Třinec – Liberec 3:4 (kon.) | Kladno – Kometa Brno 8:2 (kon.) | Pardubice – Vítkovice 2:1 (po s.n.)
K. Vary – Litvínov 6:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Motor ČB 2:5 (kon.) | Slavia – Zlín 4:5 (po s.n.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:4 (1:1, 0:3, 2:0)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 21.10.2011, 17:00 • Werk aréna Třinec • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký páteční podvečer z třinecké Werk arény! V šlágru 14. kola se proti sobě postaví dva celky, které ovládly loňskou základní část. Zápas mezi Oceláři Třinec a Bílými Tygry Liberec začíná v 17 hodin!


    Oceláři Třinec po loňské mistrovské jízdě zatím předvádějí kolísavé výsledky. Družině trenérů P. Marka a B. Kopřivy se daří dovážet body z venkovních zápasů, doma ale zatím tápou. V první čtvrtině Oceláři, před vlastním publikem, získali 10 bodů s negativním skóre 17:18. V sestavě Ocelářů nadále nefigurují zranění V. Varaďa s D. Semanem a obránce Petr Gřegořek. Do sestavy byli připsáni gólman Pavel Francouz či junior Filip Bajtek.


    Bílí Tygři z Liberce skončili v loňské sezóně na druhé příčce po základní části, jejich cesta vyřazovací části pak skončila již ve čtvrtfinále, kde svěřenci trenéra J. Kalouse podlehli pražské Slavii 3:4 na zápasy. Letošní sezóna na straně Liberce znamená prozatímní zisk 22 bodů a čtvrté místo v tabulce. Hned polovinu vyhraných bodů dokázali hosté vybojovat na kluzištích soupeře. Na soupisku Liberce se vrátil Jan Výtisk, v dnešním utkání naopak nenastoupí Michal Pavlů.


    Třinečtí se s Bílými Tygry přetahovali o vítězství v základní části až do předposledního kola. Jeden z veledůležitých kroků za titulem vítěze základní části však Oceláři udělali ve vzájemném zápase ve 49. kole. Slezané v přímém souboji nedali zapochybovat o tom, kdo si trofej zaslouží. Tygry smetli z ledu v poměru 5:0, tímto poměrem vyhráli s Libercem v sezóně už podruhé a celkově byl poměr bodů získaných jednotlivými soupeři 10:2.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Francouz (Hamerlík) - Hrabal, Zíb, Lojek, Hudec, Richter, Hořava, Davison, Bajtek - Květoň, Bonk, Marosz - Kohn, Peterek, Adamský - Havel, Polanský, Hrňa - Orsava, Ostřížek, Rufer

    Bílí Tygři Liberec: Pinc (Vošvrda) - Čakajík, Hay, Výtisk, Trončinský, Derner, Ulrych, Holub, Kajínek - Kudrna, Nedvěd, Krejčík - Špaček, Vak, Klimenta - Bárta, Urban, Dušek - Kica, Bortňák, Vantuch

    Rozhodčí: Hradil, Šír - Gebauer, Lederer.
     
    Hráči nastupují na led. Pojďme si představit oba dnešní gólmany. Branku hostů bude chránit Marek Pinc, svatyni domácích pak mladík Pavel Francouz.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:34
    Úvodní buly pro hosty. Hra se přesunula do pásma Liberce, tam rozhodčí pískají hostům přihrávku rukou.
     
    0:42
    Hosté se pokusili o rychlé přenesení hry. To se jim téměř povedlo, jejich snahu ale zhatil ofsajd. Hra se vrací před Pince.
     
    1:05
    Peterek se snažil obehrát Haye a poslat puk Adamského. Třineckému matadorovi se to skoro povedlo, kotoč se ale zastavil o brusli druhého obránce.
     
    1:39
    Druhá formace Ocelářů pokračuje v tlaku. Pinc musel řešit střelu Kohna, brankář Liberce si s ní poradil.
     
    1:53
    Hosté pak přenesli hru před Francouze a brankář Třince musel zasahovat. Francouz si poradil s pokusem Špačka.
     
    2:20
    Hrabal zachytil hostující rozehrávku. Domácí bek pak zavezl puk do pásma, kde hledal najíždějícího Polanského. K němu se už puk nedostal, neboť jej zastavila hostující obrana.
     
