Třinec – Aalborg cz 4:0 (kon.) | Košice – Mannheim 1:4 (kon.) | Bolzano – Stavanger 0:1 (kon.)
Rouen – Ilves 6:1 (kon.) | Belfast Giants – Pardubice cz 3:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Aalborg Pirates
Středa 18.10.2023, 18:00 • Werk arena, Třinec • Hokejová Liga mistrů • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Základní fáze Champions Hockey League skončila. Oceláři se v poslední chvíli kvalifikovali do vyřazovacích bojů. Proti komu se třinečtí hráči představí a kdy, to se dozvíme v nejbližších hodinách. Jisté je, že zápas osmifinále hokejové Ligy mistrů se bude ve WERK ARENĚ hrát 14., 15., 21., nebo 22. listopadu 2023. My se z Třince ještě před tím ohlásíme s textovým online přenosem z utkání 14. kola Tipsport extraligy mezi Třincem a Plzní. Do té doby se mějte hezky! (20:17:35)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 32:23
    Střely mimo 16:15
    Zblokované střely 12:8
    Hity 9:5
    Vhazování 20:25
    Trestné minuty 6:10
     
    Třetí třetinu začali dohrávanou přesilovou hrou domácí hráči. V početní převaze se jim nedařilo, stejně jako v té další, kterou měli k dispozici hned vzápětí. Tu sice po chvíli ukončil svým faulem Růžička, ale ani piráti se kontaktním gólem nedostali zpět do zápasu. Zhruba do poloviny třetí třetiny ještě byli hráči Aalborgu nebezpeční, snažili se s osudem utkání něco udělat, ale měli to proti tříbrankovému náskoku Ocelářů složité.

    V jedenácté minutě třetí části hry byl vyloučen Kabanov a ruského hráče na trestné lavici čtvrtým gólem do Adamsenovy sítě potrestal Miloš Roman, který se z jízdy opřel do Hudáčkovy nezištné přihrávky. Zápas se pak už pouze dohrával. Další šance počítali především domácí – příležitosti si vypracovali Roman, Růžička, v samostatném úniku byl Hrehorčák. Další gól už ale nepadl, a tak – konečné resumé: Oceláři 4, Aalborg 0! Tento výsledek dává bez ohledu na cokoliv dalšího jistotu, že si Slezané zahrají v ročníku 2023-24 v play off Champions Hockey League.
     
    Konec zápasu.
     
    59:19
    Oceláři i v poslední minutě hrají aktivně. Adámkovo nahození od modré šikovně tečoval Vrána, ale kotouč neměl kudy do branky Adamsena propadnout.
     
    58:43
    Hrehorčák ujížděl sám na Adamsena. Vystřelil dánský brankář vyrazil a následně ještě třinecký útočník dorážel. Kotouč zůstal centimetry před brankovou čárou a následně je posunutá aalborská branka.
     
    58:12
    Wałęga se protáhl po levém křídle, ale nepodařilo se mu dostat puk na úplně volného zprava sjíždějíícího Sikoru. Následně se kolem branky efektně točil Hudáček.
     
    57:34
    Další aktivita Ocelářů v útočném pásmu, kterým se daří držet puk na svých holích i v krkolomných pozicích. Toto Slezanům vyhovuje.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 068 diváků.
     
    56:40
    Další těžká pasáž pro Adamsena. Domácí pokračovali v aktivitě až do chvíle, kdy dánský brankář odrazil puk do ochranné sítě. Jednou dokonce vyplaval za Adamsenem v brankovišti.
     
    56:07
    Aktivní pasáž Ocelářů v útočném pásmu. Poláškovo nahození od modré tečoval jak Vrána, tak Roman. Následně tato dvojice získala puk pro Růžičku na levém puntíku a ten trefil boční síť.
     
    55:21
    Puk vyletěl z třineckého pásma a po odrazu od skel se dostal do hlediště. Vhazovat se bude před Kacetlem a to po posledním power breaku tohoto zápasu.
     
    54:49
    Hosté ještě pokračovali v aktivní hře v útočném pásmu, ale nakonec modrou čáru dobyli zpět Sikora s Wałęgou. Kabanov získal puk už zase v neutrální zóně.
     
    54:10
    Hrehorčák, Kurovský a Sikora bojovali o puk. Ten ale nakonec získal Jul Korsgaard a snažil se vysokým pasem skrz střední pásmo vysunout Kabanova.
     
    53:31
    Hrehorčák teď aktivním napadáním zahnal Morina až za jeho branku. Tohle teď bude Ocelářům jistě stačit.
     
    52:56
    Wałęgova přihrávka středním pásmem na Draveckého končí na icingu.
     
    52:30
    Teď teprve skončila přesilovka Ocelářů, ale ti rozehrávají další akci od vlastního brankáře.
    52:11 Miloš ROMAN - 4:0
     
    52:11
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hudáčkova zpětná přihrávka sice nejprve vyhnala kolegy do středního pásma, Oceláři ale okamžitě otočili hru. Hudáček pak z pravé strany poslal kotouč na vrchol levého kruhu, kde byl MILOŠ ROMAN. Jeho střelu příklepem z jízdy zastavila až síť Adamsenovy branky. Asistence: Libor Hudáček, Petr Vrána. Stav utkání 4:0.
     
