Finsko – Dánsko 5:1 (kon.) | USA – Rakousko 5:1 (kon.) | Česko – Lotyšsko 4:2 (kon.)
Norsko – Švédsko 5:4 (po s.n.)
konec
Česko
4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Lotyšsko
Sobota 30.04.2011, 20:15Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Obrovská chyba Lotyšů! Ti sice vyhráli vhazování, ale ROMAN ČERVENKA obral Krisjanise Redlihse o kotouč, ujel sám na Masalskise a vypálil kolem jeho vyrážečky k pravé tyči. Je zřejmě hotovo. Bez asistence.
     
    41:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Lotyši ztratili v útočném pásmu puk a poslali soupeře do přečíslení 3 na 2. Eliáš vrátil za sebe MARTINU HAVLÁTOVI, který ranou z mezikruží přes obránce vymetl horní roh branky. Asistence: Patrik Eliáš.
     
    32:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tým se opět prosadil z ostrého úhlu. PATRIK ELIÁŠ si vyjel zpoza branky, od brankové čáry vystřelil a puk proladl Masalskisovi pod rukou. Dobrou práci odvedl před brankovištěm obtěžující Michálek. Asistence: Martin Havlát, Milan Michálek.
     
    21:21
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Čeští hráči se nechali strhnout hrou a Lotyši se dostali do přečíslení 2 na 1, které zakončil střelou do odkryté části brány ROBERTS BUKARTS. Asistence: Armands Berzinš, Gints Meija.
     
    17:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! TOMÁŠ ROLINEK dojel u brankové čáry odražený kotouč, nahodil ho zpět na branku a s přespěním lotyšského beka Cibulskise končí až za zády překvapeného Masalskise. Asistence: Jakub Voráček, Martin Škoula.
     
    9:04
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Rychlá a přímočará akce Lotyšů končí gólem. Sotnieks našel křížným pasem na modré Mikelise Redlihse, který puk ještě přistrčil LAURISI DARZINŠOVI, který z blízka překonal Pavelce. Asistence: Mikelis Redlihs, Kristaps Sotnieks.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 18. Rolinek (Voráček, Škoula), 33. Eliáš (Havlát, Michálek), 42. Havlát (Eliáš), 59. Červenka - 10. Darzinš (M. Redlihs, Sotnieks), 22. Bukarts (Berzinš, Meija)


    Česko: Pavelec (Štěpánek) - Škoula, Rachůnek, Židlický, Čáslava, Martínek, Krajíček - Jágr, Červenka, Průcha - Havlát, Eliáš, M. Michálek - Voráček, Marek, Rolinek - Frolík, Novotný, Hubáček.
    Lotyšsko: Masalskis (Raitums) - Rekis, Pujacs, K. Redlihs, Kulda, Sotnieks, Cibulskis, J. Redlihs - Vasiljevs, Niživijs, Cipulis - Darzinš, Dzerinš, M. Redlihs - Saulietis, Pečura, Ankipans - Bukarts, Keninš, Berzinš - Meija.

    Rozhodčí: Larking, Persson (SWE) - Carnathan (USA), Hollenstein (RAK)

    Diváci: 9282