Mohuč – Freiburg 0:1 (kon.) | Leverkusen – Dortmund 1:1 (kon.) | Augsburg – Frankfurt 2:1 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
1:1 (0:1)
Borussia Dortmund
Neděle 03.12.2023, 17:30 • BayArena, Leverkusen • Německá Bundesliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (19:42:10)
     
    Oba týmy před sebou mají náročný týden: domácí čeká pohárové utkání s Padebornem a o víkendu vyrazí do Stuttgartu, zatímco hosté právě VfB vyzvou v DFB-Pokalu a v dalším ligovém kole budou hostit Lipsko.
     
    Máme hotovo, šlágr tohoto bundesligového víkendu končí remízou! Dlouho to vypadalo, že Borussia přežije obrovský ofenzivní nápor domácích a odveze si zpět do Dortmundu extrémně cenné a vydřené vítězství, po přihrávce Schicka ale nakonec Leverkusenu bod zachránil Boniface. Bayer tak prodloužil svou ligovou neporazitelnost a stále čeká na přemožitele.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 16:4. Rohy: 16:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 12:12.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Uff, zničehonic teď přišla obrovská šance pro Borussii! Füllkrug málem hlavičkou přetavil centr z levé strany v rozhodující trefu, jenže balón nasměroval jen nad domácí branku!
     
    90+3
    Papadopoulos zabránil dalšímu domácímu rohu, který by byl v pořadí už sedmnáctý, a vysunul balón do zámezí. Outové vhazování pro Leverkusen.
     
    90+1
    Rozhodčí se nakonec rozhodl situaci vyřešit elegantně a žlutým kartónkem napomenul pouze Mariuse Wolfa (DOR) a Odilona Kossounoua (LEV).
     
    90+1
    Sledujeme pořádný výbuch emocí před hostující svatyní, po dalším rohovém kopu Bayeru došlo na divokou skupinovou strkanici. Tohle se bez karetních trestů neobejde a bude jich nejspíš hodně...
     
    90
    Závěr utkání se protáhne o 4 minuty.
     
    89
    Papadopoulos zachytil nepovedenou domácí přihrávku a obratem míč nasměroval dozadu na svého gólmana.
     
    88
    Na Xhakův vzdušný míč si u zadní tyče parádně naskočil Schick, jehož hlavička ale zamířila nad břevno! Hosté mají šanci uklidnit divokou hru.
     
    87
    Boniface si chtěl zadělat na hattrick, odražený balón ale nataženou nohou nasměroval jen na Kobela! Borussia prožívá těžké chvíle!
     
    86
    Füllkrug chtěl nejspíš vysunout dopředu Adeyemiho, dlouhý vzdušný pas ovšem zamířil hned několik metrů vedle. Domácí se rychle vrací zpět na míč.
     
    85
    Adli centrem ze strany vyhlížel Schicka ve vápně, jako první se ale k míči dostal jeden z borců ve žlutém dresu. Leverkusen nicméně získává další roh.
     
    84
    Střídání v týmu Borussia Dortmund:
    ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Thomas Meunier.
     
    82
    Domácí znovu táhnou hru před Kobelovu svatyni, Wirtz nyní operuje s balónem na pravém křídle.
     
    81
    Leverkusen vyhlížel další gól a chtěl bleskově dokonat obrat, tentokrát ho ale sudí přistihl v ofsajdu.
     
    80
    Hra se po domácím zásahu hodně otevřela a momentálně se přelévá z jedné strany na druhou.
     
    79
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Fantazie pro oko českého fanouška, uzdravený ofenzivní fantom není na trávníku ani minutu a už zařídil vyrovnávací trefu Bayeru! Schick si řekl o přihrávku do šestnáctky a následně pěkným pasem vybídl k zakončení nehlídaného VICTORA BONIFACEHO, jenž balón uklidil do úplně prázdné svatyně. Začínáme odznova – 1:1!
     
    79
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Exequiel Palacios, přichází Patrik Schick.
     
    78
    Zatím vše nasvědčuje tomu, že Leverkusen si dnes připíše první porážku v tomto ročníku. Změnit se to teď ale pokusí Patrik Schick, který jde do hry...
     