    2:54
    Ostřížek hledal rozjetého Rufera, ten se ale k puku nedostal. Hosté otáčejí hru na druhou stranu.
     
    3:17
    Akce Liberce neměla valný úspěch. Puk se pak dostal k Radku Bonkovi, který chtěl rozjet další útoku Třince. oceláři se už dostávali do pásma, když je zastavil hvizd rozhodčího pro ofsajd.
     
    3:42
    Povedená akce Třince! David Květoň vybojoval puk, objel branku a snažil se najít volného Radka Bonka! Kotouč prošel ke kapitánovi Ocelářů, ten jej ale nedokázal usměrnit do branky!
     
    4:10
    Hosté se snažili o rychlou protiakci. Ta nakonec skončila střelou, kterou ale kryje Francouz.
     
    4:22
    Uvidíme první početní výhodu utkání. Tu dostávají hráči Třince, když na trestnou lavici usedá Lukáš Derner. Ten bránil příliš důrazně, za což mu rozhodčí udělili dvě minuty.
     
    4:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    oceláři využívají přesilovku a otevírají skóre zápasu! Radek Bonk zadovkou našel volného DAVIDA KVĚTONĚ! Ten měl tolik času a prostoru, že si mohl nejprve zpracovat puk a poté vystřelit směrem na Pince! Brankář Liberce ještě dokázal zastavit první Květoňův pokus, na následnou dorážku byl už však krátký! Asistence: Radek Bonk.
     
    5:14
    Peterek stíhal Trončinského a svou aktivitou ho donutil k chybě. Puk se dostal k najíždějícímu Kohnovi, ten ale nedokázal poskakující kotouč zpracovat.
     
    6:01
    Polanský viděl volného Hrabala a snažil se mu předat puk. Pas třineckého centra ale nebyl přesný a skončil na holích hráčů Liberce. Ti si však neporadili s rozehrávkou a poslali puk přes všechny čáry. Hra bude pokračovat po krátké úpravě ledu.
     
    6:35
    Hraje se nahoru dolů, obě mužstva ale produkují velké množství nepřesností. Domácí akci teď zastavil ofsajd.
     
    7:02
    Oceláři si zahrají další přesilovku. Stanislava Hudce, při snaze dojet puk, hákoval Jaroslav Kudrna. Hostující forward si proto odsedí dvě minuty.
     
    7:30
    Domácí začali přesilovku s první formací. Bonkova řada se rozestavila po třetině, nedokázala však vystřelit. Hosté se několika pokusy dokázali osvobodit.
     
    8:20
    Obrovské šance pro Oceláře! Martin Adamský nejprve přebruslil kluziště, aby potom vystřelil vedle Pincovy branky! Kotouč se ale odrazil k dojíždějícímu Kohnovi, ten však nedokázal trefit branku! Oceláři se pak ještě dostali k puku a rozehráli další akci! Na jejím konci pálil Adamský, kotouč mu ale nesedl a skončil u Pince!
     
    8:57
    Kohn adresoval puk najíždějícímu Hudcovi, ten jej nedokázal trefit. Hosté jsou kompletní.
     
    9:30
    Jiří Polanský se proháčkoval až před Pince, kde hledal najíždějícího Lukáše Havla! Ten nebyl sto doklepnout puk do sítě!
     
    9:41
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté srovnávají krok! V Třinci zafungovalo známé rčení: Nedáš, dostaneš! Rychlý protiútok Liberce, vedený Jaroslavem Kudrnou, zakončoval LUKÁŠ KREJČÍK! Kotouč propadl brankáři Francouzovi mezi rukou a betonem! Asistence: Jaroslav Kudrna, Petr Nedvěd.
     
    10:25
    Orsava se dostal k nepovedené liberecké rozehrávce, jeho střela ale mířila mimo tři tyče.
     
    11:00
    Ohromné štěstí na straně Liberce! David Květoň se dostal ke střele ze svého oblíbeného místa a prudkou ranou zápěstím trefil tyč liberecké branky!
     
    11:30
    Hosté se dostali do třetiny Třince, zatím se jim však nedaří vystřelit.
     
    11:46
    Oceláři se nakonec zmocnili puku, ten ale dlouho nepodrželi. Třinečtí vyhazují na icing, Liberec se vrací před Francouze.
     
    12:07
    Havel předal puk Hrňovi, ten napřáhl za modrou čarou. Kotouč mu ale sjel z hole a skončil za brankou.
     
