Lok. Moskva – Sturm Graz 3:1 (kon.) | Schalke – FCSB 2:1 (kon.) | Odense – Wisla Krakov 1:2 (kon.)
Twente – Fulham 1:0 (kon.) | Larnaka – Maccabi Haifa 2:1 (kon.) | AEK Atény – Anderlecht 1:2 (kon.)
Sporting – Curych 2:0 (kon.) | Stoke – Dynamo Kyjev 1:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Slovan Bratislava 2:1 (kon.)
Salzburg – PSG 2:0 (kon.) | Vaslui – Lazio 0:0 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Besiktas 2:3 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
2:1 (1:1)
ŠK Slovan Bratislava
Čtvrtek 01.12.2011, 21:05 • San Mamés, Bilbao (ESP) • Evropská liga
Předzápasové kurzy
     
    88
    Herrera fauloval na své polovině Guédého a Slovan vzápětí vystřídal. Hřiště opustil velmi aktivní Marko Milinkovič a nahradil ho Erik Grendel.
     
    87
    Po kombinaci Bilbaa zakončoval do prázdné branky Toquera. Vstřelil branku, ale stál v ofsajdu, který rozhodně nebyl. Sudí dal hostům poslední naděje.
     
    82
    Jelikož se jednalo o dvojité střídání, tak jsem vám dlužný druhé výměny Slovanu. Ze hřiště odešel Kristián Kolčák a nahradil ho Lukáš Pauschek.
     
    82
    Míče zmocnili hosté a dokázali ho dostat za polovinu. Skvěle pracoval na pravé straně Bagayoko, ale při pokusu projít mezi dvěma hráči zahrál rukou. Vzápětí opustil hrací plochu Igor Žofčák, kterého nahradil Miloš Lačný.
     
    75
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Bohužel. Slovan nevydržel a přišel trest. Každopádně zasloužený. Po faulu Šeba se kopal přímý kop. Z toho nic nepřišlo, ale poté se dostal k centru De Marcos. Jeho pobídky využil MARKEL SUSAETA a dostává svůj tým do vedení - 2:1!
     
    73
    Po pravé straně se pokusil zaútočit Bagayoko a došel si pro faul Aurtenetxeho, který uviděl žlutou kartu. Centr Milinkoviče ovšem nenašel nikoho z jeho spoluhráčů.
     
    69
    To se mu nepodařilo, Munian získal míč a utekl. K zemi ho poslal Milinkovič a viděl zasloužený postih.
     
    66
    Další slibná situace pro domácí exekutory přímých kopů. Po levé straně si vzal břemeno na svá ramena Amorebietta a došel si pro faul Guédého. Za diskuzi viděl žlutou kartu Šebo.
     
    65
    Velká šance domácích. Do vápna se po pravé straně prodral Iraola. Domácí hráč šel tváří v tvář proti Putnockému, ale zcela nepochopitelně posunul míč do strany na zablokovaného Toqueru, kterému byl míč vypíchnut od kopačky.
     
    46
    Druhé střídání postihlo Iňiga Péreze. Jeho místo zaujmul Andoni Iraola.
     
    46
    Poměrně velké překvapení v týmu Athleticu. Hřiště o pauze opustí dvojice hráčů. Jedním z nich je Fernando Llorente, u kterého je to pravděpodobně ze zdravotních důvodů. Nahradil ho Gaizka Toquero.
     
    42
    Ve útočné fázi neuspěl a do protiútoku se vydalo domácí Athletic. Míče se ujal Munian a pelášil na branku. Tvrdě ho srazil Halenár, za což viděl žlutý kartonek.
     
    39
    Slovan dal gól! Z rohu Athletic nezahrozil a přišla rána z čistého nebe. Důležité je, že se Slovan vrací do zápasu. Na polovině hřiště se k míči dostal Milinkovič a vyslal krásným centrem alá Horváth FILIPA ŠEBA. Slovenský forvard běžel za míčem a nakonec u něj byl rychleji, obhodil si domácího brankáře a poslal míč z úhlu do branky - 1:1!
     
    34
    Zajímavá pozice pro Slovan. Po faulu Martíneze na Milinkoviče zahrával přímý kop ze slibné pozice Halenár a jeho dělovka trefila břevno Iraizozovy branky!
     
    31
    Po pravé straně se dostal dopředu Milinkovič. Opět vyvezl míč až na polovinu soupeře, našel Bagayoka, který šel do souboje s domácím Amorebietou. V souboji se španělským obráncem fauloval a inkasoval žlutý kartonek.
     
    27
    Domácí Llorente se zastřeluje. Tentokrát si došel pro přihrávku na roh vápna. Jelikož stál zády, musel si míč popostrčit do středu na levačku. To mu nedělalo žádné problémy. Nakonec se dostal ke střele, ale jeho rána letěla hodně mimo.
     
    15
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Stalo se to, čeho jsme se obávali. Byla to jen otázka času, kdy se to stane. Centr Susaety se odrazil od Hada a k míči se dostal jako první OSCAR DE MARCOS a svou levačkou se tentokrát nemýlil - 1:0!

    Daniel Ryl

    Branky: 15. De Marcos, 75. Susaeta - 39. Šebo

    Karty:   42. Halenár (ATB), 73. Aurtenetxe (ATB) - 31. Bagayoko (SBA), 66. Šebo (SBA), 69. Milinkovič (SBA)


    Athletic Bilbao: Iraizoz - Aurtenetxe, Amorebieta, Martinez, De Marcos - Iňigo Pérez, Itturaspe - Herrera, Munian, Susaeta - Llorente

    ŠK Slovan Bratislava: Putnocký - Had, Dobrotka, Kladrubský - Kolčák, Žofčák, Guédé, Bagayoko - Halenár, Šebo, Milinkovič

    Rozhodčí: Kaasik - Leevand, Mutli - Tohver, Saar
    bahis siteleri