    51:31
    Odražený puk po Nestrašilově přihrávce sbírá Andersen a ještě mu na levé straně najížděl Anker. Oceláři ale puk srazili do rohu vlastního pásma.
     
    51:06
    Voženílek teď od pravé tyčky nahrával na levou stranu, ale Růžička v ideální pozici promáchl.
     
    50:44
    Růžička křížně nahrál Nestrašilovi na střelu z první z pravého puntíku. Oceláři pokračují v pásmu.
     
    50:27
    Hosté pokračovali v aktivitě kolem třinecké branky, ale byl z toho faul na domácím bránícím hráči. Kirill Kabanov (AAL) je vyloučen za hákování.
     
    50:16
    Nedomlel si při nahozeném puku od modré počínal trochu neobratně, ale kotouč nakonec skončil v rohu.
     
    49:25
    Voženílek zrušil icing a následně s Růžičkou forčekují v útočném pásmu. Po chvíli je puk ale za třineckou brankou, kde situaci rychle řeší Jeřábek s Poláškem.
     
    48:37
    Růžička předal puk na modré Pánikovi a ten udělal kličku navíc. Většinou z takových situací bývá ofsajd.
     
    48:19
    Wałęga bojoval o puk za brankou s Brøndbergem, ale z této noční můry autora textového online přenosu se zrodilo jenom zakázané uvolnění hostů.
     
    47:47
    Ofsajd třineckých hráčů a je vyhlášená komerční přestávka.
     
    47:27
    Čacho vyváží puk po pravém křídle a střílí na Adamsenovu branku. Nepřesně, další boj o puk na levém hrazení.
     
    47:09
    Po krátké mezihře u třinecké branky dostal Kurovský s Čachem puk do útočného pásma a aspoň tímto zbrzdil hosty.
     
    46:36
    Teď rozdávali puk od modré Kundrátek se Smithem, ale následně z toho je pouze tvrdý boj kolem Adamsenovy branky.
     
    46:01
    Roman si neporozuměl s Kundrátkem a sami se vytlačili do střední třetiny z útočného pásma.
     
    45:31
    V obraně Ocelářů teď po oslabení zavládl trochu chaos a hosté se snažili tepat, dokud to šlo. Nakonec Pánik s Růžičkou vytlačili soupeře do neutrální zóny.
     
    44:54
    Domácí jsou kompletní, ale ještě Koch vyslal tvrdou ránu na Kacetla, kterou třinecký brankář lemem lapačky usměrnil nad branku.
     
    44:18
    Giroux dostal puk na slot, ale jeho střelu Kacetl vyrazil. Následně pálil z levého puntíku Spelling. Jeho tvrdou střelu třinecký brankář myslel, že má, ale neměl. Nicméně situaci zachránil Jeřábek.
     
    43:49
    Puk končí na třinecké střídačce a bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    43:43
    Hosté jsou kompletní, ale Dravecký napadá Spellinga v útočném rohu.
     
    43:10
    Polášek poslal prudký puk od modré na Adamsena. Ten jej vyrazil před sebe, kde byl Roman. Ten ale neměl klid na dorážku.
     
    43:00
    Po vhazování v obranném pásmu získal puk Kurovský a zatáhl jej do útočné třetiny. Za brankou o něj bojuje Roman.
     
    42:39
    Oceláři ztratili puk a ve středním pásmu fauloval Martin Růžička (TRI). Ten je vykázán za hákování. Oba týmy budou hrát zhruba minutu ve čtyřech.
     
    42:23
    Teď to režíruje z levé strany Růžička. Poslal puk na osu kluziště Marinčinovi a jeho pumelice končí na zadním hrazení. Následně se snažil kombinovat, ale nenašel žádného kolegu.
     
    41:32
    Čtvrtá přesilovka pro Třinec. Nikolai Nielsen (AAL) nezkrotil hůl a vystřelil puk příliš prudce až do hlediště. A jelikož to bylo z obranného pásma, je to trest za zdržování hry.
     
    41:22
    Oba týmy jsou v kompletu a Kabanov v situaci tři na dva poslal puk na zadní hrazení třineckého obranného pásma.
     
    40:50
    Brankář Adamsen přišel o hůl, která doklouzala do středu obranného pásma Aalborgu, ale domácí bojovali o puk za brankou. Tam ho nevybojovali a hosté vyhazují.
     
    40:22
    Domácí jsou v pásmu a snaží se kombinovat. Přihrávky rozdává Hudáček z levé strany.
     
    40:01
    Úvodního buly ve třetí třetině se ujal opět rozhodčí Šindel. Hole tentokrát zkřížili Roman s Morinem a úspěšnější byl hostující hráč.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Dvě minuty do úvodního buly třetí třetiny. Jako první na led vjel brankář Adamsen, za ním jeho kolegové a kvarteto rozhodčích. Připomínám, že třetí třetinu začnou Oceláři v přesilovce, z níž mají k dispozici ještě 57 sekund.
     
