moment utkání.
     
    46:55
    Letci už dvakrát úspěšně vyhodili kotouč ven ze svého obranného pásma, oslabení odstartovali dobře.
     
    47:50
    Braničtí toho zatím v početní výhodě moc nevymysleli. Chvílemi sice kombinují před Brázdilem, dosud ale na jeho svatyni snad ani jednou nevystřelili.
     
    48:27
    Letňany právě vstřelily branku!
    Po kvalitně ubráněném oslabení přichází odměna v podobě vstřelené branky, Letci odskakují do celkem propastného dvougólového náskoku! Sochůrka tentokrát pokořil ŠTĚPÁN TUREK, a domácí to vzhledem k dosvadnímu průběhu střetnutí už budou mít opravdu hodně těžké, pokud stále pomýšlí na body – 1:3! Asistence: Kryštof Hrala, Zoran Fiala.
    48:27 Štěpán TUREK - 1:3
     
    48:46
    Hra se i nadále drží před Sochůrkem. Celku ze severu Prahy dva góly evidentně nestačí, Nedvědův tým se i nadále snaží si pojistit svůj náskok.
     
    49:25
    Nepřesná přihrávka Letce připravila o útočné pásmo. Kotouč přejel modrou čáru, hosté se musí stáhnout.
     
    49:52
    Fiala startuje ze svého pásma, hosté mají hru plně pod kontrolou a soupeře vůbec nepouští na puk.
     
    50:31
    Letňany právě vstřelily branku!
    Dovolím si říct, že v Braníku máme hotovo! Hosté vyhráli vhazování před domácí svatyní a jen krátce poté se z pozice těsně u pravé tyče prosadil LUKÁŠ VACÍN. Vzápětí je to tedy hned o tři zásahy – 1:4! Asistence: Kryštof Hrala.
    50:31 Lukáš VACÍN - 1:4
     
    51:27
    Houška se zbavil dotěrného Lytvynova a od mantinelu přihrál před klec Koldovi, který ale neustál následný souboj s protihráčem a přišel o kotouč.
     
    51:58
    Do konce základní hrací doby zbývá osm minut. Letci se znovu usadili v útočném pásmu a hrají přesně to, co potřebují k tomu, aby si udrželi vedení.
     
    52:46
    Brázdil vyjel proti ujíždějícímu kotouči a pro jistotu jej z mezikruží rozehrál dopředu. Risk se vyplatil, hrozil totiž nebezpečný domácí únik.
     
    53:29
    Závěr třetí třetiny se nese plně v režii Letňan, které drží soupeře na uzdě. Nyní dokonce s kotoučem operují u Sochůrka a snaží se znovu kombinovat.
     
    53:57
    Sochůrek padl na led ve snaze pokrýt kotouč, což se mu ale nepodařilo. Souhra Letců pokračuje dál.
     
    54:51
    Zničehonic se před Brázdilem zjevil Houška, který zachytil přihrávku z pravé strany a následně orazítkoval beton strážce hostující svatyně!
     
    54:52
    Během následné skrumáže u Brázdila fauloval Dominik Němeček (LET), kterého rozhodčí poslal ven z hrací plochy za podrážení.
     
    55:39
    Kropáček se nalepil na domácího zadáka u modré čáry a po pár sekundách boje o připravil o kotouč, který následně bez váhání poslal až za Sochůrka.
     
    56:18
    Němeček na trestné lavici stráví ještě půl minuty. Brázdil má v oslabení minimum práce, Letňany početní nevýhodu zvládají bez větších komplikací.
     
    56:43
    Nebezpečné zakončení do vzdálenějšího horního rohu lízlo Brázdilovo rameno a skončilo v ochranné síti, hra je tak v Braníku na chvíli přerušena.
     
    57:14
    Uhlíkova střela od mantinelu se neujala, Sochůrek si jí pohlídal a pryž vytěsnil za brankoviště.
     
    57:40
    Bránící Havelka zhatil kvalitně se rozvíjející domácí akci, Brázdil ani teď nebyl nucen zasahovat.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:28
    Uvidíme ještě jednu domácí přesilovku, dvě minuty za hákování dostává Vojtěch Kropáček (LET).
     
    58:50
    Hosté už se radovali z pátého gólu, který ale po dlouhé konzultaci s rozhodčím nakonec nebyl uznán! Hra bude pokračovat vhazováním ve středním pásmu, blíže k domácí modré čáře.
     
    59:27
    Kobra právě vstřelila branku!
    Půl minuty před koncem přichází ještě kosmetická úprava skóre, Kobra stahuje své manko na dva zásahy! Z prostoru pro vhazování se pěknou střelou blýskl VLADISLAV HOUŠKA, který tak mírní domácí porážku – 2:4! Asistence: Dominik Novák, Martin Petrák.
    59:27 Vladislav HOUŠKA - 2:4
     
    59:52
    Poslední sekundy základní hrací doby se dohrávají před brankou Lukáše Sochůrka, je vymalováno!
     
    Konec zápasu.
     
    V Braníku máme dohráno! Kobra s favoritem z Letňan dvě třetiny držela krok a sahala po bodovém zisku, který by jí pomohl si upevnit svou pozici v tabulce, jenže silní soupeři v poslední části dostali dění pod kontrolu a třemi zásahy si urvali vítězství na svou stranu.
     
    Kobra bude mít už tento pátek šanci si spravit chuť v Chomutově, zatímco tým ze severu Prahy na svém ledě o den později přivítá ústecký Slovan.
     
    Dnešní utkání sledovalo 169 diváků.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (20:21:57)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 13. Novák (Houška), 60. Houška (Novák, Petrák) – 12. Wojnar (Arnošt), 44. Kellerstein (Arnošt, Hozák), 49. Turek (Hrala, Fiala), 51. Vacín (Hrala)


    HC Kobra Praha: Sochůrek (Ondrík) – Holý, Duda, Straka, Stejskal, Knesl, Pavlák, Svach, Ducháč – Martínek, Ksandr, Kolda, Jedlička, Míšek, Matuška, Zídek, Janča, Houška, Novák (C), Petrák, Hrabovetskyi.
    Trenér: Miloslav Šeba.

    HC Letci Letňany: Brázdil (Kopřiva) – Guryevsky, Havelka, Chalupa, Lytvynov, Němeček, Kynčl, Fiala – Hrala, Kastner (A), Wojnar, Kellerstein, Kropáček, Arnošt (A), Řepík, Labuzík, Vacín, Hozák (C), Uhlík, Kučera, Turek.
    Trenér: Jaroslav Nedvěd.

    Rozhodčí: Veinfurter – Řezníček, Všetečka.

    Diváci: 169
    bahis siteleri