Luton – Tottenham 0:1 (kon.) | Burnley – Chelsea 1:4 (kon.) | Everton – Bournemouth 3:0 (kon.)
Fulham – Sheffield Utd. 3:1 (kon.) | Manchester Utd. – Brentford 2:1 (kon.) | Crystal Palace – Nottingham 0:0 (kon.)
konec
Fulham FC
3:1 (0:0)
Sheffield United
Sobota 07.10.2023, 16:00 • Craven Cottage, Londýn • Anglická Premier League • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezké odpoledne při sledování přenosu utkání osmého kola anglické Premier League, na londýnském Craven Cottage Fulham přivítá nováčka soutěže Sheffield United.
     
    Fulham FC

    Fulham letos střídá těsné výhry s remízami a jasnými prohrami, výsledkem je osm bodů ze sedmi zápasů při těžce negativním skóre 5:12. Naposledy v pondělí nezvládl západolondýnské derby s Chelsea, již na domácím trávníku podlehl 0:2, když o výsledku bylo rozhodnuto už po dvaceti minutách.

    V tabulce jsou Cottagers na třináctém místě, doma pak uhráli ze tří zápasů tři body nad Lutonem, kromě Chelsea tu podlehli i 0:3 Brentfordu.

    Jediným pozitivem zápasu s Chelsea je fakt, že nikdo nepřibyl na marodku, kde už jsou Tosin Adarabioyo, Adama Traoré a Kenny Tete.
     
    Sheffield United

    Sheffield zůstává na dně tabulky se ziskem jediného bodu ze sedmi kol. Nedávno přitom i měl nesmírně blízko k senzační výhře na Tottenhamu, kde v 98. minutě ještě vedl 1:0, v závěru dlouhého nastavení ale stačil dvakrát inkasovat a odjel znovu bez bodu.

    Ten nezískal ani v následných dvou zápasech, kdy nejdříve ostudně padl 0:8 doma s Newcastlem, naposledy pak při dalším výletu do Londýna 0:2 na West Hamu a do metropole se dnes znovu vrací.

    Poslední zápas kvůli zranění kotníku nedohrál John Egan a bude nějakou dobu na marodce, kde už jsou také Jebisson, Osborn, Lowe, Baldock, Osula a Norrington-Davies.
     
    Úvodní sestavy:

    Fulham FC: Leno – A. Robinson, Ream (C), Diop, Castagne – A. Pereira, Palhinha, Iwobi – Willian, Vinícius, Decordova-Reid.
    Náhradníci: Rodák – Ballo-Touré, Bassey, Reed, H. Wilson, Cairney, Lukić, Jiménez, Muniz.
    Trenér: Marco Silva

    Sheffield United FC: Foderingham – Basham (C), Trusty, Ahmedhodžić – Bogle, Hamer, Souza, Norwood, Thomas – McBurnie, Archer.
    Náhradníci: A. Davies – Seriki, J. Robinson, Larouci, Slímán, Fleck, Ja. McAtee, Brewster, Bé. Traoré.
    Trenér: Paul Heckingbottom

    Rozhodčí: Barott – Bennett, Robathan, Taylor.
     
    Oba týmy již vyšly na hřiště. Zápas za chvíli začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkopu se ujali domácí, kteří hrají v bílých dresech. Hostí budou hrát v docela pro nich netypické žluté sadě dresů.
     
    2
    Fulham začal ale rychle. Centr Hamera dokázal na roh odvrátit Trusty. Následný rohový kop Pereiry skončil v zázemí.
     
    3
    Míč zatím mají na svých kopačkách domácí, jenže zatím se spíše hraje na polovici hracího pole.
     
    4
    S míčem si zahrál i Bernd Leno, který posunul míč na Robinsona, který rozjel další útok domácích. Střela Williama v půlkruhu skončila opět v zázemí.
     