    12:37
    Hosté se dostali do další šance. Tu měl na své holi Dalibor Bortňák. Ten se dostal ke střele z mezikruží, kotouč ale letěl jen do ochranné sítě. Puk byl tečován, vhazovat se bude, po krátké pauze, před Francouzem.
     
    12:50
    Rychlou protiakci Ocelářů zakončoval Marosz střelou do Pincovy vyrážečky. Puk se dostal k Libereckým, ti se nemůžou dostat do pásma Třince.
     
    13:27
    Krásná akce domácích! Martin Adamský nakopl své motory a zavezl puk do třetiny Liberce. Tam si ho vyměnil s Janem Peterkem, aby poté mohl zakončit! Kotouč jen tak tak netrefil branku Liberce!
     
    13:50
    Polanský se snažil obehrát Čakajíka, hostující bek byl ale úspěšnější. Hosté pak zavezli puk do pásma Třince a vystřelili. Střelu Kudrny zastavil Pavel Francouz.
     
    14:10
    Na domácí straně zvoní tyč! Tu orazítkoval Tomáš Klimenta!
     
    14:55
    Trončínský zavezl puk do třetiny Ocelářů a hledal najíždějícího Urbana. Tomu v zakončení zabránil faulem Rostislav Marosz. Domácí útočník si odsedí dvě minuty.
     
    15:20
    Hosté prohráli buly a dostali se ven z pásma. Jejich rozehrávku navíc znepříjemňuje Radek Bonk, který drží liberecké ve vlastním pásmu.
     
    15:50
    Ocelářům se podařilo dvakrát vyhodit, hosté mají velké problémy s rozehrávkou.
     
    16:25
    Ze střední třetiny vystřelil Vak. Puk se dostal jen k Davisonovi, který jej odpálil do pásma Liberce.
     
    16:55
    Přesilovka Liberce je u konce. Oceláři toto oslabení sehráli na výbornou, když hosty nepustili ani jednou do zakončení.
     
    17:28
    Kohn sebral puk Vantuchovi a poslal jej k Peterkovi. Ten se snažil projít střední třetinu, ta ale narazil na hostující obranný val.
     
    18:03
    Domácí se přeci jen dostali do další šance a mohla z toho být druhá branka Třince! Havel parádně našel Jiřího Polanského, který se z voleje snažil procedit puk skrz Pincovy betony! Hostující brankáře je ale sklapl včas a zastavil puk před brankovou čarou!
     
    18:15
    Oceláři nadále útočili, rozhodčí ale jejich snahu přerušil. Na ledě se totiž záhadným způsobem objevily dva puky.
     
    18:34
    Květoň se snažil obejít Haye, ten ho ale nepustil. Hay pak odpálil puk na zakázané uvolnění.
     
    18:43
    Neskutečné, co domácí nejsou schopni proměnit! Na brankovišti stál David Květoň, který, ačkoli tísněn, dokázal vystřelit z otočky! Kotouč jen proletěl kolem Pincových betonů!
     
    19:29
    Hosté ještě v závěru třetiny dostali Oceláře pod tlak. Na Francouze pálil Klimenta, domácí brankář však zasáhl a zastavil puk.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou tedy prvních dvacet minut dnešního zápasu. První perioda přinesla divácky atraktivní hokej se spoustou šancí na obou stranách. Střelecký účet otevřel David Květoň, který využil přesilovku. Za hosty pak srovnával Lukáš Krejčík. Střely v první třetině: 9:9. Druhá třetina začne přibližně v 17:53.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    Obrovská šance pro Třinec! Jan Peterek projel střední třetinu a vystřelil! Kotouč se zřejmě odrazil od spojnice branky! Rozhodčí si o přerušení asi půjdou zatelefonovat!
     
    21:04
    Rozhodčí Šír šel konzultovat předchozí situaci s videorozhodčím. Na trestnou lavici je mezitím poslán Martin Čakajík, který se provinil podražením.
     
    21:04
    Sudí Šír rozpažil, stav zůstává nerozhodný!
     
    21:26
    Radek Bonk chtěl zavézt puk do pásma Liberce, jeho spoluhráči jej ale vystavili do ofsajdu. Buly ve středním pásmu.
     