    Třetí část hry bude zahájena cca v 19:39.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 18:17
    Střely mimo 10:1
    Zblokované střely 11:12
    Hity 6:4
    Vhazování 11:21
    Trestné minuty 4:6
     
    V prostřední dvacetiminutovce jsme viděli možná trochu vyrovnanější dění na ledě než v první části. První nevyrovnaný stav z hlediska počtu hráčů byl k vidění od poloviny šesté minuty, když byl vyloučen Boesen. Domácí přesilovou hru ale nevyužili, byť Růžička nebezpečně pálil svým oblíbeným způsobem ze svého oblíbeného místa. Následně byl vyloučen Sikora a na konci jeho trestu ještě i Polášek. Hosté měli téměř čtyři minuty přesilové hry k dispozici, kdy navíc ještě 11 sekund uprostřed této pasáže bylo v situaci pět na tři. Aalborg si ale nepomohl gólem a tak stále tlačil před sebou dvoubrankové manko.

    To narostlo poté, co byl sedm a půl minuty před pauzou vyloučen Brøndberg. Nejprve v této početní výhodě nedal velkou šanci opět Růžička, načež se ze slotu po "přihrávce s očima" od Hudáčka trefil do horních pater Adamsenovy branky Petr Vrána. Domácí tak vedli o tři branky a své vedení mohli ještě posílit. Minutu před pauzou byl vyloučen další hráč hostů Knudsen a po Marinčinově střele měl velkou šanci Pánik. Ten ale ukázal, že není sobec a snažil se najít ještě lépe postaveného kolegu, nicméně situace nevyšla. Během čtyřiceti minut si tak Oceláři vypracovali tříbrankové vedení a do třetí části hry si ještě přetáhnout zhruba minutovou početní výhodu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:29
    Marinčin střílel od modré a Pánik úplně volný před brankou hledal Voženílka na druhé tyči, který byl taky úplně volný před brankou. Tomu se ale nepodařilo usměrnit puk do sítě.
     
    39:05
    Oceláři klasicky začínají přesilovku od Kacetla.
     
    38:57
    Sikora získal puk ve středním pásmu a šikovně jej poslal do jízdy Čachovi. Ten obskočil Lasse Bo Knudsena (AAL), který jej ale při otočce fauloval a je tu třetí přesilovka Ocelářů.
     
    38:14
    Smith teď dostal nadvakrát možnost poslat puk daleko od vlastní branky a nechat kolegy vystřídat. Za brankou pirátů jej získal Brøndberg a snažil se využít prostoru vzniklého při střídání, ale sám se provinil icingem.
     
    36:52
    Nestrašil sebral puk špatně rozehraný hostující obranou a předal jej na modrou Adámkovi. Ten nahazoval na teč, ale nenašel žádného spoluhráče a po odrazu od zadního hrazení se hrací náčiní zamířilo do země nikoho.
     
    36:24
    První třinecká formace ztratila v útočném pásmu puk a byla z toho nebezpečná situace na druhé straně. Knudsen z pravého kruhu poslal kotouč na slot, kde byl úplně volný Kabanov. Kacetl ale pokus forvarda pirátů pokryl, stejně tak následně dorážky.
     
    35:40
    Kundrátek vysunul přes střední pásmo Sikoru, který měl rychlost i místo, ale zapomněl puk za sebou. Následně jej vybojoval a poslal do rohu.
     
    35:03
    Domácí přežili těžké momenty v oslabení a následně si sami v přesilovce pomohli. Uvidíme, jaká bude teď protihra hráčů z Dánska.
    34:21 P. VRÁNA - 3:0
     
    34:21
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí teď trochu honili puk podél mantinelů, ale nakonec jej dojel u modré čáry na pravé straně Libor Hudáček, svezl jej do rohu, odkud poslal puk na slot. Tam byl domácí kapitán PETR VRÁNA, který měl čas zamířit a poslal věšák do růžku Adamsenovy branky. Asistence: Libor Hudáček, Daniel Kurovský. Stav utkání 3:0.
     
    33:29
    Růžička dostal puk na své místo na levém kruhu, ale při střele zlomil hůl. Sjel si ke střídačce pro náhradní a ihned dostal zase puk na své místě a vypadalo to, že Adamsen nebude včas na místě. Možná by nebyl, ale Růžička trefil boční síť!
     
    32:38
    Domácí sice vyhráli buly, ale pak ztratili puk, a tak musí ke Kacetlovi.
     
    32:32
    Ale dlouho jsme v kompletu nehráli. Nestrašila ve středním pásmu podrazil Jonas Brøndberg (AAL) a druhou přesilovku budou po komerční pauze mít i hráči Ocelářů.
     
    32:05
    Ladehoff si sjížděl z modré na kruh na přihrávku zpoza branky, ale promáchl ji a puk míří do pásma Aalborgu. Domácí se už v této přesilovce pirátů ubrání.
     
    31:34
    Salhany se snažil vystřelit z jízdy, ale byl zablokován Marinčinem. Následně Voženílek vyváží hru.
     
    31:10
    Dravecký s Čachem silou vůle dostali puk až do útočné třetiny a dali svým kolegům vystřídat.
     
    30:44
    Hostům při zavážce utekl puk, ale Kacetlovi se nepovedlo vyhodit. Boj o puk za třineckou brankou.
     
    30:25
    Smith vyhazuje puk a domácí se ve čtyřech konsolidují pro další akci.
     
    30:13
    Kacetl přikryl ve svém brankovišti puk odražený od zadních skel po střele z pravé strany. Sikora bude na ledě za dvě sekundy.
     