    5
    Hned od začátku vidíme, že Sheffield bude spíš čekat na chybu soupeře a u toho držet míč. Nikdo v žlutých dresech nikam nespíchá.
     
    6
    Robinson se pokusil o další centr na Pereiru. Tentokrát střela brazilského útočníka skončila zblokována.
     
    7
    Decordova-Reid se ocitl v akci, která mohla znamenat vedení pro domácí tým, jenže Robinsovovu přihrávku nedokázal na hranici malého vápna zpracovat a Trusty dokázal míč odvrátit pryč.
     
    8
    Decordova-Reid se opět pokusil o střelu. Tentokrát na hranici velkého vápna, jenže jeho střelu dokázal vzít do svých rukou Foderngham.
     
    10
    Sheffield se poprvé podíval i na soupeřovu polovinu, jenže centr Thomase skončil vysoko nad brankou Lena.
     
    11
    Působí to docela vtipně, když vidíme hráče Sheffieldu nikam nepospíchat a začít se válet po trávníku už v desáté minutě. Jde vidět, že tým s mačetami na znaku jsou vážně v krizi.
     
    13
    Nicméně, z obou dvou stran se jedná spíš o ťukanou než o fotbal, ale Fulham má zatím víc šancí dostávat se dopředu.
     
    14
    Palhinha udělal na své polovině velkou chybu, kterou hned využil McBurnie a dostal se až na hranici vápna, kde si ale nešikovně ukopl míč a ten se dokutálel až za brankovou čáru.
     
    15
    Na druhé straně se Robinson pokusil najít Williana v šestnáctce, jenže bez úspěchu. Na podruhé se opět Robinson snažil najít Iwobiho, jenže na poslední chvíli poslal míč kapitán Basham pryč.
     
    16
    Docela zkušeně dokázal Foderingham obehrát napadajícího Viníciuse, ale jeho následná rozehrávka skončila na kopačkách soupeře, ale bez žádného ohrožení.
     
    18
    Fulham byl opět blízko k gólu! Tentokrát Vinícius vybojoval míč, který jej poslal na Williama, který nedokázal překonat Foderinghama.
     
    20
    Následný rohový kop, se kterým moc Pereira nepospíchal tak byl sice poslán do pekla, ale bez žádného úspěchu.
     
    21
    Na druhé straně, domácí Palhinha ztratil míč a Souza se snažil hledat rozběhlého Archera, jenže bez úspěchu.
     
    22
    Decordova-Reid opět využil svoji rychlost a snažil se obejít Ahmedhodžiće, jenže ten jej dokázal dovoleně zastavit.
     
    24
    Basham jednoznačně v tomto zápase skončil. Při souboji s Reimem si úplně natočil nohu do pravého úhlu. Tohle nemusí být konec nejen sezóny, ale i celé kariéry.
     
    25
    Kapitán hostů je stále na zemi, už přišli všichni zdravotníci na stadionu s nosítky, ale k tomu všemu mu musí podat i kyslíkovou bombu.
     
    26
    Nejsem doktor a ani nikdy nebudu, ale to co se děje kapitánovi a můžeme nazvat i ikoně Sheffieldu si asi nikdo nedovedeme představit.
     
    29
    Oba dva trenéři využívají tuto situaci, aby řekli svým svěřencům, co a jak. Nicméně, hra je stále přerušena a myslím, že se ještě pár minut hrát nebude.
     
    31
    Připravuje se nájezd sanitky na hřiště, jenže Chris Basham je stále na trávníku a zatím to nevypadá, že by se posunul ani na vedlejší nosítka.
     
    35
    Basham je na nosítkách. Celý stadion skanduje a tleská kapitánovi hostí. To je jeden z těch momentů, kdy jde fotbal stranou. Přitom Chris Basham dává na vědomí fanouškům, že je při vědomí.
     