    22:00
    Květoň zavezl puk do pásma, tam jej předal Peterkovi. Ten našel najetého Adamského, který trefil brankáře Pince. Hosté vyhodili.
     
    22:30
    Jan Peterek našel Stanislava Hudce. Ten měl menší problémy se zpracováním, jeho střela proto byla zblokována.
     
    23:00
    Od modré pálil Lojek. Před Pincem ještě clonil Adamský. Brankář Liberce si našel puk a zachytil jej do lapačky.
     
    23:19
    Francouz si nerozuměl s Davisonem, pramenila z toho šance Liberce. Pavel Francouz se ale stačil vrátit do branky a zabránit tak hostující brance.
     
    23:35
    Hrabal našel volného Zíba, ten z mezikruží trefuje jen lapačku brankáře Pince. Oceláři jsou teď aktivnější, branky ale nepadají.
     
    24:02
    Zmatky před domácí brankou! Před Francouzem operoval Tomáš Vak! Ten se nakonec dostal k zakončení, kotouč končí ve Francouzově lapačce!
     
    24:26
    Obrovská šance Třince! Odražený puk se dostal k zcela volnému Janu Peterkovi! Třinecký forward se vší silou opřel do střely, ta ale letěla těsně vedle branky!
     
    25:10
    Hrňa posunul puk Havlovi, ten pálí mimo. Hosté pak dostali puk do pásma Třince, tam jej ale sebral Davison.
     
    25:45
    Menší tlak Liberce, branka Třince ale ohrožena nebyla. Domácí se zmocnili puku a vyvezli jej před Pince.
     
    26:17
    Oceláři pokračovali v tlaku, z toho pramení další faul hostů. Na trestnou lavici je poslán Petr Kica, který se provinil sekáním. Liberec si zahraje další dvouminutové oslabení, předtím nás ale čeká krátká reklamní pauza.
     
    26:43
    Hrabal hledal Květoně, kotouč se ale zmocnili hosté. Ti dokázali vyhodit do pásma Třince.
     
    27:11
    Na druhou stranu mířil Adamský. Rychlonohý forward Ocelářů zavezl puk do třetiny Liberce, tam hledal najíždějícího Peterka. Adamského pas byl přizvednut do ochranné sítě.
     
    27:42
    Kohn nahrával Lojkovi, ten se snažil vystřelit. Před Lojkem ale kotouč sebral Bortňák, který jej odpálil k Francouzovi,
     
    28:22
    Hosté jsou kompletní. Kotouč je v pásmu Třince, tam jej drží Zíb.
     
    28:42
    Oceláři se nedohodli v rozehrávce a poslali puk na hole libereckých. Ti se snažili přejít střední pásmo, jejich akci ale hatí nepřesná přihrávka.
     
    29:28
    Ostřížek posílal puk na Hrňu, ten jej ale nedokázal zpracovat. Hosté otáčejí hru...
     
    29:39
    Ke střele se nakonec dostal Lukáš Krejčík, který ale jen vyprášil Francouzovu lapačku. Před domácí brankou se pak strhla menší šarvátka, tu ale rozhodčí již rozehnali.
     
    30:10
    Květoň operuje za hostující brankou. Třinecký forward hledal Bonka, puku se ale zmocnili hráči Liberce.
     
    30:35
    Ti se pokusili o rychlý protiútok, který ale hatí nepřesná rozehrávka Vaka.
     
    31:00
    Adamský namazal Kohnovi. Ten tvrdě vypálil z voleje, puk letěl těsně nad brankou.
     
    31:09
    Rozhodčí budou vylučovat. Vracející se Ladislav Kohn hrál příliš vysokou holí, za což ho rozhodčí poslali na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    31:43
    oceláři se dokázali zmocnit puku a pomocí Lukáš Zíba jej vyvézt do pásma Liberce.
     
    32:00
    Hosté se rychle vrátili před Francouze, domácí je ale stejně rychlým způsobem obrali o puk. Oceláři vyhazují.
     
    32:33
    Od modré nahazoval Lukáš Derner. Kotouč, vystřelený z jeho hole, zaplachtil jen do připravené lapačky brankáře Francouze.
     
    32:44
    Jiří Polanský se dostal k odraženému puku a vyvezl jej do pásma Liberce. Tam se domácí forward pokusil obejít dva protihráče, ti jej ale do zakončení nepustili.
     