    30:04
    Jedenáct sekund před návratem Sikory na led je ještě za hákování vyloučen Adam Polášek (TRI). Domácí si situaci komplikují.
     
    29:52
    Další Salhanyho střela z pravého kruhu, kterou Kacetl vyrazil. Tentokrát do rohu a hosté pokračují v kombinaci.
     
    29:25
    Dobrá kombinace hostů po obvodu přesilovkového vzorce. Ke střele se dostal na vrcholu pravého kruhu Salhany a přestože se jednalo o svižnou střelu, Kacetl viděl a ramenem puk odrazil do ochranné sítě.
     
    29:09
    Spelling po přechodu modré čáry nahodil na Kacetla a ten přerušil hru.
     
    28:51
    Domácím se už podruhé podařilo vyhodit. Poprvé hned po buly a podruhé poté, co Marinčin překazil kombinaci Kochovi.
     
    28:15
    Petr Sikora (TRI) se v prvním soutěžním utkání za dospělé mužstvo Ocelářů zapíše do kroniky tím, že byl vyloučen. Za brankou Adamsena podrazil Kocha a přestože se může trest jevit jako trochu přísný, nic se na tomto faktu už nezmění. Hosté začnou první přesilovku po komerční pauze.
     
    27:24
    Boesen je na ledě a oba týmy jsou kompletní. Vzápětí se domácí provinili icingem.
     
    27:08
    Hosté se osvobozují a už jim zbývá přežít jen čtvrtminutku.
     
    26:35
    Domácím moc přesilovková kombinace nelepila, ale následně dostal puk Pánik křížně na Růžičku a jeho pokus z první vyrazil Adamsen špičkou brusle.
     
    25:39
    Hosté ujeli v oslabení do situaci tři na jednoho, ale Kochova přihrávka se vůbec nepovedla a domácí obrana s pomocí Kacetla tuto situaci v klidu odvrátila.
     
    25:24
    Prvním vyloučeným hráčem utkání je Magnus Boesen (AAL), který je vyloučen za zdržování hry – vystřelení puku mimo hřiště.
     
    25:07
    Nestrašil teď zatáhl puk do útočného pásma a nejprve hledal na slotu Wałęgu, ale tomu puk propadl. Další Smithovo nahození usměrnil polský útočník do hrudi dánského brankáře.
     
    24:31
    Hosté vyhráli další buly před Kacetlem a od modré pálil Hanson. Kacetl vyrazil a následně Nestrašil dostává hru do středního pásma.
     
    24:23
    Giroux s Jul Korsgaardem operovali kolem Kacetla s Adámkem. Třinecká branka přitom vypadla ze svého postavení a je z toho přerušená hra.
     
    23:57
    Domácí jsou pod tlakem. Sledujeme asi nejlepší pasáž pirátů v zápase. Adámek získal v rohu puk a před Jul Korsgaardem jej poslal do útočné třetiny, ale moc prudce a je z toho icing.
     
    23:28
    Hosté vyhráli buly v útočném pásmu a Koch následně cpal puk na Kacetla. K dorážce se snažil procpat Jakobsen. Domácí si počínali na hraně faulu, ale rozhodčí pravici nezvedli.
     
    23:10
    Ofsajd hostů zastavil hru a bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    22:49
    Hosté se teď snažili o rychlé kontry, které vypadaly velice zajímavě, ale Dravecký s Čachem ukázali, že defenzivní hru má čtvrtá třinecká formace dobře nacvičenou. Zajímavá pasáž na úvodu druhé třetiny.
     
    21:47
    Dvakrát se teď snažil dostat puk na Kacetla Spelling, ale nakonec z toho nic nebezpečného nebylo a situaci pro třineckou stranu pozitivně řeší Nedomlel s Adámkem.
     
    21:19
    Bjorkstrand nahodil puk na Kacetla a zařídil vhazování v útočném pásmu pirátů.
     
    20:50
    Hudáček získal puk na Kochovi a Nestrašil následně o něj bojoval u mantinelu. Kabanov se následně snažil rozjet k útočné akci, ale ztroskotal ve středním pásmu.
     
    20:33
    Teď už z toho icing je a vhazuje se před Adamsenem.
     
    20:14
    Smith sice přidal do kroku před Jakobsenem, ale icing se nepíská, protože Voženílek ve středním pásmu dělal, že kotouč nevidí.
     
    20:01
    Tentokrát si puk k úvodnímu buly vzal Jan Hribik. Poslal jej na led mezi hole Voženílka a Jakobsena. Z puntíku pro vhazování se kotouč následně dostal opět na dánskou stranu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Jako první aktéři zápasu se dvě minuty před koncem pauzy vracejí na led rozhodčí.
     
    Druhá třetina bude zahájena cca v 18:48.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 11:7
    Střely mimo 6:2
    Zblokované střely 7:7
    Hity 4:3
    Vhazování 5:8
    Trestné minuty 0:0
     
    Prvních dvacet minut šestého utkání třineckých hokejistů a hráčů Aalborgu Pirates v základní fázi Champions Hockey League ročníku 2023-24 skončilo zcela zaslouženým dvoubrankovým vedením Ocelářů. Ti měli první náznak šance už ve druhé minutě, když po Wałęgově přihrávce objel soupeře Nestrašil a tlačil se do zakončení. Bekhendový pokus mezi betony mu Adamsen neumožnil. V sedmé minutě už brankář dánského týmu nestihl zareagovat na Jeřábkovo nahození, které těsně před ním "posadil" na zem Viliam Čacho.