    35
    Střídání v týmu Sheffield United FC:
    ze hřiště odchází Chris Basham, přichází Jack Robinson.
     
    36
    První, kdo se dostal do útoku po opětovném startu hry byl hostující tým, kdy se Thomas dostal přes dvoučlennou domácí obranu, jenže nikoho ze svých spoluhráčů nedokázal najít.
     
    37
    I Fulham se snažil prosadit. William nedokázal projít přes zabezpečený obraný blok hostů, a tak našel před vápnem Pereiru, který ale poslal míč vysoko nad branku.
     
    39
    Hra se zatím přelévá ze strany na stranu. Střela Archera skončila na rohu, který ale taktéž neskončil nijak povedený. Iwobi se ale pokusil o protiútok, jenže byl zastaven před vstupem na útočnou polovinu.
     
    40
    Ahmedhodžič zahránil Sheffield před útokem Williama krásným skluzem, nicméně Fulham má stále míč na svých kopačkách.
     
    41
    Další útoku chatařů, kdy Decordova-Reid se snažil projít přes pravou stranu, jenže Foderingham jej dokázal včas zastavit a drží míč ve svých rukách.
     
    43
    Fulham se usadil v útoku a hrozí na branku Foderinghama, ale zatím bez žádného velkého ohrožení.
     
    44
    Bogle vybojoval míč a snažil se vyslat dopředu Archera, jenže ten prohrál hlavičkový souboj s Diopem a opět se hraje na polovině hostí.
     
    44
    Momentálně vidíme záběr na sanitku, ve které leží Basham, ta opustila útroby stadionu. Budeme doufat, že velká obora Sheffieldské obrany bude opravdu v pořádku.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 14 minut.
     
    45+1
    Castagne poslal skvělou přihrávku na Viníciuse, jenže ten byl zastaven Trustym.
     
    45+3
    Nepřesná přihrávka od Hamera skončila za pozemní čárou.
     
    45+4
    Roh Pereiry nebyl nijak ohrožující, ale opět vidíme ležet na zemi hostujícího hráče. Tentokrát Vinícius podržel Trustyho za krk, nicméně bez žádného trestu.
     
    45+7
    Hra se dosti zpomalila. Thomas se pokusil o útok po pravé postranní čáře, jenže byl zastaven Diopem.
     
    45+9
    Tentokrát se pokusil o Robinson na útok po pravé postranní čáře, ale na druhé straně. Bohužel pro něj, bez žádného velkého výsledku.
     
    45+10
    Pereira se snažil překvapit Foderingama střelou z dálky, ale jen těšně minul branku hostujícího gólmana.
     
    45+11
    Žádný z týmu se opravdu nikam nehrne a tempo hry se tak opravdu zpomalilo.
     
    45+12
    Velká akce od domácích! William poslal nádherný centr, ale Pereira nedokázal míč zpracovat, tak aby dokázal branku Foderinghama ohrozit.
     
    45+14
    Vinícius se pokusil o útok společně s Decordovou-Reidem, ale podle něj byl v šestnáctce zfaulovaný, ale rozhodčí Barott ukazuje, ať se hraje dál.
     
    45+15
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou velice smíšený poločas. Zatím jsme neviděli gól, i když k tomu domácí tým měl rozhodně blízko, ale celkový pocit z poločasu rozhodně zastínilo zranění kapitána hostí Chrise Bashama, který byl po dlouhém ošetření naložen na nosítka a byl odvezen do nemocnice. Od té doby se tempo hry velice zpomalilo a není divu. Jeden z faktorů může být i ten, že se hrálo v podstatě hodinu v kuse.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Výkop tentokrát měl na starost hostující tým, který ale míč hned na to ztratil a Fulham se dostal do útoku. Jenže střela Pereiry skončila mimo branku Foderinghama.
     
    48
    Tentokrát zahrozil i Sheffield. Norwood se pokusil ohrozit branku Lena, jenže jeho střela byla zblokována. Následný rohový kop dokázal Bernd Leno zastavit bez vážných problémů.
     