    33:13
    Oceláři jsou kompletní, puk je mimo hrací plochu. Hra bude pokračovat, po reklamní pauze, vhazováním ve střední třetině.
     
    33:39
    Velká šance Davida Květoně! Domácí forward se prokličkoval až ke střele, kotouč se pak odrazil od špičky Pincova betonu!
     
    34:00
    Adamský hledal Kohna, ten ale nedokázal zpracovat rychlý puk. Hosté následně vyhodili do střední třetiny.
     
    34:40
    Oceláři kombinují v hostující třetině, zatím se jim však nedaří vypracovat si střeleckou pozici.
     
    35:00
    Liberečtí se nakonec zmocnili puku a poslali jej přes všechny čáry. Hra se vrací před Pince.
     
    35:20
    Květoň hledal Zíba, ten nedokázal prostřelit Pincovu vyrážečku. Hosté spěchají do protiakce...
     
    35:38
    Liberec právě vstřelil branku!
    To je velká rána pro domácí psychiku! Liberečtí dokázal z minima vytěžit maximum! Kotouč se po střele LUKÁŠE KREJČÍKA, zastavil mezi Francouzovými betony! Krejčík dojel k brankovišti a důraznou dorážkou posílá Bílé Tygry do vedení! Bez asistence.
     
    36:14
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté udělují Ocelářům další direkt a jdou do dvoubrankového vedení! Antonín Dušek našel, krásným pasem za obranu, najetého MICHALA BÁRTU! Ten si bekhendovou kličkou vykoupal Francouze a poslal puk pod horní tyč! Asistence: Antonín Dušek.
     
    36:47
    Kudrna tečoval rozehrávku Richtera a kotouč skončil v obličeji jednoho z členů třineckého realizačního týmu.
     
    36:47
    Postiženým je Rudolf Tluszczyk, který je, za doprovodu týmových lékařů odveden do kabiny.
     
    37:14
    Před Francouzem stál Nedvěd. Hostující kapitán se snažil zakončit bekhendem, domácí brankář jeho pokus zastavil.
     
    37:55
    Martin Adamský se snažil dostat do třetiny, hostující obrana jej ale důrazně zastavila. Do útoku míří hosté.
     
    38:19
    Také jejich akce ale končí na defenzivní řadě soupeře. Oceláři zahajují další akci.
     
    38:34
    Od modré nahazoval Davison, kotouč letěl mimo. Před brankou fauloval domácí Martin Richter. Rozhodčí jeho přestupek viděli a za hákování ho poslali sednout na dvě minuty.
     
    39:10
    Neskutečný zákrok Pavla Francouze! Domácí brankář se roztáhl v brankovišti a betonem zastavil střelu Petra Nedvěda!
     
    39:22
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté se ale přeci jen dočkali přesilovkové branky! Další akce Bílých Tygrů už byla úspěšnější a končí v síti! Kotouč se dostal k PETRU NEDVĚDOVI, který měl tolik času a prostoru aby si zpracoval puk a vymetl pavučinky v domácí svatyni! Asistence: Marek Trončinský, Michal Bárta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Končí tedy druhé část a Liberec vede o tři branky! Domácí, kteří měli optický tlak, nedokázali zastavit tři povedené akce Bílých Tygrů, které zatím stanoví výsledek 1:4. Hosty do vedení poslal Lukáš Krejčík, další branky pak přidali Michal Bárta, který proměnil sólový únik, a Petr Nedvěd, jenž proměnil přesilovku. Střely na branku ve druhé třetině: 10:11. Třetí třetina začne přibližně v 18:48.
     
    Do branky Třince se pro posledních dvacet minut postaví Peter Hamerlík!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Oceláři začínají aktivně. Rozehrávajícího Hrabala fauloval Petr Nedvěd, který si půjde odsedět dvě minuty.
     
    40:36
    Oceláři vyhráli buly, nedokázali si však přesně rozehrát. Liberec vyhazuje.
     
    41:10
    Velká šance pro hosty! Do sóla se dostal Tomáš Urban! Ten si najel před Hamerlíka, tam ale poslal puk nad branku!
     
    41:32
    Oceláři se vrátili do pásma Liberce. Ke střele se dostal Kohn, kotouč končí v lapačce brankář Bílých Tygrů.
     
    41:46
    Od modré pálil Hudec, při střele však zlomil hůl. Puk se dostal na hokejky Liberce, kteří jej odpálili k Hamerlíkovi.
     
