Norwich – Arsenal 1:2 (kon.) | Wigan – Blackburn 3:3 (kon.) | West Brom – Bolton 2:1 (kon.)
Sunderland – Fulham 0:0 (kon.) | Stoke – Queens Park 2:3 (kon.) | Manchester City – Newcastle 3:1 (kon.)
Everton – Wolverhampton 2:1 (kon.) | Swansea – Manchester Utd. 0:1 (kon.)
konec
Manchester City
3:1 (2:0)
Newcastle United
Sobota 19.11.2011, 16:00 • Etihad Stadium • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobrý den. Barclays Premier League se vrací po reprezentační přestávce zpět a s ní 12. kolo. Dnes budeme společně sledovat zápas dvou neporažených týmů. Na Etihad Stadium hostí vedoucí Manchester City třetí Newcastle, který je příjemným překvapením letošní sezóny. Zápasem Vás bude provádět Tomáš Reiner.
     
    Do sestavy hostujícího Newcastlu by se měl dnes vrátit uzdravený Hatem Ben Arfa, který se po více než roční přestávce vrací zpět, a to přímo na místo činu. V říjnu loňského roku ho totiž na Etihad Stadium zranil Nigel De Jong, když mu přivodil dvojitou frakturu lýtkové kosti.
     
    Úvodní sestavy:

    Manchester City: Hart, Richards, Clichy, Lescott, Kompany, De Jong, Milner, Yaya, Nasri, Agüero, Balotelli. Střídající hráči: Pantilimon, Kolo, Kolarov, Barry, A. Johnson, Silva, Džeko

    Newcastle United: Krul; Simpson, S.Taylor, Coloccini, R.Taylor; Gutierrez, Guthrie, Cabaye, Sammy Ameobi; Ben Arfa; Ba. Střídající hráči: Elliot, Perch, Santon, Smith, Gosling, Lovenkrands, Shola Ameobi
     
    Jak můžete vidět, Ben Arfa je skutečně na soupisce Newcastlu. Manažer Adam Pardew s ním však jeho dnešní start konzultoval. Chtěl totiž zjistit, zda nemá nějaké psychické problémy s návratem na Etihad Stadium, které jsou po takto ošklivém zranění možné.
     
    Manchesteru City se proti Newcastlu velmi daří. Citizens prohráli naposledy se Strakami 24. října 2005, když v St. James Parku podlehli domácím těsně 1:0. O výhře Newcastlu rozhodl tehdy slavný kanonýr Alan Shearer.
     
    Na Etihad Stadium se střetnou jediné dva neporažené týmy z celé Premier League a střetne se nejlepší útok s nejlepší obranou anglické nejvyšší soutěže.
     
    Manchester City nastřílel během úvodních jedenácti kol 39 branek, zatímco Newcastle inkasoval pouhopouhých 8 gólů. Dnes se tedy bude snažit silná ofenziva překonat skvělou defenzivu.
     
    Do sestavy Manchesteru City se dnes vrací kapitán Vincent Kompany, který si již odpykal karetní trest. Roberto Mancini nemá na seznamu zraněných žádného hráče, zatímco Newcastlu chybí čtveřice hráčů Williamson, Obertan, Tiote a Marveaux.
     
    Manažer City Roberto Mancini si podal ruce s manažerem Newcastlu Alanem Pardewem a zápas za několik vteřin začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Manchester City nastoupil v tradičních blankytně modrých dresech. Newcastle zvolil černobílou kombinaci.
     
    4
    Milner zaběhl s míčem, ve snaze uniknout po pravé straně, do zámezí a Newcastle vhazoval.
     
    6
    Útočnou snahu City zastavil ofsajd, ve kterém se nacházel Sergio Agüero.
     
    9
    Yaya Toure roztáhl hru doprava na volného Richardse, který následně posílal nebezpečný centr před bránu. Ten však dokázal zablokovat pozorný Coloccini, těsně před Balotellim.
     
    13
    Domácí fanoušci vyvolávali jméno manažera Roberta Manciniho, který podle posledních zpráv nechce do svého týmu zpět Carlose Teveze. Útočník City odcestoval bez ohlášení do Argentiny a nedostavil se na schůzi, kde se měla řešit jeho budoucnost.
     
    15
    Na hřišti zatím dominují obrany. Manchester City se zatím nedostal k žádné střele, stejně jako Newcastle. Držení míče je větší na straně domácího City.
     
    17
    DRŽENÍ MÍČE: Manchester City 78% - Newcastle 22%
     
    18
    Richards fauloval Gutierreze. Newcastle bude rozehrávat.
     
    18
    Ameobi se snažil z pravé strany proniknout do šestnáctky City, tam ho ale zastavila pozorná domácí obrana.
     
    20
    Milner udržel skvěle míč proti dvěma dotírajícím protihráčům a poté poslal centr na Balotelliho. Ten to měl ale na dlouhou nohu a míč nedokázal zpracovat.
     
