Č. Budějovice – Přerov 1:5 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
1:5 (0:3, 0:1, 1:1) Stav série: 0:1
HC ZUBR Přerov
Středa 05.04.2023, 17:30 • Budvar aréna, České Budějovice • Liga juniorů
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásný středeční podvečer všem hokejovým fanynkám a fanouškům! Vitám všechny u sledování prvního finálového duelu druhé nejvyšší juniorské soutěže mezi českobudějovickým Motorem a hosty z Přerova.
     
    HC MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
    Jihočeši ohlásili jednoznačný cíl v podobě postupu už před sezonou a zatím si za ním jednoznačně jdou. Českobudějovičtí ovládli základní části a zaváhání zatím nedopustili ani ve vyřazovacích bojích. Ve čtvrtfinále svěřenci Karla Herra vyzvali Porubu, kterou porazili v nejrychlejším možném čase. Stejné to pak bylo i v semifinále s Chomutovem. Teď přichází na řadu finále s Přerovem, uspějí Jihočeši i v něm?
     
    HC ZUBR PŘEROV
    I Přerovští se v dlouhodobé části pohybovali na výši v tabulce, východní skupinu dokonce ovládli. Cesta v play-off je však oproti soupeři z jihu Čech trnitější. Moravané nejprve ve čtvrtfinále museli obracet nepříznivý vývoj série s Havlíčkovým Brodem, když po dvou domácích zápasech prohrávali 0:2 v sérii. Na ledě celku z Vysočina však dokázali dvakrát splnit roli favorita, na což následně navázali i v rozhodujícím klání. Nepříznivý vývoj obraceli Přerovští i v semifinále se Vsetínem, i tentokrát se to však podařilo a Přerov se může pokusit zabojovat o nejvyšší soutěž. Budou to právě Přerovští, kteří si zajistí účast v nejvyšší soutěži pro příští ročník?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Kalista (Maleček) — Placek, Willmann, Gajdolín, Březina, Gřegořek, Hail, Lukáš — Remeš, Putz, Drančák — Vavřík, Petrásek, Hála — Pitel, Sochor, Kříž — Hoch, Šimon, Kotous
    Trenér: Karel Herr

    HC ZUBR Přerov: Žurek (Vojtek) – Harásek, Holík, Nesvadba, Koblížek, Billa, Pekr – Svoboda, Lysoněk, Kolařík, Šilhavý, Kuchta, Buršík, Hyža, Halík, Štíbr, Hanák, Hradil, Brázda, Švejda.
    Trenér: Pavel Neuman

    Rozhodčí: Daniel Jechoutek, Jan Červenka — František Pěkný, Jakub Figer.
     
    Všichni aktéři dnešního zápasu jsou již na ledové ploše Budvar Arény, za malou chvilku odstartuje dnešní první finálové utkání!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly vyznělo lépe pro domácí, kteří se okamžitě vrhají kupředu.
     
    00:46
    Přerov právě vstřelil branku! Hosté jdou rychle do vedení! Po ztrátě domácích se dostal ke kotouči Hanák, který ještě našel v lepší pozici LUDVÍKA LYSOŇKA, jenž přesnou ranou pod horní tyč nedal brankáři domácích žádnou šanci. Asistence: Jan Hanák.
     
    01:31
    První vážnější šanci si dokázali vytvořit i domácí, po ztrátě hostů uzmul kotouč Pitel. Pohotová rána domácího útočníka však skončila pouze v lapačce Žurka.
     
    01:51
    Putz se zbavil v rohu útočného pásma protihráče, následně si ještě vylepšil pozici a vypálil. Jeho rána však orazítkovala pouze mantinel za brankou.
     
    02:11
    Jihočeši přidávají na aktivitě, po další ráně Petráska hru přerušil opět Žurek. Oba týmy prostřídávají, vhazovat se bude v obranném pásmu hostů.
     
    02:47
    Po dobrém napadání Přerova už to vypadalo, že se Štíbr požene sám na Kalistu, spoluhráč však nestihl rychle vyjet z útočné třetiny, a tak nadějné příležitosti byla přerušena.
     
    03:43
    Utkání od začátku provází velmi důstojná atmosféra na finále druhé nejvyšší juniorské soutěže. Na zápase jsou dokonce přítomni trumpetisti, kteří zápasu dodávají výbornou atmosféru.
     