    42:16
    Hosté jsou kompletní. Od hrazení ještě pálil Kohn, kotouč letěl mimo branku.
     
    42:38
    Puk je v liberecké síti! Rozhodčí se radí, jestli se domácí nedopustili přestupku proti pravidlům, jmenovitě postavení hráče v brankovišti!
     
    42:38
    Třinec právě vstřelil branku!
    Branka je uznána a Oceláři korigují stav! Adam Rufer zavezl puk před branku, kde jej předal JAKUBU ORSAVOVI! Ten dotlačil černý nesmysl do sítě i s brankářem Pincem! Asistence: Adam Rufer, Jan Peterek.
     
    42:57
    Zíb hledal Bonka, ten ale nedokázal zpracovat těžký pas. Hra se stěhuje před Hamerlíka.
     
    43:08
    Bonk vyhrál buly a také zavezl puk do pásma Liberce. Třinecký kapitán pak hledal Květoně, k němu se puk už nedostal. Z jeho dosahu jej totiž dostal vracející se Urban.
     
    43:43
    Kohn objel branku a hledal Bajtka. Ten byl tísněn libereckými obránci a proto se k zakončení neprosadil.
     
    43:54
    Richter dostal pěkný pas, třinecký bek pak střílel do ochranné sítě.
     
    44:21
    Hosté jdou opět do čtyř. Marek Trončisnký nabral puk jak na lopatu a poslal ho do ochranné sítě, což se z vlastní třetiny nesmí.
     
    44:49
    Domácí ale nezačínají přesilovku nikterak oslnivě. Bonk předal puk Polanskému, ten se ale zastavil již na první hráči Liberce.
     
    45:20
    Hosté dokonce mohli jít do útočné akce, ta ale končí u Hamerlíka. oceláři na nic nečekají a rozehrávají další útok.
     
    45:52
    Také ten ale končí neúspěchem a hosté opět vyhazují.
     
    46:21
    Hosté jsou kompletní. Největší šance Třince ale přichází až teď. Kohn našel Adamského, ten poslal puk na Pince. Kotouč byl tečován a končí v ochranné síti. Hra bude pokračovat po krátké reklamní pauze.
     
    46:43
    Květoň poslal puk najíždějícímu Zíbovi, ten jej ale nedokázalo trefit. Kotouč míří k Hamerlíkovi.
     
    47:17
    Šance pro Kudrnu! Ten se dostal ke střele z voleje, kotouč zastavil Hamerlík parádním vykopnutím!
     
    47:40
    Na druhou stranu spěchal Peterek. Ten si chtěl obhodit protihráče, kotouč se mu však zamotal mezi nohami a dostal se na hůl Liberce.
     
    48:23
    Havel chtěl zastavit hostující rozehrávku, puk ale proskočil až do střední třetiny. Tam jej sebrali Třinečtí a poslali jej k Pincovi.
     
    48:37
    U Pince se puk vrátil na hokejky Bílých Tygrů. Ti se s nim moc dlouho nepomazlili, jelikož ho poslali na icing.
     
    48:56
    Mezi kruhy stál Adam Rufer. Ten si zpracoval puk a vystřelil. Kotouč ale letěl jen do středu branky, kde stál připravený Marek Pinc.
     
    49:19
    Orsava s Ruferem motali hlavy hostující defenzívě. Liberečtí se nakonec probojovali ke kotouč, který poslali do střední třetiny.
     
    49:45
    Oceláři vracejí puk před Pince. Tam jej sbírají hosté, kteří jej vyhazují přes všechny čáry.
     
    50:30
    Do šance se tlačil Urban. Ten se natlačil před Davisona a zakončil. Proti brance byl bleskový Hamerlíkův beton.
     
    50:40
    Oceláři si následně nerozuměli v rozehrávce a poslali puk přes všechny čáry.
     
    51:18
    Bajtek hledal najíždějícího Polanského. Ten nedokázal zpracovat puk a odevzdal ho libereckým. Ti jej posílají k Hamerlíkovi.
     
    51:53
    Parádní zákrok Petera Hamerlíka! Před brankou Třince stál Jaroslav Kudrna, který z první zakončoval! Hamerlík dokázal jeho střelu vyrazit do rohu!
     
