Finsko – Dánsko 5:1 (kon.) | USA – Rakousko 5:1 (kon.) | Česko – Lotyšsko 4:2 (kon.)
Norsko – Švédsko 5:4 (po s.n.)
po s.n.
Norsko
5:4 (1:3, 2:0, 1:1)
Švédsko
Sobota 30.04.2011, 20:15Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Rozhodující nájezd trefil PER-AGE SKODER. Hlavím hrdinou se ale stal brankář Lars Haugen, který vychytal Norům jejich vítězství.
     
    55:06
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Norsko vyrovnává! ANDERS BASTIANSEN jen tak plácl do odraženého puku a ten přes obránce doputoval mezi betony brankáře Ergberga! Asistence: Mathis Olimb, Lars Erik Spets.
     
    49:37
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové se v přesilovce nemohli usadit v pásmu, ale nakonec z pravého rohu vybruslil LOUI ERIKSSON a nad ramenem brankáře Haugena trefil. Asistence: Nilsson.
     
    33:45
    Norsko právě vstřelilo branku!
    A norové vyrovnávají, přesilovku využívá MARIUS HOLTET. Asistence: Anders Bastiansen, Per-Age Skroder.
     
    21:00
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Norsko využívá přesilovku a snižuje na rozdíl jediné branky. Červení tak ještě neskládají zbraně, úspěšným střelcem se stal MORTEN ASK. Asistence: Mathis Olimb.
     
    15:01
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko využívá přesilovku! PATRIK BERGLUND dorazil z mezikruží střelu od modré. Haugen neměl moc šancí zakročit a švédský tým vede o dvě branky. Asistence: David Petrasek.
     
    11:41
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Z trestné lavice se navrativší Thornberg se zmocnil puku, projížděl za brankou, ale překvapil ještě zpětnou přihrávkou před bližší tyčí. Té se zmocnil PATRIK BERGLUND a než stihl Haugen zareagovat, měl puk za zády. Asistence: Martin Thornberg.
     
    8:06
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Akci začali ve vlastním obranném pásmu, rychlým přechodem zaskočili pasivní švédskou pozici a nakonec přesným zásahem rychle srovnávají a využívají přesilovku! MARTIN ROYMARK napřáhl na levém kruhu a nemilosrdně vymetl horní růžek švédské branky. Asistence: Mads Hansen.
     
    6:21
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Zřejmě nacvičená přesilovková akce končí za Haugenovými zády. LOUI ERIKSSON stál na konci tří přihrávek napříč pásmem a jeho úloha už byla velice jednoduchá. Asistence: Robert Nilsson.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Jan Brumlík

    Branky a nahrávky: 9. Roymark (Hansen), 21. Ask (Olimb M.), 34. Holtet (Bastiansen, Skroder), 56. Bastiansen (Olimb M., Spets), 65. Skoder - 7. Eriksson (Nilsson), 12. Berglund (Thornberg), 16. Berglund (Petrasek), 50. Eriksson


    Norsko: Haugen (Hestmann) - Bonsaksen, Tollefsen, Koivu E., Ostli, Csiszar, Holos - Skroder, Roymark, Fredriksen - Spets, Bastiansen, Olimb M. - Hansen, Holtet, Ask, Olimb K. A. - Lorentzen, Martinsen, Forsberg, Laumann Ylven
    Švédsko: Ersberg (Fasth) - Gunnarsson, Petrasek, Ekman Larsson, Kronwall, Grossman, Erixon, Fernholm - Thornberg, Berglund, Paajarvi - Eriksson, Persson, Nilsson - Tedenby, Silfverberg, Backlund - Sjorgen, Kruger, Ericsson, Wallin

    Rozhodčí: Orszag, Piechaczek - Schrader, Schulz