    77
    Poprvé byl žlutou kartou potrestán také hráč BVB, a to Mats Hummels (DOR), který během skluzu nepříjemně kopl jednoho z protihráčů do kotníku.
     
    76
    Ponechanou výhodu po faulu na středu hřiště v brejk přetavil Adeyemi, jenž se ale následně ve vápně nedokázal odpoutat od neodbytného protihráče.
     
    74
    Domácím se nepodařilo srovnat ani z poměrně slibného přečíslení, které nakonec rychle vyhořelo. Krátce poté dostává za faul žlutou Exequiel Palacios (LEV).
     
    74
    Can velmi neohrabaným počínáním ve své šestnáctce připravil šanci pro Leverkusen, ani Xhaka ale neměl přesnou mušku. Kobel byl znovu bez práce.
     
    73
    Už delší dobu jsme neviděli nějakou výraznější gólovou příležitost. Změnit se to nyní pokusil Grimaldo, jehož projektil ale klec hostů výrazně minul.
     
    72
    BVB je v posledních minutách aktivní a místo pouhého pasivního bránění se vrhá dopředu. Adeyemi byl odzbrojen ve vápně, penalta z toho určitě nebude.
     
    71
    Boniface si chtěl vyhádat další roh pro svůj výběr, sudí ale nechtěl slyšet ani slovo. Hra bude pokračovat rozehrávkou od dortmundské svatyně.
     
    70
    Tah si pohlídal vysunutého Brandta a nedovolil mu vypálit, Hrádecký měl díky skvělé práci svého obránce příležitost míč lapil do svého náručí.
     
    69
    Hraje se nahoru dolu, ani jednomu týmu se teď nedaří hru na delší dobu držet na polovině soupeře. Vzadu u své svatyně nyní balón kontroluje Papadopoulos.
     
    68
    Füllkrug se na druhém konci hřiště pokusil odčinit svůj faul, své zakončení ale nasměroval mimo.
     
    67
    Hráči a fanoušci Bayeru reklamovali hru rukou, míč se ale za bránu odrazil od Papadopoulosovy hrudi. Místo penalty tak uvidíme jen další rohový kop.
     
    66
    Füllkrug před brankou fauloval, pobyt Borussie před domácí brankou tak neměl dlouhého trvání.
     
    65
    V Leverkusenu začíná sněžit. Dortmund zničehonic získal rohový kop, Hrádecký musí zpozornět.
     
    64
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Jonas Hofmann, přichází Amine Adli.
     
    64
    Střídání v týmu Borussia Dortmund:
    ze hřiště odchází Jamie Bynoe-Gittens, přichází Karim Adeyemi,
    ze hřiště odchází Nico Schlotterbeck, přichází Antonios Papadopoulos.
     
    62
    Palacios se přes zadáky vkradl přímo před Kobela a byl v ideální pozici pro zakončení, které mu ale skluzem na poslední chvíli znemožnil protihráč! Odražená dorážka dalšího borce v černočerveném dresu naděluje domácím už dvanáctý roh!
     
    61
    Hofmannův míč do vápna vyrazil mimo nebezpečí Hummels. Svatyně BVB je stále pod tlakem.
     
    60
    Máme za sebou takřka hodinu hry, Leverkusenu se stále nedaří zlomit skvělou defenzívu Borussie. Hosté se chtějí k velmi cennému skalpu probránit.
     
    59
    Tohle domácím vůbec nevyšlo dle představ: jejich tažení před Kobela zastavuje přihrávka na levou stranu, kde ale v té době nebyl doslova nikdo.
     
    58
    Někdo z hráčů Bayeru dloubl do míče na hraně šestnáctky a přehodil chumel těl před sebou, pro balón si ale následně došel připravený Kobel.
     
    57
    Obrana Dortmundu nenechává domácím na hřišti moc prostoru pro kombinace a snaží se je odzbrojit, Bayer nyní operuje před vápnem soupeřů.
     
    56
    Ryerson sice na křídle odzbrojil Kossounoua, ale jen za cenu dalšího rohového kopu. Leverkusen si tento typ standardky vyzkouší dnes už podesáté.
     
    55
    Brandtův další projektil už k Hrádeckému prošel, finský gólman se slovenskými kořeny ale propagační zakončení bez obtíží lapil a připsal si zákrok.
     