    21
    Agüero v první šanci! Yaya Toure přihrál Agüerovi přesně na hranici pokutového území. Agüero následně vypálil z otočky a jeho střela skončila těsně nad břevnem.
     
    22
    Na zemi leží Demba Ba, který se těžko zvedá a musí být ošetřován.
     
    23
    Demba Ba už je na nohou a odkulhává za postranní čáru. Zápas může pokračovat.
     
    24
    Ošetřovaný Demba Ba už se vrátil na hrací plochu. Uvidíme, zda bude v zápase pokračovat nebo bude muset střídat.
     
    25
    Newcastle mohl jít do rychlého protiútoku, hosté ale celou situaci zbrzdili. Po faulu Yaya Toureho však zůstali u míče.
     
    26
    Newcastle je zatím příjemným překvapením letošní sezóny. Málokdo čekal, že po 11 kolech budou Straky na 3. místě Barclays Premier League.
     
    27
    Clichy poslal nádherný centr na zadní tyč, kde se dostal k hlavičce Yaya Toure, který vracel míč před bránu a Balotelli málem vstřelil úvodní gól zápasu, jenže míč nezasáhl přesně a Newcastle se následně osvobodil.
     
    29
    Další šance! Tentokrát zprava. Milner našel přesným centrem Balotelliho, který mířil hlavičkou přesně pod břevno. Krul ale předvedl skvělý zákrok a míč vyrazil na rohový kop.
     
    30
    Rohový kop hosté zvládli. City se k další střele nedostalo.
     
    31
    Balotelli se pokoušel o technickou střelu, tu ale zblokoval jeden z hostujících hráčů.
     
    32
    Manchester City během posledních minut tlačí Newcastle a dostává se do slušných šancí. Gól ale zatím domácí hráči nevstřelili.
     
    33
    Milner fauloval Cabaye. Newcastle se dostal alespoň na chvíli k míči.
     
    34
    Newcastle v šanci! Ben Arfa se skvěle uvolnil a poté našel úžasnou přihrávkou Dembu Bu. Ten mířil z první přesně k tyči. Hart ale předvedl skvělý zákrok a přízemní střelu vyrazil na rohový kop.
     
    36
    Útočnou akci City tentokrát zastavil útočný faul Yaya Toureho.
     
    37
    Newcastle vybojoval rohový kop.
     
    38
    Po rohovém kopu se dostal k hlavičce Demba Ba. Míč však skončil mimo. Hráči City mu nechali až příliš místa.
     
    40
    Taylor zahrál v šestnáctce rukou. Chris Foy nařídil penaltu!
     
    41
    Manchester City právě vstřelil branku! MARIO BALOTELLI poslal City do vedení! Balotelli proměnil penaltu po ruce Taylora. Italský útočník zamířil s chladnou hlavou přesně do pravého dolního rohu.
     
    44
    Manchester City právě vstřelil branku! MICAH RICHARDS zvýšil na 2:0! Agüero si vyměnil míč s Yayou Tourem a následně našel v šestnáctce Richardse, který se dostal s trochou štěstí po zákroku obránce Newcastlu znovu k míči a poté uklidil míč přesně do pravého horního rohu. Krásný gól.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 2 minuty.
     
    První poločas skončil.
     
    Nejlepší útok zatím vyhrává nad nejlepší obranou. Manchester City se dostal v závěru prvního poločasu do vedení po proměněné penaltě Balotelliho, které za několik okamžiků ještě navýšil přesnou trefou Richards. Manchester City vede nad Newcastlem po první půli 2:0.
     
    Hráči obou týmů jsou již připraveni na hřišti. Druhý poločas začne za několik okamžiků.

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Rozhodčí Chris Foy zahájil druhý poločas, který rozehráli hostující hráči Newcastlu, kteří prohrávají po prvním poločase na Etihad Stadium s domácím City 2:0
     
    47
    Citizens se ubránili a Milner poté založil rychlý protiútok. Anglický záložník přenesl hru vzduchem na Balotelliho, který hledal kolmou přihrávkou Nasriho. Přihrávka byla ale příliš dlouhá a u míče byl dříve Krul.
     
    48
    Nasri skvěle podržel v obraně míč a vynutil si útočný faul Newcastlu.
     
    49
    Brankář Krul nepřesně rozehrál a k míči se dostal zadarmo Milner, který hledal okamžitě Nasriho. Straky ale tuto přihrávku přečetli a odvrátili hrozící nebezpečí.
     
    51
    Nasri posílal do šestnáctky dobrý centr, tam ale nebyl nikdo z domácích hráčů.
     
    52
    Yaya Toure vybojoval rohový kop.
     
    53
    Rohový kop rozehrál Milner. Citizens se k zakončení nedostali, přesto zůstal míč v jejich držení.
     
    54
    ROHOVÉ KOPY: Manchester City 2 - Newcastle 3
     
    55
    Newcastle tak dlouho kombinoval na polovině City, až míč ztratil a Yaya Toure mohl založit rychlý protiútok. Naštěstí pro Straky se dostal ze střeleckého úhlu.
     