    Slezané dál pokračovali v aktivní hře a tvořili si šance před Adamsenem. Mezi devátou a jedenáctou minutou měli velmi silnou pasáž, kde druhým gólem mohlo skončit hned několik situací. Zmiňme třeba Kurovského pokus nebo Růžičku, který byl s pukem zcela sám před brankou pirátů. Diváci ve WERK ARENĚ si podruhé mohli zakřičet gól v patnácté minutě, když Libor Hudáček pověsil pod horní tyč křížný centr Nestrašila před odkrytou klec. A poté, co Smith pouze zahrál na zvonkohru, můžeme výčet důležitých situací první třetiny uzavřít.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:32
    Čacho zatáhl hru do útočné třetiny a po sérii přihrávek následoval svižný puk od Nedomlela po zemi, ke kterému Kurovskému chyběl krok.
     
    19:13
    Jakobsenovu svižnou střelu od pravého mantinelu schoval Kacetl na své hrudi do lapačky a zařídil po čase vhazování před třineckou brankou.
     
    18:35
    Oceláři se dostali ven z pásma a ihned zase dovnitř a snažili se motat hlavu Aalborgu. Roman se natahoval za dorážkou před rozhozeným Adamsenem.
     
    17:55
    Po Marinčinově nahození od modré, které Adamsen vyrazil před sebe, se ještě snažil dorážet Wałęga, ale nesrovnal se dobře na puku.
     
    17:45
    Smithovo nahození od modré zahrálo na zvonkohru. Oceláři pokračují v útočném pásmu.
     
    17:35
    Hudáček se snažil na efekt projít mezi dvěma soupeři, ale ti měli na věc jiný názor. Domácí ale drží pásmo.
     
    17:17
    Kundrátek byl na zadních deskách dřív než Morin a je z toho zakázané uvolnění.
     
    17:08
    Wałęgovo svižné nahození ze strany z vrcholu kruhu raději chytil Adamsen a přerušil hru.
     
    16:54
    Domácí se nakonec v této pasáži ubránili bez potíží a Wałęga s Hudáčkem vytlačili soupeře až k jeho brance.
     
    16:13
    Hosté teď chvilku točili Oceláře v jejich pásmu a Jakobsenovo nahození od modré mělo nebezpečný potenciál, neboť Kacetl přes soupeřova hráče a bránícího kolegu neviděl nic. Puk se ale odrazil do hřiště.
     
    15:52
    Kacetl schoval puk do lapačky a je vyhlášená druhá power break první třetiny.
     
    15:40
    Brøndberg s Ladehoffem vyvezli hru z obranného pásma a měli choutky vymyslet něco na útočném konci hřiště, ale to se jim nepovedlo. Náznak útočné akce na druhé straně poté v podání Draveckého s Kurovským.
     
    14:50
    Vránova formace se dostala na puk v útočném pásmu a točí hosty na kolotoči. Situace končí poté, co Marinčinovo nahození od modré před brankovištěm clonící Roman vytečoval nad branku.
    14:21 L. HUDÁČEK - 2:0
     
    14:21
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tohle třinecký top scorer měl snadné. Nedomlelovi se sice nepovedlo zavézt puk do pásma, ale domácí se nakonec k němu u levého mantinelu dostali. Nestrašil objel soupeřova bránícího hráče a křížný centr před branku neměl LIBOR HUDÁČEK problém pověsit pod horní tyč Adamsenovy branky. Asistence: Andrej Nestrašil, Richard Nedomlel. Stav utkání 2:0.
     
    13:29
    Jakobsen ještě přihrával do nebezpečného prostoru na Kabanova, který by byl zcela sám před Kacetlem, ruský forvard v barvách pirátů ale dostal puk na paty. Následuje boj o puk za třineckou brankou.
     
    12:59
    Teď se po Marinčinově nahození o to dostat na puk snažila čtvrtá formace domácích. Čachovi se to nepovedlo, a tak oba týmy střídají.
     
    12:08
    Spelling se zjevil u levé Kacetlovy tyče a zkusil to z jedničky přímo na branku, ale třinecký gólman včas utěsnil nebezpečný prostor. Hosté se drží dál na puku, ale nejsou v nebezpečných pozicích.
     
    11:15
    Domácí teď byli opět pod tlakem a dokonce se dva zcela volní hráči zjevili před Kacetlem. Kotouč, který do nebezpečného prostoru mířil, ale vlastní hráč Spelling odrazil do rohu.
     
    10:31
    Růžička byl zcela sám před Adamsenem a dostal puk. Než si to ale srovnal na hůl, tak byl pokryt. Do situace ještě dojel dorážet Voženílek, ale kotouč se odkutálel mimo tři aalborské tyče.
     
    09:58
    Růžička zachytil strašidelnou rozehrávku Kocha zpoza branky, ale bezprostřední moment překvapení domácím nevyšel. Ti ale drží pásmo a před Adamsenem to vypadá jako v přesilové hře.
     
    09:27
    Hosté se až nyní osvobozují a sledujeme všeobecné střídání.
     
