Třinec – Aalborg cz 4:0 (kon.) | Košice – Mannheim 1:4 (kon.) | Bolzano – Stavanger 0:1 (kon.)
Rouen – Ilves 6:1 (kon.) | Belfast Giants – Pardubice cz 3:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Aalborg Pirates
Středa 18.10.2023, 18:00 • Werk arena, Třinec • Hokejová Liga mistrů • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:43
    Hrehorčák ujížděl sám na Adamsena. Vystřelil dánský brankář vyrazil a následně ještě třinecký útočník dorážel. Kotouč zůstal centimetry před brankovou čárou a následně je posunutá aalborská branka.
     
    56:07
    Aktivní pasáž Ocelářů v útočném pásmu. Poláškovo nahození od modré tečoval jak Vrána, tak Roman. Následně tato dvojice získala puk pro Růžičku na levém puntíku a ten trefil boční síť.
    52:11 Miloš ROMAN - 4:0
     
    52:11
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hudáčkova zpětná přihrávka sice nejprve vyhnala kolegy do středního pásma, Oceláři ale okamžitě otočili hru. Hudáček pak z pravé strany poslal kotouč na vrchol levého kruhu, kde byl MILOŠ ROMAN. Jeho střelu příklepem z jízdy zastavila až síť Adamsenovy branky. Asistence: Libor Hudáček, Petr Vrána. Stav utkání 4:0.
     
    50:27
    Hosté pokračovali v aktivitě kolem třinecké branky, ale byl z toho faul na domácím bránícím hráči. Kirill Kabanov (AAL) je vyloučen za hákování.
     
    42:39
    Oceláři ztratili puk a ve středním pásmu fauloval Martin Růžička (TRI). Ten je vykázán za hákování. Oba týmy budou hrát zhruba minutu ve čtyřech.
     
    41:32
    Čtvrtá přesilovka pro Třinec. Nikolai Nielsen (AAL) nezkrotil hůl a vystřelil puk příliš prudce až do hlediště. A jelikož to bylo z obranného pásma, je to trest za zdržování hry.
     
    39:29
    Marinčin střílel od modré a Pánik úplně volný před brankou hledal Voženílka na druhé tyči, který byl taky úplně volný před brankou. Tomu se ale nepodařilo usměrnit puk do sítě.
     
    38:57
    Sikora získal puk ve středním pásmu a šikovně jej poslal do jízdy Čachovi. Ten obskočil Lasse Bo Knudsena (AAL), který jej ale při otočce fauloval a je tu třetí přesilovka Ocelářů.
     
    36:24
    První třinecká formace ztratila v útočném pásmu puk a byla z toho nebezpečná situace na druhé straně. Knudsen z pravého kruhu poslal kotouč na slot, kde byl úplně volný Kabanov. Kacetl ale pokus forvarda pirátů pokryl, stejně tak následně dorážky.
    34:21 P. VRÁNA - 3:0
     
    34:21
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí teď trochu honili puk podél mantinelů, ale nakonec jej dojel u modré čáry na pravé straně Libor Hudáček, svezl jej do rohu, odkud poslal puk na slot. Tam byl domácí kapitán PETR VRÁNA, který měl čas zamířit a poslal věšák do růžku Adamsenovy branky. Asistence: Libor Hudáček, Daniel Kurovský. Stav utkání 3:0.
     
    33:29
    Růžička dostal puk na své místo na levém kruhu, ale při střele zlomil hůl. Sjel si ke střídačce pro náhradní a ihned dostal zase puk na své místě a vypadalo to, že Adamsen nebude včas na místě. Možná by nebyl, ale Růžička trefil boční síť!
     
    32:32
    Ale dlouho jsme v kompletu nehráli. Nestrašila ve středním pásmu podrazil Jonas Brøndberg (AAL) a druhou přesilovku budou po komerční pauze mít i hráči Ocelářů.
     
