Benátky n/J – Tábor 4:2 (kon.) | Třebíč – Hr. Králové 3:2 (po s.n.) | Havlíčkův Brod – Beroun 4:1 (kon.)
Písek – Jihlava 1:3 (kon.) | Olomouc – Znojmo 3:2 (po pr.) | Chrudim – Chomutov 2:3 (po pr.)
Litoměřice – Ústí n/L 4:3 (po pr.) | Kadaň – Vrchlabí 4:1 (kon.)
po prodl.
HC Chrudim
2:3 (0:0, 1:1, 1:1)
Piráti Chomutov
Středa 13.10.2010, 18:00 • Zimní stadion Chrudim • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    1:30
    První větší šanci v dnešním utkání měli hráči Chomutova, kteří se snažili seč mohli, ale puk za Landsmana nepropasírovali.
     
    2:15
    Radil jel sám na Hanuljaka, jenže také neuspěl. Z úst trenéra domácích pana Rohlíka jsme před zápasem mohli slyšet častá tvrzení, že s Chomutovem je doslova sebevražda hrát útočnou hru. Na druhou stranu to tak zatím na ledové ploše nevypadá a šance střídá šanci.
     
    4:40
    Poprvné v dnešním utkání první dvě klidnější minutky bez šancí.
     
    6:33
    Zakázané uvolnění Chomutova. Vhzaování po Hanuljakově levici.
     
    7:10
    Skořepa vyzkoušel Landsmanovu pozornost svou propagační střelou od modré, nezamířil ale přesně.
     
    7:32
    A přehlídka útočných akcí pokračuje i nadále. Tomáš Sýkora nadělal Hanuljakovi obrovské problémy. Chomutovský brankář ale zatím drží akcie svého týmu vysoko.
     
    8:33
    Ofsajd Chomutova.
     
    9:20
    Na ledě čtvrté pětky obou celků a je znát kvalita útočníků na obou stranách, jleikož snad pouze v této situaci se na ledě zase tolik neděje.
     
    10:00
    Tak jsem to krásně zakřikl, když Stoklasa převzal ideální přihrávku zpoza branky od Bombice a ocitl se tváří v tvář Hanuljakovi. Chomutovský gólman ho ale bravůrně vychytal.
     
    11:00
    A domácí ujíždějí z protiútoku ve 2 proti 1 a další tutovku na své holi zahazuje mladíček Tomáš Sýkora.
     
    11:00
    Zcela právem budou hrát domácí první přesilovku dnešního utkání. Vyloučen Benda na 2 minuty.
     
    12:20
    Ale Orlice se ještě ani pořádně neusadily v pásmu. KLH Chomutov skvěle brání. Ač podle postavení v tabulce by měli být Chomutovští ti, kteří zmáčknou Chrudim a ta ude spoléhat pouze na brejky, na ledové ploše je tomu zatím přesně naopak.
     
    13:11
    Hosté již v plném počtu. Domácí se ani pořádně neusadili v pásmu.
     
    13:50
    Chvílemi to vypadá, jako by hosté ještě byli v autobuse.
     
    14:52
    Druhá pětka Chomutova si zaslouží potlesk. Prozatím jako jediná evidentně dominuje nad domácím celkem.
     
    15:46
    Hanuljak po kratší odmlce opět v akci. Se střelou Krejnuse si počínal suverénně jistě.
     
    16:02
    Bombicovo nahození od modré velmi jedovatě tečuje Duda a puk mýjí chrudimskou klec jen o pár centimetrů. Landsman by neměl šanci!
     
    17:01
    Zukal střílí od modré, Šeda tečuje a Hanuljakovi propádává černá pryž pod výstrojí a poskakuje na prostoru brankoviště. Ke smůle domácích je jako první u puku chomutovský bek.
     
    18:30
    Již snad páté, pokud dobře počítám (o čemž pochybuji) přečíslení domácích v počtu 2 proti 1, ale i tentokrát končí na bezchybném Hanuljakovi.
     
    19:25
    Po ostrém střetu u mantinelu se dlouho z ledu sbírá Toužimský. Takový ostrý bodycheck snad chrudimský útočník ještě v životě nedostal.
     
