Bologna – Empoli 3:0 (kon.) | Udinese – Janov 2:2 (kon.) | Atalanta BC – Juventus 0:0 (kon.)
AS Řím – Frosinone 2:0 (kon.)
konec
Udinese Calcio
2:2 (1:2)
Janov CFC
Neděle 01.10.2023, 15:00 • Dacia Arena, Udine • Italská Serie A • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:12. (17:09:00)
     
    Zajímavé utkání mezi Udinese a Janovem vítěze nepoznalo, ve čtyřgólovém klání vstřelily oba týmy po dvou brankách.

    Zajímavější byl bezpochyby první poločas, v němž padly tři góly. Úvodní gól obstaral Albert Gudmundsson, na nějž dokázal zareagovat Lorenzo Lucca. Další trefa Alberta Gudmundssona neplatila pro ofsajd centrujícího Hapse, ale Islanďan se nenechal touto skutečností rozhodit a ve 41. minutě rozvlnil síť potřetí, podruhé regulérně. Dlouho to vypadalo, že Janov udrží těsný jednobrankový náskok až do závěrečného hvizdu, avšak v první nastavené minutě základní hrací doby brankář Martínez podběhl centr od praporku a jeho spoluhráč Alan Matturro hlavou smolně nasměroval míč do vlastní brány, čímž stanovil konečný výsledek 2:2.

    Udinese si polepšilo na čtyři body a poskočilo mimo sestupové pásmo na sedmnácté místo o bod před Turín a Empoli. Janov má na kontě osm bodů, s nimiž figuruje na dvanácté příčce.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Fotbalisté Udinese ještě podnikli rychlý protiútok, který zastavil Morten Frendrup za cenu faulu. Žluté kartě se vůbec nedivil, ani neměl proč.
     
    90+5
    Po rozehrávce nakrátko jsme měli možnost vidět přetažený centr na levou stranu velkého vápna, odkud přišel zajímavý polovysoký balón před bránu, ani jeden z útočících fotbalistů však nedokázal hrací předmět píchnout do brány.
    90+4. Lovrić si za zákrok na Messiase vysloužil přímou červenou kartu
     
    90+4
    Poslední nastavenou minutu musí domácí přetrpět v deseti! Sandi Lovrić vletěl ve skluzu oběma nohama do Messiase bez aspoň malé snahy hrát míč, arbitr Mariani se proto rozhodl udělit přímou červenou kartu.
     
    90+3
    Psychický výhoda je samozřejmě na domácí straně. Zprava centroval Festy Ebosele, z voleje zažehnával nebezpečí Radu Dragusin.
    90+1. Alan MATTURRO vlastní - 2:2
     
    90+1
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Stejně jako první gól, tak i ten druhý inkasovaný hosté soupeři prakticky darovali. Všechno začalo u Martíneze, který podběhl centr od rohového praporku, překvapený ALAN MATTURRO se posléze špatně zorientoval v prostoru a hlavičkoval nešťastně do vlastní brány.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Dlouhý nákop nebyl provedený dobře, protože zamířil do prostoru, kde se pohyboval v ofsajdovém postavení George Puşcaş.
     
    88
    Taktickým faulem se na polovině hřiště prezentoval Sandi Lovrić, drobným potažením za dres vyvedl z rovnováhy Koniho De Wintera.
     
    87
    Střídání v týmu Janov CFC:
    ze hřiště odchází Albert Gudmundsson, přichází Alan Matturro.
     
    86
    Albert Gudmundsson vyslal po pravé lajně Georgeho Puşcaşe, jenž vyzval k souboji jeden na jednoho Jaku Bijola, přičemž uspěl domácí zadák.
     
    85
    Brazilský útočník Junior Messias se krásně uvolnil přes obránce, aby následně z velkého úhlu zbytečně střílel do Silvestriho, mohl zkusit nahrát jak Gudmundssonovi, tak i Puşcaşovi.
     
    84
    Často domácí zkouší štěstí ze vzduchu, ale málokdy míč najde svého adresáta. João Ferreira nyní přetáhl centr směřovaný na Martína Payera.
     
    83
    Florian Thauvin si na pravém křídle narazil s Nehuénem Pérezem a centroval do vnitra pokutového území, Koni De Winter udržel na uzdě Lorenza Luccu.
     
    82
    Centrovaný míč z přímého kopu byl vyslán příliš do vzduchu. Z brankové čáry vystartoval Josep Martínez a hrací předmět ze vzduchu ztlumil do koše.

    Milan Huppert

    Branky: 23. Lucca, 90+1. Matturro (vla.) – 14. Gudmundsson (Frendrup), 41. Gudmundsson (Retegui)

    Karty:   35. Pereyra (UDI), 42. Success (UDI) – 24. J. Martínez (JAN), 90+6. Frendrup (JAN)   90+4. Lovrić (UDI)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:12.
    Udinese Calcio: Silvestri – Pérez, Bijol, T. Kristensen (80. Ferreira) – Ebosele, Pereyra (C) (58. Samardžić), Walace (64. Payero), Lovrić, Kamara (46. Zemura) – Success (58. Thauvin), Lucca.
    Náhradníci: Malusà, Okoye – Aké, Camara, Guessand, Kabasele, Pafundi, Quina, Tikvić, Zarraga.

    Trenér: Andrea Sottil

    Janov CFC: J. Martínez – Bani (C), Dragusin, Vásquez – De Winter, Thorsby, Frendrup, Malinovskyj (67. Kutlu), Haps (78. Messias) – Gudmundsson (87. Matturro), Retegui (78. Puşcaş).
    Náhradníci: Leali, Sommariva – Galdames, Hefti, Jagiełło, Martín, Vogliacco.

    Trenér: Alberto Gilardino

    Rozhodčí: Mariani – Colarossi, Vigile
    bahis siteleri