    50
    Docela nešikovně Palhinha zastavil Souzu a právě prvně zmiňovaný domácí hráč získává první žlutou kartu v zápase.
     
    51
    Velká příležitost pro Alexe Iwobiho. Willian da Silva poslal Nigerijce do útoku, jenže jeho střela se jen tak tak otřela o vnější síť. Následná akce Decordovy-Reida skončila mimo branku.
     
    54
    Fulham právě vstřelil branku!
    Domácí „chalupníci“ se konečně dočkali po bleskové akci přes celé hřiště! Andreas Pereira vyslal finální přihrávku na osu hřiště na rozběhnutého BOBBYHO DECORDOVA-REIDA, který nikým nehlídán po zemi prostřelil Foderinghama.
    54. Bobby DECORDOVA-REID - 1:0
     
    56
    Sheffield je zatím spíš tlačený Fulhamem a k ničemu se hostí nedočkali. Tentokrát se snažil něco vymyslet Norwood, jenže bez žádného veleúspěchu.
     
    58
    Souza je snažil projít přes Williana a Castagneho, jenže byl nejspíše u toho zraněn. Nakonec je odveden za postranní čáru a nejspíše bude vystřídaný.
     
    59
    Nakonec se hraje dál a tentokrát má na kopačkách míč tým Fulhamu.
     
    62
    Máme za hodinu zápasu a hra se opravdu zpomalila a žádný tým se do ničeho velkého nepouští. William se teď pokusil o centr na Decordovu-Reida ale Foderingham dokázal míč vyboxovat pryč.
     
    63
    Další akce Fulhamu skončila zastavena jedním z hostujících obránců, Willian se dožadoval faulu, jenže bez odezvy rozhodčího.
     
    65
    Bobby Decordova-Reid je zdaleka nejaktivnější hráč na hřišti. Tentokrát dokázal přesprintovat Ahmedhodžiće, ale při centru nedokázal najít volného Williama.
     
    68
    Sheffield United právě vstřelil branku!
    Teď se Fulhamským přilepila smůla na paty! Prvně se při doteku s míčem zranil Diop, ale hra pokračovala a následný centr Sheffieldu skončil ve vlastní brance po doteku ANTONEE ROBINSONA.
     
    68
    Střídání v týmu Sheffield United FC:
    ze hřiště odchází Gustavo Hamer, přichází James McAtee,
    ze hřiště odchází Luke Thomas, přichází Yasser Larouci.
     
    70
    Gól se ještě musel přezkoumat, ale gól nakonec platí.
     
    71
    Střídání v týmu Fulham FC:
    ze hřiště odchází Andreas Pereira, přichází Tom Cairney,
    ze hřiště odchází Issa Diop, přichází Calvin Bassey.
     
    72
    Hra se začíná i trošku více přiostřovat a tentokrát to schytal Palhinha, který byl tvrdě atakován McBurniem.
     
    73
    Fulham se snaží tvořit hru, jenže Sheffield hraje docela dost úzký fotbal a nejde nic moc vymyslet hrou na postranní čáře.
     
    76
    Fulham právě vstřelil branku!
    Thomas Cairney překonal WESE FODERINGHAMA, který po odrazu o tyč dost nešikovně dokázal srazit míč vlastními zády do sítě.
    76. Wes FODERINGHAM vlastní - 2:1
     
    78
    Střídání v týmu Fulham FC:
    ze hřiště odchází Alex Iwobi, přichází Harrison Reed,
    ze hřiště odchází Carlos Vinícius, přichází Rodrigo Muniz,
    ze hřiště odchází Bobby Decordova-Reid, přichází Harry Wilson.

    Střídání v týmu Sheffield United FC:
    ze hřiště odchází Cameron Archer, přichází Rhian Brewster.
     
    80
    Sheffield držel míč na svých kopačkách bez velkého postupu. Larouci ho ztrácí na hranici vápna a míč má na kopačkách Leno.
     