    54
    No, Borussia se zjevně začíná probouzet. Z hranice šestnáctky měl příležitost zahrozit Brandt, který odražený míč přetavil ve zblokovanou střelu.
     
    53
    Celkem raritní ofenzivní výpad Dortmundu překazil faulem Bynoe-Gittens, domácí se vrací na balón.
     
    52
    Na druhém konci hřiště až do vápna pronikl Bynoe-Gittens, výborný Kossounou ho ale stihl doběhnout a čistě neutralizovat. Skvělá práce.
     
    51
    Stále čekáme na nějakou výraznější šanci. Dalekonosná rána proletěla vedle hostující svatyně, hra bude za malou chvíli pokračovat odkopem Kobela.
     
    50
    Hrádecký zachytil míč a po zemi ho rozehrál na jednoho ze svých zadáků, Leverkusen se znovu chystá potrápit opravdu velmi pasivní hostující výběr.
     
    49
    Ryerson vhazuje míč zpět do hry z pozice vedle své šestnáctky, Borussia má šanci poprvé od začátku dějství přesunout dění na druhou stranu hřiště.
     
    48
    Dortmund čelí sérii rohových kopů, v úvodu poločasu se mu nedaří hru odtlačit od jeho svatyně.
     
    47
    Xhaka zkusil další střelu z velké vzdálenosti, která se od protihráče odrazila za Kobela. Roh pro Bayer.
     
    46
    Druhá část je v plném proudu. Ani jeden kouč během pauzy nepřikročil ke změnám v sestavě, na hřišti tak sledujeme stejné jedenáctky jako v úvodní půli.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas byl pořádnou lekcí z produktivity pro kouče Alonsa a jeho svěřence. Borussia možná byla po většinu dějství zatlačena v obraně, díky povedené rychlé akci z úvodních minut se nicméně drží ve vedení zásluhou Ryersona. Leverkusen pak sice dlouho obléhal hostující svatyni, jeho snaha ale dosud kýžené ovoce nepřinesla. Inu, uvidíme, jak se duel bude vyvíjet dál.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 6:1. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 7:6.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:35.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Tečku za krkolomnou kombinací Bayeru udělal Xhaka, jenž míč nasměroval nad hostující klec. Víc už toho v Leverkusenu před přestávkou neuvidíme.
     
    45+3
    Ne ne, gól nakonec platit nebude! Celé akci totiž předcházel ofsajd, Boniface si vzdušný pas zpracoval těsně za posledním obráncem!
     
    45+2
    Ale pozor, regulérnost trefy ještě zkoumají muži u videa! Zřejmě tam bylo postavení mimo hru...
     
    45+1
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno, do přestávky půjdeme za nerozhodného stavu! Grimaldo z pravého křídla narýsoval přihrávku po zemi na zadní hranici vápna, kde se balónu ujal FLORIAN WIRTZ a připravil Kobela o čisté konto krásnou dělovkou do vzdálenějšího horního rohu – 1:1!
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    44
    Bayer chce ještě před pauzou srovnat. Nepřehlednou situaci před svou svatyní ovšem vyřešil Ryerson, jenž se před Kobelem zmocnil míče a odehrál ho pryč.
     
    43
    Kolem dortmundské svatyně prosvištěla další nepřesná střela. Leverkusen je sice akčnějším celkem na pažitu, v koncovce to ale zatím není úplně ono.
     
    42
    Füllkrug po souboji s Tahem reklamuje bolest v oblasti krku, volný kop z toho nicméně nebude.
     
    41
    Frimpong se z těžkého úhlu ještě pokusil míč nasměrovat na střed k Bonifacemu, Kobel měl ale celou akci přečtenou a balón lapil do svých rukavic.
     
    40
    Úvodní půle se pomalu chýlí ke konci. Leverkusen je takřka celý první poločas aktivnějším týmem na hřišti, recept na obranu Borussie ale hledá jen marně.
     
    39
    Domácí centr ani tentokrát nevyprodukoval kýženou trefu, Bonifaceho balón vystuhl Hummels.
     
    38
    Hofmann nedokázal zkrotit míč u zadní hranice hřiště, Kobel tak bude za malý moment odkopávat.
     
    37
    Povedená akce Bayeru! Wirtz dlouhým pasem vytáhl do vápna Bonifaceho, hlavička z nebezpečné pozice ale šla hned několik metrů nad branku! To je velká škoda pro domácí!
     