    56
    STŘELY CELKEM: Manchester City 9 - Newcastle 3
    STŘELY NA BRÁNU: Manchester City 3 - Newcastle 1
     
    57
    Agüero si skvěle vyměnil míč s Nasrim, který ho našel v šestnáctce nádherným obloučkem. Agüero se poté snažil Krula z velkého úhlu přelobovat a Balotelli mohl míč dorazit do sítě. Před ním ale včas zasáhl Taylor, který uklidil míč do bezpečí.
     
    60
    Kompany udělal obrovskou chybu, kterou mohl potrestat Ben Arfa. Jeho přízemní střela však orazítkovala pouze levou tyč Hartovi brány.
     
    61
    Po rohovém kopu se dostal k zakončení Coloccini, jehož pohotová střela skončila mimo.
     
    62
    Agüero předvedl dobrou kontrolu míče, pronikl do šestnáctky Newcastlu a na dvakrát se snažil překonat Krula. Ten byl ale v obou případech pozorný.
     
    63
    Na obou stranách byly vidět dvě slibné šance, skóre se však nezměnilo.
     
    65
    Agüero se ohlížel po rozhodčích, zda může pokračovat v útočné akci. Nikdo nic nesignalizoval a argentinský rozhodčí vstřelil třetí gól, který však nebyl uznán. Pomezní rozhodčí s velkým zpožděním ofsajd odmával.
     
    66
    Pomezní rozhodčí nyní zahrál na nervy domácích fanoušků. Ofsajd měl odpískat buď hned, nebo vůbec.
     
    68
    Guthrie pronikl po levé straně do šestnáctky a poté z úhlu vystrašil přízemní střelou Hart, který však dokázal jeho pokus vyrazit.
     
    69
    David Silva nahradil Mario Balotelliho.
     
    71
    City bude zahrávat další penaltu! Ben Arfa poslal k zemi uvnitř šestnáctky Richardse.
     
    72
    Manchester City právě vstřelil branku! SERGIO AGÜERO vstřelil z penalty třetí gól City! Agüero proměnil penaltu nařízenou po faulu Ben Arfy na Richardse.
     
    73
    Ben Arfa mohl vstřelit gól na 2:1, nyní ale fauloval a je to 3:0. Ben Arfa bude zřejmě po zápasu zpytovat svědomí.
     
    76
    Adam Johnson nahradil Agüera, který odešel ze hřiště za standing ovation domácích fanoušků.
     
    76
    Lovenkrands nahradil Ben Arfu, kterému se návrat na trávník vůbec nevydařil.
     
    79
    Gosling nahradil Ameobiho.
     
    81
    Nasri mohl jít sám na bránu. Pozemní rozhodčí ale odmávali další ofsajd. Nasri to vzal s úsměvem.
     
    84
    STŘELY NA BRÁNU: Manchester City 5 - Newcastle 2
     
    85
    Poslední změna na straně City. Gareth Barry nahradil Yaya Toureho.
     
    86
    Také Newcastle využil poslední změny. Perch nahradil Cabaye.
     
    89
    Newcastle právě vstřelil branku!
    GOSLING snížil na 3:1! Demba Ba se doslat ke střele, která prošla Hartovi mezi nohama a míč následně uklidil do odkryté brány střídající Gosling.
     
    90
    Mužem zápasu byl vyhlášen MICAH RICHARDS.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního zápasu byly nastaveny 4 minuty.
     
    Konec zápasu.
     
    Manchester City se jediným neporažným týmem v dosavadním průběhu letošního ročníku Barclays Premier League poté, co v souboji nejlepšího útoku s nejlepší obranou porazil na Etihad Stadium Newcastle zásluhou slepených branek Balotelliho a Richardse ze závěru prvního poločasu. Třetí gól City přidal z další penalty Agüero. Za hosty korigoval Gosling. Manchester 3 - Newcastle 1.
     
    Pro dnešek se s Vámi loučí komentátor Tomáš Reiner, který se na Vás bude těšit opět zítra při komentování duelu Chelsea - Liverpool. Výkop začíná v 17:00 hod. Na shledanou. (17:57:08)

    Tomáš Reiner

    Branky: 41. Balotelli (pen.), 44. Richards, 72. Agüero (pen.) - 89. Gosling


    Manchester City: Hart, Richards, Clichy, Lescott, Kompany, De Jong, Milner, Yaya Toure (85.), Nasri, Agüero (76.), Balotelli (69.). Střídající hráči: Pantilimon, K. Toure, Kolarov, Barry (85.), A. Johnson (76.), Silva (69.), Džeko
    Newcastle United: Krul; Simpson, S.Taylor, Coloccini, R.Taylor; Gutierrez, Guthrie, Cabaye (86.), Sammy Ameobi (79.); Ben Arfa (76.); Ba. Střídající hráči: Elliot, Perch (86.), Santon, Smith, Gosling (79.), Lovenkrands (76.), Shola Ameobi

    Rozhodčí: Chris Foy
    bahis siteleri