    30:04
    Jedenáct sekund před návratem Sikory na led je ještě za hákování vyloučen Adam Polášek (TRI). Domácí si situaci komplikují.
     
    28:15
    Petr Sikora (TRI) se v prvním soutěžním utkání za dospělé mužstvo Ocelářů zapíše do kroniky tím, že byl vyloučen. Za brankou Adamsena podrazil Kocha a přestože se může trest jevit jako trochu přísný, nic se na tomto faktu už nezmění. Hosté začnou první přesilovku po komerční pauze.
     
    26:35
    Domácím moc přesilovková kombinace nelepila, ale následně dostal puk Pánik křížně na Růžičku a jeho pokus z první vyrazil Adamsen špičkou brusle.
     
    25:24
    Prvním vyloučeným hráčem utkání je Magnus Boesen (AAL), který je vyloučen za zdržování hry – vystřelení puku mimo hřiště.
     
    17:45
    Smithovo nahození od modré zahrálo na zvonkohru. Oceláři pokračují v útočném pásmu.
    14:21 L. HUDÁČEK - 2:0
     
    14:21
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tohle třinecký top scorer měl snadné. Nedomlelovi se sice nepovedlo zavézt puk do pásma, ale domácí se nakonec k němu u levého mantinelu dostali. Nestrašil objel soupeřova bránícího hráče a křížný centr před branku neměl LIBOR HUDÁČEK problém pověsit pod horní tyč Adamsenovy branky. Asistence: Andrej Nestrašil, Richard Nedomlel. Stav utkání 2:0.
     
    10:31
    Růžička byl zcela sám před Adamsenem a dostal puk. Než si to ale srovnal na hůl, tak byl pokryt. Do situace ještě dojel dorážet Voženílek, ale kotouč se odkutálel mimo tři aalborské tyče.
     
    08:58
    Domácí pokračují v tlaku před brankou Aalborgu. Nedomlelovu střelu odrazil Adamsen paží do rohu a následně po další střele z dálky dorážel do odkryté klece Kurovský, ale puk mu nesedl dobře na hůl.
    06:12 ČACHO - 1:0
     
    06:12
    Třinec právě vstřelil branku!
    Dravecký šel za pukem za branku Aalborgu, vybojoval jej na Nielsenovi. Kotouč následně zamířil na modrou, odkud nahozený puk usměrnil do branky pirátů VILIAM ČACHO. Asistence: Jakub Jeřábek, Vladimír Dravecký. Stav utkání 1:0.
     
    01:25
    Domácí získali ve svém pásmu puk a Wałęga vysunul Nestrašila. Ten objel obránce a snažil se zakončit mezi Adamsenovy betony. Nepovedlo se mu to, byl těsně bráněn druhým bekem Aalborgu.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 7. Čacho (J. Jeřábek, Dravecký), 15. L. Hudáček (A. Nestrašil, Nedomlel), 35. P. Vrána (L. Hudáček, Kurovský), 53. Miloš Roman (L. Hudáček, P. Vrána)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Marinčin, Smith, J. Jeřábek, Polášek, M. Adámek, Nedomlel, Kundrátek – Martin Růžička (A), Voženílek, Pánik – Wałęga, L. Hudáček (TS), A. Nestrašil – Hrehorčák, P. Vrána (C), Miloš Roman – Kurovský, Čacho, Dravecký (A) – Sikora.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Aalborg Pirates: Adamsen (Sørensen) – Knudsen (A), A. Koch, Hanson, Brøndberg, DeNaples, Nielsen, Frederiksen – Kabanov, Jakobsen (C), Jul Korsgaard – Salhany, P. Bjorkstrand (A, TS), T. Giroux – Spelling, Morin, Boesen – Andersen, Ladehoff, Anker – Rasmussen.
    Trenér: Garth Murray

    Rozhodčí: Hribik, Jakub Šindel – Jiří Ondráček, Špůr (všichni CZE)

    Diváci: 3 068
    bahis siteleri