    36
    Sabitzer zblokoval míč za svou svatyni, Leverkusen se opět pokusí svou optickou převahu přetavit ve vyrovnávací trefu z rohového kopu.
     
    35
    A právě Sabitzer se podepsal pod první střelu BVB po velmi dlouhé době, Hrádecký padající míč bez výraznějších obtíží lapil do svého náručí.
     
    34
    Palacios dlouhým pasem přes střed hledal Hofmanna, do dráhy míče se ale skvěle položil Sabitzer.
     
    33
    Boniface byl odzbrojen těsně před dortmundským vápnem, Bynoe-Gittens nyní táhne hru dopředu po levé straně. Uvidíme, co Borussia v útoku vymyslí.
     
    32
    Leverkusen nyní kontroluje míč u středového kruhu a pátrá po nějaké skulině v hostujícím rozestavení.
     
    31
    Grimaldo to udělal skvěle a nařízený kop přetavil v nebezpečnou ránu na přední tyč, kterou ale výborný Kobel vystihl a vyrazil jí do bezpečí!
     
    29
    Standardka pro Leverkusen. Can sice horlivě diskutuje s hlavním rozhodčím, jeho verdikt ale nezmění: zákrok na Wirtze byl jednoznačně faulem.
     
    28
    Co chvíli zní píšťalka. Füllkrug v zápalu boje srazil k zemi Taha, Bayer si bere míč zase zpátky.
     
    27
    Hummels si vynutil další zákrok za hranicí pravidel, tentokrát byl podražen vysunutým Bonifacem.
     
    26
    Publikum se sice zlobí, ale Hofmannův faul na Hummelse byl hodně okatý. Sudí nařizuje volný kop Dortmundu na kraji šestnáctky, rozehraje ho Kobel.
     
    25
    Parádní práce Bonifaceho, který na hraně vápna potrápil hned tři protihráče a odevzal jim balón pouze výměnou za rohový kop. Další příležitost pro vyrovnání.
     
    24
    Bynoe-Gittens toho tentokrát před Hrádeckým moc nevymyslel, Hrádecký bude za chvíli odkopávat.
     
    23
    Další obrovská šance domácích, ani teď z toho ale zásah není! Wirtz chtěl využít slabého momentu hostující defenzívy a vzdušným míčem před branku hledal volného Hofmanna, jeho nabídce ale chyběla přesnost!
     
    22
    Balón nyní putuje po kopačkách obranného tria Leverkusenu, které s ním operuje u středové čáry.
     
    21
    Ryerson skvěle odzbrojil Frimponga, Borussia uklidňuje hru a hledá cestu na soupeřovu část plochy.
     
    20
    Bayer rozebral dortmundskou akci a následnou protiakci uzavřel ranou zpoza šestnáctky Xhaka, jehož nadějná střela proletěla kolem bližší tyče! Ke gólu chybělo jen pár centimetrů!
     
    19
    Už skoro deset minut se hraje na hostující polovině hřiště. Frimpong se na křídle odpoutal od protihráče a odcentroval, Hofmann pár sekund nato přestřelil.
     
    17
    Leverkusen kombinuje podél hostujícího vápna, do kterého se mu teď ale nedaří prorazit.
     
    16
    Praporek poprvé v dnešním zápase vyletěl vzhůru, Boniface se předčasně ocitl za posledním obráncem. Dortmund se po delší době vrátí na balón.
     
    15
    Borussia si do statistik zapisuje další faul, jde o druhý v poměrně rychlém sledu. Domácí si vyzkouší standardku po nedovoleném zákroku Reuse.
     
    14
    Slibná rychlá souhra Leverkusenu nakonec šanci nepřinesla. Frimpong zachytil pas za obranu a míč křižným pasem nasměroval na střed, kde ale v té době byl jen jeden z borců ve žlutočerném dresu.
     
    13
    Skákající centr z křídla, který byl nejspíš určen pro Reuse, končí v Hrádeckého náručí.
     
    12
    Rozhodčí poprvé vytáhl žlutou kartu. Rychlému Bynoemu-Gittensovi vystavil za středovou čarou tvrdou stopku Jeremie Frimpong (LEV) a podrazil jej.
     