    08:58
    Domácí pokračují v tlaku před brankou Aalborgu. Nedomlelovu střelu odrazil Adamsen paží do rohu a následně po další střele z dálky dorážel do odkryté klece Kurovský, ale puk mu nesedl dobře na hůl.
     
    08:39
    Vrána na puk nedosáhl, ale situace před brankou hostů pokračovala a po Nedomlelově střele se snažil Sikora a právě Vrána dorážet.
     
    08:22
    Domácí byli opět pod platonickým tlakem hostů a Čacho dostal puk do středního pásma. Tam ho našel rychlonohý Sikora a centroval na sjíždějícího Vránu.
     
    07:39
    Teprve teď měla být vyhlášená komerční přestávka a tak se stalo. Bylo to po ofsajdu Aalborgu.
     
    07:33
    Teď drželi puk v útočném pásmu hosté, ale nedokázali se vůbec dostat do nebezpečných pozic. Hudáček vytlačil soupeře do středního pásma a rýsovala se opět protiakce, která ztroskotala opět na přesnosti.
     
    06:57
    Hosté se snažili trpělivě dostat do středního pásma, kde ale ztratili puk a rýsovala se protiakce domácích. Nedomlel ale nedokázal přesně dostat puk na Pánika.
    06:12 ČACHO - 1:0
     
    06:12
    Třinec právě vstřelil branku!
    Dravecký šel za pukem za branku Aalborgu, vybojoval jej na Nielsenovi. Kotouč následně zamířil na modrou, odkud nahozený puk usměrnil do branky pirátů VILIAM ČACHO. Asistence: Jakub Jeřábek, Vladimír Dravecký. Stav utkání 1:0.
     
    05:56
    Hrehorčák vyrušil ve středním pásmu Ankera a hosté jsou vystaveni v ofsajdu. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    05:10
    Koch zatáhl hru přes střední pásmo proti zformované obraně Třineckých, ale ti ve svém pásmu okamžitě získali puk a Nedomlel jej vyvezl zase do středního pásma.
     
    04:29
    DeNaplesova hůl se srazila ve středním pásmu s Hudáčkovou a je z toho ofsajd Aalborgu.
     
    04:05
    Pánik nevybojoval v rohu útočného pásma puk a Jakobsen s Kabanovem ho vyvážení zase na druhou stranu.
     
    03:13
    Andersen dostal puk ze středového kruhu až za Kacetla, kde ho jako první dojel jeho spoluhráč. Hosté nic nevymysleli a na druhou stranu vyexportoval puk Dravecký.
     
    02:31
    Hosté se dostali do pásma a z otočky střílel Spelling. Kacetl jeho nahození zachytil a přerušil hru.
     
    02:21
    Vrána s Hrehorčáken se složitě dostali do pásma, ale vybojovali puk a moc nechybělo, aby ze slotu zakončoval Roman. Na druhou stranu vyvezl hru Morin.
     
    01:25
    Domácí získali ve svém pásmu puk a Wałęga vysunul Nestrašila. Ten objel obránce a snažil se zakončit mezi Adamsenovy betony. Nepovedlo se mu to, byl těsně bráněn druhým bekem Aalborgu.
     
    00:57
    Pasáž končí prudkou střelou Růžičku. Byla sice z velkého úhlu, ale velmi prudká a brankář Adamsen kotouč hledal za svými zády.
     
    00:46
    První pobyt Ocelářů v útočném pásmu zahájila střela Voženílka z osy kluziště. Následně střílel ještě od modré Polášek po křížné nahrávce Pánika.
     
    00:15
    Hosté drželi puk, ale Kochův dlouhý pas našel hůl Kacetla. Domácí získávají puk a rozjíždějí svou první akci.
     
    00:01
    Úvodní buly dnešního utkání vhodil hlavní rozhodčí Jakub Šindel mezi hole Daniela Voženílka a Juliana Jakobsena. Úspěšnější byl hostující první centr.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Týmy nastupují na ledovou plochu. Jak je před zápasem Champions Hockey League zvykem, úvodní buly padne na led poté, co zazní znělka soutěže a národní hymny Dánska a České republiky.
     
    Domácí trenér Zdeněk Moták se svými spolupracovníky dá v bráně stejně jako minulý týden šanci Ondřeji Kacetlovi. Obrana hraje ve stejném složení jako v posledních zápasech. V útoku chybí zřejmě zdravotně indisponovaný Daňo, kterého ve druhé pětce nahradil Wałęga, třináctým útočníkem dnes bude Sikora, který si tak může odbýt premiéru v soutěžním zápase za Oceláře.

    Trenérský štáb dánského mistra Aalborgu Pirates pod vedením Gartha Murraye udělal oproti minulému domácímu utkání s Innsbruckem několik drobných změn. V brance by měl dnes od první minuty nastoupit Adamsen, obranná sedmička bude hrát ve stejném složení jako minulý týden. V útoku došlo k prohození prvního a druhého útoku a k po jedné korekci ve složení první, třetí a čtvrté formace.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Marinčin, Smith, J. Jeřábek, Polášek, M. Adámek, Nedomlel, Kundrátek – Martin Růžička (A), Voženílek, Pánik – Wałęga, L. Hudáček (TS), A. Nestrašil – Hrehorčák, P. Vrána (C), Miloš Roman – Kurovský, Čacho, Dravecký (A) – Sikora.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Aalborg Pirates: Adamsen (Sørensen) – Knudsen (A), A. Koch, Hanson, Brøndberg, DeNaples, Nielsen, Frederiksen – Kabanov, Jakobsen (C), Jul Korsgaard – Salhany, P. Bjorkstrand (A, TS), T. Giroux – Spelling, Morin, Boesen – Andersen, Ladehoff, Anker – Rasmussen.
    Trenér: Garth Murray

    Rozhodčí: Hribik, Jakub Šindel – Jiří Ondráček, Špůr (všichni CZE).
     