    První třetinu jsme mohli sledovat útočný hokej z obou stran. Prvních pět minut se šance úměrně střídaly a první gól doslova visel na vlásku. Poté se ovšem dělo něco, co nečekal snad ani pan Ota Černý z redakce sportu ČT (aneb náš známý idealista). Někdo z chrudimského vedení se ujmul role výpravčího chomutovské letky (konkrétně první, třetí a čtvrté pětky) a ty, jakoby doslova opustily chrudimský zimní stadion. Chudák Hanuljak nevěděl kam dříve skočit a především jemu může Chomutov děkovat za bezbrankovou první třetinu. Další třetina začne přibližně v 18:49.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:00
    Druhá třetina se prozatím od té první velmi liší. Hlasy "z hůry" mi říkají, že Chomutov na chrudimský zimáček přijel s taktikou přežít první třetinu a poté zasadim Orlicím smrtící úder. No, uvidimě.
     
    22:18
    Chomutov právě vstřelil branku!
    Musím pogratulovat fanouškům KLH Chomutov, kteří evidentně znají svůj celek jak vlastní boty. Vypadá to skutečně na ten údajný "smrtící úder", především v podání tolik neoblíbeného tvrďase Dudy, který ale perfektně zpoza brány předložil přihrávku na zlatém podnose na nikým neatakovaného FILIPA SEMANA, který už neměl problém s tím, chladnokrevně úmístit puk pod horní břevno. Asistence: Radek Duda, Zbyněk Hrdel
     
    22:50
    Radil měl na holi vyrovnání, ujížděl totiž zcela sám na Hanuljaka. Chomutovský gólman se ale musel výborně vyspat. Ze své sbírky zákroků totiž vytáhl ukázkový semafor a puk efektně chytil do lapačky.
     
    24:52
    Přesilovka pro Chrudim. Selingr přehnal svůj důraz a je vyloučen na 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    25:30
    Chrudim v pásmu rozjíždí přihrávkový kolotoč.
     
    25:57
    Po přihrávce na první branku je Duda evidentně při chuti. Nyní si zaútočil i ve vlastním oslabení a Landsmana vystrašil.
     
    26:35
    Radil vyloučen naprosto zbytečně na 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    26:52
    A společně s návratem Selingra na led a začínající přesilovkou Chomutova se divácí zlobí nad ostrým zákrokem na chrudimského ostrostřelce Krále, pan sudí ale pravici nezvedá, hra pokračuje dále a Chomutovští jsou v pásmu.
     
    28:35
    A nevole domácích fanoušků pokračují i nadále, jelikož je vyloučen Krejnus na 2 minuty za sekání.
     
    29:09
    Chrudimští skvěle forčekují a Chomutov se k puku dostal až nyní.
     
    29:40
    Hráčům Chomutova se přesilovka příliš nedaří. Jsou opět nucení začít rozehrávkou až od vlastní branky.
     
    30:15
    Havíř umí vystřelit nejen tvrdě, ale i s rozmyslem. Jeho nebezpečná střela od modré se mi moc líbila, jelikož se nesla vzduchem jak přesně trefený drive k levé tyči chrudimské klece. Jen se štěstím Landsman vyráží a hosté už nevedou o 2 góly.
     
    31:23
    Radil se stahovačkou dostal až před Hanuljaka. Čekal jsem zavěšení puku pod břevno, což se také stalo, jenže... "Hanuljak opět chytá". Toto spojení jsem si měl před dnešním utkáním uložit na ctrl+c a měl bych s onlajnem tříkrát méně práce.
     
    34:30
    Jíra nepřehodil bezmocného Landsmana. Obrovské štěstí pro domácí. mohlo být tůze zle.
     
    36:08
    Přesilovka pro domácí. Zbyněk Hrdel si jde posedět na lavici hanby na 2 minuty za sekání.
     
    37:40
    Už jsem to dnes někdě četl, ale musím to zopakovat. Chomutovu jdou dnes skutečně oslabení mnohom lépe než přesilovky a je tomu i v těchto chvílích.
     
    38:08
    Chomutov v plném počtu, ale...
     