    04:32
    Přerov právě vstřelil branku! Hosté navyšují náskok! Po nedorazu v obranném pásmu Motoru získal kotouč Billa, který ho předložil MICHALU ŠILHAVÉMU, jenž se z mezikruží nemýlil. Asistence: Jan Billa a Matěj Halík.
     
    06:35
    Domácí jsou očividně průběhem zápasu zaskočení, puky jim odskakují a hosté nepouští Jihočechy do větších příležitostí.
     
    06:48
    Po vyhraném buly vyražil Žurek kotouč k pouze Putzovi, společně se spoluhráčem Remešem však kotouč za hostujícího brankáře dostat nedokázali.
     
    08:20
    Střelec druhé přerovské branky Michal Šilhavý nabral rychlost ve středním pásmu, protáhl se kolem Gajdolína a zakončil. Backhandový pokus hostujícího útočníka dokázal Kalista vyrazit do bezpečí pravým betonem.
     
    09:19
    Krásnou individuální akci předvedl Richard Pitel, který se elegantní kličkou zbavil přerovských obránců a hnal se sám na Žurka, hostující brankář předvedl proti jeho zakončení výborný zákrok a podržel svůj celek!
     
    10:45
    K zakončení z otočky se dostal Hála, Žurek jeho pokus dorazil. K dorážce se sice následně tlačil Vavřík, hostující obránci ho však k puku nepustili.
     
    11:10
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
    Březina – 2 min., vysoká hůl.
     
    11:10
    První vyloučení zápasu. Březina si počínal nedovoloně, a tak mají hosté možnost navýšit skóre.
     
    12:54
    Při početní výhodě hanáckého celku naopak zaútočili domácí. Při spolupráci Petráska s Vavříkem zakončoval druhý jmenovaný, Žurek byl připraven se svým levým betonem.
     
    13:10
    Březina je zpět na ledě, domácí se ubránili.
     
    15:34
    Rychlost nabral ve středním pásmu Drančák, domácí mladík to následně zkusil střelou před obránce. Rána byla sražena, Žurek s ní neměl větší problém.
     
    15:44
    Přerov právě vstřelil branku! Zubři vedou už o tři branky! Hosté vyřešili skvěle rychlý protiútok, po přihrávce Lysoňka dostal potřetí kotouč za záda Kalisty DAVID BURŠÍK. Asistence: Ludvík Lysoněk.
     
    17:01
    Putz zavezl kotouč do útočné třetiny, našel následně Remeše, který pálil bez přípravy. Rána domácího útočníka skončila těsně vedle pravé tyče přerovské branky.
     
    18:29
    Kříž se rychlostně dostal za Holíka, jeho následná zadovka před branku však nenašla kýženého adresáta.
     
    18:49
    Po zákroku Kalisty několik emocí na ledě, domácím se nelíbilo pozdní dohrání jednoho z hostů. Sudí ale tentokráte vylučovat nebudou.
     
    19:48
    Drančák výborně zabojoval za brankou Přerova, získal kotou a okamžitě hledal Remeše. Domácí útočník se dostal k zakončení, kterému však chyběla razance. Žurek nadvakrát dokázal kotouč udržet před brankovou čarou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Vše je připraveno na start prostřední části základní hrací doby, jdeme na to!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:42
    Individuálně se prosadit pokoušel Remeš. Domácí útočník projel přes celé kluziště a následně nebezpečně vypálil. Žurek však na jeho pokus celou dobu viděl a neměl problém ho vykrýt.
     
    22:07
    Řada nepřesností na obou stranách po startu druhé části, ani jeden z týmů se zatím nedokáže na delší dobu usadit v útočné třetině.
     
    23:11
    Willmann při napadání získal kotouč a rychle ho adresoval Drančákovi. Ten pálil pohotově, ovšem mimo přerovskou branku.
     
    24:03
    Po kombinančí akci první útočné formace domácích pálil Putz. V obrovské příležitosti však domácí hráč našel pouze náruč Žurka!
     
    25:15
    Domácí přitlačili svého soupeře v jeho obranném pásmu, Přerovští jsou však při bránění velmi obětaví, díky dvěma parádním blokům se dostává kotouč pryč z jejich pásma.
     
