Mohuč – Freiburg 0:1 (kon.) | Leverkusen – Dortmund 1:1 (kon.) | Augsburg – Frankfurt 2:1 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
1:1 (0:1)
Borussia Dortmund
Neděle 03.12.2023, 17:30 • BayArena, Leverkusen • Německá Bundesliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Uff, zničehonic teď přišla obrovská šance pro Borussii! Füllkrug málem hlavičkou přetavil centr z levé strany v rozhodující trefu, jenže balón nasměroval jen nad domácí branku!
     
    90+1
    Rozhodčí se nakonec rozhodl situaci vyřešit elegantně a žlutým kartónkem napomenul pouze Mariuse Wolfa (DOR) a Odilona Kossounoua (LEV).
     
    88
    Na Xhakův vzdušný míč si u zadní tyče parádně naskočil Schick, jehož hlavička ale zamířila nad břevno! Hosté mají šanci uklidnit divokou hru.
     
    87
    Boniface si chtěl zadělat na hattrick, odražený balón ale nataženou nohou nasměroval jen na Kobela! Borussia prožívá těžké chvíle!
     
    84
    Střídání v týmu Borussia Dortmund:
    ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Thomas Meunier.
     
    79
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Fantazie pro oko českého fanouška, uzdravený ofenzivní fantom není na trávníku ani minutu a už zařídil vyrovnávací trefu Bayeru! Schick si řekl o přihrávku do šestnáctky a následně pěkným pasem vybídl k zakončení nehlídaného VICTORA BONIFACEHO, jenž balón uklidil do úplně prázdné svatyně. Začínáme odznova – 1:1!
     
    79
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Exequiel Palacios, přichází Patrik Schick.
     
    77
    Poprvé byl žlutou kartou potrestán také hráč BVB, a to Mats Hummels (DOR), který během skluzu nepříjemně kopl jednoho z protihráčů do kotníku.
     
    74
    Domácím se nepodařilo srovnat ani z poměrně slibného přečíslení, které nakonec rychle vyhořelo. Krátce poté dostává za faul žlutou Exequiel Palacios (LEV).
     
    64
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Jonas Hofmann, přichází Amine Adli.
     
    64
    Střídání v týmu Borussia Dortmund:
    ze hřiště odchází Jamie Bynoe-Gittens, přichází Karim Adeyemi,
    ze hřiště odchází Nico Schlotterbeck, přichází Antonios Papadopoulos.
     
    62
    Palacios se přes zadáky vkradl přímo před Kobela a byl v ideální pozici pro zakončení, které mu ale skluzem na poslední chvíli znemožnil protihráč! Odražená dorážka dalšího borce v černočerveném dresu naděluje domácím už dvanáctý roh!
     
    45+3
    Ne ne, gól nakonec platit nebude! Celé akci totiž předcházel ofsajd, Boniface si vzdušný pas zpracoval těsně za posledním obráncem!
     
    45+1
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno, do přestávky půjdeme za nerozhodného stavu! Grimaldo z pravého křídla narýsoval přihrávku po zemi na zadní hranici vápna, kde se balónu ujal FLORIAN WIRTZ a připravil Kobela o čisté konto krásnou dělovkou do vzdálenějšího horního rohu – 1:1!
     
    37
    Povedená akce Bayeru! Wirtz dlouhým pasem vytáhl do vápna Bonifaceho, hlavička z nebezpečné pozice ale šla hned několik metrů nad branku! To je velká škoda pro domácí!
     
    31
    Grimaldo to udělal skvěle a nařízený kop přetavil v nebezpečnou ránu na přední tyč, kterou ale výborný Kobel vystihl a vyrazil jí do bezpečí!
     
    23
    Další obrovská šance domácích, ani teď z toho ale zásah není! Wirtz chtěl využít slabého momentu hostující defenzívy a vzdušným míčem před branku hledal volného Hofmanna, jeho nabídce ale chyběla přesnost!
     
    20
    Bayer rozebral dortmundskou akci a následnou protiakci uzavřel ranou zpoza šestnáctky Xhaka, jehož nadějná střela proletěla kolem bližší tyče! Ke gólu chybělo jen pár centimetrů!
     
    12
    Rozhodčí poprvé vytáhl žlutou kartu. Rychlému Bynoemu-Gittensovi vystavil za středovou čarou tvrdou stopku Jeremie Frimpong (LEV) a podrazil jej.
     
    5
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Snový vstup do utkání ze strany BVB, které se prosazuje hned z prvního pořádného výpadu na svatyni Leverkusenu! Füllkrug se na hraně vápna ubránil dotěrnému Tapsobovi a parádně posunul míč na nabíhajícího JULIANA RYERSONA, který následně jednoduchým zakončením ztrestal laxnost domácí defenzívy – 0:1!

    Vojtěch Martinek

    Branky: 79. Boniface (Schick) – 5. Ryerson (Füllkrug)

    Karty:   12. Frimpong (LEV), 74. Palacios (LEV), 90+1. Kossounou (LEV) – 77. Hummels (DOR), 90+1. M. Wolf (DOR)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 16:4. Rohy: 16:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 12:12.
    Bayer Leverkusen: Hrádecký (C) – Kossounou, Tah, Tapsoba – Frimpong, Xhaka, Palacios (79. Schick), Grimaldo – J. Hofmann (64. Adli), Wirtz – Boniface.
    Náhradníci: Kovář – Stanišić, Hincapié, Andrich, Amiri, Tella, Hložek.

    Trenér: Xabi Alonso.

    Borussia Dortmund: Kobel – M. Wolf, Hummels, N. Schlotterbeck (64. Papadopoulos), Ryerson – Can (C), Sabitzer – Reus (84. Meunier), Brandt, Bynoe-Gittens (64. Adeyemi) – Füllkrug.
    Náhradníci: Meyer – Morey, Reyna, Haller, Moukoko, Malen.

    Trenér: Edin Terzić.

    Rozhodčí: Siebert – Seidel, Foltyn.
    bahis siteleri