    11
    Hofmann pro svůj tým vybojoval rohový kop. Grimaldo pár sekund po něm vyslal na zadní tyč nadýchaný centr, který Hummels obratem vykopl ven z vápna.
     
    10
    Bayer je stále aktivnějším týmem na trávníku a snaží se co nejrychleji srovnat, zatím se mu ale nedaří přijít na kloub neprostupné obraně Dortmundu.
     
    9
    Pozor, Leverkusen získává standardku v celkem nadějné pozici. Can totiž srazil k zemi Palaciose pouhých několik metrů před hostující šestnáctkou.
     
    8
    Wolf se blýskl v obraně a zastavil útočícího protihráče, který měl šanci vyrazit do brejku. Dortmund se vrací na balón a může zkusit jít dopředu.
     
    7
    O bleskovou odpověď se chtěl postarat Palacios, jehož rána šla ale přesně do středu svatyně. Kobel tak letící balón bez větších obtíží zneškodnil.
     
    5
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Snový vstup do utkání ze strany BVB, které se prosazuje hned z prvního pořádného výpadu na svatyni Leverkusenu! Füllkrug se na hraně vápna ubránil dotěrnému Tapsobovi a parádně posunul míč na nabíhajícího JULIANA RYERSONA, který následně jednoduchým zakončením ztrestal laxnost domácí defenzívy – 0:1!
     
    4
    Hofmann se protáhl až do vápna a zkusil míč poslat na střed, přičemž jeho přihrávku skluzem zblokoval sok. Roh z toho ale nebude, domácí totiž byli v ofsajdu.
     
    3
    Xhaka si na křídle počínal až moc aktivně a ve snaze získat zpět balón srazil k zemi Schlotterbecka, Borussia tak po zásahu sudího dostává klid na rozehrávku.
     
    2
    Právě Frimpong nakonec zvolil centr do šestnáctky, který si ale připravený Kobel pohlídal a lapil ho.
     
    1
    Leverkusen nákopem přesunul hru na vzdálenější stranu, kde se nyní snaží něco vymyslet Frimpong.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Výkop obstará Dortmund, jdeme na věc!
     
    Oba týmy vyráží na hrací plochu, domácí v černých dresech s velkým červeným křížem na trupu a hosté ve svých tradičních žlutočerných barvách.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný nedělní podvečer, šlágr 13. kola začíná za pár minut. Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní sestavy.
     
    Úvodní sestavy:

    Bayer Leverkusen: Hrádecký (C) – Kossounou, Tah, Tapsoba – Frimpong, Xhaka, Palacios, Grimaldo – J. Hofmann, Wirtz – Boniface.
    Náhradníci: Kovář – Stanišić, Hincapié, Andrich, Amiri, Schick, Tella, Adli, Hložek.
    Trenér: Xabi Alonso.

    Borussia Dortmund: Kobel – M. Wolf, Hummels, N. Schlotterbeck, Ryerson – Can (C), Sabitzer – Reus, Brandt, Bynoe-Gittens – Füllkrug.
    Náhradníci: Meyer – Morey, Meunier, Papadopoulos, Reyna, Haller, Moukoko, Malen, Adeyemi.
    Trenér: Edin Terzić.

    Rozhodčí: Siebert – Seidel, Foltyn.
     
    DNEŠNÍ DELEGACE

    Hlavním rozhodčím dnešního utkání byl jmenován zkušený Daniel Siebert z Berlína, který v aktuální sezóně řídil i jedno utkání ve skupinové fázi Ligy mistrů. Jeho asistenty jsou Jan Seidel a Rafael Foltyn.
    BayArena je připravena, třaskavý duel odstartuje v 17:30.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2022/23

    Leverkusen má svým dnešním soupeřům co vracet. Dortmund totiž vyhrál oba vzájemné zápasy v minulé sezóně, když na začátku léta 2022 zvítězil 1:0 a v zimě si pak z půdy svého soka odvezl výsledek 2:0.