    Aktualizace postupových propočtů po úterních zápasech

    Po úterních zápasech a především po porážce obhájce titulu Tappary Tampere na ledě švýcarského klubu Biel-Bienne je situace tabulky základní fáze Champions Hockey League taková, že ve hře o postup mezi elitní evropskou šestnáctku je pouze už třinecký klub a Belfast Giants. Třinec pod sebou díky pravidlu o vyšším počtu tříbodových výher i v případě porážky za nula bodů udrží Tapparu.

    Jaké jsou kombinace postupů dle výsledku utkání Třinec – Aalborg?

    1. Pokud Oceláři prohrají (ať již za nula bodů či jeden bod), budou k postupu potřebovat, aby Belfast v utkání, které odehrají na svém severoirském ledě od 20 hodin proti svěřencům Václava Varadi, získal maximálně dva body.
    2. Pokud Oceláři vyhrají (ať již za dva či za tři body), bude jim to stačit k postupu bez ohledu na výsledek Giants – Dynamo. Belfastu nepomůže ani tříbodová výhra – Oceláři totiž v tom případě budou mít minimálně devět bodů a Belfast maximálně osm.

    Jinými slovy: Oceláři si s bezpodmínečnou jistotou a bez ohledu na výsledek utkání v Belfastu zahrají play off, pokud ve středu večer jakkoliv vyhrají, nebo pokud Belfast v duelu s Pardubicemi jakkoliv ztratí.
     
    Aktuální situace před posledním kolem

    Kdo postoupí do prvního kola play off Champions Hockey League v sezóně 2023-24, které se bude hrát 14. a 15. listopadu s odvetami o týden později? Dosud má postup zajištěno jedenáct týmů. Osm bodů a z tohoto pohledu nejlepší výchozí pozici má Lahti, Rapperswil a Vítkovice, o bod méně má kromě Třince ještě Biel-Bienne a Tappara Tampere. Teoretickou naději na postup ještě živí v Belfastu a v Salcburku. Celkem tedy osm týmů bude bojovat o zbývajících pět postupových míst. Kromě pěti již dříve vyeliminovaných týmů tak po šestém kole zápasů bude smutnit ještě další trojice.

    Je třeba pamatovat na to, že tak, jako má Liga mistrů specifická některá pravidla z hlediska trestů a přesilovek, tak má svá pravidla i z hlediska tvorby pořadí po základní části v případě rovnosti bodů. A tato pravidla jsou odlišná od těch, která známe:

    1. Pokud týmy mají stejný počet bodů po základní části, je prvním kritériem rozhodující pořadí mezi nimi větší počet výher v normální hrací době.
    2. Pokud ani tehdy nelze určit pořadí, pak je kritériem celkový počet výher (za 3 + za 2 body).
    3. Následuje lepší brankový rozdíl.
    4. Až posledním kritériem je větší počet vstřelených branek.


    Následně po odehrání posledního zápasu základní fáze soutěže už bude známo i rozlosování pro první kolo (první s šestnáctým, druhý s patnáctým atd.), byť na konkrétní termíny bude třeba ještě čekat. Poté už v rámci play off nebude probíhat žádný los, protože týmy budou nasazeny do pavouka s jasně daným pořadím dvojic pro další kola play off.

    Oceláři hrají svůj zápas o všechno až ve středu, tedy úplně poslední hrací den základní fáze soutěže. V úterý ale budou v akci další týmy namočené do postupových bojů – Rapperswil, Vítkovice, případně se odehrají vzájemné zápasy o postupová místa Biel-Bienne – Tappara Tampere a Salcburk – Lahti, které mohou hodně zamíchat kartami. Před úvodním buly středečního zápasu Ocelářů tak může být v této otázce trochu jasněji.
     
    Z kabiny třineckých Ocelářů

    Třinečtí Oceláři nevstoupili do letošního ročníku Champions Hockey League ideálně a po třech zápasech, kdy doma ztratili dobře rozehraný zápas s Rapperswilem, následně podlehli s nulou na kontě vstřelených gólů Mnichovu a poté ve třetí třetině pustili z rukou opět skvěle rozehraný zápas v Tampere s Ilvesem, měli na svém kontě jediný bod. Následnou výhrou v Lahti a triumfem ve Stavangeru na ledě norského mistra však byly vzkříšeny naděje na to zajistit klubu třetí postup v osmé sezóně v evropské soutěže. „Chceme proti Aalborgu doma uspět a postoupit do play off evropské soutěže. Víme ale, že bude těžkým soupeřem a bude se snažit tyto naše plány překazit,“ prognózuje středeční zápas trenér Ocelářů Moták.