    38:17
    Chrudim právě vstřelila branku!
    "Hany" nemohl odolávat věčně. Střelu Žáka ještě stačil vyrazit před sebe, ale všudybyl ZDENĚK ŽÁK dorazil puk po ledě k pravé tyči. Asistence: Tomáš Sýkora, Jiří Goiš
     
    39:00
    S hosty inkasovaná branka otřásla. Chrudimští mohli jít totiž hned v zápětí do vedení, ale Hanuljak opět drží svůj tým.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina oproti té první nepostrádala ani branky, což bylo jediné mínus té předchozí. Sledujeme otevřený, tvrdý hokej v podání obou mužstev. Z mého pohledu by na chrudimský zimáček mohl celek Chomutova jezdit častěji a kdyby s sebou vzal i své fanoušky z diskuzního fóra, kteří by jej mohutně podporovali, určitě by tři čtvrtiny kádru nezaspaly někdě úvod utkání někdě v hospodě nebo v autobuse tak, jako dnes. Jsem velmi zvědavý na třetí třetinu a nejspíše rozhodne jediná branka. Kdo bude tím šťastným střelcem se dozvíme nejdříve v 19:40, to začíná 3. třetina.
     
    V celé Chrudimi vypadl el. proud, tudíž se nám přestávka mezi druhou a třetí třetinou mírně protáhla. Zatímco byla všude tma, domácí fanklub se bavil pokřiky: "Duda ven!" nebo "Dejte jim gól!", což znělo v úplné tmě celkem úsměvně.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:11
    Intimní chvíle v podobě tmy na ledu nám skončili a opět se hraje hokej. V mírném tlaku začínají domácí, kteří vycítili šanci na 3 body.
     
    42:46
    Semorád to zkusil od modré, ale "Hanuljak opět chytá".
     
    43:00
    Král vyhrál buly na volného Drtinu. Ten na modré natáhl až k nebesům a vyslal jedovku na hostujícího brankáře. "Hanuljak opět chytá".
     
    43:30
    Procházka skoro překonal Landsmana. Domací brankář zastavil puk těsně před brankovou čárou.
     
    43:30
    Oddechový čas pro domácí.
     
    44:20
    A takřka totožná situace i na druhé straně. Hanuljakovi propadl touš a poskakoval v brankovišti. Chomutovský gólman si ale dnes za předvedený výkon takovou branku dostat nezaslouží a moc dobře to ví.
     
    46:10
    Dnes se nehraje pouze hokej. Král se Skořepou se do sebe nějakým záhadným spůsobem zasekli a sledovali jsme chvíle latinskoamerických tanců.
     
    46:37
    Chomutov právě vstřelil branku!
    K odraženému puku se jako Speedy Gonzales prodral JAROSLAV KŮS a nahodil na Landsmana. Některý z domácích obránců dráhu letu puku nešťastně změnil a Landsmanovi nezbylo nic jiného, než jen pozorovat, jak mu puk padá za záda přímo do branky. Asistence: David Havíř, Petr Jíra
     
    47:42
    Orlice se pokouší o rychlou odpověď.
     
    49:05
    Nejdříve šance Kousala, kterou chrudimský útočník neproměnil. Evidentně to ale "nepřekous" a následoval ostrý zákrok na hráče Chomutova, za který si jde zcela po právu odpočinout na 2 minuty na trestnou lavici. Přesilovka pro Chomutov.
     
    Dnešnímu nervydrásajícímu utkání přihlíží 420 plátících diváků.
     
    50:10
    Horna mohl svůj celek dostat do klidu, jenže ve stoprocentní šanci selhal na Landsmanovi.
     
    51:05
    Chrudim v plném počtu.
     
    53:06
    I jako nestranný fanoušek HC Chrudim musím uznat, že vyloučení za zdržování hry pro Tomáše Sýkoru se nyní pískat nemělo. Sýkora si odsedí 2 minuty, což je stále méně, než trest Jiřího Kajínka.
     
    53:15
    Horna jel sám na Landsmana, ale nedal!
     
    54:47
    Přihrávka rukou v neprospěch Chomutova. Následuje vhazování ve středním pásmu. Kdyby rozhodčí nezapískal, tak se domnívám, že někteří fanoušci už by to nervově neunesli.
     
    55:30
    Domácí jedou ve 2 proti 1 !!!
     