    29. 1. 2023: Leverkusen – Dortmund 0:2
    6. 8. 2022: Dortmund – Leverkusen 1:0
     
    BORUSSIA DORTMUND (4. místo)
    12 Z, 7–3–2, 25:19 (+6), 24 bodů

    Dortmund sice nedávno schytal nepříjemný debakl v Die Klassiker a o kolo později v souboji tabulkových sousedů podlehl Stuttgartu, nyní se však zdá, že se naladil na tu správnou vlnu. Na víkendovou výhru v Borussen derby proti Gladbachu totiž v úterý v Lize mistrů navázal tím nejlepším možným způsobem.

    Jeho soupeřem byl tentokrát silný AC Milán, který na Reusovu úvodní trefu z 10. minut zvládl odpovědět ještě před koncem poločasu. Hostům ale pak po přestávce zajistili vítězství Bynoe-Gittens s Adeyemim, kteří zařídili konečný výsledek 3:1 a posunuli svůj výběr do play-off.

    Poslední výsledky Dortmundu
    28. 11. (LM): AC Milán – Dortmund 1:3
    25. 11. (liga): Dortmund – M'gladbach 4:2
    11. 11. (liga): Stuttgart – Dortmund 2:1

    Nejlepší střelci Dortmundu
    Julian BRANDT – 12 Z, 4 branky
    Donyell MALEN – 12 Z, 4 branky
    Niclas FÜLLKRUG – 10 Z, 4 branky
    Vyhnou se domácí porážce i potřinácté v řadě?
     
    BAYER LEVERKUSEN (1. místo)
    12 Z, 11–1–0, 37:10 (+27), 34 bodů

    Alonsův Leverkusen válí, sbírá body jako na běžícím páse a v Bundeslize i po dvanácti odehraných duelech stále hledá přemožitele. Bayer si německou nejvyšší soutěž takřka úplně podmanil, o čemž svědčí i výsledky jeho posledních dvou soutěžních utkání: Brémy smetl 3:0 a Unionu dokonce nadělil ještě o gól víc.

    Svěřencům bývalého legendárního záložníka se ale daří i v Evropské lize, kde už mají jistotu účasti v jarním play-off. Tu si pojistili ve čtvrtek večer na půdě švédského Häckenu, kde po gólech Bonfiaceho a uzdraveného Schicka potvrdili roli favorita a vybojovali výsledek 2:0. Budou se radovat i dnes večer?

    Poslední výsledky Leverkusenu
    30. 11. (EL): Häcken – Leverkusen 0:2
    25. 11. (liga): Brémy – Leverkusen 0:3
    12. 11. (liga): Leverkusen – Union 4:0

    Nejlepší střelci Leverkusenu
    Alejandro GRIMALDO – 12 Z, 7 branek
    Victor BONIFACE – 12 Z, 7 branek
    Jonas HOFMANN – 12 Z, 5 branek
     
    Příjemnou neděli u sledování Bundesligy! Dnes v podvečer bude k vidění šlágr 13. kola německé nejvyšší soutěže mezi Leverkusenem a Dortmundem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Vojtěch Martinek

    Branky: 79. Boniface (Schick) – 5. Ryerson (Füllkrug)

    Karty:   12. Frimpong (LEV), 74. Palacios (LEV), 90+1. Kossounou (LEV) – 77. Hummels (DOR), 90+1. M. Wolf (DOR)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 16:4. Rohy: 16:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 12:12.
    Bayer Leverkusen: Hrádecký (C) – Kossounou, Tah, Tapsoba – Frimpong, Xhaka, Palacios (79. Schick), Grimaldo – J. Hofmann (64. Adli), Wirtz – Boniface.
    Náhradníci: Kovář – Stanišić, Hincapié, Andrich, Amiri, Tella, Hložek.

    Trenér: Xabi Alonso.

    Borussia Dortmund: Kobel – M. Wolf, Hummels, N. Schlotterbeck (64. Papadopoulos), Ryerson – Can (C), Sabitzer – Reus (84. Meunier), Brandt, Bynoe-Gittens (64. Adeyemi) – Füllkrug.
    Náhradníci: Meyer – Morey, Reyna, Haller, Moukoko, Malen.

    Trenér: Edin Terzić.

    Rozhodčí: Siebert – Seidel, Foltyn.
    bahis siteleri