    25:50
    Hosté se soustředí na startu druhé periody spíše na bránění, před Kalistu se Přerovští moc nedostávají.
     
    28:28
    Do zajímavého protiútoku se řítili hosté, Hanák se snažil dostat kotouč na najíždějícího Šilhavého, což mu nevyšlo. Kalista drží kotouč pod svojí lapačkou.
     
    29:59
    Šilhavý zkusil šikovně nastřelit kotouč před Kalistu, ten však na poslední chvíli si udělal prostor a kotouč má pod lapačkou.
     
    30:31
    Přerov právě vstřelil branku! Hosté opět navyšují skóre! K zakončení se dostal PETR SVOBODA a pohotovou ranou zápěstím rozvlnil síť za Kalistou dnes počtvrté! Asistence: Vladimír Brázda.
     
    30:31
    Střídání v týmu HC Motor České Budějovice:
    ze hřiště odchází Kalista, přichází Maleček.
     
    31:00
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
    Gajdolín – 2 min., nedovolené bránění.
     
    31:00
    Gajdolín se provinil faulem a hosté tak dostávají k dispozici další početní výhodu.
     
    32:07
    Přesilovka zatím přerovskému celku moc nevychází, Jihočeši drží kotouč daleko od své branky.
     
    32:58
    Skvělý zákrok vytáhl Maleček! Po rychlé kombinaci hostů zakončoval Buršík, novic v domácí svatyni však předvedl vynikající zákrok a podržel svůj celek!
     
    33:00
    Gajdolín je na ledě, Jihočeši přečkali i druhou početní výhodu soupeře.
     
    34:47
    Prostor k zakončení dostal Vavřík, domácí útočník však nenaložil s nabídnutou možností dobře, kotouč poslal pouze do náruče Žurka.
     
    35:00
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
    Petrásek – 2 min., nedovolené bránění.
     
    35:00
    Petrásek nejprve trefil prvního hráče stojícího před sebou, následně poté fauloval Buršíka a domácí tak čeká třetí oslabení!
     
    35:58
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Lysoněk – 2 min., držení.
     
    35:58
    Lysoněk míří na trestnou lavici za držení, počet hráčů na hřišti se nám srovná.
     
    37:29
    Při dohrávané přesilové hře domácích pálil Petrásek z dobré pozice, rána domácího útočníka však skončila pouze nad brankou.
     
    38:56
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Švejda – 2 min., hákování.
     
    39:15
    Remešovu ránu vyrazil Žurek levým betonem pouze k Putzovi. I dorážku z druhé však dokázal přerovský brankář pokrýt.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V Budvar Aréně je vše připraveno na start třetí periody, pojďme na to!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Motor vstupuje do třetí části s početní výhodou, domácí by potřebovali nutně skórovat.
     
    41:00
    Tlak před brankou Žurka, který však brankou neskončil. Hosté přesilovou hru Jihočechů přečkali
     
    42:44
    Od modré čáry vypálil nebezpečně domácí kapitán Březina. Žurek byl však na jeho ránu připraven pravým ramene a stále drží čisté konto!
     
    44:17
    Hosté dnes předvádí opravdu vynikající obětavost v obranném pásmu, dvě domácí dělovky od modré čáry opět skončily na přerovských útočnících.
     
    46:08
    Petrásek nabil zpoza branky Remešovi, který pálil bez přípravy pouze do boční sítě.
     
    46:56
    Obrovská příležitosti hostů! Po další ztrátě Jihočechů v obranném pásmu se Hradil ocitl tváří v tvář domácímu brankáři. Maleček se však vyznamenal a vytáhl vynikající zákrok!
     
    47:29
    Kotouč končí opět v lapačce Žurka po ráně Kříže, hostující brankář působí velmi jistým dojmem a již více než pět třetin neinkasoval!
     
    47:59
    Přerov právě vstřelil branku! Hosté se prosazují popáté! Hyža vybojoval kotouč a předložil ho na hůl PETRU SVOBODOVI, který přesnou ranou pod horní tyč navyšuje vedení svého celku! Asistence: Patrik Hyža.
     
    48:54
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
    Kotous – 2 min., napadení.
     
    50:24
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
    Drančák – 2 min., vysoká hůl.
     
    50:24
    U domácích je vidět trocha frustrace z nepříznivého výsledku, hosté dostávají k dispozici dvojnásobnou početní výhodu.
     
