Finsko – Dánsko 5:1 (kon.) | USA – Rakousko 5:1 (kon.) | Česko – Lotyšsko 4:2 (kon.)
Norsko – Švédsko 5:4 (po s.n.)
konec
USA
5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Rakousko
Sobota 30.04.2011, 16:15 • Steel Arena, Košice (SVK) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:42
    USA právě vstřelilo branku!

    Dvě šance měl teď CRAIG SMTH! Při té první se mu před Penkerem zamotal puk do bruslí, poté si ale nabruslil z pravé strany a přesnou ranou pod břevno zvýšil na 5:1!
     
    42:27
    USA právě vstřelilo branku!

    KEVIN SHATTENKIRK si na pravém kruhu počkal, až před brankářem Penkerem bude dostatek hráčů, aby rakouský gólman neviděl, a pak vystřelil přesně na zadní tyč!
     
    38:36
    USA právě vstřelilo branku!

    Američané vytvořili velký tlak na bránu, YAN STASTNY se pak zjevil úplně sám u levé Penkerovy tyče a natřikrát dokázal puk doslova dobouchat za brankovou čáru! Asistence: Clay Wilson ,Cam Fowler.
     
    34:00
    Rakousko právě vstřelilo branku!

    Tak přece se Rakušané prosazují! Po skončení přesilovky se na mezikruží zjevil zcela volný MARCO PEWAL a zamířil přesně pod víko! Asistence: Thomas Raffl, Michael Raffl.
     
    17:15
    USA právě vstřelilo branku!

    BLAKE WHEELER si narazil se Stepanem a z levé strany prostřelil Penkera! Asistence: Derek Stepan.
     
    14:42
    USA právě vstřelilo branku!

    CHRIS KREIDER se od vlastní modré čáry rozjel s pukem, v útočném pásmu se obtočil kolem Unterluggauera a z téměř nulového úhlu procedil kotouč do sítě za Penkera! Asistence: Mark Fayne, Derek Stepan.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Václav Baumann

    Branky a nahrávky: 15. Kreider (Fayne, Stepan), 18. Wheeler (Stepan), 39. Stastny (Wilson, Fowler), 43. Shattenkirk, 57. Smith - 34. Pewal (Raffl T., Raffl M.)


    USA: Montoya (Conklin) - Stuart, Fowler, Johnson, Fayne, McDonagh, Komisarek, Wilson, Shattenkirk - Stepan, Smith, Wheeler - Skille, Stapleton, Porter - Kreider, Palmieri, Shannon - Brown, Stastny
    Rakousko: Penker (Weinhandl) - Werenka, Trattnig, Unterluggauer, Schumnig, Lakos P., Lakos R., Reichel, Altmann - Latusa, Koch, Welser - Raffl T., Kaspitz, Raffl M. - Rotter, Lukas, Setzinger - Harand, Pewal, Hundertpfund

    Rozhodčí: Bulanov (RUS), Odins (LAT) - Gebauer (CZE), Šeljanin (RUS)