Ženeva – Petrohrad 1:3 (kon.) | Davos – Spartak Moskva 4:2 (kon.)
konec
HC Davos
4:2 (2:0, 0:2, 2:0)
Spartak Moskva
Neděle 26.12.2010, 20:15Spengler Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:58
    Genoni parádním zákrokem zneškodnil zakončení Suglobova z bezprostřední blízkosti! Hosté se zahozením této příležitosti zřejmě vzdali nadějí na bodový zisk.
     
    56:18
    Reto von Arx sedí na trestné lavici, hosté mají možnost ke vstřelení kontaktní trefy.
     
    53:29
    Davos právě vstřelil branku!

    Domácí jdou v závěrečných minutách do dvoubrankového vedení! PETR TATÍČEK se natlačil až před Yakhina, obránce Bodrov se snažil svým pádem do brankoviště zamezit kotouči cestu za brankovou čáru. Ovšem právě od rukavic ležícího obránce se puk odrazil do brány. Nešťastná branka tak sraží ruský tým do kolen - 4:2. Asistence: Guggisberg, R.von Arx.
     
    47:36
    Davos právě vstřelil branku!

    PETR SÝKORA mohutným příklepem z vrcholu levého kruhu trefil přesně šibenici! Domácí tak využívají dvojnásobnou početní převahu a jdou opět do vedení - 3:2. Asistence: Forster.
     
    47:06
    Dvě minuty také pro Růžičku a Spartak se bude bránit ve třech!
     
    46:31
    Fedorov obdržel menší trest a aktivita domácích bude umocněna přesilovou hrou.
     
    46:09
    Jaroslav Bednář si vytvořil hned několik zajímavých příležitostí, ovšem pozorného Yakhina nepokořil. Davos v těchto minutách uzamkl svého soka před vlastní svatyní.
     
    44:02
    Sýkora se dostával do samostatného úniku, v rozhodujícím okamžiku byl ale faulován a spadl i s brankářem Yakhinem do brány. Rozhodčí ovšem nechali celou situaci bez povšimnutí.
     
    43:33
    Josef Marha fauloval a půjde si odpočinout - přesilová hra pro hosty.
     
    39:15
    Duca dotlačil kotouč za brankovou čáru a domácí již zvedali ruce nad hlavu, ovšem sudí rozpažil. Dle výroku mužů v pruhovaném si hokejisté Davosu přihráli kotouč rukou.
     
    38:21
    Hokejisté Spartaku sice kroužili na ledě v plném počtu, avšak sudí posílá za katr Suglobova a Davos bude v přesilovce pokračovat.
     
    35:36
    Menší trest pro Selezneva, domácí tak mají možnost svému sokovi opět odskočit při hře proti oslabenému protivníkovi.
     
    31:48
    Spartak právě vstřelil branku!

    Ruský celek předvedl při signalizované výhodě parádní akci na jeden dotek, ze které dokázal vyrovnat! Lapenkov nalezl z rohu hřiště na levé straně operujícího KIRILLA KNYAZEVA, jenž dobře mířenou ranou propálil Yakhina - 2:2. Asistence: Lapenkov, Ryazanov.
     
    27:12
    D.Wieser odchází na trestnou lavici, kde si odpyká menší trest.
     
    26:06
    Spartak právě vstřelil branku!

    Hosté snižují soupeřův náskok při vlastním oslabení, STEFAN RŮŽIČKA se dostal do samostatného úniku. Nejprve chytře obelstil obránce Kutláka a posléze přesnou kličkou překonal také Genoniho - 2:1.
     
    25:38
    Aktivita domácích přináši ovoce v podobě další početní převahy, proti pravidlům se tentokrát provinil Seleznev.
     
    22:41
    Obrovská šance Davosu, Forster elegantně prokličkoval ze středu hřiště až před brankáře hostujícího celku a svoji přihrávkou vybídl k zakončení před brankovištěm operujícího Sejnu, jenže ten poskakující kotouč vůbec nezasáhl.
     
    21:06
    Suglobov poslal k zemi Kutláka nedovoleným způsobem a dostává dvě minuty. Domácí si zahrají v početní převaze.
     
    16:02
    Grossmann jde pykat za podražení a hosté budou hrát další přesilovku.
     
    14:02
    Mikush se individuálně prodral až před Genoniho, ale ten dokázal neposedný kotouč utlumit pod svými betony.
     
    13:23
    Dvě minuty také pro Marhu, hosté budou hrát minutu proti třem!
     
    12:23
    Duca dostává menší trest, Spartak si zahraje v přesile.
     
    10:04
    Davos právě vstřelil branku!

    RETO VON ARX střílí druhou branku a švýcarský celek vede již o dva góly. Domácí útočník získal puk na pravém kruhu, prokličkoval až před brankoviště, kde si počkal na vhodný okamžik a poté takřka z nulového úhlu zakončil - 2:0. Asistence: Tatíček.
     
    5:38
    Davos právě vstřelil branku!

    Domácí hokejisté sice početní převahu nevyužili, nicméně vedoucí trefy se dočkali hned posléze. Guggisberg se prosmýkl podél levého mantinelu, přesným pasem nalezl v druhé vlně přijíždějícího RETA VON ARXE, jenž dobře mířenou ranou skóroval - 1:0. Asistence: Guggisberg, Tatíček.
     
    2:48
    Bodrov dostává menší trest, Davos si zahraje první přesilovku.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 6. R.von Arx (Guggisberg, Tatíček), 11. R.von Arx (Tatíček), 48. Sýkora (Forster), 54. Tatíček (Guggisberg, R.von Arx) - 27. Ružička (Zheldakov), 32. Knyazev (Lapenkov, Ryazanov)


    HC Davos: Genoni (Berra) - J.von Arx, Forster, Kutlák, Cook, Ramholt, Grossmann, Joggi, Back - Guggisberg, R.von Arx, Tatíček - Sýkora, Marha, Bednář - Duca, Rizzi, Sejna - Sciaroni, Steinmann, D.Wieser - M.Wieser.



    Spartak Moskva: Yakhin (Hašek) - Vishnevsky, Piganovich, Baranka, Zheldakov, Seleznev, Ryazanov, Bodrov, Budkin - Shkotov, Lapenkov, Suglobov - Radivojevič, Ružička, Mikush - Sidyakin, Fedorov, Knyazev - Lyuduchin, M.Yunkov, A.Yunkov.
    bahis siteleri