    55:37
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Dnes už poněkolikáté přečíslení 2 na 1 ve prospěch domácích s jedním obrovským rozdílem. Tentokrát totiž ujížděli na Hanuljaka JAN ŠEDA s Králem a toto útočné duo je prakticky vražednou kombinací pro všechny celky. Asistence: Lukáš Král
     
    55:50
    Vyloučen je Kaut na 2 minuty za podražení. V tuto chvíli možná rozhodující moment dnešního utkání.
     
    57:20
    Ale Chrudim je napumpována energií z poslední branky takovým způsobem, jako by si dala dávku přímo do žíly. Chomutovu se nedaří ani dostat se do útočného pásma.
     
    58:00
    Orlice se ubránili a Chomutovu dnes přesilovky prostě nejdou. Opět se hráčí KLH nedostali ani do jediné šance.
     
    58:31
    Grof nedobrovolně osprchoval Landsmana.
     
    59:37
    Procházka mohl rozhodnout, ale nezamířil přesně.
     
    59:44
    Vhazování po levici Hanuljaka.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Po šedesáti minutách neznáme vítěze a bod pro oba celky je zaslouženým výsledkem. Ke konci utkání se sice chrudimské Orlice bránily zobáky,drápy, ale tlak Chomutova ustály. Prodloužení začne každou chvílí.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    61:05
    Hraje se tvrdě do těla, především v podání hokejistů z Chomutova. Trenér domácích, pan Rohlík, bude mít zřejmě hodně bolístek na domácích hráčích k pofoukání.
     
    62:13
    Radil naznačil kličku do středu, tím oklamal soupeře a udělal si prostor ke střele. Jeho střela míjí branku Chomutova jen cca o 5 centimetrů.
     
    62:15
    Chomutov jde do protiútoku.
     
    62:21
    Chomutov právě vstřelil branku!
    A je to! Zřejmě se budu opakovat, ale pravidlo: "Nedáš, dostaneš!" se opět ukázalo ve své plné kráse. Z protiútoku vyslal tvrdou střelu z mezikruží Benda, Landsman ji pouze vyrazil před sebe a nikým neatakovaný ZDENĚK SKOŘEPA dorazil puk za bezmocného brankáře Chrudimi. Asistence: Benda
     
    65:00
    Konec zápasu.
     
    Utkání rozhodl příkladný důraz v podání Zdeňka Skořepy, který prokázal své zkušenosti a jako správný mazák dnes rozhodl o tom, že 2 body putují do Chomutova. Chrudimští si ale zaslouží pochvalu za předvedený výkon. Neodehráli povedenou pouze jednu třetinu tak, jak tomu bývalo v předchozích utkáních, ale celý zápas. Ze zimního stadionu v Chrudimi se s vámi loučím a nakonec bych chtěl ještě poděkovat "spolupracovníkům" z diskuzního fóra na stránkách KLH Chomutov, kteří mi po celý dnešní onlajn byli skvělou inspirací. Pokud někomu připadal můj dnešní onlajn jako holá fraška, může mi napsat názor na email, který si určitě snadno dohledá. Já ovšem v těchto přenosech hodlám pokračovat i nadále protože se mi to tak zkrátka líbí a alespoň se tu nenudím. Přeji příjemný zbytek večera, Dany ;) (20:45:42)
    Marken.cz

    Dany

    Branky a nahrávky: 39. Žák (Sýkora, Goiš), 56. Šeda (Král) - 23. Seman (Duda, Hrdel), 47. Kůs (Havíř, Jíra), 63. Skořepa (Benda)


    HC Chrudim: Landsman (Štrof) - Toužimský, Jaroměřský, Charousek, Zukal, Drtina, Zdráhal, Krejnus - Sýkora, Král, Šeda - Klejna, Semorád, Žák - Luštinec, Kaut, Goiš - Stoklasa, Kousal, Radil - Martinec
    Piráti Chomutov: Hanuljak (Hylák) - Rutta, Pavlas, Havíř, Grof, Brňák, Benda, Pulpán, Bombic - Kuběna, Kůs, Hrdel - Seman, Duda, Horna - Selingr, Skořepa, Davídek - Procházka, Jíra

    Rozhodčí: Zubzanda - Lučan, Svoboda.

    Diváci: 420
    bahis siteleri