    82
    Leno nakopl míč na rozběhlého Wilsona, jenže ten jej nedokázal zkrotit a míč má opět Wes Foderingham.
     
    83
    Fulham je mnohem aktivnější. První pokus Williana da Silvy skončil blokem, dorážku Harryho Wilsona zastavilo břevno! Mohlo být prakticky hotovo.
     
    84
    Castagne se snažil najít ve vápně Muniza, jenže opět jeho střela byla zblokována. Fulham je doslova při chuti.
     
    85
    Tentokrát se do další střely opřel William, který odehrál velice dobré utkání.
     
    87
    Sheffield se po střele Brewstera dostal k rohovému kopu, ale McBurnie nedokázal Lena nijak překonat.
     
    88
    Dnešní utkání sleduje 24 361 diváků.
     
    89
    Sheffield prahne po vyrovnání, ale delší dobu brankáře Lena neohrozil.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 8 minut.
     
    90+1
    Oliver Norwood nedokázal zastavit rozběhnutého Williana dovoleně a odnáší si žlutou kartu.
     
    90+2
    Fulham právě vstřelil branku!
    Premiérový gól si zapisuje i WILLIAN DA SILVA, který prvně chtěl přehodit sheffieldskou obranu, ale nakonec si to vzal na sebe a překonal tak Foderinghama.
     
    90+4
    Smolař Robinson se pokusil založit útok na čtvrtý zásah do branky Sheffieldu, jenže byl zastaven Trustym. Nebýt tohoto mladého debutanta, tak by Sheffield dostal těch gólů víc.
     
    90+6
    Rodrigo Muniz se pokusil o rychlý útok, jenže se maximálně proletěl přes bariéru a pozdravil se tak s fanoušky na tribuně.
     
    90+7
    Je vidět, že Fulham už hraje spíše v obraně a Sheffield nemá síly k otočení stavu. Je dost pravděpodobné, že skóre zůstane stejné.
     
    90+8
    Robinson ještě dokázal zastavit Brewstera, nicméně jej přitom fauloval. Poslední útok Sheffieldu skončil rukavicích Lena.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou utkání, kde Fulham dokázal po gólech Decordovy-Reida, Williana a vlastenci brankáře Foderinghama porazit nováčka Sheffield United, který dokázal skórovat po chybě a vlastním gólu Antonee Robinsona.
    Fulham byl po celou dobu hry lepším mužstvem a rozhodně tři body zůstávají zaslouženě doma. Fotbal musí jít někdy stranou, což platí při dnešním zraněním Chrise Bashama, který byl nakonec hospitalizován v londýnské nemocnici. Diagnóza zatím není známa, ale nevypadá to nejlépe. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek soboty.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 20:5. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:10. (18:16:50)

    Šimon Kuběna

    Branky: 54. Decordova-Reid (A. Pereira), 76. Foderingham (vla.), 90+2. Willian – 68. A. Robinson (vla.)

    Karty:   50. Palhinha (FHM) – 72. McBurnie (SHU), 90+1. Norwood (SHU)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 20:5. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:10.
    Fulham FC: Leno – A. Robinson, Ream /C/, Diop (71. Bassey), Castagne – Pereira (71. Cairney), Palhinha, Iwobi (78. Reed) – Willian, Vinícius (78. Muniz), Decordova-Reid (78. Wilson).
    Náhradníci: Rodák – Ballo-Touré, Lukić, Jiménez.

    Trenér: Marco Silva

    Sheffield United: Foderingham – Basham /C/ (35. J. Robinson), Trusty, Ahmedhodžić – Bogle, Hamer (68. McAtee), Souza, Norwood, Thomas (68. Larouci) – McBurnie, Archer (78. Brewster).
    Náhradníci: Davies – Seriki, Slímán, Fleck, Traoré.

    Trenér: Paul Heckingbottom

    Rozhodčí: Barott – Bennett, Robathan, Taylor

    Diváci: 24 361
    bahis siteleri