    Poslední odehraný zápas Ocelářů v soutěži

    11. října: Stavanger Oilers – HC Oceláři Třinec 2:4 (0:2, 0:0, 2:2)
    Branky a nahrávky:
    51. Trettenes z trestného střílení, 56. Ulriksen (Kissel, Trettenes) – 1. M. Daňo (L. Hudáček, A. Nestrašil), 15. Voženílek (Pánik, Polášek), 43. Marinčin (Smith, Dravecký), 59. Martin Růžička (Voženílek, Pánik).

    Statistiky

    Týmová bilance: 5 zápasů, 2-0-1-2, skóre 17:17, 7 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Libor Hudáček 7 (3+4)
    Nejlepší střelec: Marko Daňo, Libor Hudáček, Richard Pánik všichni 3
    Nejlepší nahrávač: Andrej Nestrašil, Libor Hudáček oba 5
    Nejproduktivnější obránce: Adam Polášek, Tomáš Kundrátek oba 2 (1+1)
    Brankář s největším počtem minut: Marek Mazanec, 3 zápasy, 0-3, úspěšnost 84,0 %, průměr 4,26
     
    Z kabiny Aalborgu

    V nadnárodní evropské soutěži hrají piráti z Aalborgu potřetí ve své historii, ale dosud se jim nepovedlo postoupit ze základní fáze soutěže a nepovede se jim to ani letos. V loňské edici si ale připsali zajímavý skalp, když vyhráli na ledě holešovické arény a obrali o body pražskou Spartu. Své poznámky z bojů proti pirátům mohli teoreticky Ocelářům předat bratři Kovařčíkové, neboť Aalborg se loni v Lize mistrů prezentoval i proti Jukuritu, kde oba bráchové hrají. Aalborg odehrál dosud poslední zápas na svém ledě proti Innsburcku. Dánové podlehli rakouskému týmu, nerozšířili dosavadní sbírku jednoho bodu v soutěži a ztratili teoretické šance na postup do play off. Na poslední utkání dlouhodobé části soutěže do Třince tak přijedou s motivací hrát o čest, nikoliv o reálný posud do další fáze ligy.

    Poslední odehraný zápas Aalborgu v soutěži

    11. října: Aalborg Pirates – HC Innsburck 4:6 (0:2, 2:1, 2:3)
    Branky a nahrávky:
    28. Bjorkstrand (T. Giroux, Salhany), 39. Jul Korsgaard (Ladehoff), 50. Ladehoff (Jul Korsgaard, Bo Knudsen), 57. Bjorkstrand (A. Koch, T. Giroux) – 4. B. Shaw (Krogsgaard, Mackin), 15. B. Shaw (Albano, G. Green), 34. G. Green (Mackin, B. Shaw), 43. B. Shaw (Mackin, Albano), 51. Mackin (G. Green, B. Shaw), 56. K. Roy (Rockwood, Peeters).

    Statistiky

    Týmová bilance: 5 zápasů, 0-0-1-4, skóre 9:27, 1 bod
    Nejproduktivnější hráč: Patrick Bjorkstrand 4 (2+2)
    Nejlepší střelec: Patrick Bjorkstrand, Tobias Ladehoff, Pierre-Olivier Morin, Calder Brooks všichni 2
    Nejlepší nahrávač: Tommy Giroux 3
    Nejproduktivnější obránce: Anders Koch, Bo Hanson oba 2 (0+2)
    Brankář s největším počtem minut: George Sørensen, 3 zápasy, 0-3, úsp. 85,06 %, průměr 4,27
     
    Vážení přátelé evropského hokejového soupeření, vítejte! Třinecká WERK ARENA bude ve středu 18. října 2023 od 18 hodin svědkem utkání základní fáze Champions Hockey League HC Oceláři Třinec – Aalborg Pirates. Střetnutí českého s dánským mistrem bude pro oba týmy posledním v šestizápasové základní části. Pro Aalborg to bude poslední zápas v letošní edici (má pouze jediný bod a nemá naději na postup). Zda to bude platit i pro Oceláře, uvidíme ve středu po osmé večer. Třinečtí hokejisté jsou zatím na postupové pozici a živí naději na třetí postup do play off při své osmé účasti v lize.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 7. Čacho (J. Jeřábek, Dravecký), 15. L. Hudáček (A. Nestrašil, Nedomlel), 35. P. Vrána (L. Hudáček, Kurovský), 53. Miloš Roman (L. Hudáček, P. Vrána)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Marinčin, Smith, J. Jeřábek, Polášek, M. Adámek, Nedomlel, Kundrátek – Martin Růžička (A), Voženílek, Pánik – Wałęga, L. Hudáček (TS), A. Nestrašil – Hrehorčák, P. Vrána (C), Miloš Roman – Kurovský, Čacho, Dravecký (A) – Sikora.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Aalborg Pirates: Adamsen (Sørensen) – Knudsen (A), A. Koch, Hanson, Brøndberg, DeNaples, Nielsen, Frederiksen – Kabanov, Jakobsen (C), Jul Korsgaard – Salhany, P. Bjorkstrand (A, TS), T. Giroux – Spelling, Morin, Boesen – Andersen, Ladehoff, Anker – Rasmussen.
    Trenér: Garth Murray

    Rozhodčí: Hribik, Jakub Šindel – Jiří Ondráček, Špůr (všichni CZE)

    Diváci: 3 068
    bahis siteleri