    52:05
    Dnešní utkání sleduje 3789 diváků. Hra bude pokračovat po krátké reklamní pauze.
     
    52:35
    Oceláři se nemohou dostat do pásma Liberce, hosté velmi dobře brání střední třetinu.
     
    53:00
    Kohn nahazoval před branku, tam ale nebyl nikdo v červeném dresu. Hosté dostali puk do středního pásma.
     
    53:30
    Kotouč létá po střední třetině sem a tam, ani jeden z celků se nedokáže probojovat do pásma soupeře.
     
    53:51
    U hrazení zůstal ležet Jakub Orsava. Rozhodčí ale rozpažili na znamení, že nebudou vylučovat.
     
    54:20
    Květoň poslal do šance Bonka. Ten se natlačil před Pince, kterého ale bekhendem nepřekonal.
     
    54:55
    Oceláři dostávají zřejmě jednu z posledních šancí na vyrovnání stavu. Na trestnou lavici je poslán Michal Bárta, který vysekl hůl Lukáši Zíbovi. Bárta si odsedí dvě minuty.
     
    55:15
    Dvě šance Ladislava Kohna. Ten nejprve pálil od modré, poté dorážel z brankoviště. Obě šance zastavil brankář Pinc.
     
    55:30
    Pinc pak nejspíš sundal Kohnovi přilbu. Ladislav Kohn šel protestovat k rozhodčím, ti jej ale posílají na trestnou lavici. Kohn si odsedí dvě minuty za hru s nedovolenou výstrojí. Kohn si totiž nasadil spadlou přilbu, což je dle nových pravidel zakázáno. Hraje se 4/4.
     
    56:09
    Ke stele se dostal Jak Výtisk. Ten střílel nad branku. Oceláři se dostali k puku a zavezli jej do pásma Liberce.
     
    56:39
    Tam o něj ale Oceláři záhy přišli. Liberečtí se vrhli do protiakce, která končí zákrokem brankáře Hamerlíka.
     
    57:00
    Hosté jsou kompletní, zač$íná jejich krátká přesilovka.
     
    57:30
    Od modré střílel Trončinský, Hamerlík jeho pokus vyrazil. Kohn se vrací na led.
     
    58:00
    Do konce poslední třetiny zbývají dvě minuty. Oceláři si zahrají další přesilovku. Na trestnou lavici je poslán Martin Čakajík, který hrál svou holí v Polanského obličeji.
     
    58:00
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:00
    Domácí to zkusí se šesti bruslaři v poli.
     
    58:08
    Bonk prohrál buly, Hay poslal puk do střední třetiny.
     
    58:23
    Chyba domácích obránců, puk míří za branku Třince.
     
    59:00
    Hosté mohli jít dva proti Zíbovi, libereckým ale utekl puk. Zíb rozehrává další akci Třince.
     
    59:15
    Ocelářům se tato přesilovka vůbec nedaří. Hosté opět vyhazují.
     
    59:38
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři přeci jen korigují! Odražený puk se dostal k MARTIN ADAMSKÝ, který střelou do odkryté části branky vykřesává naději pro třinecké hráče! Asistence: Ladislav Kohn, Jan Peterek.
     
    59:42
    Bonk vyhrál buly, Kohn se ale pak dopustil icingu. Buly před Hamerlíkem.
     
    60:00
    Konec zápasu. (19:25:55)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 5. Květoň (Bonk), 43. Orsava (Rufer, Peterek), 60. Adamský (Kohn, Peterek) - 10. Krejčík (Kudrna, Nedvěd), 36. Krejčík, 37. Bárta (Dušek ), 40. Nedvěd (Trončinský, Bárta)


    HC Oceláři Třinec: Francouz (Hamerlík) - Hrabal, Zíb, Lojek, Hudec, Richter, Hořava, Davison, Bajtek - Květoň, Bonk, Marosz - Kohn, Peterek, Adamský - Havel, Polanský, Hrňa - Orsava, Ostřížek, Rufer
    Bílí Tygři Liberec: Pinc (Vošvrda) - Čakajík, Hay, Výtisk, Trončinský, Derner, Ulrych, Holub, Kajínek - Kudrna, Nedvěd, Krejčík - Špaček, Vak, Klimenta - Bárta, Urban, Dušek - Kica, Bortňák, Vantuch

    Rozhodčí: Hradil, Šír - Gebauer, Lederer