    51:27
    Hostům se zatím v přesilové hře moc nedaří, Kotous je již zpět na ledě a domácí již jsou tak ve čtyřech.
     
    54:47
    Pitel ani Sochor neuspěli svými střelami proti Žurkovi, který tak stále drží čisté konto.
     
    55:17
    Přerovští se osvobozují pouze vyhození přes všechny čáry, hra se tak po zakázaném uvolnění vrací zpět před Žurka.
     
    55:51
    Hostující Švejda si dojel svojí střelu, ani jedno druhé zakončení však nebylo úspěšné, Maleček byl připraven se svým pravým betonem.
     
    56:09
    České Budějovice právě vstřelily branku! Tak přeci jen se domácí prosazují! Nahození Březiny dokázal tečovat mimo dosah Žurka FILIP PETRÁSEK! Asistence: Tomáš Březina a Samuel Drančák.
     
    56:27
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
    Březina – 2 min., vysoká hůl.
     
    56:58
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
    Vavřík – 2 min., sekání.

    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Hradil – 2 min., krosček.
     
    57:17
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Holík – 2 min., hákování.
     
    57:17
    S vyloučeními se nám roztrhl pytel, domácí mají možnost na konci zápasu alespoň snížit vedení soupeře.
     
    58:36
    Kříž se protlačil k zakončení, jeho ránu vyrazil Žurek před sebe, kde se však k zakončení Hála nedostal, Přerovští obránci mu zablokovali hůl.
     
    59:07
    Pitel pálil z mezikruží, další obětavý blok přerovské hráče!
     
    59:35
    Utkání se již pouze dohrává, oba týmy si uvědomují výsledek dnešního utkání, Přerov se ujme vedení ve finálové sérii!
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Vedení ve finálové sérii druhé nejvyšší juniorské soutěže se ujímá Přerov, který dnes předčil Jihočechy především v produktivitě a v obětavosti v obranném pásmu. Hosté udělali klíčové kroky k vítězství v úvodní třetině, ve které si vypracovali tříbrankový náskok, který v dalším průběhu dokonce ještě navýšili. Hanáci se dnes mohli opět opřít o skvělý výkon brankáře Petra Žurka, který navázal na čisté konto z pátého zápasu semifinále se Vsetínem a i dnes deptal střelce soupeře. Ambiciózní Jihočeši tak musí zítra zabrat, pokud nechtějí cestovat na půdu soupeře s dvěma prohrami v zádech. Druhé utkání odstartuje zítra v Budvar Aréně v 16:15!
     
    To je ode mě pro dnešek vše! Děkuji za pozornost a budu se těšit u dalších přenosů napočtenou! (19:44:21)

    Adam Černý

    Branky a nahrávky: 57. Petrásek (Březina, Drančák) – 1. Lysoněk (Hanák), 5. Šilhavý (Billa, Halík), 16. Buršík (Lysoněk), 31. Svoboda (Brázda), 48. Svoboda (Hyža)


    HC Motor České Budějovice: Kalista (31. Maleček) — Placek, Willmann, Gajdolín, Březina, Gřegořek, Hail, Lukáš — Remeš, Putz, Drančák — Vavřík, Petrásek, Hála — Pitel, Sochor, Kříž — Hoch, Šimon, Kotous.
    Trenér: Karel Herr

    HC ZUBR Přerov: Žurek (Vojtek) – Harásek, Holík, Nesvadba, Koblížek, Billa, Pekr – Svoboda, Lysoněk, Kolařík, Šilhavý, Kuchta, Buršík, Hyža, Halík, Štíbr, Hanák, Hradil, Brázda, Švejda.
    Trenér: Pavel Neuman

    Rozhodčí: Daniel Jechoutek, Jan Červenka — František Pěkný, Jakub Figer

    Diváci: 999
    Č. Budějovice 3 1 Přerov
    #1 Středa 05.04.2023 • 17:30
    Č. Budějovice - Přerov 1:5
    #2 Čtvrtek 06.04.2023 • 16:15
    Č. Budějovice - Přerov 5:2
    #3 Neděle 09.04.2023 • 14:00
    Přerov - Č. Budějovice 2:3
    #4 Pondělí 10.04.2023 • 12:15
    Přerov - Č. Budějovice 1:2
    bahis siteleri